Sari la conținut

Poză

Falafel Sihab


123 răspunsuri la acest topic

#1 elena_antony

elena_antony

    Senzuala

  • Membri
  • 2018 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Lebanon

Postat 21 May 2008 - 04:49 AM

Sambata am fost invitati la masa,la niste prieteni libanezi.Printre bunatatile ce le-a gatit gazda noastra , s-a numarat si falafelul.Mi-a placut fooooooarte mult , asa ca i-am cerut reteta , si am facut si eu azi falafel dupa reteta ei.Mi-au iesit foarte buni , cei mai buni pe care i-am facut eu vreodata, asa ca va impartasesc si voua reteta.

L-am numit Falafel Sihab, dupa numele persoanei care mi-a dat reteta.


Falafel Sihab:

DSC02921.jpg

Ingrediente:

1 cana naut
1 lingurita bicarbonat de sodiu

1 ceapa medie
4 catei de usturoi
1/2 legatura patrunjel tocat
5 linguri seminte susan
1 lingurita sare
1/2 lingurita zahar
1/2 lingurita praf de copt
2 linguri de faina
1/8 lingurita turmeric
1 lingurita cumin
1/2 lingurita coriandru macinat
1/8 lingutita chilli
1/4 lingurita piper negru

1/2 cana ulei pentru prajit.


Nota:Daca aveti falafel mix spices, puneti si din acesta 2 lingurite, pentru o aroma mai puternica!Daca nu aveti, nu-i nimic, merge si fara el!

Se spala nautul si se lasa in apa +1 lingutita bicarbonat, de seara pana dimineata (eu l-am lasat ~15 h)

DSC03500.jpg

DSC02891.jpg

A doua zii se clateste bine, si se lasa putin la scurs.Se pune ceapa si usturoiul intr-un blender si se maruntesc putin.Adaugam apoi nautul, si-l lasam pana se marunteste bine,oprind din cand in cand pentru a apasa in jos nautul lipit pe peretii vasului.
Nu se adauga apa !! Asa trebuie sa arate:


DSC03504.jpg

DSC03508.jpg


Se adauga celelalte ingrediente, se amesteca bine si se lasa ~30 minute la frigider.

DSC03510.jpg

DSC03522.jpg

Se formeaza apoi chiftelute, care se prajesc in ulei pe foc mediu:

DSC03523.jpg











Editat de elena_antony, 21 May 2008 - 07:20 AM.




#2 elena_antony

elena_antony

    Senzuala

  • Membri
  • 2018 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Lebanon

Postat 21 May 2008 - 04:53 AM

DSC03528.jpg

DSC03530.jpg

Le-am servit cu sos tarator, lipie, salata romana, rosii si castraveti murati :

DSC03531.jpg

DSC03533.jpg

Sectiunea nu e prea clara, oricum sunt foarte moi, nu se simte nautul, si nu sunt uleioase de loc.
DSC03534.jpg


Pentru cine o sa le faca.................Pofta buna!!

Editat de elena_antony, 21 May 2008 - 05:13 AM.




#3 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 21 May 2008 - 07:44 AM

CITAT(elena_antony @ May 21 2008, 04:53 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Pentru cine o sa le faca.................Pofta buna!!

Eu da, multumesc mult pentru reteta smile.gif

#4 elena_antony

elena_antony

    Senzuala

  • Membri
  • 2018 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Lebanon

Postat 21 May 2008 - 07:58 AM

Ma simt onorata floare.gif

Cu placere Adriana!Sper sa fie pe placul vostru!





#5 Mudjahista

Mudjahista

    Master of disaster

  • Membri
  • 2179 posturi
  • Gender:Female

Postat 21 May 2008 - 08:22 AM

icon_biggrin.gif Bravo Elena! Foarte frumoase si pozele, felicitari!
Multumesc mult ptr. reteta post_34683_1201264302.gif .
MUDJ@HISTA

#6 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 21 May 2008 - 08:26 AM

merci elena . arata apetisante occasion14.gif
Fan n_puiu for ever



#7 elena_antony

elena_antony

    Senzuala

  • Membri
  • 2018 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Lebanon

Postat 21 May 2008 - 08:27 AM

QUOTE(Mudjahista @ May 21 2008, 02:22 AM) <{POST_SNAPBACK}>
icon_biggrin.gif Bravo Elena! Foarte frumoase si pozele, felicitari!
Multumesc mult ptr. reteta post_34683_1201264302.gif .



Multumesc Mudjahita! floare.gif Sper sa le incerci si sa fie pe placul tau!
De poze icon_colors.gif ......... nu sunt asa frumoase ca ale voastre, dar ma straduiesc! wink.gif



#8 elena_antony

elena_antony

    Senzuala

  • Membri
  • 2018 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Lebanon

Postat 21 May 2008 - 08:28 AM

QUOTE(stella @ May 21 2008, 02:26 AM) <{POST_SNAPBACK}>
merci elena . arata apetisante occasion14.gif



Cu placere Stella! Chiar ca ar merge o bere langa ele occasion14.gif ! wink.gif



#9 diamond

diamond

    abcd...urs!

  • Membri
  • 4041 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...pana la...

Postat 21 May 2008 - 08:49 AM

ce minunatii, ce sectiune... love10.gif



#10 Bunny

Bunny

    Sancho Panda

  • Membri
  • 1956 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Wonderland

Postat 21 May 2008 - 09:31 AM

Elena, in primul rand, 'La multi ani' pupic.gif , sa fii iubita si sanatoasa! . Cum ai pregatit ceva ce mie imi place tare mult si o sa fac (poate renunt la falafelul de cutie de data asta), am intrebari, dar sa nu razi. Nautul e din acela tare, nu din conserva, asa-i? Ma pregatesc sa il fac si eu, dar nu mai devreme de 13 zile (am inceput vestita dieta si vreau sa ma tin de ea de data asta, dupa aceea om mai vedea). Si pozele sunt faine icon_cheers.gif

#11 Pocahontas

Pocahontas

    in coltzul advers

  • Membri de onoare
  • 24480 posturi
  • Gender:Female
  • Location:stanga la dreapta
  • Interests:alea alea

Postat 21 May 2008 - 10:02 AM

si mie-mi plac pozele, clare si apetisante smile.gif

#12 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 21 May 2008 - 10:06 AM

Elena, iepurele m-a facut sa-mi vina o intrebare tongue.gif
Deci se foloseste nautul crud? adica cel uscat numai atit cit se hidrateaza el de la statul in apa?
nu se poate folosi cel gata fiert de la borcan? ies prea moi?
ops pardon, mai multe intrebari au fost pina la urma rolleyes.gif

#13 Laura_A

Laura_A

    Academic Chef

  • Membri
  • 1310 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Italia

Postat 21 May 2008 - 10:10 AM

Elena arata extarordinar!!! hello2.gif Cu siguranta o sa le fac si eu ca sunt moarta dupa falafel!!
Multumesc dn suflet pentru reteta!!Te pup!! pupic.gif

P.S:La multi ani,multa sanatate si tot ce-ti doresti!! floare.gif

#14 Guguluff

Guguluff

    Academic Chef

  • Membri
  • 1296 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucharest;)

Postat 21 May 2008 - 11:07 AM

Elena, multumesc de reteta. Imi place mancarea libaneza si normal hummusul si falafelul. Am facut si eu in casa si a iesit bun, desi am improvizat, nu aveam nici o reteta clara. Acum nu am naut mad.gif dar cum ajung la Mega image imi procur si fac falafel. Abia astept...
La multi Ani floare.gif

#15 Lupu_16515

Lupu_16515

    Master of disaster

  • Membri
  • 2371 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 21 May 2008 - 11:08 AM

Elena multumesc pentru reteta.
Am aceeasi intrebare,nautul dupa ce il lasi peste noapte la muiat
nu se mai fierbe deloc? dupa prajire este in regula, adica fiert?

IPB Image

#16 elena_antony

elena_antony

    Senzuala

  • Membri
  • 2018 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Lebanon

Postat 21 May 2008 - 07:45 PM

QUOTE(diamond_girl @ May 21 2008, 02:49 AM) <{POST_SNAPBACK}>
ce minunatii, ce sectiune... love10.gif


Multumesc pentru complimente. floare.gif

QUOTE(Iepurele_Grabit @ May 21 2008, 03:31 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Elena, in primul rand, 'La multi ani' pupic.gif , sa fii iubita si sanatoasa! . Cum ai pregatit ceva ce mie imi place tare mult si o sa fac (poate renunt la falafelul de cutie de data asta), am intrebari, dar sa nu razi. Nautul e din acela tare, nu din conserva, asa-i? Ma pregatesc sa il fac si eu, dar nu mai devreme de 13 zile (am inceput vestita dieta si vreau sa ma tin de ea de data asta, dupa aceea om mai vedea). Si pozele sunt faine icon_cheers.gif


Multumesc mult pentru urari iepuras floare.gif
Nautul trebuie sa fie din acela uscat nu din conserva !Il lasi in apa, precum fasolea uscata, doar ca adaugi 1 lingurita de bicarbinat de sodiu!
Te-am pupat!Bafta cu dieta wink.gif

QUOTE(Pocahontas @ May 21 2008, 04:02 AM) <{POST_SNAPBACK}>
si mie-mi plac pozele, clare si apetisante smile.gif


Multumesc Pocahontas ! floare.gif



#17 floaura

floaura

    Big Chef

  • Membri
  • 860 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Canada
  • Interests:lectura, dansul si mai nou, bucatareala

Postat 21 May 2008 - 07:52 PM

ma tenteaza reyeya asta, dar eu nu am decat naut la conserva. nu crezi ca iese bine?


#18 elena_antony

elena_antony

    Senzuala

  • Membri
  • 2018 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Lebanon

Postat 21 May 2008 - 07:54 PM

QUOTE(Adriana Nicoleta @ May 21 2008, 04:06 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Elena, iepurele m-a facut sa-mi vina o intrebare tongue.gif
Deci se foloseste nautul crud? adica cel uscat numai atit cit se hidrateaza el de la statul in apa?
nu se poate folosi cel gata fiert de la borcan? ies prea moi?
ops pardon, mai multe intrebari au fost pina la urma rolleyes.gif



Adriana se foloseste nautul uscat, nu din conserva !Si nu se fierbe absolut de loc!!

Si-ti spun din experienta mea BangHead.gif .Eu am incercat sa fac o data falafel, dupa o reteta dintr-o carte libaneza.Si dupa ce a stat nautul o noapte in apa cu bicarbonat, m-a mancat degetelele si l-am pus la fiert 10 minute , ca am zis ca e prea tare, dupa l-am bagat in blender.Am adaugat ingredientele, dar cand l-am pus la prajit in tigaie laughing4.gif , mi se desfaceau chiftelutele si se imprastiau pur si simplu in tigae, nu am ales nimic din ele.Am pus faina, dar tot asa !Am aruncat tot atunci.

Cu naut gata fiert..........nu stiu ce sa zic.Si eu am conserve de naut dar nu am incercat dry.gif .Sincer mi-e frica de esec biggrin.gif, si dupa parerea mea o sa fie si foarte uleioase rolleyes.gif



#19 elena_antony

elena_antony

    Senzuala

  • Membri
  • 2018 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Lebanon

Postat 21 May 2008 - 08:00 PM

QUOTE(Laura_A @ May 21 2008, 04:10 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Elena arata extarordinar!!! hello2.gif Cu siguranta o sa le fac si eu ca sunt moarta dupa falafel!!
Multumesc dn suflet pentru reteta!!Te pup!! pupic.gif

P.S:La multi ani,multa sanatate si tot ce-ti doresti!! floare.gif


Multumesc Laura icon_love.gif .Sper sa-ti placa!

QUOTE(Guguluff @ May 21 2008, 05:07 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Elena, multumesc de reteta. Imi place mancarea libaneza si normal hummusul si falafelul. Am facut si eu in casa si a iesit bun, desi am improvizat, nu aveam nici o reteta clara. Acum nu am naut mad.gif dar cum ajung la Mega image imi procur si fac falafel. Abia astept...
La multi Ani floare.gif


Multumesc pentru urari ,Guguluf ! icon_love.gif

Sa-l faci ca este foarte bun.Sotul meu a zis ca e mai bun ca cel facut la ei la munte biggrin.gif.


QUOTE(Carmen L @ May 21 2008, 05:08 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Elena multumesc pentru reteta.
Am aceeasi intrebare,nautul dupa ce il lasi peste noapte la muiat
nu se mai fierbe deloc? dupa prajire este in regula, adica fiert?


Cu placere Carmen.Deci dupa ce il lasi in apa o noapte (eu l-am lasat ~15 h ), il scurgi bine si il bagi in blender, si-l maruntesti bine, asa cum vezi la mine in poza.Nu se fierbe de loc!!!!!!! Dupa pui celelalte ingrediente si-l lasi ~30 minute la rece, in frigider.Dupa il prajesti! (la foc mediu, nu tare!)
Nautul nu se simte de loc dupa prajire, iti garantez!



#20 elena_antony

elena_antony

    Senzuala

  • Membri
  • 2018 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Lebanon

Postat 21 May 2008 - 08:03 PM

QUOTE(floaura @ May 21 2008, 01:52 PM) <{POST_SNAPBACK}>
ma tenteaza reyeya asta, dar eu nu am decat naut la conserva. nu crezi ca iese bine?



Nu stiu floaura unsure.gif , poti incerca cu o jumate de conserva , sa vezi daca iti place.Insa nu garantez ca o sa-ti iasa la fel de bine.Parerea mea e ca o sa iasa uleioase tare, nautul fiert o sa absoarba mult ulei.

Daca faci , sa ne zici cum ti-a iesit!

floare.gif







Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi