Tort sweet thirteen

Blat: Scurgeti bine caisele din compot si taiati 4-5 in cubulete iar restul puneti-le deoparte. Mixati zaharul cu untul pana devine ca o crema. Adauga

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Tort sweet thirteen

Ingrediente

  • Blat: 520 caise din compot
  • 150g unt
  • 125g zahar
  • 3 oua
  • 150g faina
  • 25g amidon de porumb
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema de ricotta cu caise: 250g ricotta
  • 75g zahar pudra
  • 8 foi de gelatina
  • 2 lingurite de suc de lamaie
  • 3 lingurite lichior de caise sau brandy
  • 400ml frisca
  • Mou de ciocolata: 330g zahar
  • 100g zahar brun
  • 60g ciocolata amaruie
  • 2 linguri de glucosiu (sau miere)
  • 125g smantana
  • 60ml lapte
  • 40g unt

Mod de preparare

Blat:

Scurgeti bine caisele din compot si taiati 4-5 in cubulete iar restul puneti-le deoparte.

Mixati zaharul cu untul pana devine ca o crema. Adaugati ouale cate unul amestecand bine dupa fiecare. Amestecati faina, amidonul si praful de copt si incorporati putin cate putin in crema. Adaugati si caisele taiate in cubulete. Puneti compozitia in forma deja pregatita cu hartie de copt si coaceti in cuptor

la 180°C timp de 35 de minute.

Odata copt blatul se lasa la racit pe gratar.

Cand s-a racit taiati-l in doua.

Crema de ricotta cu caise

Puneti la inmuiat in apa rece gelatina.

Caisele ramase transformati-le in piure si adaugati ricotta si zaharul pudra.

Scurgeti gelatina, topiti-o pe bainmarie, parfumati-o cu lichiorul si sucul de lamaie si adaugati-o cremei.

La sfarsit adaugati frisca si amestecati usor cu o lingura de lemn.

Mou de ciocolata

Amestecati intr-o craticioara cele doua tipuri de zahar, ciocolata,

siropul sau mierea, smantana si laptele si puneti pe foc fara insa a ajunge la punctul de fierbere. Cu o pensula inmuiata in apa fierbinte inlaturati cristalele de zahar de pe peretii craticioarei si aduceti compozitia la punctul de fierbere. Lasati sa fiarba

fara a mai amesteca timp de 10minute sau pana cand ajunge la temperatura de 116°. In acest moment adaugati untul dar fara a amesteca.

Lasati sa se raceasca compozitia timp de 20 minute si amestecati cu o lingura de lemn pana cand se raceste bine si se lipeste de lingura.

Puneti-o in forma, acoperiti-o cu o folie de aluminiu si lasati-o la temperatura camerei sa se raceasca pt 3 ore.

Asamblarea tortului

In forma deja pregatita cu pelicula transparenta puneti primul strat de blat, apoi adaugati jumatate din cantitatea de crema.

Deasupra puneti "blatul" de mou. Eu l-am taiat o idee mai mic decat restul tortului. Adaugati restul de crema si terminati cu al doilea blat.

IMPORTANT!!! Fiind prima data cand am executat reteta de mou nu stiam cum se va comporta in caz de umiditate. Deci dupa cum ati vazut am pus stratul de mou intre cele doua straturi de crema si nu am facut bine. Din cauza umiditatii cremei stratul de mou a inceput

sa se topeasca. Ca sa nu patiti ca mine va recomand a folosi stratul de mou intre alte doua blaturi in asamblarea unui tort.

Mou poate fi folosita ca atare simpla pe post de dulce cotidian.

Decorati in functie de imaginatie si placere
Reteta Tort sweet thirteen a fost propusa de dora_m

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Napolitane cu cacoa si menta
3
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Napolitane cu cacoa si menta

ALUAT: 1. Se amesteca 1 cana unt, 6 linguri cacao, 1 cana zahar, 1 ou. Adaugam apoi esenta vanilie, 1 lingura lapte plus 1...

Napolitane cu cacoa si menta
Supa crema de usturoi
4
Supe de legume

Supa crema de usturoi

Nu-s fana supelor crema, dar sincer asta m-a dat pe spate, mi-a placut maxim, mai ales ca am incercat sa o pregatesc oarecum...

Supa crema de usturoi
Prajitura cu mere, budinca si foietaj
5
Prajituri

Prajitura cu mere, budinca si foietaj

O reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...

Prajitura cu mere, budinca si foietaj
Parteneri
Muffins cu vanilie si visine de post
Bucataras.RO

Muffins cu vanilie si visine de post

Pot sa zic ca sunt cei mai pufosi si deliciosi muffinsi de post. Multumesc Laura Adamache pentru reteta. O sa ii mai repet in...

Muffins cu vanilie si visine de post
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!