Sari la conținut

Poză

Supe creme de dovleac,de toate felurile


126 răspunsuri la acest topic

#1 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 11 September 2008 - 04:45 PM



Hokkaido Pumpkin soup


11.jpg


  • 1 dovleac Hokkaido / 1 kg
  • 200 ml creme fraîche
  • 1 mar
  • 2 cepe
  • 2 cartofi
  • 1 l supa supa de legume/sau pui
  • sare,piper,chili
  • ulei de masline
Cine doreste,poate adauga si :
  • o priza zahar
  • 100 ml vin alb


1.jpg


Tocam ceapa grob,si o scaldam putin în ulei încins.


2.jpg


Cînd devine transparenta,adaugam marul si cartofii - taiate cubulete.


3.jpg


Le lasam înca vreo 2-3 minute,dupa care condimentam cu sare,piper,chili
(si priza de zahar,în cazul meu)

Amestecam.


4.jpg


Stingem cu supa.(si vinul,daca doriti- eu am pus)


5.jpg


(Dovleacul Hokkaido,se poate fierbe cu tot cu coaja,care la fiert devine moale.
Da o aroma mai intensiva supei..si bineînteles o culoare de un portocaliu focos.
Eu intentionam sa scot miezul cu scula de bilute,si sa servesc supa în dovleac.
..dar a intervenit neprevazutul,si a trebuit sa-l tai repede.
Nu aveam timp de bilute ...de aceea e supa fara coaja biggrin.gif )



6.jpg


Adaugam si dovleacul taiat cubulete,acoperim si lasam la fiert pîna dovleacul e moale.
Desi pare tare la taiat,se fierbe repede.Nu are nevoie mai mult de 20-25 minute.


7.jpg


Gustam.Daca mai e nevoie de vreun condiment,îl adaugam.


8.jpg


Apoi bagam mixerul stick,si facem piure.


9.jpg


Daca se sreveste toata supa deodata(ies 6 portii mari),se poate drege din start cu tot creme fraîcheul,
asta în cazul în care doriti asa.Se poate servi foarte bine si fara ..sau doar un mot de decor.

(Eu pun motul înainte de servire,si amestec prin supa în timp ce manînc ..adica mi-o marmorez biggrin.gif )


10.jpg


Papila mea..spune danke.


12.jpg


Multi fac supele de Hokkaido mai exotice..cu cardamom,scortisoara,nucsoara..calesc ceapa în unt si zahar pentru a crameliza.E buna si asa,dar eu atunci o vreau ca desert icon_rotf.gif
Mie-mi place mai picanta..asta e varianta mea smile.gif




#2 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 11 September 2008 - 05:30 PM

Acum sa nu ma razi dar e diferenta intre Hokkaido si dovleacul cela autohton? Mare? Eu nu am vazut hokaizi din astia smile.gif
Ale mele


şi când plâng eu râd

#3 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 11 September 2008 - 05:43 PM

QUOTE(BD @ Sep 11 2008, 05:30 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Acum sa nu ma razi dar e diferenta intre Hokkaido si dovleacul cela autohton? Mare? Eu nu am vazut hokaizi din astia smile.gif

Deci asta are o coaja subtire ca a marului si e mai fin el..e mai simpatic biggrin.gif
Se poate fierbe cu tot cu coaja,si atunci supa primeste o culoare draceasca!E mult mai aromat..de aceea multi o prepara mai exotic..cu mirodenii ce eu le pun la dulciuri biggrin.gif

#4 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 11 September 2008 - 05:47 PM

Dar la gust e asemanator sa inteleg, ca e neinteresanta coaja smile.gif Gustul ma interesa, poate fi inlocuit cu dovleac de la noi? Fara coaja biggrin.gif

Editat de BD, 11 September 2008 - 05:48 PM.

Ale mele


şi când plâng eu râd

#5 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 11 September 2008 - 05:56 PM

QUOTE(BD @ Sep 11 2008, 05:47 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Dar la gust e asemanator sa inteleg, ca e neinteresanta coaja smile.gif Gustul ma interesa, poate fi inlocuit cu dovleac de la noi? Fara coaja biggrin.gif

Bineînteles ca poti face din ce dovleac vrei.Iar dovleacul e dovleac.Toti au gust de dovleac..dar asta e mai dupa papila mea.
Sau mai îmi place muskatul verde.

Muskatul îl folosesc si la strudel.Deci mie astea mi se par mai fine în aroma..au ceva mai "dulceag" Muskatul chiar miroase dulce.daca e proaspat bine,poti sa-l halesti asa crud biggrin.gif

muskatk__rbis.jpg

Si asta are coaja subtire,si se poate curata cu scula de curatat cartofi,doar ca nu e mîncabila(coaja biggrin.gif )

#6 DADI.

DADI.

    Master of disaster

  • Membri
  • 1856 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Oradea

Postat 11 September 2008 - 05:56 PM

QUOTE(BD @ Sep 11 2008, 05:47 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Dar la gust e asemanator sa inteleg, ca e neinteresanta coaja smile.gif Gustul ma interesa, poate fi inlocuit cu dovleac de la noi? Fara coaja biggrin.gif


Si eu sunt curioasa cu ce poate fi inlocuit ca la noi nu am vazut asa ceva.

#7 Boariu Iuliana

Boariu Iuliana

    departe ff departe

  • Membri
  • 1227 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Medias -now Ireland

Postat 11 September 2008 - 06:01 PM

Deci sa inteleg ca te-ai intors cu forte noi?De mult vreau sa incerc o zupa de dovleac dar nu m-am incumetat.sincer asta hokkaido nu l-am vazut vreodata ci doar pe cel lunguiet .il caut si daca nu-l gasesc fac cu alt tip de dovleac.so ,faina reteta si prezentaredar am mai observat ca ai achizitionat vase noi f faine. biggrin.gif

#8 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 11 September 2008 - 06:02 PM

QUOTE(DADI. @ Sep 11 2008, 05:56 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Si eu sunt curioasa cu ce poate fi inlocuit ca la noi nu am vazut asa ceva.

Pai cu dovleac..de care gasesti..poate gaseti muskatul?

#9 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 11 September 2008 - 06:04 PM

QUOTE(Boariu Iuliana @ Sep 11 2008, 06:01 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Deci sa inteleg ca te-ai intors cu forte noi?De mult vreau sa incerc o zupa de dovleac dar nu m-am incumetat.sincer asta hokkaido nu l-am vazut vreodata ci doar pe cel lunguiet .il caut si daca nu-l gasesc fac cu alt tip de dovleac.so ,faina reteta si prezentaredar am mai observat ca ai achizitionat vase noi f faine. biggrin.gif

Pai vezi daca gasesti unu mai special..mai nebostan tongue.gif
Mi-am mai tras si eu cîte un vas italian,ce numai altii sa aiba??!?! biggrin.gif

#10 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 11 September 2008 - 06:10 PM

maya pe la noi e din asta:




sau din ala clasic rotund portocaliu si mareeeeee
aprox in genul asta dar cu nuante de verzui nu numai portocalii. sau galben verzui:



Editat de BD, 13 September 2008 - 10:03 AM.

Ale mele


şi când plâng eu râd

#11 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 11 September 2008 - 06:13 PM

QUOTE(BD @ Sep 11 2008, 06:10 PM) <{POST_SNAPBACK}>
maya pe la noi e din asta:




sau din ala clasic rotund portocaliu si mareeeeee
aprox in genul asta dar cu noante de verzui nu numai portocalii. sau galben verzui:


din astea doo,as prefera ala para.Dovleceii mai mici,sînt mai buni.

#12 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 12 September 2008 - 08:38 AM

Dano...ie multe varietati de dovleac

http://images.google...ttp...l=en&sa=N,

personal prefer potimaron

http://search.live.c...x...n&FORM=BIRE,

e mai mic si mai gustos ( parerea mea)
maya, eu fac des supa de dovleac. de obicei pun cupele mici cu diferite *kestii*
ghimbir, parmezan, crutoane, seminte de dovleac prajite, etc etc, si fiecare adauga ce doreste.
baza e dovleac, ceapa, usturoi, ceva ardei gras rosu, si 1-2 cartofi..
Fan n_puiu for ever



#13 Lapona

Lapona

    Cu ursii albi

  • Membri
  • 6054 posturi
  • Gender:Female
  • Location:inbetween
  • Interests:Ceea ce se intampla si...de ce se intampla :)

Postat 12 September 2008 - 08:42 AM

Supa e oricum trecuta pe meniul saptamanii viitoare tongue.gif ...da ulcelele...ulcelele alea minunate io de un' le iau ha? Banuiesc ca le-ai adus din Italia? Daca is din Germania te rog sa imi zici de unde ca is indragostita la prima vedere biggrin.gif
.................................
În ţări de gheaţă urgisită,
Pe-acelaşi timp trăia cu el,
Laponă mică, liniştită,
Cu piei, pre nume Enigel.
..................................
Că dacă-n iarnă sunt făcută,
Şi ursul alb mi-e vărul drept,
Din umbra deasă, desfăcută,
Mă-nchin la soarele-nţelept.
.......................................


1. Day A.H. - only theories? Explore more at http://channel.natio...th-pole-shift-1 about the After Humans Era.

#14 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 12 September 2008 - 08:44 AM

Fain di tot, am sa-l caut si eu pe Hokkaido asta sa vaz ce gust are smile.gif


#15 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 12 September 2008 - 12:17 PM

QUOTE(stella @ Sep 12 2008, 08:38 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Dano...ie multe varietati de dovleac

http://images.google...ttp...l=en&sa=N,

personal prefer potimaron

http://search.live.c...x...n&FORM=BIRE,

e mai mic si mai gustos ( parerea mea)
maya, eu fac des supa de dovleac. de obicei pun cupele mici cu diferite *kestii*
ghimbir, parmezan, crutoane, seminte de dovleac prajite, etc etc, si fiecare adauga ce doreste.
baza e dovleac, ceapa, usturoi, ceva ardei gras rosu, si 1-2 cartofi..


Steluta,eu cum nu am amatori prin casa,o fac simpla.Dar cîteodata îmi prajesc crutoane într-un strop de ulei de masline,unde am pus un catel de usturoi trosnit biggrin.gif

Cînd fac supa din muskat sau hokkaido,o fac cu mar neaparat.Nu îmi place sa bag înauntru ardei,sau leguminoase,acre-s prea intensive în gust.

Daca nu gasesc ce dovleac vreau,doar din ala mare,care nici nu e asa portocaliu,mai adaug si 2 morcovi la fiert..iese mai aratoasa smile.gif

#16 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 12 September 2008 - 12:20 PM

QUOTE(Lapona Enigel @ Sep 12 2008, 08:42 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Supa e oricum trecuta pe meniul saptamanii viitoare tongue.gif ...da ulcelele...ulcelele alea minunate io de un' le iau ha? Banuiesc ca le-ai adus din Italia? Daca is din Germania te rog sa imi zici de unde ca is indragostita la prima vedere biggrin.gif


Ulcelele gasesti si la noi.Ia baga ochi pe la vesele..sigur gasesti biggrin.gif
Daca nu ma însel,am vazut mai dedemult chiar si la Globus,pe rafturile cu portelanuri.Tot modele pictate manual smile.gif

#17 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 12 September 2008 - 12:25 PM

QUOTE(Adriana Nicoleta @ Sep 12 2008, 08:44 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Fain di tot, am sa-l caut si eu pe Hokkaido asta sa vaz ce gust are smile.gif


Are gust japonez biggrin.gif
Mai,oricum,daca nu gasesti,ia un dovleac mic..nu mai mult de un kg.
Hokkaido asta e fin.Ma refer la textura.Ai'lalti bostani au ate mai groase,mai tari..si chiar daca faci piure,simti ..e alta consistenta.

#18 nenea Radu

nenea Radu

    Master of disaster

  • Membri
  • 1752 posturi
  • Location:Piatra Neamt (Neamt)
  • Interests:prea multe ca sa le expun aici :-)

Postat 12 September 2008 - 12:45 PM

QUOTE(MAYA @ Sep 11 2008, 07:02 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Pai cu dovleac..de care gasesti..poate gaseti muskatul?

din samanta aia a matali pi jumati bucovineana, mai tii minte cand se faceau iarna placintele alea cu dovleac, sau dovleac
copt, pe care-l razuiam pana la coaja, dulcisor?
merje oare dovleac din ala, eventual bag in el cerneala rosie, daca trebe icon_rotf.gif

Sarea da gust mancarii . Daca sarea isi pierde gustul, pe aceasta cu ce o mai sarezi ?

#19 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 12 September 2008 - 12:51 PM

QUOTE(nenea Radu @ Sep 12 2008, 12:45 PM) <{POST_SNAPBACK}>
din samanta aia a matali pi jumati bucovineana, mai tii minte cand se faceau iarna placintele alea cu dovleac, sau dovleac
copt, pe care-l razuiam pana la coaja, dulcisor?
merje oare dovleac din ala, eventual bag in el cerneala rosie, daca trebe icon_rotf.gif

nu badica,baga si matali niste morcoji! biggrin.gif

#20 Gabi Cara

Gabi Cara

    Master of disaster

  • Membri
  • 2538 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 12 September 2008 - 12:56 PM

Vad ca vase nu am sanse sa gasesc, asa ca ma resemnez. biggrin.gif
Supa tre' sa fie tare buna. Eu cunosc gustul dovleacului doar in placinte.
Super poze, super prezentare (ca intotdeauna). Multumesc floare.gif ca ne incanti ochii de fiecare data.



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi