Sari la conținut

Poză

tarta cu mere si chec de lamiie


3 răspunsuri la acest topic

#1 kaperonis_27762

kaperonis_27762

    Master of disaster

  • Membri
  • 3616 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 16 February 2009 - 06:02 PM


deci, este vorba de un aluat tare de tarta, umplut cu aluat de chec in care punem felii de mar. sint aproape convinsa ca ideea mai exista pe culinar, dar nu stiu cui apartine si nu ma pun pe cautat acum, ca eu si search nu ne avem bine mad.gif

aluatul de tarta este acesta: Our favorite pie crust
1 1/4 cana (de 250ml) de faina, plus pentru infainat masa
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita zahar
60g unt rece, taiat in bucatele
2-4 linguri apa rece

cica se taie untul in faina cu scula aia meseriasa biggrin.gif , dar eu nu am de-aia si mi-am bagat gherutele si am facut untul praf in faina in care pusesem deja sarea si zaharul (incercati sa luati multa faina in miini si cite un piculet de unt si il frecati usiurel in faina aia si il lasati sa cada in castron, untul sa nu vina prea mult in contact direct cu minutele). cint tot untul s-a farimitat, aratind asa, ca orezul sau chiar mai mic, adaugam 2 linguri de apa si incercam sa aducem aluatul la un loc, sa-l facem sa se lege. daca nu se lasa si nu se lasa biggrin.gif , mai adaugam 1 lingura de apa rece. aluatul nu trebuie lucrat prea mult, ci doar sa se lege o idee. il punem apoi in folie la frigider, pentru vreo ora.
nu am poze la aceasta faza, scuze.

checul cu lamiie este acesta: Lemon cake
1 cana (de 250ml) smintina fermentata
2 lingurite esenta de vanilie
2 lingurite de coaja rasa de lamiie
3 linguri zeama de lamiie
2 1/4 cani de faina
1 praf de copt (asa am folosit eu)
1/4 lingurita sare
60g unt la temperatura camerei
1 1/4 cana zahar
3 oua mari si 3 albusuri (5 oua mai mititele am folosit eu)

sirop de dulceata sau zahar pudra pentru a-i da fata

3 mere curata de coaja si de casuta cu simburi, taiate felii de cca 1,5cm grosime

punem intr-un castronel zeama si coaja de lamiie, impreuna cu smintina
DSCF5237.JPG
mixam untul cu zaharul pina obtinem o crema pufoasa si incepem sa adaugam ouale pe rind, mixind bine dupa fiecare. adaugam si esenta de vanilie tot acum
DSCF5242.JPG
adaugam amestecul de smintina si lamiie, reducem viteza mixerului la minim si adaugam si faina amestecata cu sarea si praful de copt.
intindem aluatul de placinta si il punem intr-o forma de tarta
DSCF5245.JPG
il intepam cu furculita, ca sa nu se ridice la copt.
turnam aluatul de chec peste aluatul de tarta si aranjam feliile de mere deasupra
DSCF5247.JPG
din aluatul de tarta taiat de pe margine facui o tarta mai mica, intr-o forma individuala, care se coapse mai repede.
v-o arat pe asta intii
DSCF5250.JPG
si doua sectiuni
DSCF5253.JPG


#2 kaperonis_27762

kaperonis_27762

    Master of disaster

  • Membri
  • 3616 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 16 February 2009 - 06:04 PM


ups, a doua sectiune nu mai incapu pe prima pagina
DSCF5255.JPG
intre timp s-a copt si tarta mare
DSCF5258.JPG
DSCF5261.JPG



#3 kaperonis_27762

kaperonis_27762

    Master of disaster

  • Membri
  • 3616 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 16 February 2009 - 06:06 PM

revin cu notele, ca trebuie sa merg pina la gara

#4 kaperonis_27762

kaperonis_27762

    Master of disaster

  • Membri
  • 3616 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 16 February 2009 - 09:00 PM


am promis note:
-aluatul de tarta e perfect - nota 10. merge si la aperitive, ca nu e dulce.
-checul e lamiios si nu e lesinos de dulce biggrin.gif - nota 9. se poate face simplu, fara fructe, dar merge si in combiinatii. imi ramase ceva aluat si il pusei in forme de tarte si pusei in ele bucati de mandarine. se coapsera fara probleme, ca mi-era teama ca sint prea zemoase fructele, dar nu se traumatiza biggrin.gif aluatul.
ia uite ce ciudat arata in sectiune biggrin.gif
DSCF5265.JPG




Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi