Sari la conținut

Poză

Fiamminga


31 răspunsuri la acest topic

#1 Laura_A

Laura_A

    Academic Chef

  • Membri
  • 1310 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Italia

Postat 08 July 2008 - 01:01 PM

Desi nu era cazul sa aprind cuptorul la 36 de grade,am facut-o si nu imi pare rau deloc.Reteta apartine surorilor Simili dar am facut ceva modificari.Rezultatul:un dulce extraordinar si crocant.Seamana ffff mult cu kurtos colac-ul.
2008_07080126.JPG


#2 Laura_A

Laura_A

    Academic Chef

  • Membri
  • 1310 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Italia

Postat 08 July 2008 - 01:07 PM

Ingrediente:

500 gr faina
100 gr apa
100 gr lapte
30 gr drojdie proaspata sau 9 gr liofilizata
100 gr unt
50 gr zahar
un varf sare
coaja rasa de la o portocala
2 plic zahar vanilat
Ne mai trebuiesc:

50 gr unt
100 gr zahar de trestie(untul si zaharul le adaugam pe suprafata dulcelui inainte de cuptor)


#3 Laura_A

Laura_A

    Academic Chef

  • Membri
  • 1310 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Italia

Postat 08 July 2008 - 01:28 PM

Aluatul l-am facut la masina de paine.Daca il faceti la mana adaugati drojdia topita in apa in centrul fainii si treptat adaugati celelate ingrediente pana rezulta un aluat elastic care nu se lipeste de mana.
Am bagat ingrdientele in masina incepand cu cele lichide si terminand cu faina si drojdia:
2008_07080023.JPG
Dupa 1.50:
2008_07080026.JPG
Rasturnam aluatul pe suprafata de lucru ffff usor infainata(nu e necesar zic eu pentru ca nu se lipeste deloc)si il modelam initial cu mana si apoi cu facaletul dupa forma tavii in care va fi copt:
2008_07080035.JPG
asezam aluatul in tava:
2008_07080045.JPG
si il lasam acoperit la crescut 1 ora


#4 Laura_A

Laura_A

    Academic Chef

  • Membri
  • 1310 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Italia

Postat 08 July 2008 - 01:38 PM

Dupa ce-si dubleaza volumul rupem cubulete mici din cele 50 gr unt,facem niste gaurele in aluat(ca la foccacia)si asezam untul rece de la frigider in ele:
2008_07080051.JPG

2008_07080055.JPG
Pudram intreaga suprafata cu zaharul de trestie:
2008_07080063.JPG
Si bagam in cuptorul preinacalzit la 230 grade pentru 10 minute.


#5 Laura_A

Laura_A

    Academic Chef

  • Membri
  • 1310 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Italia

Postat 08 July 2008 - 01:50 PM

Dupa 10 minute e gata:
2008_07080067.JPG

2008_07080078.JPG
O scoatem din tava si o lasam pe gratar sa se raceasca:
2008_07080084.JPG
Sectiuni:
2008_07080099.JPG

2008_07080113.JPG

2008_07080111.JPG
inca o sectiune, din pacate nu foarte reusita ca e facuta in casa, ca sa vedeti ca untul nu se distribuie in aluat ci ramane sub forma de picatura in fosa facuta:
2008_07080129.JPG

Zaharul formeaza o crusta delicioasa iar untul in combinatie cu zaharul ii da un gust demential.

Editat de Laura_A, 08 July 2008 - 01:53 PM.


#6 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 08 July 2008 - 07:08 PM

Laura...ma omori cu zile!!!
Acu tre sa fac si de-asta!
Nush daca ajung zilele astea,ca renovez putin prin dormitor.Dar sigur fac! Ca trebuie!!!
Merci! smile.gif

#7 Luanda

Luanda

    Planetareasa

  • Membri
  • 2414 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Undeva in Africa

Postat 08 July 2008 - 07:26 PM

Eu fug de drojdie ca dracu de aghiasma. Pana fac ceva arunc de 3 ori drojdia ca mi se pare mie ca miroase. Imi place ce ti-a iesit tie acolo. Nu stiu de ce dar parca vad si niste nuca pe acolo..mmmm!

Pt ca esti experta la cocorit si aluaturi vin si eu cu o intrebare. Care drojdie e mai tare aia proaspata sau aia uscata? Eu am proaspata plimbata si congela . Dar nu mi se umfla maiaua mai mult la aia uscata. Pun cantitatile indicate pt 500g de faina.

#8 Laura_A

Laura_A

    Academic Chef

  • Membri
  • 1310 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Italia

Postat 08 July 2008 - 07:58 PM

CITAT(MAYA @ Jul 8 2008, 07:08 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Laura...ma omori cu zile!!!
Acu tre sa fac si de-asta!
Nush daca ajung zilele astea,ca renovez putin prin dormitor.Dar sigur fac! Ca trebuie!!!
Merci! smile.gif


Maya,promit ca o sa-ti placa rau de tot patratelele astea(mi-e greu sa le zic pe nume asa ca tot patratele le zic wink.gif ).Chiar au gust de kurtos,habar nu am cum si de ce dar seamana foarte mult.Te pup,spor la renovat si abia astept sa vad patratelele facute de tine!! pupic.gif

#9 Laura_A

Laura_A

    Academic Chef

  • Membri
  • 1310 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Italia

Postat 08 July 2008 - 08:10 PM

CITAT(Luanda @ Jul 8 2008, 07:26 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Eu fug de drojdie ca dracu de aghiasma. Pana fac ceva arunc de 3 ori drojdia ca mi se pare mie ca miroase. Imi place ce ti-a iesit tie acolo. Nu stiu de ce dar parca vad si niste nuca pe acolo..mmmm!

Pt ca esti experta la cocorit si aluaturi vin si eu cu o intrebare. Care drojdie e mai tare aia proaspata sau aia uscata? Eu am proaspata plimbata si congela . Dar nu mi se umfla maiaua mai mult la aia uscata. Pun cantitatile indicate pt 500g de faina.


Luanda multumesc ca-ti place.Nuca nu am folosit dar cred ca ar iesi foarte bine cu nuca sau migdale.Merci de idee!!Cat despre drojdie pot sa-ti spun ca eu in timpul verii folosesc mai mult drojdie uscata,nu stiu de ce dar mi se pare mai comod.Nu cred sa existe vreo diferenta intre cea uscata si cea proaspata,exceptand bineinteles mirosul(cea proaspata miroase mai puternic,cea uscata deloc)si modul de folosire.Drojdia proaspata trebuie intotdeauna stinsa cu zahar/miere/lapte/apa/malt dupa care se amesteca cu faina iar cea uscata se foloseste asa cum e,fara sa o dizolvi.O amesteci direct cu faina si apoi adaugi celelalte ingrediente cerute de reteta.La 500 gr faina de obicei intra 25 gr drojdie proaspata si respectiv 7 gr uscata.In timpul verii se poate pune mai putin(depinde de reteta)iar iarna mai mult cu max.5 gr.Deci te sfatuiesc sa folosesti drojdie uscata daca nu tolerezi mirosul si fara sa o freci cu zahar sau apa.,etc.O amesteci cu faina si apoi pui restul.Te pup!! pupic.gif

#10 elena_antony

elena_antony

    Senzuala

  • Membri
  • 2018 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Lebanon

Postat 08 July 2008 - 08:49 PM

Laura ma omori cu zile, cine m-o pus sa intru aici nu stiu unsure.gif ia fuga expediaza niste Fiamminga la mine biggrin.gif ..........mai si am zis ca nu mai intru pe nici un topic cu mancare, acuma mi se deda la toate, nu mai pot laugh.gif

Arata super , felicitari pentru prestare floare.gif

Vin si eu cu o intrebare ......cum e zaharul de trestie?Eu aici nu am vazut ...sau poate nu m-am uitat eu. Oare pot pune zahar simplu sau brun?





#11 SANDI

SANDI

    ETE FLEOSHC!!

  • Membri
  • 6948 posturi
  • Location:din spatiu
  • Interests:......................

Postat 08 July 2008 - 09:19 PM

CITAT(elena_antony @ Jul 8 2008, 09:49 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Laura ma omori cu zile, cine m-o pus sa intru aici nu stiu unsure.gif ia fuga expediaza niste Fiamminga la mine biggrin.gif ..........mai si am zis ca nu mai intru pe nici un topic cu mancare, acuma mi se deda la toate, nu mai pot laugh.gif

Arata super , felicitari pentru prestare floare.gif

Vin si eu cu o intrebare ......cum e zaharul de trestie?Eu aici nu am vazut ...sau poate nu m-am uitat eu. Oare pot pune zahar simplu sau brun?



E sugar cane Elena!!Sigur gasesti, pana si in Romanica se gaseste..

...Scuze Laura,dar baleam si eu pe aici....
Nu pare greu de facut, se face..

#12 Pocahontas

Pocahontas

    in coltzul advers

  • Membri de onoare
  • 24480 posturi
  • Gender:Female
  • Location:stanga la dreapta
  • Interests:alea alea

Postat 08 July 2008 - 11:05 PM

wow, io mor dupa kürtos. Mi-e prea cald , dar vreau s-o fac si io (retzeta tongue.gif ) , chit ca n-apuc acum, o fac cand ma-ntorc de pe bici

#13 Laura_A

Laura_A

    Academic Chef

  • Membri
  • 1310 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Italia

Postat 09 July 2008 - 09:57 AM

CITAT(elena_antony @ Jul 8 2008, 08:49 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Laura ma omori cu zile, cine m-o pus sa intru aici nu stiu unsure.gif ia fuga expediaza niste Fiamminga la mine biggrin.gif ..........mai si am zis ca nu mai intru pe nici un topic cu mancare, acuma mi se deda la toate, nu mai pot laugh.gif

Arata super , felicitari pentru prestare floare.gif

Vin si eu cu o intrebare ......cum e zaharul de trestie?Eu aici nu am vazut ...sau poate nu m-am uitat eu. Oare pot pune zahar simplu sau brun?


Elena acum am fost pe la burtici si am vazut ca esti cu bebic la purtator!!!Felicitari din tot sufletul,sa ai o sarcina super usoara si un bebel frumos ca tine si sanatos!! pupic.gif
Iti expediez si zece fiammingi numa' sa-ti treaca pofta! smile.gif Merci mult ca-ti place si sigur ca o poti face si cu zahar normal sau brun.Zaharul de trestie,asa cum spune Sandi mai jos,e sugar cane la voi si e destul de raspandit cam peste tot.Sigur il gasesti dar daca nu, foloseste linistita ce zahar ai desi te sfatuiesc sa folosesti un zahar nu foarte fin.Pupici si inca o data felicitari pentru bebic!! pupic.gif

#14 Laura_A

Laura_A

    Academic Chef

  • Membri
  • 1310 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Italia

Postat 09 July 2008 - 09:59 AM

CITAT(SANDI @ Jul 8 2008, 09:19 PM) <{POST_SNAPBACK}>
E sugar cane Elena!!Sigur gasesti, pana si in Romanica se gaseste..

...Scuze Laura,dar baleam si eu pe aici....
Nu pare greu de facut, se face..


Multumesc Sandi ca i-ai raspuns Elenei!Chiar ca se face usor de tot si e buna foc. smile.gif

#15 Laura_A

Laura_A

    Academic Chef

  • Membri
  • 1310 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Italia

Postat 09 July 2008 - 10:04 AM

CITAT(Pocahontas @ Jul 8 2008, 11:05 PM) <{POST_SNAPBACK}>
wow, io mor dupa kürtos. Mi-e prea cald , dar vreau s-o fac si io (retzeta tongue.gif ) , chit ca n-apuc acum, o fac cand ma-ntorc de pe bici


Eu as manca kurtos pana mi s-ar face rau.De obicei noi mergem vara in Harghita si acolo sunt niste kurtosi dementiali.Poca eu iti doresc distractie maxima pe bici si vreme super frumoasa si cand te intorci poate e un pic mai racoare sa apuci sa incerci patratelele. smile.gif

#16 elena_antony

elena_antony

    Senzuala

  • Membri
  • 2018 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Lebanon

Postat 09 July 2008 - 07:15 PM

QUOTE(Laura_A @ Jul 9 2008, 03:57 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Elena acum am fost pe la burtici si am vazut ca esti cu bebic la purtator!!!Felicitari din tot sufletul,sa ai o sarcina super usoara si un bebel frumos ca tine si sanatos!! pupic.gif
Iti expediez si zece fiammingi numa' sa-ti treaca pofta! smile.gif Merci mult ca-ti place si sigur ca o poti face si cu zahar normal sau brun.Zaharul de trestie,asa cum spune Sandi mai jos,e sugar cane la voi si e destul de raspandit cam peste tot.Sigur il gasesti dar daca nu, foloseste linistita ce zahar ai desi te sfatuiesc sa folosesti un zahar nu foarte fin.Pupici si inca o data felicitari pentru bebic!! pupic.gif


offtopic.gif multumesc frumos pentru urari Laura icon_love.gif! Sa fie !
Vreau sa fac azi fiamminga ,daca o sa ma simt bine.De la un timp nu suport nici un miros, imi vine sa fac mancare cu masca de gaze eusa_shifty.gif



#17 rym

rym

    D.Cantemir

  • Moderatori
  • 8774 posturi
  • Gender:Female
  • Location:israel.
  • Interests:ski nautic.

Postat 09 July 2008 - 08:14 PM

Laura,nu mi-am inchipuit ca am putea termina o tava de prajituri doar in 25 de minute dar.... smile.gif am facut Fiamminga..este pufoasa,aromata si are gust de cozonac...am folosit zahar brun.

Mersi de reteta,este usor de facut si trece pofta de cozonac.

#18 Laura_A

Laura_A

    Academic Chef

  • Membri
  • 1310 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Italia

Postat 11 July 2008 - 09:19 AM

CITAT(elena_antony @ Jul 9 2008, 07:15 PM) <{POST_SNAPBACK}>
offtopic.gif multumesc frumos pentru urari Laura icon_love.gif! Sa fie !
Vreau sa fac azi fiamminga ,daca o sa ma simt bine.De la un timp nu suport nici un miros, imi vine sa fac mancare cu masca de gaze eusa_shifty.gif


Elena eu zic sa stai cuminte pana trece perioada asta si cand te linistesti un pic sa o incerci.Te pup! pupic.gif

#19 Laura_A

Laura_A

    Academic Chef

  • Membri
  • 1310 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Italia

Postat 11 July 2008 - 09:24 AM

CITAT(rym @ Jul 9 2008, 08:14 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Laura,nu mi-am inchipuit ca am putea termina o tava de prajituri doar in 25 de minute dar.... smile.gif am facut Fiamminga..este pufoasa,aromata si are gust de cozonac...am folosit zahar brun.

Mersi de reteta,este usor de facut si trece pofta de cozonac.


Ma bucur tare mult ca v-a placut Rym!si la noi s-a dus foarte rapid si sotul ma bate la cap de doua zile sa o fac din nou dar am zis totusi sa o repet cand se face mai racoare un pic.Te pup si multumesc ca ai incercat-o! pupic.gif

#20 diamond

diamond

    abcd...urs!

  • Membri
  • 4041 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...pana la...

Postat 11 July 2008 - 05:54 PM

Laurica, ce bine arata...

astept sa se mai racoreasca afara ca daca dau drumu la cuptor or de cald, dar o sa o fac biggrin.gif



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi