Sari la conținut

Poză

Rulada de spanac cu sunca si brînza


89 răspunsuri la acest topic

#1 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 02 May 2008 - 07:26 PM

  • 450 g spanac fiert si tocat
  • 1 ou
  • 200 g cascaval razuit
  • 200 g crema de brînza cu usturoi
  • 200 g prosciutto cotto(6 felii subtiri)
  • sare
  • piper



Spanacul rece,se amesteca cu ou,sare si pieper,



ing.jpg


dupa care se întinde în tava pe hîrtie de copt.


spanacntins.jpg


Deasupra se presara cascavlul razuit si se da în cuptorul încalzit în prealabil la 200°C,


cascaval.jpg



pîna se topeste cascavalul bine.Nu are voie sa se rumeneasca.
Se lasa la racit.



cascavaltopit.jpg




Se pun feliile de sunca,iar deaspra se întinde crema de brînza.


crema.jpg


Cu ajutorul hîrtiei de copt rulam usor/apasam putin.


rolam.jpg


roalata.jpg



Rostogolim rulada pe folie transparenta,


rostogolitafolie.jpg


împachetam.


mpachetata.jpg


Asezam pe folie de aluminiu,rulam,


foliealu.jpg


împachetam bine si dam la rece,pentru cîteva ore/peste noapte.


alurolle.jpg


Noua ne place foaaaarte mult.Merge foarte bine si cu felii subtiri de somon afumat,în loc de prosciutto cotto.



fin2.jpg





#2 cricket

cricket

    Captain Cook

  • Membri
  • 204 posturi
  • Location:Iasi

Postat 02 May 2008 - 09:22 PM

imi place. cum altfel? smile.gif

#3 laura_laurentiu

laura_laurentiu

    Master of disaster

  • Membri
  • 3909 posturi
  • Location:Banat

Postat 02 May 2008 - 09:25 PM

Moaaaama, e mortala! wow! eusa_clap.gif eusa_clap.gif eusa_clap.gif

Editat de lauralaurentiu, 02 May 2008 - 09:26 PM.


#4 Chipotle

Chipotle

    Big Chef

  • Membri
  • 963 posturi
  • Gender:Female
  • Location:California, USA

Postat 02 May 2008 - 10:02 PM

Wow asta e chiar misto... nu m-am gandit sa fac o foaie din spanac... cine stie cunoaste wink.gif

#5 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 04 May 2008 - 01:44 PM

QUOTE(cricket @ May 2 2008, 09:22 PM) <{POST_SNAPBACK}>
imi place. cum altfel? smile.gif

Cricket,daca-ti place spanacul probeaza rulada ca e bunuta smile.gif
(si cu somon afumat,taiat subtire de tot..e woww smile.gif )

#6 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 04 May 2008 - 01:45 PM

QUOTE(lauralaurentiu @ May 2 2008, 09:25 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Moaaaama, e mortala! wow! eusa_clap.gif eusa_clap.gif eusa_clap.gif


Merci,Laura smile.gif
E un aperitiv interesant,si bun smile.gif

#7 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 04 May 2008 - 01:46 PM

QUOTE(Chipotle @ May 2 2008, 10:02 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Wow asta e chiar misto... nu m-am gandit sa fac o foaie din spanac... cine stie cunoaste wink.gif


merge din orice verzaciune.cascavalul o leaga(foaia de verzaciune) biggrin.gif

pentru culoare si contrast,poti freca sfecla fiarta cu brînza,sa vezi ce roza-ciclame iese smile.gif

#8 kaperonis_27762

kaperonis_27762

    Master of disaster

  • Membri
  • 3616 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 04 May 2008 - 02:17 PM

tare bine arata ruladele astea. mi-au atras si mie atentia pe coolinarika. la astea verzi mi-am dat seama ca-s cu spanac, dar cu ce-or fi facute alea portocalii? cu morcov cumva?
maya, prezentare de nota 10, ca de obicei!!!

#9 Mudjahista

Mudjahista

    Master of disaster

  • Membri
  • 2179 posturi
  • Gender:Female

Postat 04 May 2008 - 02:45 PM

Mda, desigur Maya, iar ne dai pe spate cu perfectiunea ta. Ce mai, perfect ca de-obicei, felicitari din suflet!
Multumesc ptr. reteta floare.gif.

Jenny, cu morcov sau coloranti sunt facute alea portocalii (asa cred eu).
MUDJ@HISTA

#10 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 04 May 2008 - 02:45 PM

QUOTE(jenny_kap @ May 4 2008, 02:17 PM) <{POST_SNAPBACK}>
tare bine arata ruladele astea. mi-au atras si mie atentia pe coolinarika. la astea verzi mi-am dat seama ca-s cu spanac, dar cu ce-or fi facute alea portocalii? cu morcov cumva?
maya, prezentare de nota 10, ca de obicei!!!

Merci,Jenny smile.gif
Habar nu am,eu nu cunosc siteurile alea.
Reteta asta este inspirata de la un baiat de 21 de ani.

Dar acu ca zici,eu cred ca si cu morcov ar iesi ceva misto smile.gif

#11 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 04 May 2008 - 02:46 PM

QUOTE(Mudjahista @ May 4 2008, 02:45 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Mda, desigur Maya, iar ne dai pe spate cu perfectiunea ta. Ce mai, perfect ca de-obicei, felicitari din suflet!
Multumesc ptr. reteta floare.gif .

Jenny, cu morcov sau coloranti sunt facute alea portocalii (asa cred eu).


dati si mie link,sa vaz despre ce este vorba.Multu pupic.gif

#12 Misha

Misha

    Master of disaster

  • Membri
  • 2221 posturi
  • Gender:Female
  • Location:tasha's world
  • Interests:foto<br />pictura<br />desen liber<br />confectionare de bijuterii<br />

Postat 04 May 2008 - 02:50 PM

maaaaaammmaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!
ce bine arata!!!!!!!!!
sigur e si fff buna...
cred ca voi presta
oare merge cu urzici?ca dinalea am in congelator...??.?.?.?...
iar prezentarea....ca de obicei..perfecta....
eu spun ca...felicitari.. smile.gif floare.gif

#13 kaperonis_27762

kaperonis_27762

    Master of disaster

  • Membri
  • 3616 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 04 May 2008 - 02:58 PM

QUOTE(MAYA @ May 4 2008, 03:46 PM) <{POST_SNAPBACK}>
dati si mie link,sa vaz despre ce este vorba.Multu pupic.gif



uite:

http://www.coolinari...edjela/?page=11
http://www.coolinari...sni-zalogajcici
http://www.coolinari...olat-od-spinata
http://www.coolinari...ept/ajvar-rolat

sint tare aratoase ruladele astea.

#14 moatza

moatza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5505 posturi
  • Gender:Female

Postat 04 May 2008 - 03:35 PM

ce poze, dom'le!

ps: enfin!

#15 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 04 May 2008 - 04:02 PM

QUOTE(Misha. @ May 4 2008, 02:50 PM) <{POST_SNAPBACK}>
maaaaaammmaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!
ce bine arata!!!!!!!!!
sigur e si fff buna...
cred ca voi presta
oare merge cu urzici?ca dinalea am in congelator...??.?.?.?...
iar prezentarea....ca de obicei..perfecta....
eu spun ca...felicitari.. smile.gif floare.gif

Eu zic ca merge.Sa le decongelezi,arunci zeama lasata/le storci,amsteci cu ou,condimentezi,întinzi,pui cascaval..si tot asa..tre' sa iese,si sa fie buna,maiales daca-ci plac urzicile smile.gif
pupic.gif

#16 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 04 May 2008 - 04:05 PM

QUOTE(jenny_kap @ May 4 2008, 02:58 PM) <{POST_SNAPBACK}>

tot am înteles! biggrin.gif

Foarte misto sînt,si ma gîndesc c-or fi morcovi.cel putin la primul link,par a fi morcovi taiati flii subtiri,apoi unsi/condimentati,pusi pe folie,facut o patura din ei..apoi umplutura..acolo arata ca filede peste,sau ceva carne alba(gata preparata..poate..,rolat,în folie,pus în forma dreptunghiulara(ca pasca-s patratoase feliile)..si banuiesc ca dat la rece..dupa ce stau asa "ruladele" cîteva ore,banuiec ca-si pastreaza forma.

aia de la al 2-lea link,e asa fain rolata..dar nush cum..ca se vad asa zic-zacuri din brînza,sau altceva alb..di pacat nu înteleg nika din ce scrie acolo ..

#17 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 04 May 2008 - 04:07 PM

QUOTE(moatza @ May 4 2008, 03:35 PM) <{POST_SNAPBACK}>
ce poze, dom'le!

ps: enfin!


moatzooooooooo,pai cum,vezi pozele??? ohmy.gif
smile.gif

#18 Bolognese di Cluj

Bolognese di Cluj

    Master of disaster

  • Best romantic story teller
  • 2842 posturi
  • Gender:Female
  • Location:pe dinafara

Postat 04 May 2008 - 04:15 PM

Arata mortal!dar prefer cu somon afumat wink.gif
Oare daca hartia de copt o ung un pic inainte de a asterne spanacul pe ea,nu s-o desprinde mai usor rulada?

#19 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 04 May 2008 - 04:29 PM

QUOTE(Bolognese di Cluj @ May 4 2008, 04:15 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Arata mortal!dar prefer cu somon afumat wink.gif
Oare daca hartia de copt o ung un pic inainte de a asterne spanacul pe ea,nu s-o desprinde mai usor rulada?

Dar se desprinde foarte usor si asa,fara nici o problema..eu am rulat-o cu hîrtia de copt,pentru ca e destul de fragila,dar nu foarte sensibila..nu vroiam sa se rupa.

Sincera sa fiu,nici macar nu cerd ca e indicat sa ungi,pen'ca oricum se scurge gasime de la cascaval,printre spanacul tocat..
E super si cu somon,dar noi am halit asa mult somon în ultima vreme..începînd de la pasta,pîna la grilat,prajit,copt..afumat..si eram satui biggrin.gif

#20 Bolognese di Cluj

Bolognese di Cluj

    Master of disaster

  • Best romantic story teller
  • 2842 posturi
  • Gender:Female
  • Location:pe dinafara

Postat 04 May 2008 - 04:37 PM

QUOTE(MAYA @ May 4 2008, 04:29 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Dar se desprinde foarte usor si asa,fara nici o problema..eu am rulat-o cu hîrtia de copt,pentru ca e destul de fragila,dar nu foarte sensibila..nu vroiam sa se rupa.

Sincera sa fiu,nici macar nu cerd ca e indicat sa ungi,pen'ca oricum se scurge gasime de la cascaval,printre spanacul tocat..
E super si cu somon,dar noi am halit asa mult somon în ultima vreme..începînd de la pasta,pîna la grilat,prajit,copt..afumat..si eram satui biggrin.gif

In fond,ai dreptate,dupa aia o sa fie prea unsuros,doar ca ultima,de fapt penultima hartie de copt nu-sh ce o avut,cred ca era defecta,ca de-abia am desprins cocatura de pe ea,ca nu imi venea sa cred.Si pe asta noua o privesc circumspect smile.gif



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi