Sari la conținut

Poză

macedonia


57 răspunsuri la acest topic

#1 diaconu_lorena

diaconu_lorena

    micro Bucatar

  • Membri
  • 44 posturi
  • Gender:Female
  • Location:craiova

Postat 18 February 2009 - 06:25 PM

V-am promis ca atunci cand ma voi insanatosi dupa sciatica mea voi veni si eu cu retete fel si fel
Macedonia sau placinta cu branza este delicioasa
Iata si ingredientele:

1 kg faina 480( este o faina fff alba)
1 ligurita de sare
1 lingura de otet
aproximativ 0,5 l apa
Umplutura
0,5 kg branza amestecata cu 0,5 kg gris fiert cu putina sare

0,5 kg margarina(cu cat mai grasa cu atat mai bine, cea mai buna este cea care are 80% grasimi)

Se framinta un aluat mai tare putin ca cel de paine. Se portioneaza in bucati de 100 g. Margarina se framanta bine pana se omogenizeaza.
Se ia fiecare bucata de coca se intinde cu facaletul pe masa ( masa sa fie unsa cu ulei), aproximativ un patrat de 15 cm si se unge cu margarina un strat subtire.

Imagini atașate

  • Fotos_0021.jpg

Editat de diaconu_lorena, 18 February 2009 - 06:40 PM.


#2 diaconu_lorena

diaconu_lorena

    micro Bucatar

  • Membri
  • 44 posturi
  • Gender:Female
  • Location:craiova

Postat 18 February 2009 - 06:30 PM

Se impatureste si lasa la rece 10 minute

Fotos_0022.jpg

Fotos_0023.jpg

#3 diaconu_lorena

diaconu_lorena

    micro Bucatar

  • Membri
  • 44 posturi
  • Gender:Female
  • Location:craiova

Postat 18 February 2009 - 06:36 PM

Se scot de la rece si se intind iar, dar mai subtire pentru ca se intinde o foaie mai mare cam de 30 cm.
Punem in mijloc o lingura de umplutura de branza si gris fiert si impaturim asa..

Fotos_0012.jpg

Fotos_0013.jpg

Fotos_0014.jpg

Editat de Laura.lala, 14 May 2009 - 08:46 PM.


#4 diaconu_lorena

diaconu_lorena

    micro Bucatar

  • Membri
  • 44 posturi
  • Gender:Female
  • Location:craiova

Postat 18 February 2009 - 06:51 PM

formam macedonia,
Avem grija ca pe masa de lucru sa avem tot timpul ulei pentru ca se intinde mai bine.
O asezam pe tava si bagam la cuptor la foc iute

Imagini atașate

  • Fotos_0015.jpg
  • Fotos_0016.jpg


#5 diaconu_lorena

diaconu_lorena

    micro Bucatar

  • Membri
  • 44 posturi
  • Gender:Female
  • Location:craiova

Postat 18 February 2009 - 06:54 PM

Nu se umbla la cuptor pena nu se rumenesc usor.
Si aici rezultatul

Imagini atașate

  • Fotos_0017.jpg
  • Fotos_0018.jpg


#6 dell

dell

    micro Bucatar

  • Membri
  • 32 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Montréal

Postat 18 February 2009 - 07:04 PM

Mi-ai trezit amintiri din copilarie...le cumparam de la raionul de piine...parca le vad si acum...mhhh ce bune erau , usor sarate si aluatul de desfacea in foi.Nu stiu daca e aceeasi reteta, dar ale tale arata exact ca acelea pe care le stiu; daca nu ma insel se numeau la fel. Trebuie incercate...multumesc pentru reteta.

#7 Dana Timcu

Dana Timcu

    Big Chef

  • Membri
  • 671 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Irlanda

Postat 18 February 2009 - 07:14 PM

Mie mi-aduc cu merdenelele,de care n-am mai mancat de nu mai stiu cand...
Sunt tentante,am sa le fac negresit intr-o zi.
Multumesc pentru reteta! smile.gif

#8 elena_antony

elena_antony

    Senzuala

  • Membri
  • 2018 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Lebanon

Postat 18 February 2009 - 07:23 PM

Foarte bine arata placintelele tale mincacios.gif

Imi poti zice te rog ce fel de branza ai folosit,dulce sau sarata (gen telemea)?
Ce temperatura are cuptorul tau la foc iute?



#9 diaconu_lorena

diaconu_lorena

    micro Bucatar

  • Membri
  • 44 posturi
  • Gender:Female
  • Location:craiova

Postat 18 February 2009 - 07:47 PM

Branza telemea, sarata. Iar temperatura este de 220 grade.

#10 Pisoiu fericit

Pisoiu fericit

    Captain Cook

  • Membri
  • 318 posturi
  • Gender:Male
  • Location:Scotia
  • Interests:Imi place sa gatesc, si acum am cu cine, de ce, asa ca mai gatesc, mai ales branzoici si tortulete, impreuna cu gazda cu care stau!!! Oricum, imi plac pisicutele, si cateodata chiar imi iese ceva bun...

Postat 18 February 2009 - 07:55 PM

Io nu gasesc telemea pe aici... mellow.gif
Niciodata nu poti avea prea multe branzoici!

#11 julix_2007

julix_2007

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 7643 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Suceava

Postat 18 February 2009 - 08:16 PM

Arata exact ca cele din comert. E si gustul asemanator? Sau e mai bun. Adica nu are aspect de paine ci de aluat foietaj.

#12 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 18 February 2009 - 08:37 PM

Vai, ce bunatate!
In italiana macedonia inseamna salata de fructe. smile.gif

#13 diaconu_lorena

diaconu_lorena

    micro Bucatar

  • Membri
  • 44 posturi
  • Gender:Female
  • Location:craiova

Postat 18 February 2009 - 08:40 PM

julix_2007 se foloseste ulei pe masa de lucru tot timpul si da se formeaza un foetaj.
Pisoiule fericit poti folosi orice branza dar sa fie mai grasa iar daca nu este sarata poti pune sare si se rezolva problema

#14 laura_laurentiu

laura_laurentiu

    Master of disaster

  • Membri
  • 3909 posturi
  • Location:Banat

Postat 18 February 2009 - 08:46 PM

Suuuuper! In week-end-ul asta le fac proba! Multam de reteta floare.gif

#15 shumaila

shumaila

    Big Chef

  • Membri
  • 768 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Suedia
  • Interests:gatitul, gradinaritul

Postat 18 February 2009 - 08:53 PM

Tot timpul ma felicit ca nu sint insarcinata.
felicitari!!!! smile.gif
Maria-Elena

#16 Elena of Sweden

Elena of Sweden

    Academic Chef

  • Membri
  • 1385 posturi
  • Location:Trelleborg

Postat 19 February 2009 - 12:13 AM

Super!
Blogul meu aici

#17 Dana Timcu

Dana Timcu

    Big Chef

  • Membri
  • 671 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Irlanda

Postat 19 February 2009 - 12:19 AM

CITAT(Pisoiu fericit @ Feb 18 2009, 05:55 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Io nu gasesc telemea pe aici... mellow.gif


Trebuie sa gasesti Feta(eu aici o gasesc peste tot,Lidl,Tesco..),e telemea curata.

#18 miutza

miutza

    Bucataras

  • Membri
  • 121 posturi
  • Location:Canada

Postat 19 February 2009 - 02:12 AM

Vai, ce pofta mi s-a facut! Ce bine arata! Pot sa pun unt in loc de margarina? Ca eu nu cumpar marga, si vreau sa pun telemea, trebuie gris neaparat?





Oamenii sunt ca vinurile. Cu timpul, fie devin din
ce in ce mai buni, fie se transforma in otet.
(Papa Ioan al XXIII-lea)

#19 Ria

Ria

    Captain Cook

  • Membri
  • 344 posturi
  • Gender:Female

Postat 19 February 2009 - 02:27 AM

Lorena, excelenta idee de a posta reteta! Merci!
In Timisoara, in liceu fiind (... acum 100 de ani rolleyes.gif ), le cumparam de la o mica patiserie din centrul orasului. Le zicea merdenele.


#20 Pocahontas

Pocahontas

    in coltzul advers

  • Membri de onoare
  • 24480 posturi
  • Gender:Female
  • Location:stanga la dreapta
  • Interests:alea alea

Postat 19 February 2009 - 02:09 PM

chiar ca seamana cu merdenelele smile.gif
am salvat reteta si-o fac cand gasesc faina 450



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi