Sari la conținut

Poză

Vinete cu ton si mozzarella


1 răspunsuri la acest topic

#1 ingerasul_Al

ingerasul_Al

    Master of disaster

  • Membri
  • 1690 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Romania, in orasul de pe Bega

Postat 15 September 2008 - 10:12 AM

Reteta am preluat-o de pe un alt forum. Este o reteta rapida, usoara si foarte gustoasa.

Ingrediente:

pentru 4 portii
* 2 vinete mai maricele
* 100 g -150 g. ton conserva in ulei
* 100 g. mozzarella ( am folosit cascaval)
* capere ( nu am folosit)
* oregan
* ulei pentru prajit
* sare




Vinetele curatate se feliaza , apoi se coc pe gratar.

Image17.jpg



Intr-un vas termorezistent se aseaza un strat de vinete, care se stropesc cu putin ulei de masline, apoi ton maruntit (scurs de ulei), felii de cascaval, oregano, sare;


Image18.jpg Image19.jpg



Apoi reluam straturile ( vinete, ton, cascaval, oregano, sare)

Image20.jpg


Ultimul stat l-am lasat de vinete peste care am asezat felii de cascaval.

Image21.jpg


Gata pregatite pentru a fi introduce la cuptor:

Image22.jpg


Se dau la cuptor circa 10 -15 minute, pana cand s-a topit bine cascavalul.

Image23.jpg



Sectiune:

Image24.jpg


Se servesc caldute sau reci.

Vinetele pot fi prajite si in ulei. Atunci se procedeaza astfel: vinetele feliate se dau prin faina si se prajesc pe ambele parti , in ulei de masline bine incalzit. Apoi le puneti pe hartie sa se absoarba grasimea. Daca folositi vinete astfel preparare, nu mai este necesar sa le stropiti cu ulei cand le puneti in vasul termorezistent.

Pofta buna!

P.S. Eu am facut doar jumatate de portie, de aceea vinetele sunt mai putine, ca de altfel si straturile.
Un om deştept rezolvă problema, un om şi mai destept o evită. Albert Einstein


#2 ela02

ela02

    micro Bucatar

  • Membri
  • 37 posturi

Postat 15 September 2008 - 11:37 AM

demential arata Angela
ela



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi