Sari la conținut

Poză

Zamă ardelenească de os afumat cu tarhon


10 răspunsuri la acest topic

#1 irene6

irene6

    Big Chef

  • Membri
  • 739 posturi

Postat 05 March 2009 - 06:07 PM

Buna ziua,
Eu sunt noua pe acest site si in urma acestei postari,sper sa nu primesc prea dure critici.smile.gif
Ingrediente:
-scarita afumata
-ceapa
-morcovi
-patrunjel(eu nu am avut)
-telina
-orez
-tarhon
-galbenus de ou
-smantana
La cantitati nu prea ma pricep,sunt incepatoare in ale gatitului,de aceea m-am inscris pe acest forum:pentru a invata de la voi,care sunteti foarte pricepute.


Se pune scarita afumata la fiert si se spumuieste din cand in cand.In titlul topicului scrie os afumat,astfel am mancat la un restaurant aceasta ciorba care ne-a placut foarte mult.

Miniaturi atașate

  • IMG_1145.jpg


#2 irene6

irene6

    Big Chef

  • Membri
  • 739 posturi

Postat 05 March 2009 - 06:10 PM

Ceapa se taie marunt, iar morcovul, telina si patrunjelul se taie cubulete. Se pun toate la fiert peste scarita afumata cu putina sare.

Miniaturi atașate

  • IMG_1146.jpg

Editat de irene6, 05 March 2009 - 06:11 PM.


#3 irene6

irene6

    Big Chef

  • Membri
  • 739 posturi

Postat 05 March 2009 - 06:14 PM

Separat,eu pun la fiert jumatate de cana de orez 10 minute.Dupa ce toate ingredientele sunt fierte,adaug orezul si las sa fiarba inca 20 de minute.

Miniaturi atașate

  • IMG_1149.jpg

Editat de irene6, 05 March 2009 - 06:32 PM.


#4 irene6

irene6

    Big Chef

  • Membri
  • 739 posturi

Postat 05 March 2009 - 06:24 PM

Dupa ce a fiert si orezul,adaug tarhonul.Se poate adauga si otet,daca o doriti mai acra.

Miniaturi atașate

  • IMG_1152.jpg


#5 irene6

irene6

    Big Chef

  • Membri
  • 739 posturi

Postat 05 March 2009 - 06:30 PM

La final,bateti smantana si galbenusul intr-un bol, diluati-le cu zeama calda si turnati-le in oala cu ciorba.Eu nu dreg cu acest amestec,deoarece sotului meu ii place fara,iar eu imi adaug smantana separat in farfurie.

Pofta buna!


#6 anavlis

anavlis

    Vazatoare in ceaunul de cristal

  • Membri
  • 2311 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:pai sa zicem asa....carti, muzica, film, 3D puzzles, craft, aeroporturi....sunt multe...depinde de "mood"-ul pe care il am

Postat 05 March 2009 - 07:29 PM

multam de reteta...ador zama ardeleneasca cu tarhon. De fapt ador tarhonul in ciorbitze si pozele tale arata atata de bine, parca imi si vine mirosul de la ciorbitza

pot sa fac o gluma....sa nu te superi.....dar ciolanul tau e afumat cu tarhon.....hihihihi...asa iese din titlul subiectului....era doar o glumitza....

te pup si multam din suflet de reteta......stiu cat e de delicioasa

#7 Laura.lala

Laura.lala

    Master of disaster

  • Membri
  • 2514 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Portugalia/Portocalia

Postat 05 March 2009 - 08:00 PM

Noi tocmai ce-am dat gata ieri cratita cu ciorba de fasole si tarhon. E bine ca stiu acu' ca se poate folosi tarhonul si la la alte ciorbe, nu numai la cea de fasole. Mersi de idee. floare.gif

GVIS - Dr. Galea Romeo Florin, Cluj-Napoca, 09.01.2002


#8 irene6

irene6

    Big Chef

  • Membri
  • 739 posturi

Postat 05 March 2009 - 09:06 PM

CITAT(Laura.lala @ Mar 5 2009, 08:00 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Noi tocmai ce-am dat gata ieri cratita cu ciorba de fasole si tarhon. E bine ca stiu acu' ca se poate folosi tarhonul si la la alte ciorbe, nu numai la cea de fasole. Mersi de idee. floare.gif

Cu tarhon, eu mai fac aceeasi ciorba,doar ca in loc de orez pun cartofi,iar uneori pun ceva afumat,alteori,nu,o fac de post,fara carne.

#9 Carmen L

Carmen L

    Master of disaster

  • Membri
  • 2371 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 06 March 2009 - 08:51 AM

Vai ce draga imi e ciorbita asta, delicioasa, eu o dreg cu ou si smantana cum zici atunci
inca fierbinte. mincacios.gif

Bine ai venit irene6.
IPB Image

#10 bimbilica

bimbilica

    zen

  • Membri
  • 3307 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Ardeleanca din Reghin,acum in capitala

Postat 06 March 2009 - 09:20 PM

irene,bine ai venit in randul culinareselor.Ardeleanca,de unde?Si mie imi plac ciorbele cu tarhon chiar mi-e pofta si nu am tarhon ,poate maine mergem in metro ca acolo sigur gasesc.Tarhon eu pun si la ciorba de verisoare(tot varianta ardeleneasca cu smantana),ciorba de cartofi,ciorba de fasolica boabe cu afumatura,zama de urechiushe(deasta am dat comanda sa ma astepte la Reghin cand mergem la sf lunii)Eu ciorbe in felul asta fac numai cand e si mami meu la noi ca altfel mananc numai eu,lui al meu nu-i plac.Daca gasesc tarhon fac si eu sapt viitoare una olicica de zama dar cu ciolan afumat ca imi place mai grasa o tzaruca.

Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...


#11 Rebella

Rebella

    VIP Member

  • Best romantic story teller
  • 7090 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Does it matter?
  • Interests:chestii, socoteli

Postat 06 March 2009 - 09:30 PM

welcome, irene floare.gif
imi place ce-ai facut tu aici .. tre` s-o incerc si eu neaparat
Sa fim oameni macar atata timp cat stiinta n-a descoperit ca suntem...altceva!



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi