Sari la conținut

Poză

Pariziene cu fondant de mere


75 răspunsuri la acest topic

#1 Laura_A

Laura_A

    Academic Chef

  • Membri
  • 1310 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Italia

Postat 30 April 2008 - 03:48 PM

Seamana mult la pufosenie cu cornetti.Nu se fac cine stie ce complicat si sunt bune pentru micul dejun.Fondantul de mere e de fapt o crema de mere care seamana la consistenta cu crema pasticcera(crema de vanilie).E mai densa si se comporta foarte bine la cuptor.
Astea sunt:

DSCF7848.JPG


#2 Laura_A

Laura_A

    Academic Chef

  • Membri
  • 1310 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Italia

Postat 30 April 2008 - 03:55 PM

Incepem cu fondantul de mere.Ingrediente:
200 gr mere curatate si taiate cubulete
2 oua
20 gr zahar
60 ml smantana
1 plic zahar vanilat
15 gr fecula de cartofi
60 gr unt
100 ml apa

PIC_2008_0430_037_.JPG


#3 Laura_A

Laura_A

    Academic Chef

  • Membri
  • 1310 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Italia

Postat 30 April 2008 - 04:12 PM

Punem merele taiate cubulete pe foc impreuna cu zaharul si le caramelizam:
PIC_2008_0430_043_.JPG

Adaugam 100 gr apa si lasam pe foc pana ce merele au absorbit toata apa.

PIC_2008_0430_056_.JPG

Mixam merele pana le reducem in piure.Eu am mixat doar putin pentru ca-mi place sa simt marul.
Separat topim untul si cand s-a racit adaugam smantana,apoi ouale,vanilia,amidonul si mixam pana la omogenizare.
Adaugam piureul de mere si punem crema obtinuta pe foc pana se ingroasa(atentie trebuie amestecat tot timpul).

DSCF7726.JPG

DSCF7729.JPG

Daca vreti ca crema sa fie foarte fina mixati bine de tot merele.
Lasam crema sa se raceasca.

Editat de Laura_A, 30 April 2008 - 11:23 PM.


#4 Laura_A

Laura_A

    Academic Chef

  • Membri
  • 1310 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Italia

Postat 30 April 2008 - 04:26 PM

Ingrediente pariziene:
500 gr faina
20 gr drojdie
70 gr zahar
260gr lapte
50 gr unt
sare(un varf)
1 ou(50 gr fara coaja)deci mediu

PIC_2008_0430_028_.JPG
Eu am facut aluatul la masina de paine.Am pus intai laptele usor incalzit apoi oul,untul,zaharul,faina si drojdia la sfarsit:

PIC_2008_0430_032_.JPG
Dupa 2 ore:
DSCF7733.JPG



#5 bambina

bambina

    Big Chef

  • Membri
  • 751 posturi
  • Location:Minneapolis, USA

Postat 30 April 2008 - 04:43 PM

Ce este "fecula de cartofi"? mellow.gif

#6 Laura_A

Laura_A

    Academic Chef

  • Membri
  • 1310 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Italia

Postat 30 April 2008 - 04:46 PM

Impartim aluatul in 7 bilute.
Intindem prima biluta in forma de dreptunghi:
DSCF7739.JPG
Cu muchia unui cutit trasam o liniuta la jumatate:
DSCF7746.JPG
pe o parte punem fondantul iar pe cealalta o taiem fasiute ca la treccia:
DSCF7741.JPG
Inchidem crema aducand partea superioara un pic peste ea
DSCF7756.JPG
Si apoi formam un rulou cu fasiutele si presam capetele:
DSCF7743.JPG



#7 Asmera

Asmera

    Captain Cook

  • Membri
  • 357 posturi
  • Gender:Female

Postat 30 April 2008 - 04:56 PM

QUOTE(bambina @ Apr 30 2008, 05:43 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ce este "fecula de cartofi"? mellow.gif

Amidon alimentar ma gandesc eu ca s-ar putea folosi...

#8 Laura_A

Laura_A

    Academic Chef

  • Membri
  • 1310 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Italia

Postat 30 April 2008 - 04:58 PM

Le asezam pe toate intr-o tava tapetata doar cu hartie de copt si lasam 45 minute pana isi dubleaza volumul:
DSCF7774.JPG
Dup 45 minute:
DSCF7806.JPG
Preincalzim cuptorul la 200 grade,le ungem cu un ou amestecat cu putin lapte si coaja portocala si le presaram niste mac sau fulgi de migdala pe deasupra:
DSCF7841.JPG


#9 Laura_A

Laura_A

    Academic Chef

  • Membri
  • 1310 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Italia

Postat 30 April 2008 - 05:08 PM

Dupa 10 minute sunt gata
DSCF7846.JPG

DSCF7857.JPG

DSCF7863.JPG

Se desfac in fasiute:
DSCF7883.JPG

DSCF7898.JPG

Editat de Laura_A, 25 May 2008 - 12:05 PM.


#10 Laura_A

Laura_A

    Academic Chef

  • Membri
  • 1310 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Italia

Postat 30 April 2008 - 05:22 PM

CITAT(bambina @ Apr 30 2008, 04:43 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ce este "fecula de cartofi"? mellow.gif


Te rog sa ma scuzi bambina!!Fecola e amidon.Te pup!! pupic.gif
CITAT(Asmera @ Apr 30 2008, 04:56 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Amidon alimentar ma gandesc eu ca s-ar putea folosi...

Multumesc Asmera!!Ai dreptate!!te pup! pupic.gif

#11 danelutza

danelutza

    Captain Cook

  • Membri
  • 314 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Svizzera

Postat 30 April 2008 - 05:38 PM

Laura, iar ai facut o bunaciune. Tocmai am in cuptor rulourile cu rozmarin si parmezan. Dar astea imi fac rau cu ochiul mincacios.gif , gata am spalat ecranul computatorului, bineinteles cu limbuta mea tongue.gif

#12 Bolognese di Cluj

Bolognese di Cluj

    Master of disaster

  • Best romantic story teller
  • 2842 posturi
  • Gender:Female
  • Location:pe dinafara

Postat 30 April 2008 - 05:56 PM

Crema seamana mult cu un Apple Curd(e ca si lemon curd,banana curd,strawberry curd si alti curzi biggrin.gif ),minus amidonul si ordinea de folosire a ingredientelor.Imi place!
Arata foarte bine,doar ca eu nu reusesc sa asociez aluatul dospit cu merele,desi am incercat,numai aluatul fraged si foietajul.Nu e mare lucru de inlocuit wink.gif

#13 Laura_A

Laura_A

    Academic Chef

  • Membri
  • 1310 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Italia

Postat 30 April 2008 - 06:09 PM

CITAT(danelutza @ Apr 30 2008, 05:38 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Laura, iar ai facut o bunaciune. Tocmai am in cuptor rulourile cu rozmarin si parmezan. Dar astea imi fac rau cu ochiul mincacios.gif , gata am spalat ecranul computatorului, bineinteles cu limbuta mea tongue.gif


Danelutza sunt foarte bune si pufoase foc!!Mersic ca-ti plac!!Te pup!! pupic.gif

#14 Laura_A

Laura_A

    Academic Chef

  • Membri
  • 1310 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Italia

Postat 30 April 2008 - 06:20 PM

CITAT(Bolognese di Cluj @ Apr 30 2008, 05:56 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Crema seamana mult cu un Apple Curd(e ca si lemon curd,banana curd,strawberry curd si alti curzi biggrin.gif ),minus amidonul si ordinea de folosire a ingredientelor.Imi place!
Arata foarte bine,doar ca eu nu reusesc sa asociez aluatul dospit cu merele,desi am incercat,numai aluatul fraged si foietajul.Nu e mare lucru de inlocuit wink.gif


Ai dreptate Bolo seamana cu un curd.La consistenta seamana cu o crema pasticcera(de vanilie)si cred ca asta se datoreaza amidonului care o leaga si o intareste.Se pot umple cu orice de la nutella la diverse creme care au o consistenta mai teapana.Si mie imi plac mai mult merele in foietaj dar se preteaza bine si la aluatul asta.Multumesc ca iti plac!! smile.gif

#15 elena_antony

elena_antony

    Senzuala

  • Membri
  • 2018 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Lebanon

Postat 30 April 2008 - 06:54 PM

Muahhma Laura, ce-mi faci tu mie.....Ieri am facut ghoriba ,s-am mancat ca spartii (revin cu pozele),acuma vii cu alta reteta super.
Arata yammy rau de tot, mi-o notez, si o fac saptamana asta.
Super prezentarea! floare.gif

Te-am pupat icon_love.gif



#16 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 30 April 2008 - 08:45 PM

Merci de pontul cu crema asta de mere,e binevenita la retetarul meu!
Arata extraordinar.Crescute,frumoase,bune,aratoase!!
Sigur o sa ajung sa le fac si eu!

Eu nu folosesc nicodata amidon de cartof,doar de porumb.Mi se pare mai "fin" la creme/budinci,la fel si la blatul prajiturilor.
Parca cel de cartof,se foloseste mai mult pe la sosuri..dar nu stiu sigur.O sa ma uit pe cel pentru sosuri,sa vad din ce este.

#17 kaperonis_27762

kaperonis_27762

    Master of disaster

  • Membri
  • 3616 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 30 April 2008 - 09:06 PM

QUOTE(Laura_A @ Apr 30 2008, 05:12 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Punem merele taiate cubulete pe foc impreuna cu zaharul si le caramelizam:
Adaugam 100 gr apa si lasam pe foc pana ce merele au absorbit toata apa.
Mixam merele pana le reducem in piure.Eu am mixat doar putin pentru ca-mi place sa simt marul.
Separat topim untul si cand s-a racit adaugam smantana,vanilia,fecula si mixam pana la omogenizare.
Adaugam piureul de mere si punem crema obtinuta pe foc pana se ingroasa(atentie trebuie amestecat tot timpul).
Daca vreti ca crema sa fie foarte fina mixati bine de tot merele.
Lasam crema sa se raceasca.



laura, arata extraordinar de bine pufoseniile astea. am doar o nelamurire. ai folosit ouale la crema, pina la urma? ca parca vad si doua oua acolo...

#18 Laura_A

Laura_A

    Academic Chef

  • Membri
  • 1310 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Italia

Postat 30 April 2008 - 11:12 PM

CITAT(elena_antony @ Apr 30 2008, 06:54 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Muahhma Laura, ce-mi faci tu mie.....Ieri am facut ghoriba ,s-am mancat ca spartii (revin cu pozele),acuma vii cu alta reteta super.
Arata yammy rau de tot, mi-o notez, si o fac saptamana asta.
Super prezentarea! floare.gif

Te-am pupat icon_love.gif


O sa-i placa cu siguranta fetitei tale pentru ca seamana cu cornetti dar al meu sot zice ca astea sunt mai pufoase!!Te pup si te astept!! pupic.gif
Multumesc mult ca ti-a placut prezentarea!! floare.gif

#19 Laura_A

Laura_A

    Academic Chef

  • Membri
  • 1310 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Italia

Postat 30 April 2008 - 11:18 PM

CITAT(MAYA @ Apr 30 2008, 08:45 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Merci de pontul cu crema asta de mere,e binevenita la retetarul meu!
Arata extraordinar.Crescute,frumoase,bune,aratoase!!
Sigur o sa ajung sa le fac si eu!

Eu nu folosesc nicodata amidon de cartof,doar de porumb.Mi se pare mai "fin" la creme/budinci,la fel si la blatul prajiturilor.
Parca cel de cartof,se foloseste mai mult pe la sosuri..dar nu stiu sigur.O sa ma uit pe cel pentru sosuri,sa vad din ce este.


Draga Maya in timp ce faceam crema chiar ma gandeam la tine pentru ca stiu cat iti plac merele.Ma bucur tare mult ca-ti place si chiar ca e foarte buna.Cu prima ocazie o sa postez si prajitura cu mere si cu fondant care e tare buna.
Multumesc ca iti plac si cornurile cat despre amidon ai dreptate cel de porumb e mai finut si nu cred ca e nici o problema daca fosesti de porumb in loc de cartof!Te pup! pupic.gif

#20 Laura_A

Laura_A

    Academic Chef

  • Membri
  • 1310 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Italia

Postat 30 April 2008 - 11:22 PM

CITAT(jenny_kap @ Apr 30 2008, 09:06 PM) <{POST_SNAPBACK}>
laura, arata extraordinar de bine pufoseniile astea. am doar o nelamurire. ai folosit ouale la crema, pina la urma? ca parca vad si doua oua acolo...


Doamne Jenny azi nu stiu ce am cu ouale ca si la rulourile cu parmezan am creat o mica problema tot din cauza oualelor!!!
Ai mare dreptate,se pun doua oua dupa ce amestecam untul topit cu smantana.Multumesc ca mi-ai atras atentia.Merg acum sa corectez!! floare.gif



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi