Sari la conținut

Poză

Tortul Sultanului


136 răspunsuri la acest topic

#1 KikenHana

KikenHana

    x

  • Membri
  • 2451 posturi
  • Gender:Female
  • Location:x

Postat 05 January 2009 - 11:30 PM

Am facut acest tort de ziua mea si pot spune ca a fost mai mult decat delicios...mai lipsea putin ca invitatii sa-mi linga farfuriile tongue.gif, iar sotul meu i-a acordat calificativul "demential". Reteta o am dintr-o carte cu bunatati ciocolatoase luata din strainezia...dar ce mai lungesc vorba, sa trecem la subiect...
DSC04081.jpg

Pentru blat:

9 oua
30 g faina
30 g amidon
100 g zahar
50 g cacao
100 g migdale (sau alune) decojite macinate marunt
50 g unt
sirop pentru insiropat : 100 ml (eu am folosit din compot) + 3 linguri coniac


Pentru crema vanilie:


5 galbenusuri
50 g amidon
600 ml lapte
20 g unt
100 g zahar
vanilie

Pentru crema de migdale:

5 g gelatina granulata (sau 2 foi)
1 lingura coniac
180 g migdale (sau alune) decojite macinate grosier
150 ml smantana dulce (pentru frisca)

Pentru crema ciocolata I:

300 ml smantana dulce (pentru frisca)
200 g ciocolata fondanta
30 g zahar


Pentru crema ciocolata II:


300 ml smantana dulce (pentru frisca)
150 g ciocolata fondanta
100 g zahar

1. Blatul:
Se amesteca faina cu amidonul, cacaua, pulberea de migdale si zaharul (pentru blat am folosit zahar brun).
DSC03997.JPG
Se adauga 2 oua si 7 galbenusuri si se amesteca bine cu mixerul.
DSC03998.JPG
Se topeste untul si se incorporeaza.
DSC03999.JPG
Separat se bat cel 7 albusuri cu un praf de sare apoi se incorporeaza usor, cu o paleta, in aluat.
DSC04001.JPG
Se coace o foaie intr-o tava mare de aragaz (17 x 34 cm) , tapetata cu hartie de copt, la 220 grade C timp de 8-10 min.
DSC04003.JPG
Apoi se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca complet.

2. Crema de vanilie
Se incalzeste laptele cu untul si vanilia. Se freaca bine 5 galbenusuri cu zaharul,
DSC04004.JPG
apoi se adauga amidonul
DSC04005.JPG
si laptele fierbinte in fir, amestecand continuu.
DSC04006.JPG

Se pune pe foc mic si se fierbe pana cand crema sta teapana pe lingura.
DSC04008.JPG

Se lasa sa se raceasca, amestecand din cand in cand pentru a nu se face pojghita.

Editat de KikenHana, 05 January 2009 - 11:44 PM.


#2 KikenHana

KikenHana

    x

  • Membri
  • 2451 posturi
  • Gender:Female
  • Location:x

Postat 05 January 2009 - 11:43 PM

3. Crema de ciocolata I:
Bateti frisca cu zaharul spuma tare. Topiti pe bain-marin ciocolata(sau in microunde, acoperita cu folie si amestecand din cand in cand). Amestecati jumatate din cantitatea de ciocolata cu frisca,
DSC04011.JPG
iar cealalta jumatate amestecati-o cu o treime din crema de vanilie.
DSC04010.JPG
La final uniti cele doua creme.
DSC04012.JPG
DSC04013.JPG

4. Incepeti asamblarea.

Taiati blatul in doua (17 x 27 cm), perforati-l cu o furculita si insiropati-l.
DSC04016.JPG
DSC04020.JPG
Puneti pe unul din blaturi crema de ciocolata (eu am pus-o cu un posh, e cel mai usor si iese cel mai frumos si egal), iar peste crema puneti al doilea blat insiropat.
DSC04018.JPG

Editat de KikenHana, 06 January 2009 - 11:55 AM.


#3 KikenHana

KikenHana

    x

  • Membri
  • 2451 posturi
  • Gender:Female
  • Location:x

Postat 05 January 2009 - 11:56 PM

4. Crema de migdale.

Dizolvati gelatina cu putina apa si o lingura de coniac,
DSC04022.JPG
apoi topiti-o la microunde sau bain-marin (atentie, sa nu fiarba! caci se distruge). Incorporati-l la crema de vanilie ramasa,
DSC04023.JPG
mixati, apoi incorporati migdalele
DSC04024.JPG
si frisca batuta.
DSC04025.JPG
Puneti crema peste al doilea blat.
DSC04026.JPG

Dati totul la rece 1/2 ora.

5. Crema de ciocolata II.

Incalziti smantana dulce cu zaharul si turnati-o peste ciocolata.
DSC04031.JPG
Acoperiti vasul si lasati 15 minute, apoi amestecati bine si lasati sa se raceasca complet. Cand s-a racit mixati timp de 5 minute. Crema se va inchega, va fi pufoasa si isi va deschide culoarea.
DSC04033.JPG
Puneti crema pe tort si nivelati.
DSC04035.JPG

Decorati dupa plac. Eu am facut niste crestaturi cu furculita, am decorat cu cacao, spirale de ciocolata, bucati de ciocolata neagra, alba, migdale si bomboane caramel. Inainte de servire lasati la rece minim 4 ore.
DSC04038.JPG
DSC04054.JPG

Editat de KikenHana, 06 January 2009 - 12:04 AM.


#4 KikenHana

KikenHana

    x

  • Membri
  • 2451 posturi
  • Gender:Female
  • Location:x

Postat 05 January 2009 - 11:59 PM

Sectiunea: biggrin.gif
DSC04100.JPG
DSC04108.JPG

V-am facut pofta?! biggrin.gif

Miniaturi atașate

  • DSC04069.JPG

Editat de KikenHana, 06 January 2009 - 12:00 AM.


#5 raluca elena

raluca elena

    By myself

  • Membri
  • 3513 posturi
  • Gender:Female

Postat 06 January 2009 - 12:00 AM

Hana, ce sa zic... e inundatie la mine in gura! Dar zi si mie ciucalata cum ai lucrat-o, ca mie nu imi ies cirliontii aia neam...poate pui si ceva poze!

Una peste alta, se face!
raluca

Trust no one!



#6 KikenHana

KikenHana

    x

  • Membri
  • 2451 posturi
  • Gender:Female
  • Location:x

Postat 06 January 2009 - 12:05 AM

QUOTE(raluca elena @ Jan 6 2009, 12:00 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Hana, ce sa zic... e inundatie la mine in gura! Dar zi si mie ciucalata cum ai lucrat-o, ca mie nu imi ies cirliontii aia neam...poate pui si ceva poze!

Una peste alta, se face!


Poze la carlionti n-am acu, da fac maine o demonstatie speciala rolleyes.gif

#7 raluca elena

raluca elena

    By myself

  • Membri
  • 3513 posturi
  • Gender:Female

Postat 06 January 2009 - 12:08 AM

QUOTE(KikenHana @ Jan 6 2009, 12:05 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Poze la carlionti n-am acu, da fac maine o demonstatie speciala rolleyes.gif

Deci specialmente pentru mine, fara numar!!! floare.gif
raluca

Trust no one!



#8 Misha

Misha

    Master of disaster

  • Membri
  • 2221 posturi
  • Gender:Female
  • Location:tasha's world
  • Interests:foto<br />pictura<br />desen liber<br />confectionare de bijuterii<br />

Postat 06 January 2009 - 12:09 AM

CITAT(KikenHana @ Jan 5 2009, 11:59 PM) <{POST_SNAPBACK}>
V-am facut pofta?! biggrin.gif



tu cam ce ai crede?neai facut sau nu???
arata mmmmmmmmmmmmmmm eusa_drool.gif eusa_drool.gif eusa_drool.gif eusa_drool.gif eusa_drool.gif
la multi ani! si la cat mai multe retete dastea buuuunnneeee vorbesc.gif vorbesc.gif

#9 Rebella

Rebella

    VIP Member

  • Best romantic story teller
  • 7090 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Does it matter?
  • Interests:chestii, socoteli

Postat 06 January 2009 - 12:10 AM

Hana, m-ai nimerit direct la inimioara cu tortul asta. Este exact pe placul meu cu muuulta ciocolata. Felicitari.
S-a notat si il voi face si pe acesta.
Sa fim oameni macar atata timp cat stiinta n-a descoperit ca suntem...altceva!

#10 Boariu Iuliana

Boariu Iuliana

    departe ff departe

  • Membri
  • 1227 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Medias -now Ireland

Postat 06 January 2009 - 12:16 AM

ioi ce mi-ai facut .nu stiu ce v-o apucat dar numai torturi faine postati acu dupa anul nou .asta e de cioco dry.gif e salvat off course

#11 Anna Foster

Anna Foster

    Academic Chef

  • Membri
  • 1277 posturi
  • Gender:Female
  • Location:United Kingdom

Postat 06 January 2009 - 12:41 AM

CITAT(KikenHana @ Jan 6 2009, 12:56 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Decorati dupa plac. Eu am facut niste crestaturi cu furculita, am decorat cu cacao, spirale de ciocolata, bucati de ciocolata neagra, alba, migdale si bomboane caramel. Inainte de servire lasati la rece minim 4 ore.


icon_eek.gif Hana, spune drept: tu esti cofetareasa, asa-i??





Gastric Sleeve, 7 Octombrie 2009, Dr Rubin Munteanu, CMU Arcul de Triumf

#12 Rebella

Rebella

    VIP Member

  • Best romantic story teller
  • 7090 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Does it matter?
  • Interests:chestii, socoteli

Postat 06 January 2009 - 01:04 AM

QUOTE(Anna Foster @ Jan 6 2009, 12:41 AM) <{POST_SNAPBACK}>
icon_eek.gif Hana, spune drept: tu esti cofetareasa, asa-i??



Un munte de ciocolata, dom`le biggrin.gif

Editat de Rebella, 06 January 2009 - 01:04 AM.

Sa fim oameni macar atata timp cat stiinta n-a descoperit ca suntem...altceva!

#13 diamond

diamond

    abcd...urs!

  • Membri
  • 4041 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...pana la...

Postat 06 January 2009 - 01:25 AM

moa, deci ma ia cu ameteli... arata tare bine! Hana, fata, esti o gospodina pe cinste! sa traiesti si sa-nfloresti! tongue.gif

#14 elena_antony

elena_antony

    Senzuala

  • Membri
  • 2018 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Lebanon

Postat 06 January 2009 - 01:44 AM

La multi ani Kiken ! floare.gif
Arata teribil de bine ciocolatosul tau !Ai muncit nu gluma.Felicitari pentru realizare smile.gif .Sper sa ajung sa-l fac si eu intr-o zii. Desi nu sunt prea prietena cu ciocolata, migdalele din blat si din crema,ma termina wink.gif



#15 Ursuleatza

Ursuleatza

    Master of disaster

  • Membri
  • 2720 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti &amp; Timisoara

Postat 06 January 2009 - 09:17 AM

Io am vazut si furculitza de langa tort tot de cioco.... rolleyes.gif Super, K! wink.gif

#16 amalia aa

amalia aa

    Master of disaster

  • Membri
  • 1603 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Cluj-Napoca

Postat 06 January 2009 - 10:55 AM

Kiken super tortul ! Ai bagat ceva ciocolata in el rolleyes.gif ... La multi ani si sa fii iubita toataa viataaa !

#17 KikenHana

KikenHana

    x

  • Membri
  • 2451 posturi
  • Gender:Female
  • Location:x

Postat 06 January 2009 - 11:34 AM

Fetelor, va multumesc la toate si va pup floare.gif . Anna draga, sunt cofetareasa doar de placere si doar acasa rolleyes.gif ...deocamdata biggrin.gif

...si acum, cu dedicatie speciala pentru raluca elena (fara numar...), carliontii:

Aveti nevoie de ciocolata topita, hartie de copt, o foarfeca si un spaclu mic sau un cutit cu lama subtire.

Se taie fasii de hartie late de 3-5-7 cm, dupa preferinte, se pun 2-3 lingurite de ciocolata care se niveleaza intr-o fasie nu prea subtire da nici prea groasa. Asteptam cateva secunde sa inceapa sa se intareasca, dar nu prea mult, ciocolata trebuie sa fie maleabila si se rasucesc usor spirale. Se pun deoparte si se lasa sa se intareasca iocolata de tot (1 min.) apoi cu atentie se desprinde hartia de copt cu grija, sa nu rupem spiralele de ciocolata. Deci nu-i mare filosofie...se pot pudra cu cacao sau zahar pudra si orneaza cu mare efect torturi si prajituri biggrin.gif . sper sa va fie de folos rolleyes.gif .

Imagini atașate

  • DSC04112.JPG
  • DSC04121.JPG
  • DSC04116.JPG
  • DSC04119.JPG
  • DSC04125.JPG
  • DSC04130.JPG


#18 Guguluff

Guguluff

    Academic Chef

  • Membri
  • 1296 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucharest;)

Postat 06 January 2009 - 11:47 AM

Hana, am ramas cu gura plina icon_eek.gif de pofta.... Deci chiar ca un desert regal, demn de un sultan. Si mega-carliontii de ciocolata... merci ca ne-ai aratat cum se fac, am sa-i folosesc si eu. Neaparat sa fac un ciocolatos, ca nu mai tine. La Multi Ani, din nou si din nou pupic.gif

#19 shumaila

shumaila

    Big Chef

  • Membri
  • 768 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Suedia
  • Interests:gatitul, gradinaritul

Postat 06 January 2009 - 12:23 PM

Daca eram sultan...
Toata admiratia!!
Maria-Elena

#20 lissa

lissa

    Master of disaster

  • Membri
  • 2076 posturi
  • Gender:Female
  • Location:romania

Postat 06 January 2009 - 12:47 PM

Foooooarte apetisant!arata de milioane sectiunea aia...
La multi ani, kikenhana! floare.gif



Răspunde la acest topic



  


3 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi