In fiecare an pe 21 mai este mare sarbatoare…este ziua Sfintilor Constantin si Elena…o mare sarbatoare este si in familia noastra…sarbatorim cu veselie si bucurie si pe cei doi imparati ai mei…pe sotul meu (care se numeste Robert-Constantin) si pe fiica mea (care se numeste Corina-Elena)…
Cu mare dragoste am pregatit si anul acesta un tortulet pentru a nu lasa evenimentul sa treaca "neobservat"…
Dar sarbatoritii mi-au spus din start:
Sotul meu: “Draga mea eu vreau un tort cu muuuuulta ciocolata…stii ca sunt fan cioco la orice ora din zi si din noapte!â€
Fiica mea: “Mami eu vreau muuuuulte fructe, si anume muuuuulte capsuni…asa ca vezi te rog cum il prepari…â€
Si eu m-am executat…cum se putea altfel…ce nu fac eu pt dragii mei dragi???
Si asa s-a nascut….Gateau Royale….adica tortul Regal….

Ingrediente blat
150 g biscuiti normali
75g amaretti
50g migdale prajite
125g unt
esenta de migdale sau vanilie
Ingrediente crema de ciocolata alba+cioco capsuni
200g cioco alba
150g cioco alba cu picaturi de capsuni
125ml smantana lichida
700g creme-fraiche
50g miere (sau zahar)
4 oua mari
3linguri brandy sau rum
Ingrediente jeleu de vin rosu
250ml vin rosu
½ lingurita de gelatina praf
1 lingurita scortisoara
40g zahar
Ingrediente crema de ricotta
4 foi gelatina
2 galbenuse
Coaja de lamaie dupa gust
80g zahar
1 praf de sare
125ml lapte
240ml frisca
250 g ricotta sau creme-fraiche
Procediment blat
Biscuitilor si amaretti-lor le-am dat in cap cu facaletul pana au devenit “pesmetâ€

Migdalele le-am prajit putin in cuptor si le-am alergat un pic prin masina de rasnit cafea pana n-a mai ramas nimic din ele…doar o pasta…

Le-am adaugat pesmetului de biscuiti si le-am inecat in unt topit si putina esenta de migdale

O forma rotunda de 22cm diametru pe care am uns-o prima cu putin ulei am tapetat-o cu aceasta compozitie pe fund si pe margini…si-am pus-o la cuptor la 180°C pt 5 minute apoi am lasat-o la racit afara pe gratar…

Intre timp am coborat temperatura cuptorului la 150°C...