Sari la conținut

Poză

Iepure cu ciuperci si smantana


46 răspunsuri la acest topic

#1 any_annette

any_annette

    Master of disaster

  • Membri
  • 2641 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Europa

Postat 10 May 2008 - 10:35 PM

Avem nevoie de :

1 iepure (al meu a avut 1,4 kg)
400 gr de ciuperci (din conserva)
400 gr de smantana
80 gr unt
2 linguri ulei extravergine de masline
1 pahar vin alb sec
1 cub de concentrat de ciuperci (pentru supa) - cine nu are de ciuperci, poate folosi concentrat de carne sau legume
patrunjel
sare
piper


DSCN1708__Medium_.JPG

Editat de any_annette, 11 May 2008 - 12:43 PM.


#2 any_annette

any_annette

    Master of disaster

  • Membri
  • 2641 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Europa

Postat 10 May 2008 - 10:36 PM

Mai intai si-ntai am facut supa, pe care am lasat-o deoparte.

DSCN1710__Medium_.JPG

Editat de any_annette, 11 May 2008 - 12:43 PM.


#3 any_annette

any_annette

    Master of disaster

  • Membri
  • 2641 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Europa

Postat 10 May 2008 - 10:40 PM

Apoi, am pus intr-o tigaie untul, cele 2 linguri de ulei de masline si iepurele portionat.
Carnea trebuie sa fie uscata, nu umeda.
Se lasa la foc mic pana se rumeneste carnea, intorcand-o din cand in cand.
Si cu ocazia asta va fac cunostinta cu tigaia mea imensa, pe care o folosesc rar, doar cand am musafiri mai multi la masa si trebuie sa fac paste.


DSCN1711__Medium_.JPG

Editat de any_annette, 11 May 2008 - 12:44 PM.


#4 any_annette

any_annette

    Master of disaster

  • Membri
  • 2641 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Europa

Postat 10 May 2008 - 10:42 PM

Dupa ce s-a rumenit carnea, se adauga paharul de vin alb, se lasa sa se evapore, se sareaza, se pipareaza si se acopera cu un capac.
Se lasa la foc mic cam o jumatate de ora (depinde cat de frageda este carnea), adaugand supa din cand in cand si intorcand carnea pe o parte si pe alta.


DSCN1718__Medium_.JPG

Editat de any_annette, 11 May 2008 - 12:44 PM.


#5 any_annette

any_annette

    Master of disaster

  • Membri
  • 2641 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Europa

Postat 10 May 2008 - 10:48 PM

Se adauga ciupercile si un polonic de supa.
Se mai lasa la foc mic 5-10 minute (asta daca ciupercile sunt din conserva, deci fierte initial).


DSCN1723__Medium_.JPG

Editat de any_annette, 11 May 2008 - 12:44 PM.


#6 any_annette

any_annette

    Master of disaster

  • Membri
  • 2641 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Europa

Postat 10 May 2008 - 10:49 PM

Apoi se adauga patrunjelul, smantana, se gusta de sare si mai lasam putin pe foc fara capac.

DSCN1724__Medium_.JPG

DSCN1725__Medium_.JPG

Editat de any_annette, 11 May 2008 - 12:44 PM.


#7 any_annette

any_annette

    Master of disaster

  • Membri
  • 2641 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Europa

Postat 10 May 2008 - 11:04 PM

Si asa arata in farfurie.
Este pur si simplu delicios!


DSCN1733__Medium_.JPG

Editat de any_annette, 11 May 2008 - 12:45 PM.


#8 diamond

diamond

    abcd...urs!

  • Membri
  • 4041 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...pana la...

Postat 11 May 2008 - 12:22 AM

any, ce bine arata... rolleyes.gif

n-am mancat niciodata carne de iepurila ... vad cu multa lume il lauda ca-i gustos!!! tb sa incerc tongue.gif



#9 any_annette

any_annette

    Master of disaster

  • Membri
  • 2641 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Europa

Postat 11 May 2008 - 12:28 AM

CITAT(diamond_girl @ May 11 2008, 12:22 AM) <{POST_SNAPBACK}>
any, ce bine arata... rolleyes.gif

n-am mancat niciodata carne de iepurila ... vad cu multa lume il lauda ca-i gustos!!! tb sa incerc tongue.gif




Multumesc mult, Diamond! smile.gif
Sa incerci sa mananci ca-i foarte buna. Nu-i recomandat sa mancam doar carne rosie, e bine sa mancam si carne alba:pui, iepure.
Sotului meu nu prea-i place iepurele, incerc sa-l fac sa manance ca mie-mi place.
Facut asa i-a placut foarte mult.

