Sari la conținut

Poză

TORT CU MOUSSE DE MIERE SI MOUSSE DE CARAMEL


43 răspunsuri la acest topic

#1 mon@

mon@

    Academic Chef

  • Membri
  • 1145 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Spania

Postat 05 March 2009 - 01:19 PM

Acesta este tortul pentru ziua sotului meu.

Am facut un blat subtire din
-3oua
-100g zahar
-100ml ulei
-50g apa
-100g faina
-100g nuca macinata

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul,se adauga uleiul,se mixeaza iar,se adauga apa.
Faina se amesteca cu nuca macinata si se adauga in ploaie peste compozitia de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma tare si se incorporeaza amestecand usor cu o lingura. Se coace la 180 grade 15 min.
Eu l-am copt intro forma mai mare pt ca de obicei imi "intra la apa" wink.gif
Blatul copt:



Am facut o crema ganache din 300 ml frisca si 400 g ciocolata amaruie. Am pus Jumatate din crema pe blat;




Am imbracat forma in folie alimentara,am pus blatul si am dat la congelator sa se intareasca bine crema ganache.



MOUSSE DE CARAMEL
-4 galbenusuri
-100g zahar pudra
-200g zahar tos
-30 ml apa
-200ml frisca lichida
-unt cat o nuca
-un plic de gelatina(10gr)


Gelatina se pune la hidratat
Galbenusurile cu zaharul pudra se pun la bain marie si se mixeaza pana se ingroasa.
Eu le pun direct pe foc,cu flacara ff mica intro craticioara cu fundul mai gros ,pentru a fi sigura ca galbenusurile vor fi suficient prelucrate termic.




Pana ajung asa :





Zaharul tos se caramelizeaza



Se da la o parte de pe foc si se adauga untul si apa amestecand (eu tot cu mixerul). Caramelul face putini bolbocei dar nu va speriati ca nu stropeste daca adaugati intai untul





Se lasa deoparte caramelul.
Se adauga gelatina in compozitia de galbenus care e deja putin racorita (


#2 mon@

mon@

    Academic Chef

  • Membri
  • 1145 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Spania

Postat 05 March 2009 - 01:33 PM

Se toarna caramelul peste crema de galbenusuri,mixand foarte bine







Se bate frisca nu foarte tare si se adauga compozitiei de mai sus.
(eu am batut foarte putin frisca pt ca doream o compozitie mai lichida pt a iesi mai uniform stratul de mousse.)






Am turnat mousse-ul in tava de tort peste blat si crema ganache si am dat la congelator pana s-a intarit.

Editat de mon@, 06 March 2009 - 08:59 PM.



#3 mon@

mon@

    Academic Chef

  • Membri
  • 1145 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Spania

Postat 05 March 2009 - 01:39 PM

Jumatatea de crema ganache ramasa am amestecato cu alune pralinate si apoi macinate fin.









Si apoi am puso peste mousse-ul de caramel care se intarise deja.




#4 mon@

mon@

    Academic Chef

  • Membri
  • 1145 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Spania

Postat 05 March 2009 - 01:58 PM

MOUSSE DE MIERE
-3 galbenusuri
-5 linguri miere
-400 ml frisca lichida
-1 plic gelatina


Gelatina se hidrateaza

Galbenusurile cu 2 linguri de miere se pun la bain marie (eu tot pe foc mic) si se mixeaza




Se lasa sa se racoreasca (maxim 40 grade) si se adauga gelatina si 3 linguri de miere,se mixeaza.




Se bate frisca (nu foarte tare) si se adauga compozitiei de galbenusuri si miere







Rezulta un mouuse care pe mine m-a cucerit . Atat de fin cu o aroma suava de miere..
Intradevar e foarte dulce si cred ca merge de minune intre blaturi.

Se adauga si acest mousse in tava de tort si se da la congelator/frigider ,depinde de cat de repede va trebuie.






#5 mon@

mon@

    Academic Chef

  • Membri
  • 1145 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Spania

Postat 05 March 2009 - 02:24 PM

Scos de la congelator.





Si imbracat cu glazurica Adrianei floare.gif glazura Adrianei

N-am avut timp de ornamente asa ca am topit niste cioco si am facut trei fluturasi si un fel de gardulet smile.gif
















Editat de mon@, 06 March 2009 - 01:27 PM.



#6 mon@

mon@

    Academic Chef

  • Membri
  • 1145 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Spania

Postat 05 March 2009 - 02:28 PM

Si sectiune









Cum va spuneam este un tort foarte dulce nu poti manca o felie prea mare.
Singurul lucru care l-as schimba ar fi ca nu as mai pune si al doilea strat de crema ganache.
O fi din cauza ca mie orice crema cu alune mi se pare putin gretoasa....dar cum sotului meu ii place...

cam atat...

Editat de mon@, 05 March 2009 - 02:35 PM.



#7 Carmen L

Carmen L

    Master of disaster

  • Membri
  • 2371 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 05 March 2009 - 02:34 PM

Felicitari, ai muncit nu gluma si a iesit minunat.
La multi ani sotului, sa fiti fericiti occasion18.gif
IPB Image

#8 diamond

diamond

    abcd...urs!

  • Membri
  • 4041 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...pana la...

Postat 05 March 2009 - 02:40 PM

cam atat? biggrin.gif pai, deja m-ai cucerit! arata tare tare bine, draga mon@!
mousse de miere pare foarte interesant, as incerca searat sa vad cum iese asta pt ca nu-mi plac dulciurile... foarte dulci biggrin.gif

La multi ani sotului tau! are o sotie talentata si o copila dulce tare tongue.gif


#9 vali

vali

    Bucataras

  • Membri
  • 196 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 05 March 2009 - 03:11 PM

Arata foarte bine!Mie nu-mi iese gardulet din ala ca la tine nicicum angryfire.gif Iar glazura Adrianei e de milioane ca de fiecare data!
LMA sotului!

#10 Costea_39537

Costea_39537

    Vedeta culinara

  • Membri
  • 2803 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 05 March 2009 - 03:14 PM

CITAT(mon@ @ Mar 5 2009, 02:28 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Si sectiune
Cum va spuneam este un tort foarte dulce nu poti manca o felie prea mare.
Singurul lucru care l-as schimba ar fi ca nu as mai pune si al doilea strat de crema ganache.
O fi din cauza ca mie orice crema cu alune mi se pare putin gretoasa....dar cum sotului meu ii place...

cam atat...

foarte aspectos, imi place ce-am vazut si deja imi ploua-n gura. Sa-ti traiasca sotul si sa fiti fericiti impreuna, alaturi de frumusetea voastra mica. occasion13.gif occasion18.gif



#11 dora_m

dora_m

    MINOS D'OROS

  • Membri
  • 2950 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti-Italia

Postat 05 March 2009 - 03:46 PM

Apetisant tort mona...chiar daca un pic cam dulce si pt gusturile mele....si eu as renunta la a doua crema ganache...eventual as inlocui-o cu altceva...ca sa-i mai ia din "dulceata"...oricum felicitari pt munca depusa....chiar daca simplu se vede ca i-ai picurat multa dragoste... smile.gif

LA MULTI ANI PLINI SI FERICITI sotului tau si sa va bucurati unul de altul pana la adanci batraneti!

#12 Boariu Iuliana

Boariu Iuliana

    departe ff departe

  • Membri
  • 1227 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Medias -now Ireland

Postat 05 March 2009 - 03:51 PM

F fain mon@ si moussul de caramel e f fain dar intr-adevar ca impreuna cu ganache de cioco e dulce dar nici nu e alta combinatie mai buna.ce e cu caramel e dulce si e bun.io astea dulci le prefer ca nu poti minca mult rolleyes.gif

#13 Gabi Cara

Gabi Cara

    Master of disaster

  • Membri
  • 2538 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 05 March 2009 - 04:09 PM

Wow, ce superb tort! FELICITARI, arata de nota 20! hello2.gif
La multi ani sanatosi, sotului tau! Tre' sa fie tare mandru cu o asa sotie. wub.gif

#14 mon@

mon@

    Academic Chef

  • Membri
  • 1145 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Spania

Postat 05 March 2009 - 04:39 PM

CITAT(Carmen L @ Mar 5 2009, 02:34 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Felicitari, ai muncit nu gluma si a iesit minunat.
La multi ani sotului, sa fiti fericiti occasion18.gif

Multumesc de urari Carmen floare.gif
Sa sti ca mie nu mi s-a parut multa munca pt ca mousse-urile astea nu contin multe ingrediente ( care pe mine ma zapacesc de obicei wink.gif )


CITAT(diamond @ Mar 5 2009, 02:40 PM) <{POST_SNAPBACK}>
cam atat? biggrin.gif pai, deja m-ai cucerit! arata tare tare bine, draga mon@!
mousse de miere pare foarte interesant, as incerca searat sa vad cum iese asta pt ca nu-mi plac dulciurile... foarte dulci biggrin.gif
La multi ani sotului tau! are o sotie talentata si o copila dulce tare tongue.gif

Diamond si eu ma gandesc deja la combinatiile pe care le voi face cu mouuse-ul de miere.Cred ca ar merge excelent cu un mouuse de fructe de padure sau afine eusa_dance.gif . Cat despre "sotie talentataaa: o sa printez sa-i pun afis in bucatarie biggrin.gif

CITAT(vali @ Mar 5 2009, 03:11 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Arata foarte bine!Mie nu-mi iese gardulet din ala ca la tine nicicum angryfire.gif Iar glazura Adrianei e de milioane ca de fiecare data!
LMA sotului!


Vali poate nu procedezi corect cu garduletul. Explica Lissa pe undeva cum se face .Modelul smile.gif meu e chiar simplu de realizat.
Cat despre glazura Adrianei...in afara ca arata excelent,are si un gust foarte bun. De cand am invatat sa o fac (pt ca prima data am gresito si eu ) pe mine ma scoate din toate incurcaturile . floare.gif

CITAT(alinacos_2004 @ Mar 5 2009, 03:14 PM) <{POST_SNAPBACK}>
foarte aspectos, imi place ce-am vazut si deja imi ploua-n gura. Sa-ti traiasca sotul si sa fiti fericiti impreuna, alaturi de frumusetea voastra mica. occasion13.gif occasion18.gif

Alina multumesc pt urari !Ma bucur ca-ti place floare.gif



#15 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 05 March 2009 - 04:44 PM

Mon@ occasion13.gif LMA sotului. si tie bravo occasion14.gif
Fan n_puiu for ever



#16 mon@

mon@

    Academic Chef

  • Membri
  • 1145 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Spania

Postat 05 March 2009 - 04:46 PM

CITAT(dora_m @ Mar 5 2009, 03:46 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Apetisant tort mona...chiar daca un pic cam dulce si pt gusturile mele....si eu as renunta la a doua crema ganache...eventual as inlocui-o cu altceva...ca sa-i mai ia din "dulceata"...oricum felicitari pt munca depusa....chiar daca simplu se vede ca i-ai picurat multa dragoste... smile.gif
LA MULTI ANI PLINI SI FERICITI sotului tau si sa va bucurati unul de altul pana la adanci batraneti!

Dora multumesc frumos floare.gif pupic.gif

CITAT(Boariu Iuliana @ Mar 5 2009, 03:51 PM) <{POST_SNAPBACK}>
F fain mon@ si moussul de caramel e f fain dar intr-adevar ca impreuna cu ganache de cioco e dulce dar nici nu e alta combinatie mai buna.ce e cu caramel e dulce si e bun.io astea dulci le prefer ca nu poti minca mult rolleyes.gif

Intradevar Iuliana,asa m-am gandit si eu,ca nu ar fi mers in alta combinatie. floare.gif

CITAT(Gabi Cara @ Mar 5 2009, 04:09 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Wow, ce superb tort! FELICITARI, arata de nota 20! hello2.gif
La multi ani sanatosi, sotului tau! Tre' sa fie tare mandru cu o asa sotie. wub.gif

GABI multumesc pentru aprecieri. Accept nota 20 numai daca accepti si tu nota 100 pentru tortul Winter...si nu numai !! floare.gif


#17 laura_laurentiu

laura_laurentiu

    Master of disaster

  • Membri
  • 3909 posturi
  • Location:Banat

Postat 05 March 2009 - 05:05 PM


La multi ani sotului! occasion13.gif
Tortul e superb, sectiunea e morrrtala! Felicitari!

#18 mon@

mon@

    Academic Chef

  • Membri
  • 1145 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Spania

Postat 05 March 2009 - 05:50 PM

CITAT(stella @ Mar 5 2009, 04:44 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Mon@ occasion13.gif LMA sotului. si tie bravo occasion14.gif


Stella pupic.gif multumesc draga mea floare.gif



CITAT(lauralaurentiu @ Mar 5 2009, 05:05 PM) <{POST_SNAPBACK}>
La multi ani sotului! occasion13.gif
Tortul e superb, sectiunea e morrrtala! Felicitari!


Laura iti multumesc floare.gif



#19 anca.cer

anca.cer

    Captain Cook

  • Membri
  • 331 posturi
  • Location:Mi

Postat 05 March 2009 - 05:58 PM

Mie imi place foarte mult cum ti-a iesit glazura,super lucioasa...felicitari pentru munca depusa. floare.gif

LA MULTI ANI !!! sotului.

#20 Oana-Cristina

Oana-Cristina

    Bucataras

  • Membri
  • 199 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Suceava

Postat 05 March 2009 - 06:32 PM

Mon@ am ramas fara cuvinte,stau si ma uit la el si-mi imaginez ce gust divin are mai ales ca-mi place foarte mult caramelul ,deja ma gandesc la o combinatie caramel-cioco.Sa-ti traiasca sotul ,sa va bucurati unul de altul alaturi de scumpetea voastra mica.



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi