Sari la conținut

Poză

Rulade de peste cu morcov si dovlecel


18 răspunsuri la acest topic

#1 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 14 July 2009 - 03:50 PM


Reteta Denisei

În ultima vreme,Denise,nu prea mai serveste niciun fel de animal.Pestele înca îl adora.
..asa ca tot rasfoieste reviste culinare ,si face cîte o cruciulita mica în dreptul retetelor care îi plac si vrea sa le faca singura ,sau împreuna cu mine(si daca nu are timp..sa i le fac eu biggrin.gif )

La aceasta reteta,ne-am inspirat dintr-un reportaj foarte vechi despre Orient Express..(acolo era vorba de filet de vita..dar na tongue.gif )


Ingredientele si gramajele retetei sînt pentru o portie.

  • 2 filet de Rotbarsch/Redfish/Sebastes marinus
  • 50 g dovlecel
  • 50 g morcov
  • 100 g cartof
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri zeama de lamîie
  • sare
  • piper
  • rozmarin uscat din rîsnita


Stropim pestele cu suc de lamîie,saram,piperam
si lasam 10-15 minute la rece sa traga.


rulada__1_.jpg


ÃŽntre timp pregatim legumele.
Taiem dovlecelul si morcovul bastonase subtiri,
si le punem într-o lingura de ulei la rumenit(neaparat într-o tigaie teflonata!)
Le condimentam cu rozmarin uscat din rîsnita,dupa care le scoatem la racorit.


rulada__2_.jpg


rulada__3_.jpg



ÃŽn aceeasi tigaie,punem feliile de cartof taiate subtire,la prajit.
Cînd încep a se rumeni,adaugati 1 lingura de apa,si lasati pîna scade,apoi întoarceti.
Daca nu-s destul de moi,repetati operatia cu lingura de apa.
Condimentati,sarati dupa plac.Pastrati la cald.
(în timp ce cartofii se prajesc,facem ruladele)


rulada__4_.jpg


Împartim bastonasele de dovlecel si morcov în jumatate si le asezam la capatul filetului de peste.
Rulam.


rulada__5_.jpg


rulada__6_.jpg


Continuam sa gatim în aceeasi tigaie.
Adaugam înca o lingura de ulei,asezam ruladele si le prajim pe toate partile.
(Daca rulada nu este stabila,putem face asta cu un scobitor.
Nu este neaparat nevoie,e chiar foarte stabila si fara..dar depinde si de textura pestelui folosit)


rulada__7_.jpg


Aranjam pe farfurie,si servim cu suc de lamîie.


rulada__8_.jpg


rulada__9_.jpg



#2 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 14 July 2009 - 06:13 PM

Splendida, si ideea, si garnitura, tot pupic.gif

#3 diamond

diamond

    abcd...urs!

  • Membri
  • 4041 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...pana la...

Postat 15 July 2009 - 11:59 PM

papa bine si sanatos, printesa ta,Maya! biggrin.gif

arata excelent si as papa si eu cu multa placere! rolleyes.gif

#4 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 20 July 2009 - 01:58 PM

QUOTE(Adriana Nicoleta @ Jul 14 2009, 06:13 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Splendida, si ideea, si garnitura, tot pupic.gif


Merci smile.gif
Saptamîna asta tre sa fac muuulte ruladute de astea biggrin.gif

#5 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 20 July 2009 - 01:59 PM

QUOTE(diamond @ Jul 15 2009, 11:59 PM) <{POST_SNAPBACK}>
papa bine si sanatos, printesa ta,Maya! biggrin.gif

arata excelent si as papa si eu cu multa placere! rolleyes.gif


da..papa sanatos..daca manînca acasa biggrin.gif
Dar mei merge si la Mc.D biggrin.gif ..

#6 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 20 July 2009 - 02:03 PM

CITAT(MAYA @ Jul 20 2009, 01:58 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Saptamîna asta tre sa fac muuulte ruladute de astea biggrin.gif

BangHead.gif of, aveam peste si l-am folosit pe tot, am uitat de ele

#7 Camila

Camila

    ???

  • Membri
  • 1002 posturi
  • Gender:Female

Postat 20 July 2009 - 08:08 PM

Mistoc rau bibanul tau rosu... Eu mor dupa floare. Ai precis in gradina??? Vazusem in ZDF o reteta arabeasca , flori de dovlecei umplute...
O seara placuta !

Cami

#8 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 22 July 2009 - 02:03 PM

QUOTE(Adriana Nicoleta @ Jul 20 2009, 02:03 PM) <{POST_SNAPBACK}>
BangHead.gif of, aveam peste si l-am folosit pe tot, am uitat de ele


Nu-i nika,las' ca le faci altadata! smile.gif

#9 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 22 July 2009 - 02:05 PM

QUOTE(Camila @ Jul 20 2009, 08:08 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Mistoc rau bibanul tau rosu... Eu mor dupa floare. Ai precis in gradina??? Vazusem in ZDF o reteta arabeasca , flori de dovlecei umplute...
O seara placuta !

Cami

Ce sa am în gradina?Dovlecei?Da,am dar nu foarte multi ca îi manînca melcii! mad.gif
SI florile dovleceilor le manînca urîtii astia! biggrin.gif

#10 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 22 July 2009 - 02:07 PM

CITAT(MAYA @ Jul 22 2009, 02:05 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Da,am dar nu foarte multi ca îi manînca melcii!

blink.gif serios? adica is asa de puternici ca maninca dovlecelul nemernicii? mad.gif
n-ai reusit sa gasesti nici un remediu sa-i alungi? maninca-i tu pe ei tongue.gif

#11 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 22 July 2009 - 02:21 PM

QUOTE(Adriana Nicoleta @ Jul 22 2009, 02:07 PM) <{POST_SNAPBACK}>
blink.gif serios? adica is asa de puternici ca maninca dovlecelul nemernicii? mad.gif
n-ai reusit sa gasesti nici un remediu sa-i alungi? maninca-i tu pe ei tongue.gif


Remediu..nu stiu,astia zici ca-s mutanti si se adapteaza la orice biggrin.gif
Nu am pus nimic,ca eu îi vreau bio.Dar anul asta,cu gradina din afara,vedem ce greu este sa ai totul bio,mai ales cînd natura joaca feste..si sa nu uitam de jigodiile de meci biggrin.gif

#12 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 22 July 2009 - 07:10 PM

CITAT(MAYA @ Jul 22 2009, 02:21 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Dar anul asta,cu gradina din afara,vedem ce greu este sa ai totul bio,mai ales cînd natura joaca feste..si sa nu uitam de jigodiile de meci biggrin.gif

Da, asa e.
Deci repet, lasa remediul si maninca-i tongue.gif sau vinde-i unui restaurant laugh.gif

#13 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 18 August 2009 - 09:56 PM

QUOTE(Adriana Nicoleta @ Jul 22 2009, 07:10 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Da, asa e.
Deci repet, lasa remediul si maninca-i tongue.gif sau vinde-i unui restaurant laugh.gif


aia nu-i mînca nici naiba..nu-s comestibili! smile.gif

#14 Diana

Diana

    Captain Cook

  • Membri
  • 240 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Abulafia

Postat 17 November 2009 - 12:22 PM

Aduc ruladele astea in actualitate cu o intrebare: Maya, e posibil sa le fac si la cuptor?

Ma bate gandul sa le fac pentru o petrecere si, fiind cantitate mai mare, ruladele propriu-zise le-as face la cuptor.




#15 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 17 November 2009 - 06:15 PM

QUOTE(Diana @ Nov 17 2009, 11:22 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Aduc ruladele astea in actualitate cu o intrebare: Maya, e posibil sa le fac si la cuptor?

Ma bate gandul sa le fac pentru o petrecere si, fiind cantitate mai mare, ruladele propriu-zise le-as face la cuptor.


Nu am facut,dar cred ca ar merge.Fa de proba 2-3 rulade.
Eu zic sa le pregatesti,apoi sa încingi bine cuptorul,si sa le pensulezi cu ceva ulei de masline,apoi sa le pui pe tava cu hîrtie de copt,sa nu se lipeasca,ca pestele este finut.
Sper sa-ti reuseasca floare.gif

#16 YOYO

YOYO

    Big Chef

  • Membri
  • 713 posturi
  • Gender:Female
  • Location:La mijloc de codru des

Postat 17 November 2009 - 08:01 PM

CITAT([b]Diana[/b] @ Nov 17 2009, 12:22 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Aduc ruladele astea in actualitate cu o intrebare: Maya, e posibil sa le fac si la cuptor?

Ma bate gandul sa le fac pentru o petrecere si, fiind cantitate mai mare, ruladele propriu-zise le-as face la cuptor.


Sa stii ca se poate face acest file de peste si la cuptor.

Pentru ca in perioada cand a postat Maya reteta asta vroiam sa o postez si eu am zis ca nu mai vin cu inca un topic asemanator.

Ingredientele si procedeul retetei mele:

RETETA FILE PANGASIUS , SALAU

- file pangasius, salau
- morcov prefiert – putin pe sfert
- condimente daca doresti

Il rulezi morcovul in interiorul file-ului, il pronzi cu scobitori pe staniol sau pe tava unsa cu unt si dai la cuptor 40 min, 170-180 G la cuptor pana se rumeneste.

Acest file merge foarte bine cu un sos de lamaie care se face astfel:
- 2 lamai taiate in jumate
- 1 leg marar
- unt

topeste unt in tigaie, storci lamaile peste untul incins , praf sare, faina putina pt legat untul + marar

sau

SOS MENUER , pt file peste

- Capere
- Unt
- Lamaie

Unt topit + lamaie + capere (lasi pe foc 5 min) + sare

Eu am facut cu sos de lamaie si a fost delicios.



#17 Diana

Diana

    Captain Cook

  • Membri
  • 240 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Abulafia

Postat 18 November 2009 - 12:36 PM

Multumesc, YOYO.




#18 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 18 November 2009 - 11:04 PM

40 de minute,mi se pare enorm de mult pentru niste rulade asa mici.Pentru gustul meu ar iesi prea uscate.
Nu as risca sa le fac pe folie,pestele fiind foarte sensibil,s-ar putea lipi,si strica aspectul ruladei.Eu le-as face pe hîrtie de copt..dar asta este chestie de gust.Fiecare face cum îi place smile.gif

#19 YOYO

YOYO

    Big Chef

  • Membri
  • 713 posturi
  • Gender:Female
  • Location:La mijloc de codru des

Postat 18 November 2009 - 11:20 PM

Eu am pus reteta celor de la restaurant unde am mancat.

Am specificat ca se pot pune si pe tava unsa cu unt. Eu le-am facut pe hartie teflonata si astfel nu am mai uns hartia. Dar fiecare decide cum e mai bine.

Am scris in sfarsitul frazei dupa timpul de coacere .....pana va fi rumenit asta inseamna ca daca cuptorul merge mai tare si nu ii poti regla temperatura se face mai repede poate oricum se paote deshide cuptorul sa se vada cat de copt e din cand in cand.

De uscat mie nu mi s-a parut uscat dar oricum am zis ca merge foarte bine cu sosul de lamaie care vine ca o manusa.

Incercati fiecare si vedeti cum va iese. Eu am facut reteta si noua ne-a placut foarte mult.
C
um ai zis tu Maya poate pe folia de aluminiu s-ar prinde ............eu doar am pus reteta data de restaurant biggrin.gif.

Editat de YOYO, 18 November 2009 - 11:25 PM.




Răspunde la acest topic



  


2 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi