Friptura de miel coroana este in primul rand absolut delicioasa, apoi este incredibil de aspectuoasa, asa cum ar trebui sa fie friptura pe masa de Pasti.
Friptura de miel
1. Incepem sa pregatim carcasa de miel . Pentru asta va trebuie neaparat un cutit care sa taie foarte bine. Se taie partea din fata de la carcasa (pielea de pe piept), apoi se desface carcasa apasand cu mainile. Se taie coastele de la incheietura cu coloana, afand grija sa nu se taie de pe carne. Se taie afara coloana vertebrala. Aceasta este cea mai dificila si minutioasa parte a procesului. Aveti grija sa taiati pe langa vertebre astfel incat carnea de dedesubt sa nu fie lezata prea tare.
2. Se curata carnea de eventualele resturi de oase ramase si se taie coastele mai mici astfel incat sa ramana de-o parte si de alta doar coastele mari (vreo 8-9 pe fiecare parte). Se cresteaza pielita de pe coaste pana la jumatate, apoi oasele ramase libere se curata bine de carne si pielite.
3. Am lasat carnea la marinat in vin+2 linguri ulei de masline+2 catei de usturoi+ierburi peste noapte (ajunge si cateva ore).
4. A doua zi am adunat carnea pe langa coaste si am impuns coastele de la margine, legandu-le 2 cate 2.
5. Intr-un mojar am zdrobit 2 catei de usturoi cu sare, piper si rozmarin, am aduaugat 2 linguri ulei de masline si cu acest amestec am uns carnea din coroana.
6. Am legat cu o ata si baza coroanei mele pentru a-i da deschiderea dorita.
7. Am invelit capetele coastelor cu folie de aluminiu si am pus peste carne cateva ierburi (rozmarin,salvie si menta), apoi am dat la cuptor.
Pofta buna! Reteta friptura coroana de miel a fost propusa de KikenHana Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....
Lasagna vegetarianaSupa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!
Supa crema de legumeAceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...
Placinta frageda cu mereUn desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.
Chec de postAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaO prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiPentru cei ce iubesc prajiturile acrisoare, dar in acelasi timp lejere, aceste muffins sunt perfecte pentru zilele calduroase...
Muffins cu lime si ciocolata albaArdeii umpluti cu ciuperci sunt gustosi si extrem de simplu de preparat. Mai contin rosii, fulgi de ovaz, boia, sare si piper.
Ardei umpluti cu ciuperci si fulgi de ovazEste o "prajtura frageda si lipicioasa, cremoasa, ti se sfarama in mana si ti se lipeste de cerul gurii", exact cum este...
Brownie cu crema de branzaReteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructe
Comentarii