Editat de any_annette, 11 May 2008 - 12:28 AM.


#10 kaperonis_27762

kaperonis_27762

    Master of disaster

  • Membri
  • 3616 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 11 May 2008 - 12:41 AM

ar trebui sa fie tare circotas, ca sa zica ceva. demult n-am mai mincat iepure si mi-ai facut pofta si n-am, trebuie sa cumpar icon_scratch.gif

#11 any_annette

any_annette

    Master of disaster

  • Membri
  • 2641 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Europa

Postat 11 May 2008 - 12:56 AM

CITAT(jenny_kap @ May 11 2008, 12:41 AM) <{POST_SNAPBACK}>
ar trebui sa fie tare circotas, ca sa zica ceva. demult n-am mai mincat iepure si mi-ai facut pofta si n-am, trebuie sa cumpar icon_scratch.gif



laugh.gif laugh.gif
Pai sa faci cand cumperi,e bun, bun!!

Editat de any_annette, 11 May 2008 - 12:57 AM.


#12 A_44066

A_44066

    *********

  • Membri
  • 1954 posturi

Postat 11 May 2008 - 02:04 AM

Cam asa il pregatesc si eu cu ciuperci.
Diferenta e ca marinez carnea si ca, dupa ce adaug ciupercile, il pun si la cuptor putin, iar smantana se adauga la masa.
Combinatia unt/ulei e foarte buna ptr iepurele cu ciuperci; cand pregatesc tocanita, in schimb, pun ulei mai mult, dar nu si unt.
Asa-i, any, e foarte bun, pe mine nu trebuie sa ma convingi, ca-mi place carnea de iepure.
Question: What would it be like to feel no envy, jealousy, regret, guilt, shame, blame, or hatred?

#13 any_annette

any_annette

    Master of disaster

  • Membri
  • 2641 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Europa

Postat 11 May 2008 - 12:42 PM

CITAT(Strugurel @ May 11 2008, 02:04 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Cam asa il pregatesc si eu cu ciuperci.
Diferenta e ca marinez carnea si ca, dupa ce adaug ciupercile, il pun si la cuptor putin, iar smantana se adauga la masa.
Combinatia unt/ulei e foarte buna ptr iepurele cu ciuperci; cand pregatesc tocanita, in schimb, pun ulei mai mult, dar nu si unt.
Asa-i, any, e foarte bun, pe mine nu trebuie sa ma convingi, ca-mi place carnea de iepure.




Ai mei intotdeauna au avut iepuri la tara. Insa tatalui meu ii place foarte mult iepurele fiert si apoi mancat cu mujdei de usturoi.
Intr-adevar bun si asa, dar eram satula pana peste cap!
Mama il facea si ea foarte bun la cuptor, in diverse feluri, insa tatal meu prefera varianta clasica.
Socru-miu il pune pe gratar(doar picioarele mai mari, de dinapoi) si face asa: usturoi taiat bucatele mici, rozmarin, sare, piper, totul amestecat.
Se fac mici gaurele in carne si se umplu cu compozitia de usturoi si rozmarin. Se da carnea prin ulei de masline (putin) si apoi se pune sare pe deasupra. Pe gratar sunt o nebunie!!!

Editat de any_annette, 11 May 2008 - 12:43 PM.


#14 any_annette

any_annette

    Master of disaster

  • Membri
  • 2641 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Europa

Postat 11 May 2008 - 03:25 PM

A mai ramas carne de aseara ca n-am putut manca tot, sos ramasese cam putin, asa ca azi la pranz, am mai pus o cutiuta mica de ciuperci si ceva smantana, am lasat la foc mic si am avut pranzul gata!

Miniaturi atașate

  • DSCN1742__Medium_.JPG

Editat de any_annette, 11 May 2008 - 03:25 PM.


#15 PaulaM

PaulaM

    just me

  • Membri
  • 1665 posturi
  • Location:Puglia

Postat 28 March 2009 - 12:04 PM

Any, multumesc mult pentru reteta.
A fost o bunatate.pupic.gif


Data viitoare il incerc si pe cel cu salvie. smile.gif
Paula





#16 any_annette

any_annette

    Master of disaster

  • Membri
  • 2641 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Europa

Postat 28 March 2009 - 01:03 PM

CITAT(PaulaM @ Mar 28 2009, 01:04 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Any, multumesc mult pentru reteta.
A fost o bunatate.pupic.gif
Data viitoare il incerc si pe cel cu salvie. smile.gif



Cu placere Paula icon_love.gif si eu am luat un iepure ieri, o sa-l fac pe maine seara sau pe luni smile.gif !
Le-am facut si la ai mei asa cand au fost la mine, le-a placut foarte mult!


Edit noi suntem doi, asa ca jumate il fac cu salvie, jumate asa cu smantana!

Editat de Adriana Nicoleta, 28 March 2009 - 06:50 PM.


#17 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 28 March 2009 - 06:51 PM

CITAT(any_annette @ Mar 28 2009, 12:03 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Cu placere Paula icon_love.gif si eu am luat un iepure ieri, o sa-l fac pe maine seara sau pe luni smile.gif !
Le-am facut si la ai mei asa cand au fost la mine, le-a placut foarte mult!
Edit noi suntem doi, asa ca jumate il fac cu salvie, jumate asa cu smantana!

Ti-am scos poza din quote pupic.gif
Da' io unde oi fi fost anul trecut in mai de n-am vazut reteta asta, am o cutioaica de smintina de la magazinul romanesc da' mai tre' sa cumpar iepure si ciuperci tongue.gif
Ce fel de ciuperci folosesti?
Cum il faci pe cel cu salvie?

#18 moatza

moatza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5505 posturi
  • Gender:Female

Postat 28 March 2009 - 07:00 PM

any, mi-ai amintit cu reteta asta ca de mult n-a mai cazut la interval un iepure.
sa vad ce se poate rezolva, si-am sa prestez reteta asta, ca pare a fi pe placul nostru.

#19 PaulaM

PaulaM

    just me

  • Membri
  • 1665 posturi
  • Location:Puglia

Postat 28 March 2009 - 07:05 PM

CITAT(any_annette @ Mar 28 2009, 02:03 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Edit noi suntem doi, asa ca jumate il fac cu salvie, jumate asa cu smantana!


Uite ca nu m-am gandit la asta...noua ne-a mai ramas si pe astazi ...puteam sa-l impart...
Data viitoare. Multumesc.. smile.gif
Paula





#20 any_annette

any_annette

    Master of disaster

  • Membri
  • 2641 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Europa

Postat 28 March 2009 - 07:19 PM

CITAT(Adriana Nicoleta @ Mar 28 2009, 07:51 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ti-am scos poza din quote pupic.gif
Da' io unde oi fi fost anul trecut in mai de n-am vazut reteta asta, am o cutioaica de smintina de la magazinul romanesc da' mai tre' sa cumpar iepure si ciuperci tongue.gif
Ce fel de ciuperci folosesti?
Cum il faci pe cel cu salvie?


Ia vezi poate-l faci smile.gif !
Eu pun ciuperci din alea de la cutie (cutia mica de 100 de gr, 1 euro costa cutiuta), cu de alea proaspete n-am incercat pana acum.
Eu le folosesc pe astea, am uitat ce marca sunt si am uitat sa le si iau, mi-am adus aminte cu topicul laugh.gif !
Pe ala cu salvie il fac cum m-a invatat soacra-mea, adica ca la Toscana! Am pus si reteta asta "Pulpe de iepure in sos aromat", doar cu ulei, otet, apa, multa multa salvie, sare si piper.

CITAT(moatza @ Mar 28 2009, 08:00 PM) <{POST_SNAPBACK}>
any, mi-ai amintit cu reteta asta ca de mult n-a mai cazut la interval un iepure.
sa vad ce se poate rezolva, si-am sa prestez reteta asta, ca pare a fi pe placul nostru.


Nici eu n-am luat de cand au fost ai mei aici, adica de vreo 3 luni.
Sa-mi zici cum e, daca faci smile.gif !


CITAT(PaulaM @ Mar 28 2009, 08:05 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Uite ca nu m-am gandit la asta...noua ne-a mai ramas si pe astazi ...puteam sa-l impart...
Data viitoare. Multumesc.. smile.gif


Apai nici eu nu m-am gandit, tu mi-ai dat ideea laugh.gif !!!
Tu mi-ai adus aminte de cealalta reteta icon_love.gif !



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi