Sari la conținut

Poză

Ficatei libanezi


60 răspunsuri la acest topic

#1 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 24 September 2008 - 08:48 AM

Dom'le ce sa zic, o fost o bunaciune. Reteta este ceruta de mine pe PM (epi nu da cu parul ca esplic) de la sarah, vazui cand a pus pe retete de ramadan si eu nu puteam sa o cer acolo ca e un subiect oarecum exclusivist. sau nush, nu am io ce cauta acolo ca suparai niste gagici, ma rog, cerut, dat, executat. deci reteta rarei este asa (aia cica is ficatzeii de ii mananc amu' da nu prea se vad):


Diapozitiv1.JPG


am adunat ingredientele si am realizat ca am de fapt 7 spice. credeti-ma, total neimportant.



Diapozitiv2.JPG



7 spice contine:



Diapozitiv3.JPG


m-am tinut in continuare de reteta, pus ceapa, ficateii



Diapozitiv4.JPG


condimentat, capacit, lasat pe foc mic



Diapozitiv5.JPG


timp in care am stors lamaia, floscotit usturoiul, taiat ardeiul (e asa iute ca am pus putin sa se poata intelege ceva din reteta)




Diapozitiv6.JPG


stins focul, cum a zis sarah, adaugat ce am zis mai sus



Diapozitiv7.JPG


lasat cu capac pret de o tigara



Diapozitiv8.JPG


sosul ala de se facu, de zice sarah ca merge cu lipie, merge de rupe si cu lingura si cu paine si cu orice, e exceptional.



Diapozitiv9.JPG


finala cu nitel orez pe langa, asta de o balotez la calculator. finutz.




Diapozitiv10.JPG


observatii: nu aveti all sau 7 sau nu stiu cate spice si nu puteti executa din amestec de condimente? paguba in ciuperci. io spun ca reteta (nu o sa mai fie libanezi cu spice d'alea) va fi geniala daca prajiti ficatii cu ceapa si condimentati cu ce aveti chef si respectati ritualul de final, cu usturoi, lamaie si iutzica peste ficateii cu foc stins si lasati nitel. pe cuvant de va mintz.


sarumana de reteta sarah, chit ca am zapacit-o nitel dar sunt doar parerile mele, originalul e pus bine aici smile.gif
Ale mele


şi când plâng eu râd

#2 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 24 September 2008 - 08:52 AM

Danoooooooooooo, sa va fie de bine. cred io ca allspice e ..ienibaharu bre wink.gif
Fan n_puiu for ever



#3 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 24 September 2008 - 08:58 AM

mvaaai. stii ca ai rezon? eu aveam dracia aia de condiment si am crezut ca si allspice e tot un mix. da' amu imi amintesc niste discutii de pe aici cu allspice. deci puteam sa pun numai enibaharul. deci am dreptate ca dresul final face toti banii indiferent de condiment biggrin.gif

sarumana stella, tu oricum le ai cu condimentele de minune, ai rezon. eh nu imi pare rau, trebuia sa vaz cum e si cu 7 spice aista. reteta e superfaina indiferent de condimentul ales pt gustul definitoriu, pe cuvant de mintz.

poop ya stella, sarumana de luminare smile.gif
Ale mele


şi când plâng eu râd

#4 iulia nicoleta

iulia nicoleta

    Big Chef

  • Membri
  • 812 posturi
  • Gender:Female

Postat 24 September 2008 - 09:08 AM

Dana, ma omori cu ficateii tai..tongue.gif
Mai e o punga in congelator.. azi nu-i fac din motiv de instalat centrala... da le vine randu' curand.

#5 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 24 September 2008 - 09:34 AM

iulia, merita, cu sau fara allspice, toata finetea e data de sosul final pus peste ficateii lasati sa se odihneasca. parerea mea.
Ale mele


şi când plâng eu râd

#6 nenea Radu

nenea Radu

    Master of disaster

  • Membri
  • 1752 posturi
  • Location:Piatra Neamt (Neamt)
  • Interests:prea multe ca sa le expun aici :-)

Postat 24 September 2008 - 09:47 AM

buni...
e ceva f'un schepsis ascuns, stiu io, sa nu iasa amarui ficatii ?
ca ashee ma tenteaza sa incerc...
Sarea da gust mancarii . Daca sarea isi pierde gustul, pe aceasta cu ce o mai sarezi ?

#7 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 24 September 2008 - 10:16 AM

QUOTE(BD @ Sep 24 2008, 08:58 AM) <{POST_SNAPBACK}>
mvaaai. stii ca ai rezon? eu aveam dracia aia de condiment si am crezut ca si allspice e tot un mix. da' amu imi amintesc niste discutii de pe aici cu allspice. deci puteam sa pun numai enibaharul. deci am dreptate ca dresul final face toti banii indiferent de condiment biggrin.gif

sarumana stella, tu oricum le ai cu condimentele de minune, ai rezon. eh nu imi pare rau, trebuia sa vaz cum e si cu 7 spice aista. reteta e superfaina indiferent de condimentul ales pt gustul definitoriu, pe cuvant de mintz.

poop ya stella, sarumana de luminare smile.gif



mvai, de ce nu ai pus zaatar, ca sa fie mai intrigant?
toata lumea te intreaba ce ieeeeeeeeee aia bre?
io scrisei, un link, dar oi fi shtranparenta biggrin.gif
Fan n_puiu for ever



#8 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 24 September 2008 - 10:24 AM

CITAT(stella @ Sep 24 2008, 11:16 AM) <{POST_SNAPBACK}>
io scrisei, un link, dar oi fi shtranparenta biggrin.gif



vazui colosha da nu comentai smile.gif cu olspaisu am comis-o io ca aveam in cap cutia din poza ca ai mai zis de o miede ori ce e, nu ma bate la popou ca nu mai fac biggrin.gif
Ale mele


şi când plâng eu râd

#9 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 24 September 2008 - 10:27 AM

Io ienibahar mi se pare ca mi-am cumparat din Romania, ficateii imi plac mult de tot asa ca se va executa tongue.gif
Noroc ca ai pus reteta in imagini ca te iert pentru faptul ca ai facut-o sa circule pe mp si nu mai pun mina pe

#10 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 24 September 2008 - 10:33 AM

MI-am cerut scuze si am pus pe tapet de ce si cum a ajuns sa circule pe mesaj privat si am si executat. Pen'ca nu vreau facalet in cap biggrin.gif
Treaba e ca nu o puteam cere la subiectul unde a aparut, era oarecum inoportun, eu avand clenciuri cu cateva gagici de acolo. Am motiv doamna, nu dati ca ma invinetesc repede smile.gif


Repet, faza finala face tot, cu sau fata enibahar.

Editat de BD, 24 September 2008 - 10:34 AM.

Ale mele


şi când plâng eu râd

#11 Bogdana

Bogdana

    Master of disaster

  • Membri
  • 8527 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 24 September 2008 - 10:36 AM

QUOTE(nenea Radu @ Sep 24 2008, 10:47 AM) <{POST_SNAPBACK}>
buni...
e ceva f'un schepsis ascuns, stiu io, sa nu iasa amarui ficatii ?
ca ashee ma tenteaza sa incerc...



da' ce, tie iti ies amarui? mie niciodata si unde mai pui ca nici nu ma dau in vant dupa ei wink.gif
Asa, si?



#12 aminariy

aminariy

    Captain Cook

  • Membri
  • 302 posturi
  • Gender:Female
  • Location:RM. VALCEA

Postat 24 September 2008 - 10:38 AM

cam in felul asta ii fac si eu, pana si ceapa taiata in patru pt ca daca o tai mai mica se desface si se amesteca in sos. doar ca nu pun usturoi proaspat ci praf de usturoi atunci cand trag oala de pe foc ( e mai putin mirositor a doua zi biggrin.gif ) nu am allspices pun ce condimente imi cad in mana.
nu ii fac des pt ca nu ii plac sotului.

uite pt ca m-au convins imaginile tale cu usturoiu ala proaspat ii fac la sfarsit de saptamana ca nu ies in lume. si o pun si de o mamaliga. biggrin.gif

#13 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 24 September 2008 - 10:39 AM

CITAT(nenea Radu @ Sep 24 2008, 10:47 AM) <{POST_SNAPBACK}>
buni...
e ceva f'un schepsis ascuns, stiu io, sa nu iasa amarui ficatii ?
ca ashee ma tenteaza sa incerc...



Na ca ratai pe nea radu. vezi ce am zis la sacosarzi, daca ies amarui e clar, cineva o spart fierea pe, printre sau asa ceva. ficateii normali nu is deloc amari. si daca nu e sparta fierea si atinge ficatii se amaresc. schepsis: ia ficati congelati si dezgheata-i, nu isi pierd gustul si 100% nu au fiere, ai ade ii luai io. pana amu cel putin.
Ale mele


şi când plâng eu râd

#14 droopina

droopina

    vudu? iudu! uidu! aidu!

  • Moderatori
  • 10095 posturi
  • Gender:Female
  • Location:somewhere over the rainbow...

Postat 24 September 2008 - 01:37 PM

QUOTE(BD @ Sep 24 2008, 08:48 AM) <{POST_SNAPBACK}>
...
lasat cu capac pret de o tigara


Bre, da' acu fa si un pustiu de bine pentru nefumatori si cronometreaza in cat timp fumezi tu o tigara tongue.gif
Life sucks and then you die! Damn right!


#15 little coffee

little coffee

    Master of disaster

  • Membri
  • 8748 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 24 September 2008 - 01:56 PM

maximum 3 minute, zic io!
"Iubesc pisicile pentru ca ma simt bine in casa mea; si incetul cu incetul, acestea devin sufletul sau vizibil"- Jean Cocteau

#16 duba

duba

    micro Bucatar

  • Membri
  • 17 posturi
  • Gender:Male
  • Location:sibiu

Postat 24 September 2008 - 02:16 PM

io stateam in cumpana daca sa aleg gulasu ala alu roxa sau ficateii libanezi.
singuru argument care o contat in hotararea mea o fost faptu ca ficatii stau de mai mult timp in congelator decat copanelele de pui. si poate mai ajuta si la regenerarea ficatilor proprii.
deci deseara cand ajung acasa o sa fac reteta de ficati. (daca ajung acasa biggrin.gif )

#17 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 24 September 2008 - 03:06 PM

CITAT(droopina @ Sep 24 2008, 02:37 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Bre, da' acu fa si un pustiu de bine pentru nefumatori si cronometreaza in cat timp fumezi tu o tigara tongue.gif



fix 7 minute biggrin.gif


vasi, baga-i da' tu esti mai mofturos asa la haleala, de ce nu faci o lazanie? biggrin.gif a, da. sa stii ca azi sparg uischeanu ala de opshpe ani, sa nu zici ca nu tz-am zis, vii incoa sau ce faci? biggrin.gif
Ale mele


şi când plâng eu râd

#18 droopina

droopina

    vudu? iudu! uidu! aidu!

  • Moderatori
  • 10095 posturi
  • Gender:Female
  • Location:somewhere over the rainbow...

Postat 24 September 2008 - 03:11 PM

QUOTE(little coffee @ Sep 24 2008, 01:56 PM) <{POST_SNAPBACK}>
maximum 3 minute, zic io!


Hahaaaaaa, Cofi, ai picat testul. Concluzia: apuca-te de fumat laugh.gif

QUOTE(BD @ Sep 24 2008, 03:06 PM) <{POST_SNAPBACK}>
fix 7 minute biggrin.gif

vasi, baga-i da' tu esti mai mofturos asa la haleala, de ce nu faci o lazanie? biggrin.gif a, da. sa stii ca azi sparg uischeanu ala de opshpe ani, sa nu zici ca nu tz-am zis, vii incoa sau ce faci? biggrin.gif


Dano, pai ce fumezi maica, trabuc?

Ete bai cine a aparut pe aici. Duba, lasa bre gateala in seama maiastrei, ca te asigura si de conserve de iarna daca esti cuminte si papi tot tongue.gif
Life sucks and then you die! Damn right!


#19 carmenb62

carmenb62

    Bucataras

  • Membri
  • 94 posturi

Postat 24 September 2008 - 03:13 PM

bd-ule, scuze ca ma bag, da` de la - condimentati cu orice, orice - cred ca ar trebui scoasa sarea, ca-i intareste
pe ei, pe ficatei, nu va ganditi la prostii...

#20 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 24 September 2008 - 03:20 PM

CITAT(carmenb62 @ Sep 24 2008, 04:13 PM) <{POST_SNAPBACK}>
bd-ule, scuze ca ma bag, da` de la - condimentati cu orice, orice - cred ca ar trebui scoasa sarea, ca-i intareste
pe ei, pe ficatei, nu va ganditi la prostii...



nup. la carne e valabila treaba asta, la ficatei nu, nu ii intareste deloc, vezi emisiunile si site-urile de chimie alimentara. asa ca merge foarte bine sarea de la inceput.


drup, orice fumator normal fumeaza o tigara in 7 minute, intreaba fara sa zici de timp si o sa ai o surpriza, trabucul dureaza mult mai mult (si asta trecand peste episoadele cu stingerile repetate). dar suntem offtopic, nu crez ca vrea nimeni lectii de fumat biggrin.gif
Ale mele


şi când plâng eu râd



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi