Sari la conținut

Poză

Lasagne cu sparanghel si dovlecel


5 răspunsuri la acest topic

#1 DADI.

DADI.

    Master of disaster

  • Membri
  • 1856 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Oradea

Postat 25 April 2008 - 09:57 PM


Reteta am primit-o ieri de la cumnata mea si ea zicea ca e dintr-o revista din Italia. Alina, pupic.gif

Ingrediente:

- 1kg sparanghel (eu deja l-am curatat, am indepartat partea lemnoasa si am despartit varfurile de tulpina)
- 400 gr. dovlecel
- 1 ceapa de apa (eu am avut ceapa normala)
- 2-3 linguri sos bechamel (eu am pus mai mult sos pentru ca imi place mai cremoasa)
- 4 linguri parmezan
- 80 gr. unt
- sare, piper
- foi de lasagne

P4207764.JPG


Untul+ceapa taiata marunt+tulpina de sparanghelul+sare+piper se calesc in tigaie 5 minute

P4207768.JPG


Se adauga 2/3 din dovlecelul taiat cubulete si se mai calesc 2-3 minute

P4217771.JPG


Se adauga apa pana acopera ingredientele, se potriveste de sare, piper si se mai fierbe sub capac inca 10 minute:

P4217774.JPG


Apoi, tot ce este in tigaie se pasereaza cu blenderul:

P4217775.JPG


Rezultatul se amesteca cu sosul bechamel+varfurile de sparanghel+1/3 dovlecel ramas+parmezanul:

P4217779.JPG


Ungem cu unt o tava termorezistenta, punem foile de lasagne alternand cu sosul:

P4217785.JPG


Deasupra terminam cu sos si razuim parmezan, apoi dam la cuptor pentru 20 de minute:

P4217786.JPG


Scoasa din cuptor, arata asa:

P4217795.JPG


Am lasat 15 minute sa se racoreasca si am servit:

P4217799.JPG







#2 DADI.

DADI.

    Master of disaster

  • Membri
  • 1856 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Oradea

Postat 25 April 2008 - 09:58 PM

Ca dovada a gustului bun, iata ce a ramas dupa ce au mancat 3 persoane rolleyes.gif :

P4217805.JPG



#3 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 29 April 2008 - 12:13 PM

Frumoasa, deci ai gasit un mod de a gati sparanghelul asta smile.gif

#4 DADI.

DADI.

    Master of disaster

  • Membri
  • 1856 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Oradea

Postat 29 April 2008 - 02:50 PM

QUOTE(Adriana Nicoleta @ Apr 29 2008, 12:13 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Frumoasa, deci ai gasit un mod de a gati sparanghelul asta smile.gif


Da, Adriana, am gasit o reteta care a fost foarte apreciata de cei care au mancat, dar ma tenteaza foarte mult si risotto-ul facut de tine. Asa ca, data viitoare asta o sa fac. 006.gif

#5 amandina

amandina

    Bucataras

  • Membri
  • 86 posturi
  • Gender:Female
  • Location:oradea

Postat 29 April 2008 - 05:03 PM

Foarte frumoasa retat, Dadi
am vazut ca esti din Oradea, ca si mine

unde ai gasit sparanghel in zona?
ca eu nu am vazut pina acum

mersi mult si pupici

#6 DADI.

DADI.

    Master of disaster

  • Membri
  • 1856 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Oradea

Postat 29 April 2008 - 07:06 PM

QUOTE(amandina @ Apr 29 2008, 05:03 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Foarte frumoasa retat, Dadi
am vazut ca esti din Oradea, ca si mine

unde ai gasit sparanghel in zona?
ca eu nu am vazut pina acum

mersi mult si pupici


Multumesc pentru apreciere, Amandina!
Din pacate nu in Oradea am gasit ci ne-a adus un prieten din Italia, cules de el.
Sparanghel am vazut la Real dar nu era proaspat, era cam deshidratat, ca la preturile practicate foarte putina lume cumpara.
Te pupacesc si eu pupic.gif



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi