Profiterolul este un desert delicat cu aluat oparit, gogosele delicioase umplute cu crema de ciocolata sau frisca, servit alaturi de mai multa ciocolata sau fructe proaspete.
Aluatul pentru profiterol:
Intr-o cratita se pun la fiert 250ml de apa cu untul taiat cubulete, zaharul si un varf de sare. Cand da in clocot se pune faina in ploaie, se opreste focul si se amesteca energic, pentru a forma un aluat ce se desprinde de pe peretii cratitei. Se adauga ouale, cate 1 odata.
Cuptorul se incalzeste la 210C si se tapeteaza o tava cu hartie cerata. Se pun cu lingura sau cu posul mici gogosele cu spatiu intre ele. Se dau la cuptor pentru 15 minute, pana cand sunt rumene si au crescut frumos.
Se prepara un sos de ciocolata, topind ciocolata in lapte fierbinte. Se da la rece. Se taie in doua gogoselele si se umplu cu frisca sau cu crema de ciocolata.
Profiterolul se serveste cu sos de ciocolata sau cu fructe proaspete si frisca.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...
Mohnkipferl - Cornulete cu macNu-s fana supelor crema, dar sincer asta m-a dat pe spate, mi-a placut maxim, mai ales ca am incercat sa o pregatesc oarecum...
Supa crema de usturoiÎmi notasem această rețetă de la Oana de multa vreme, încă nu aveam cont aici, așa că am hotărât să...
Gogosari in sos de rosiiIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii