Sari la conținut

Poză

Cartofi prajiti la cuptor


104 răspunsuri la acest topic

#21 Geomy

Geomy

    uuummmm

  • Membri
  • 2133 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Biucarest - Tara Miticilor

Postat 10 November 2008 - 09:27 PM

la mine se fac cam in 30 d emin... depinde poate si de cat sunt de prefiertzi cartofii sau cum isi manuieste fiecare focul.
eu n'am grade si masuratori de inalta finete, coc din ochi (ca sa zic asa) ca'mi cunosc cuptorul.

kill all my demons, and my angels might die too

#22 Gabi Cara

Gabi Cara

    Master of disaster

  • Membri
  • 2538 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 10 November 2008 - 11:13 PM

Simona, mi-ai dat alternativa friteuzei Tefal si uite cum m-ai facut sa economisesc o poala de bani. floare.gif pentru tine!
Maine imi astept copiii cu o tava maaaare cu cartofi. Sa speram ca-i pacalesc. Tine-mi pumnii!
Hai pup! icon_love.gif

#23 Pocahontas

Pocahontas

    in coltzul advers

  • Membri de onoare
  • 24480 posturi
  • Gender:Female
  • Location:stanga la dreapta
  • Interests:alea alea

Postat 10 November 2008 - 11:22 PM

bravo anomiss ! io cel mai mult ma bucur de smecheria cu pesmetu' pe deasupra. Mie-mi plac si cartofii wedges, aia in ce tre' sa-i tavalesc sa iasa ?

maya, deci io n-am tavi de fonta, am tavi normale de aragaz, deci daca le pun o hartie de copt si bag cartofii la 250 grade zici ca se fac mirobolant ?

am si-o intrebare, chiar tre' sa fierb cartofii inainte de cuptor ? ca mie mi-e lene.. in fripteoza nu tre' sa-i pui fierti tongue.gif

#24 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 10 November 2008 - 11:32 PM

CITAT(MAYA @ Nov 10 2008, 07:50 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Adriana spunea mai dedemult pe undeva ca o sa încerce sa faca în tava de fonta sa vada daca se fac si la ea mai repede..dar nu stiu daca a mai încercat sau nu..

Nu i-am facut ca e inca noua tava respectiva, da' acu o sa incerc sa-i fac smile.gif

#25 Guguluff

Guguluff

    Academic Chef

  • Membri
  • 1296 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucharest;)

Postat 11 November 2008 - 12:27 PM

Simo, am retinut, fierti al dente, ulei si pesmet si condi si la cuptor cu ei. Execut cu proxima, merci de idee pupic.gif

#26 nasti

nasti

    Bucataras

  • Membri
  • 117 posturi
  • Gender:Female
  • Location:poalele Tampei pe malurile Dambovitei

Postat 11 November 2008 - 12:59 PM

Foarte buni cartofii astia. Eu ii mai fac cateodata cu fulgi de ovaz sau de porumb in loc de pesmet si eventual un pic de boia pentru mai multa culoare.
Copiilor le-am spus ca sunt cartofi WEDGES home made... Si asa le-a ramas numele chiar daca nu sunt ca la acele fast food-uri care ii incanta pe ei.

#27 snej

snej

    Big Chef

  • Membri
  • 839 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Timisoara

Postat 11 November 2008 - 01:00 PM

Noi ii facem destul de des, cam o data la 2 saptamani. Ideea am cules-o de la Maya, cred floare.gif . Nu ii fierb, doar ii tai bucati si intr-un castron incapator pun 1-2 linguri de ulei cu ierburi. Ii intind un pic prin amestecul ala de ulei si ii pun in tava; ii bag in cuptorul incins deja. Sunt gata mai repede de 30 min; depinde si cat de mari ii tai, uneori ii tai cubulete si le ia mai putin timp sa fie gata.

Am retinut si ideea cu pesmetul...o sa iasa traznet asa, Simo floare.gif

#28 diamond

diamond

    abcd...urs!

  • Membri
  • 4041 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...pana la...

Postat 12 November 2008 - 12:02 AM

simo, imi place ce ai facut tu aici! rareori imi ies cartofii la cuptor si nu stiu de ce! reteta asta vreau s-o incerc! tongue.gif

#29 Anomiss

Anomiss

    Master of disaster

  • Membri
  • 4368 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Micul Paris

Postat 12 November 2008 - 03:41 PM

QUOTE(bimbilica @ Nov 10 2008, 07:21 PM) <{POST_SNAPBACK}>
anomiss,am facut un mare.....ceva tongue.gif .toate bune si frumoase ,numai cand am pus cartofii la fiert s-a trezit d-soara mea si mufand-o la sursa de papa am uitat de cartofi si au fiert saracii de am facut pireu mad.gif .Bun si ala dar eu vroooiaaam cartofii asa cum e reteta.si cum am mai avut o trauma zilele astea,tot din motiv de hranit shoricica,am zis ca de acum o sa fac papica numai cand e satula ea,ca altfel dau iama la topicul de traume .acum nu mai am cartofi destui dar zilele astea merg in Obor pt aprovizionare si am sa fac din 2 kg sa ma razbun.


am ras, esti mortala! nu-i nimic , ai timp berechet cand or mai creste copchii si ii mufezi la tava cu cartofi

QUOTE(Geomy @ Nov 10 2008, 07:46 PM) <{POST_SNAPBACK}>
hai saru'mana pentru masa tongue.gif
n'am mai pus pesmet pana acum si'mi plac mai mult asa (adicatelea cu). fff buni si daca nu scapam mana la macinat piper erau si mai buni.

iote'i cu maioneza de hhhusturoi si ficatei sote


floare.gif


ii, ce dragutz, sa-ti fie de bine , ai spart gheata! dau o bere wink.gif

QUOTE(MAYA @ Nov 10 2008, 08:31 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Eu fac cartofi la cuptor cu 2-3 linguri de ulei din totdeauna..si la ce gatim azi am scris de mai multe ori despre cartofii astia,fiind întrebata tongue.gif

Eu nu pun pesmet,ci cîteodata 1 lingura de faina,dar fac si fara.SI bineînteles condimente în diferite variatiuni biggrin.gif
De ce scriu aici..deci nu ca sa ma bag în seama,ci sa întreb de ce oare aveti nevoie de asa mult timp la copt?Sa fie oare tavile mele de fonta minunea?
......


Maya, e posibil ca tavile sa ajute la coacerea mai rapida- tre sa caut si eu numai ca pe-aici nu prea gasim , decat porcarii! eu am aragaz luat acum un an si e Electrolux, pe gaze, ceva mai ieftin dar cand coc la el am observat si la retetele de pe culi, dureaza cu 10 min mai mult.




QUOTE(Gabi Cara @ Nov 10 2008, 11:13 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Simona, mi-ai dat alternativa friteuzei Tefal si uite cum m-ai facut sa economisesc o poala de bani. floare.gif pentru tine!
Maine imi astept copiii cu o tava maaaare cu cartofi. Sa speram ca-i pacalesc. Tine-mi pumnii!
Hai pup! icon_love.gif


sunt tare curioasa daca o sa le placa la micuti!

QUOTE(Pocahontas @ Nov 10 2008, 11:22 PM) <{POST_SNAPBACK}>
bravo anomiss ! io cel mai mult ma bucur de smecheria cu pesmetu' pe deasupra. Mie-mi plac si cartofii wedges, aia in ce tre' sa-i tavalesc sa iasa ?

maya, deci io n-am tavi de fonta, am tavi normale de aragaz, deci daca le pun o hartie de copt si bag cartofii la 250 grade zici ca se fac mirobolant ?

am si-o intrebare, chiar tre' sa fierb cartofii inainte de cuptor ? ca mie mi-e lene.. in fripteoza nu tre' sa-i pui fierti tongue.gif


tre sa ii fierbi fata, ca altfel nu mai ies pufosi in int si crocantei la ext (cred huh.gif ) si in plus astia ar fi cartofii wedges, cum zice maya poti sa pui si o lingura de faina in pesmet si condimente, tavaliti bine si ies wedges.


QUOTE(Guguluff @ Nov 11 2008, 12:27 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Simo, am retinut, fierti al dente, ulei si pesmet si condi si la cuptor cu ei. Execut cu proxima, merci de idee pupic.gif


biggrin.gif floare.gif

QUOTE(nasti @ Nov 11 2008, 12:59 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Foarte buni cartofii astia. Eu ii mai fac cateodata cu fulgi de ovaz sau de porumb in loc de pesmet si eventual un pic de boia pentru mai multa culoare.
Copiilor le-am spus ca sunt cartofi WEDGES home made... Si asa le-a ramas numele chiar daca nu sunt ca la acele fast food-uri care ii incanta pe ei.


buna idee, am sa incerc sa ii fac si eu cu fulgi de porumb zdrobiti in loc de pesmet

QUOTE(snej @ Nov 11 2008, 01:00 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Noi ii facem destul de des, cam o data la 2 saptamani. Ideea am cules-o de la Maya, cred floare.gif . Nu ii fierb, doar ii tai bucati si intr-un castron incapator pun 1-2 linguri de ulei cu ierburi. Ii intind un pic prin amestecul ala de ulei si ii pun in tava; ii bag in cuptorul incins deja. Sunt gata mai repede de 30 min; depinde si cat de mari ii tai, uneori ii tai cubulete si le ia mai putin timp sa fie gata.

Am retinut si ideea cu pesmetul...o sa iasa traznet asa, Simo floare.gif


floare.gif

QUOTE(diamond_girl @ Nov 12 2008, 12:02 AM) <{POST_SNAPBACK}>
simo, imi place ce ai facut tu aici! rareori imi ies cartofii la cuptor si nu stiu de ce! reteta asta vreau s-o incerc! tongue.gif


ia sa te vaz Diamond wink.gif
Un prieten adevarat iti intinde o mana si iti atinge sufletul!

#30 Alis

Alis

    Master of disaster

  • Membri
  • 2677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Israel

Postat 12 November 2008 - 05:44 PM

I-am facut azi,foarte,foarte buni.Multumesc pt reteta.


#31 elena_antony

elena_antony

    Senzuala

  • Membri
  • 2018 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Lebanon

Postat 12 November 2008 - 08:06 PM

I-am facut si eu ieri,au fost super deliciosi!!
Anomiss,multumesc mult pentru reteta floare.gif

DSC05382.jpg









#32 cxna

cxna

    Bucataras

  • Membri
  • 159 posturi
  • Location:Cluj Napoca

Postat 13 November 2008 - 08:55 AM

Anomis notworthy.gif pentru idee! Am folosit aseara metoda asta de preparare a cartofilor pentru blatul unei turte si a fost mult mai simplu decat sa ii prajesc individual (cum cerea reteta)... plus ca sunt mai sanatosi angel7.gif Mii de multumiri!

#33 Munteanu_20159

Munteanu_20159

    Mami de Rege si Printz!

  • Membri
  • 4330 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 13 November 2008 - 10:17 AM

I-am facut si eu, da' am pus cam mult pesmet. Data viitoare pun mai multe condimente si eventual si-un praf de usturoi, ca suntem mari fani.
Poza doveditoare:
IMG_6482.JPG

#34 Munteanu_20159

Munteanu_20159

    Mami de Rege si Printz!

  • Membri
  • 4330 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 13 November 2008 - 10:18 AM

Si mai de aproape...
IMG_6484.JPG

#35 Anomiss

Anomiss

    Master of disaster

  • Membri
  • 4368 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Micul Paris

Postat 13 November 2008 - 03:42 PM

QUOTE(Alis @ Nov 12 2008, 05:44 PM) <{POST_SNAPBACK}>
I-am facut azi,foarte,foarte buni.Multumesc pt reteta.



QUOTE(elena_antony @ Nov 12 2008, 08:06 PM) <{POST_SNAPBACK}>
I-am facut si eu ieri,au fost super deliciosi!!
Anomiss,multumesc mult pentru reteta floare.gif



QUOTE(cxna @ Nov 13 2008, 08:55 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Anomis notworthy.gif pentru idee! Am folosit aseara metoda asta de preparare a cartofilor pentru blatul unei turte si a fost mult mai simplu decat sa ii prajesc individual (cum cerea reteta)... plus ca sunt mai sanatosi angel7.gif Mii de multumiri!




QUOTE(bulinuta @ Nov 13 2008, 10:17 AM) <{POST_SNAPBACK}>
I-am facut si eu, da' am pus cam mult pesmet. Data viitoare pun mai multe condimente si eventual si-un praf de usturoi, ca suntem mari fani.
Poza doveditoare:



multumesc fetelor, nu ma asteptam sa aibe atata succes reteta!
Un prieten adevarat iti intinde o mana si iti atinge sufletul!

#36 Shef de gara

Shef de gara

    Master of disaster

  • Membri
  • 2214 posturi
  • Gender:Male
  • Location:Pe un picior de Play

Postat 13 November 2008 - 04:29 PM

AnoMiss Univers!

floare.gif
Mii de multumiri.
I-am facut si eu. Cat ma-m priceput. Vin mai tarziu si cu dovada.
"Onorată instanţă sunt un dobitoc!"
"Sa te fereasca Dumnezeu de gustul mitocanului" - Gaitele - Kiritescu

#37 Shef de gara

Shef de gara

    Master of disaster

  • Membri
  • 2214 posturi
  • Gender:Male
  • Location:Pe un picior de Play

Postat 13 November 2008 - 05:13 PM

Am primit de la tara un sac de cartofi, fainosi si cam sfaramiciosi. eusa_doh.gif
Asta e . dontknow.gif Doar nu am sa-i arunc, cand stiu cat a trudit Mosu' cu ei. wave.gif Stiti ceva? Sunt chiar foarte buni, caci sunt dati cu multa dragoste.
Am avut ceva emotii dupa ce i-am scos de la cele 9 minute de fierbere, dar i-am manipulat cu grija si nu s-au deteriorat major.
La cuptor, s-au ... crocănţit tongue.gif absolut divin!.
.
cartofi_03.jpg
.
Pentru o astfel de reteta, ar trebui un buton, un contor unde sa votam de cate ori i-am facut.
Sarut mana pentru masa si complimente de la Dumneaei.
floare.gif
"Onorată instanţă sunt un dobitoc!"
"Sa te fereasca Dumnezeu de gustul mitocanului" - Gaitele - Kiritescu

#38 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 13 November 2008 - 07:43 PM

QUOTE(Pocahontas @ Nov 10 2008, 10:22 PM) <{POST_SNAPBACK}>
bravo anomiss ! io cel mai mult ma bucur de smecheria cu pesmetu' pe deasupra. Mie-mi plac si cartofii wedges, aia in ce tre' sa-i tavalesc sa iasa ?

maya, deci io n-am tavi de fonta, am tavi normale de aragaz, deci daca le pun o hartie de copt si bag cartofii la 250 grade zici ca se fac mirobolant ?

am si-o intrebare, chiar tre' sa fierb cartofii inainte de cuptor ? ca mie mi-e lene.. in fripteoza nu tre' sa-i pui fierti tongue.gif


eu niciodata nu prefierb cartofii pe carev am de gînd sa-i coc,sau sa-i prajesc biggrin.gif

Mie nu-mi place cum ies pe hîrtie de copt,iar de tavile mele de inox,sau emailate..se prind..asa ca fac in alea de fonta tongue.gif

#39 Anomiss

Anomiss

    Master of disaster

  • Membri
  • 4368 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Micul Paris

Postat 14 November 2008 - 10:40 AM

QUOTE(Shef de gara @ Nov 13 2008, 04:29 PM) <{POST_SNAPBACK}>
AnoMiss Univers!

floare.gif
Mii de multumiri.
I-am facut si eu. Cat ma-m priceput. Vin mai tarziu si cu dovada.



QUOTE(Shef de gara @ Nov 13 2008, 05:13 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Am primit de la tara un sac de cartofi, fainosi si cam sfaramiciosi. eusa_doh.gif
Asta e . dontknow.gif Doar nu am sa-i arunc, cand stiu cat a trudit Mosu' cu ei. wave.gif Stiti ceva? Sunt chiar foarte buni, caci sunt dati cu multa dragoste.
Am avut ceva emotii dupa ce i-am scos de la cele 9 minute de fierbere, dar i-am manipulat cu grija si nu s-au deteriorat major.
La cuptor, s-au ... crocănţit tongue.gif absolut divin!.
.

Pentru o astfel de reteta, ar trebui un buton, un contor unde sa votam de cate ori i-am facut.
Sarut mana pentru masa si complimente de la Dumneaei.
floare.gif


Shefoole,cum stii mata sa invarti vorbele pe tastatura wink.gif ! o bere de la mine , pt ca merg de minune cu o berica rece chiar de sunt 10 grade afara laugh.gif
Un prieten adevarat iti intinde o mana si iti atinge sufletul!

#40 Kroko

Kroko

    Captain Cook

  • Membri
  • 313 posturi
  • Gender:Female
  • Location:prin Bayern, cu capu'n nori si inima &quot;am rechten Fleck&quot;

Postat 14 November 2008 - 10:58 AM

Fac si eu, ca cica-s mai sanatosi ... dar de fapt ptr. ca-s mai usor de facut si f. f. buni.
Doar ca eu nu-i fierb si nici nu ii dau prin pesmet.
Pur si simplu ii tai mai mari, ii amestec intr-un castron cu 2-3 linguri de ulei (de masline sau floarea soarelui), boia, piper si putina sare ... si cand avem chef cu usturoi pisat. Ptr. cei mai fandositi, merge super si cu foi de rozmarin smile.gif
Ii intind pe o tava cu o hartie de copt pe ea ... iar tava este plasata f. jos in cuptor (cu gaz) ...
Io am copii mici si putin timp de poze, dar data viitoare zau ca fac o poza sa v-o arat smile.gif



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi