Sari la conținut

Poză

Dovlecei in crusta crocanta, la cuptor


152 răspunsuri la acest topic

#1 laura_laurentiu

laura_laurentiu

    Master of disaster

  • Membri
  • 3909 posturi
  • Location:Banat

Postat 08 July 2009 - 01:15 AM

Datorita acestei retete aceasta leguma (sau fruct, ce-o fi) - dovlecelul - pe care ani in sir l-am discriminat pe nedrept, urca in mod clar pe un loc fruntas in topul preferintelor mele. Dupa placinta Dorei, astia m-au convins definitiv (specific ca pentru aceasta reteta am compilat si combinat plus touch-ul personal vreo alte 5-6 variante de preparare gasite pe diverse bloguri de limba engleza, la cautarea mea "baked zucchini"):

dovlecei_la_cuptor.jpg

Foarte simpli, foarte buni:

Ingrediente


dovlecei - dupa posibilitati, eu am avut trei nu prea mari, maximum un kilogram sa fi avut impreuna
250 ml de iaurt
50 ml ulei de masline
pesmet
50 de grame de branza telemea mai uscata
sare


Preparare:


Astia sunt protagonistii:

dovlecei_la_cuptor_1.jpg

Evident, se curata de coaja, apoi se taie in bastonase cu lungime de 12-13 cm si grosime de 1-1,5 cm. Se presara cu sare si se uita de ei vreo 15 minute.

dovlecei_la_cuptor_2.jpg

Intre timp, se amesteca pesmetul (destul, sa ajunga, eu am folosit pesmet din paine integrala, facut in casa, din juma' de pita de 750 de grame) cu telemeaua rasa fin:

dovlecei_la_cuptor_3.jpg

Se combina uleiul de masline cu iaurtul:

dovlecei_la_cuptor_4.jpg

Se bat putin cu furculita.

Dupa ce dovlecii au asudat bine (sarea extrage apa din ei) se zvanta cu hartie absorbanta si se plonjeaza, cate trei bastoane odata, in amestecul de iaurt si ulei de masline. Se tavalesc bine-bine si se arunca in farfuria cu pesmet si branza. Scuturand orizontal farfuria casa se rostogoleasca bastonasele de dovlecei, se imbraca pe toate partile in pesmet. Se aseaza pe o tava acoperita cu hartie de copt:

dovlecei_la_cuptor_5.jpg

Se introduc la cuptorul preincins la 190 de grade Celsius pentru 25 de minute (pana se rumenesc):

dovlecei_la_cuptor_6.jpg






#2 laura_laurentiu

laura_laurentiu

    Master of disaster

  • Membri
  • 3909 posturi
  • Location:Banat

Postat 08 July 2009 - 01:18 AM

dovlecei_la_cuptor_7.jpg

Eu i-am servit imediat ce s-au racorit putin, cu sos tzatziki si o paine proaspata, cu rosioare:

dovlecei_crocanti_la_cuptor1.jpg

Sunt crocanti si foarte, foarte gustosi.

#3 kismoni

kismoni

    Master of disaster

  • Membri
  • 6198 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Oradea-Brescia

Postat 08 July 2009 - 01:19 AM

sa stii Laura ca si eu anul acesta am prins gustul lor inainte era doar o leguma de sezon ce o mai pregateam asa ca e sanatoasa dar nu mi se parea gustoasa si am facut multe retete o voi proba si a ta wink.gif

#4 laura_laurentiu

laura_laurentiu

    Master of disaster

  • Membri
  • 3909 posturi
  • Location:Banat

Postat 08 July 2009 - 01:20 AM

CITAT(kismoni @ Jul 8 2009, 02:19 AM) <{POST_SNAPBACK}>
sa stii Laura ca si eu anul acesta am prins gustul lor inainte era doar o leguma de sezon ce o mai pregateam asa ca e sanatoasa dar nu mi se parea gustoasa si am facut multe retete o voi proba si a ta wink.gif


laugh.gif si eu la fel! Daca o incerci nu o sa iti para rau, iti promit eu! P.S. esti frum'sica foc in avatar! pupic.gif


#5 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 08 July 2009 - 09:10 AM

Laura ...wow...musai sa fac. eu ador dovleceii .
Fan n_puiu for ever



#6 Geomy

Geomy

    uuummmm

  • Membri
  • 2133 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Biucarest - Tara Miticilor

Postat 08 July 2009 - 09:47 AM

delicios arata!!!
mai, nush cum dar dovlecelu' e din ce in ce mai vedeta si in meniurile mele. cat m'a alergat cu ei maica'mea in copilarie ca nu vroiam sa'i gust, m'am razbunat si pana acu 2-3 ani nu i'am gustat neam. nah, capoasa. biggrin.gif

laura, deja le simt textura, abia astept sa'i fac. multam de reteta! floare.gif
kill all my demons, and my angels might die too

#7 laura_laurentiu

laura_laurentiu

    Master of disaster

  • Membri
  • 3909 posturi
  • Location:Banat

Postat 08 July 2009 - 10:06 AM

CITAT(stella @ Jul 8 2009, 10:10 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Laura ...wow...musai sa fac. eu ador dovleceii .


Stella draga, sunt sigura ca nu te vor dezamagi pupic.gif. Eu nu ii adoram, dar dupa ce i-am gustat... love10.gif

CITAT(Geomy @ Jul 8 2009, 10:47 AM) <{POST_SNAPBACK}>
delicios arata!!!
mai, nush cum dar dovlecelu' e din ce in ce mai vedeta si in meniurile mele. cat m'a alergat cu ei maica'mea in copilarie ca nu vroiam sa'i gust, m'am razbunat si pana acu 2-3 ani nu i'am gustat neam. nah, capoasa. biggrin.gif

laura, deja le simt textura, abia astept sa'i fac. multam de reteta! floare.gif


Geomy - asa si eu, ca si tine! laugh.gif Ba' mi-am mai convins si fiica si sotul ca e cah si ca ludaia (dovleacul) nu e pentru consumul omului! laugh.gif Si uite ca totusi... astia sunt grozzzavi!

#8 Anomiss

Anomiss

    Master of disaster

  • Membri
  • 4368 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Micul Paris

Postat 08 July 2009 - 10:27 AM


i love it, i love it, Laura e f misto reteta, eu ador dovleceii si sunt si slabi caloric iar pregatiti asa sunt perfecti! banuiesc ca pt cine vrea si ii permite siluetul se pot praji.


QUOTE(Geomy @ Jul 8 2009, 10:47 AM) <{POST_SNAPBACK}>
delicios arata!!!
mai, nush cum dar dovlecelu' e din ce in ce mai vedeta si in meniurile mele. cat m'a alergat cu ei maica'mea in copilarie ca nu vroiam sa'i gust, m'am razbunat si pana acu 2-3 ani nu i'am gustat neam. nah, capoasa. biggrin.gif

laura, deja le simt textura, abia astept sa'i fac. multam de reteta! floare.gif

eh asa am un feeling ca o sa gandesti si despre broccoli cat de curand biggrin.gif ( sa nu dai taareeee )
Un prieten adevarat iti intinde o mana si iti atinge sufletul!

#9 dora_m

dora_m

    MINOS D'OROS

  • Membri
  • 2950 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti-Italia

Postat 08 July 2009 - 10:30 AM

Deci da...o alta reteta marca LAURA LAURENTIU...ce bine ca te-am impulsionat cu PASTALOPITTA mea tongue.gif ...
uite asa acum ludaia a ajuns rege pe masa voastra wink.gif laugh.gif ...
apetisanta reteta...o voi presta si eu negresit...dar maine...ca azi de post si prepar
niste dovlecei la gratar cu mujdei de usturoi.. wink.gif
laurici un pupic.gif pt reteta


#10 dark angel

dark angel

    Master of disaster

  • Membri
  • 4876 posturi

Postat 08 July 2009 - 10:57 AM

f bine arata, o sa fac si eu poate mananca si fetele. sara sigur isi baga nasul, mai rau cu cealalta ca a devenit f sclifosita recent dry.gif

#11 laura_laurentiu

laura_laurentiu

    Master of disaster

  • Membri
  • 3909 posturi
  • Location:Banat

Postat 08 July 2009 - 11:00 AM

CITAT(Anomiss @ Jul 8 2009, 11:27 AM) <{POST_SNAPBACK}>
i love it, i love it, Laura e f misto reteta, eu ador dovleceii si sunt si slabi caloric iar pregatiti asa sunt perfecti! banuiesc ca pt cine vrea si ii permite siluetul se pot praji.


Anomiss - din aia prajiti in pijamale am mai mancat eu, aia sunt cei care m-au facut sa urasc dovleceii - moi, uleiosi...noooo! Astia sunt mult, mult mai buni! Sunt foarte crocanti, crusta e faina si nu au grasime defel, doar gustul placut de ulei de masline.

CITAT(dora_m @ Jul 8 2009, 11:30 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Deci da...o alta reteta marca LAURA LAURENTIU...ce bine ca te-am impulsionat cu PASTALOPITTA mea tongue.gif ...
uite asa acum ludaia a ajuns rege pe masa voastra wink.gif laugh.gif ...
apetisanta reteta...o voi presta si eu negresit...dar maine...ca azi de post si prepar
niste dovlecei la gratar cu mujdei de usturoi.. wink.gif
laurici un pupic.gif pt reteta


N-as fi crezut nici in ruptul capului ca o sa pregatesc in doua zile consecutive ludaie! laugh.gif
A! Poti amesteca in pesmet usturoi tocat si alte mirodenii, eu am vazut fel de fel de combinatii: o parte faina, una pesmet, multe erau cu fulgi de porumb, cu usturoi, parmezan etc. Ti-am zis ca am combinat din toate! rolleyes.gif


#12 laura_laurentiu

laura_laurentiu

    Master of disaster

  • Membri
  • 3909 posturi
  • Location:Banat

Postat 08 July 2009 - 11:02 AM

CITAT(dark angel @ Jul 8 2009, 11:57 AM) <{POST_SNAPBACK}>
f bine arata, o sa fac si eu poate mananca si fetele. sara sigur isi baga nasul, mai rau cu cealalta ca a devenit f sclifosita recent dry.gif


Angel drag, sa stii ca mi se pare genul de reteta care e pe placul copiilor, ca scrantzane bine intre dinti! Sa revii cu impresii si pupa cele doua frumuseti pupic.gif !


#13 amalia aa

amalia aa

    Master of disaster

  • Membri
  • 1603 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Cluj-Napoca

Postat 08 July 2009 - 11:29 AM

Foarte faini Laura !

#14 arcadia

arcadia

    Master of disaster

  • Membri
  • 1917 posturi
  • Gender:Female
  • Location:brasov

Postat 08 July 2009 - 01:07 PM

saru'mana pentru masa, am prestat si eu reteta. am inlocuit telemeaua cu parmezan si am pus chilli din belsug. foarte bun, a mancat si pruncu'. nu mai stiam ca sa-i pun langa nelipsitul gratar de pui biggrin.gif

violete_286a.jpg

violete_287a.jpg


Normalul e o conventie si nimic mai mult.

#15 kismoni

kismoni

    Master of disaster

  • Membri
  • 6198 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Oradea-Brescia

Postat 08 July 2009 - 01:12 PM

wow arcadia .....tre sa pun si eu picant asa luciano va manca 1000% smile.gif)
eu voi incerca sa fac asta insotit de deep-uri sosuri ca si niste grisine de legume cu sosuri diverse wink.gif
maio,ketchup ,sos cu ton ,iaurt,tzatziki oooooo facem party!

#16 laura_laurentiu

laura_laurentiu

    Master of disaster

  • Membri
  • 3909 posturi
  • Location:Banat

Postat 08 July 2009 - 01:28 PM

CITAT(arcadia @ Jul 8 2009, 02:07 PM) <{POST_SNAPBACK}>
saru'mana pentru masa, am prestat si eu reteta. am inlocuit telemeaua cu parmezan si am pus chilli din belsug. foarte bun, a mancat si pruncu'. nu mai stiam ca sa-i pun langa nelipsitul gratar de pui biggrin.gif


wow, Arcadia, ce faini is! Sa va fie de bine, dragilor! floare.gif La chilli m-am gandit si eu, dar berbantu' uraste tot ce e iute laugh.gif , asa ca o sa fac odata doar pentru mine varianta picanta. Arata superb ai tai!


#17 koral

koral

    Big Chef

  • Membri
  • 807 posturi
  • Location:Baia Mare

Postat 08 July 2009 - 01:37 PM

Am incercat reteta asta pentru ca imi plac foaaarte mult dovleceii. Mie si tuturor membrilor familiei mele. biggrin.gif As minti sa spun ca am avut emotii: fiind marca LL , am pornit din start cu convingerea ca sunt deliciosi. Singura intrebare pe care mi-o puneam era de ce e nevoie de amestecul de iaurt cu ulei de masline.
Ei , acu , ca i-am facut si i-am mancat , am inteles ideea wink.gif
Modificarile mele: pesmet cu susan ( din greseala , n-am observat ca-i ala de-l tin io pt. snitele de pui... rolleyes.gif , in care am mai pus marar deshidratat... doar asa , ca tusa personala si in ideea ca se potriveste mararul cu dovlecelul.
In loc de telemea ( n-avui in casa , nu dati cu paru') am pus cascaval. Nu Parmesan , ci din ala ieftin , romanesc , Dalia. Rezultatul- ce credeati ? - doar e o reteta Laura Laurentiu facuta SI de Koral-..... DE-LI-CIOS!!!! laugh.gif

Miniaturi atașate

  • IMG_3112__dovlecei.jpg
  • IMG_3113_dovlecei_LL.jpg


#18 laura_laurentiu

laura_laurentiu

    Master of disaster

  • Membri
  • 3909 posturi
  • Location:Banat

Postat 08 July 2009 - 01:44 PM

CITAT(koral @ Jul 8 2009, 02:37 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Am incercat reteta asta pentru ca imi plac foaaarte mult dovleceii. Mie si tuturor membrilor familiei mele. biggrin.gif As minti sa spun ca am avut emotii: fiind marca LL , am pornit din start cu convingerea ca sunt deliciosi. Singura intrebare pe care mi-o puneam era de ce e nevoie de amestecul de iaurt cu ulei de masline.
Ei , acu , ca i-am facut si i-am mancat , am inteles ideea wink.gif
Modificarile mele: pesmet cu susan ( din greseala , n-am observat ca-i ala de-l tin io pt. snitele de pui... rolleyes.gif , in care am mai pus marar deshidratat... doar asa , ca tusa personala si in ideea ca se potriveste mararul cu dovlecelul.
In loc de telemea ( n-avui in casa , nu dati cu paru') am pus cascaval. Nu Parmesan , ci din ala ieftin , romanesc , Dalia. Rezultatul- ce credeati ? - doar e o reteta Laura Laurentiu facuta SI de Koral-..... DE-LI-CIOS!!!! laugh.gif


laugh.gif laugh.gif laugh.gif - asta da, doua branduri mari!

Felicitari, draga mea, arata superb! floare.gif Ti-am spus ca am citit cel putin 5 variante ale retetei, cu tot felul de combinatii... nic eu nu avui parmezan, asa ca am pus telemea... si tot deliciosi au fost! tongue.gif Sa va fie de bine!

#19 laura_laurentiu

laura_laurentiu

    Master of disaster

  • Membri
  • 3909 posturi
  • Location:Banat

Postat 08 July 2009 - 02:35 PM

CITAT(amalia aa @ Jul 8 2009, 12:29 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Foarte faini Laura !


Multumesc, Amalia! smile.gif Sa revii cu impresii, daca ii vei incerca.

CITAT(kismoni @ Jul 8 2009, 02:12 PM) <{POST_SNAPBACK}>
wow arcadia .....tre sa pun si eu picant asa luciano va manca 1000% smile.gif)
eu voi incerca sa fac asta insotit de deep-uri sosuri ca si niste grisine de legume cu sosuri diverse wink.gif
maio,ketchup ,sos cu ton ,iaurt,tzatziki oooooo facem party!


ca sa vezi, sotului tau ii plac mancarurile picante, al meu si da ochii peste cap rolleyes.gif rolleyes.gif ! laugh.gif - cred ca o sa fie super faini, abia astept sa imi spui ce impresie ti-au facut!

#20 MAYA

MAYA

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 08 July 2009 - 03:08 PM

Laura,sa ne traiesti si sa ne înfloresti!Asta e o reteta taaare!Merci pupic.gif


Arcadia,cuscra draga ,first pupic.gif si second - ce sosulet e ala?..si ce e prin el?Multumax!
Maya's World .



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi