Sari la conținut

Poză

Tort Fantezie cu afine, mure si ananas


20 răspunsuri la acest topic

#1 amalia aa

amalia aa

    Master of disaster

  • Membri
  • 1603 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Cluj-Napoca

Postat 22 July 2009 - 03:05 PM

tortfan0.jpg

tortfan1.jpg
Ce ziceti de un tort racoros cu branza si fructe? Eu zic stop dieta pentru o zi smile.gif si tolanita in fotoliu mananc o felie … va invit sa-l incercati si sa-l degustati (macar virtual).

Ingrendiente:

Blat:
4 oua
160g zahar
200g faina
2 lingurite praf de copt
100g ciocolata amaruie rasa

Crema:
20 g gelatina
1 conserva ananas (340g)
120g zahar
250g branza vaci
500ml frisca
50 ml rom brun (eu am pus esenta de rom)
50g ciocolata amaruie tocata
300g mure (zmeura, capsuni, visine)

Pentru ornat:
200 ml frisca
250g mure
2 nectarine
cateva boabe de afine
optional 1 plic gelatina transparenta

Pentru blat:
Batem ouale spuma cu 4 linguri apa fierbinte, zahar si putina sare cca 15 minute. Inglobam lingura cu lingura faina amestecata cu praful de copt si ciocolata toccata. Turnam compozitia intr-o forma de tort unsa (d=26 cm) si o coacem la foc mic timp de 30 min. (Facem testul cu scobitoarea pentru mai multa siguranta).
tortfant2.jpg
Se desprinde din forma cu grija si se lasa sa se raceasca apoi se taie pe 2 niveluri.
tortfant1.jpg
Pentru crema:
Scurgem ananasul de sucul din compot, apoi il tocam marunt. Se inmoaie gelatina in apa rece, iar separat se pune la incalzit sucul de ananas cu zahar. Cand este pe punctual de-a fierbe se stinge focul si se adauga gelatina. Lasam putin sa se racoreasca si il adaugam putin cate putin peste branza amestecand mereu. Punem si ananasul taiat bucatele, frisca , romul si ciocolata.
tortfant3.jpg
Impartim crema in 3. Asezam un inel in jurul blatului inferior, apoi punem 1/3 din crema , afinele iar 1/3 din crema, al 2-lea blat, restul de crema.
tortfant4.jpg
Dam la rece 4 ore si apoi il ungem cu un strat de frisca si il ornam cu fructe.
tortfant11.jpg

tortfan2.jpg

tortfant13.jpg
Reteta este preluata cu mici modificari din Secretele bucatariei.
Ca o observatie, blatul este excelent, de obicei retetele de blat din revista asta nu-mi prea reusesc, acesta este super! O sa-l folosesc cu siguranta si la alte torturi .




Editat de amalia aa, 22 July 2009 - 03:09 PM.


#2 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 22 July 2009 - 03:24 PM

Wowwww,cum arata si ce de arome!L-ai decorat excelent!!! floare.gif

Totul pe gustul meu smile.gif

#3 laura_laurentiu

laura_laurentiu

    Master of disaster

  • Membri
  • 3909 posturi
  • Location:Banat

Postat 22 July 2009 - 03:31 PM

Superb Amalia! floare.gif Arata foarte tentant si ingredientele sunt exact pe gustul meu, o nebunie de arome! eusa_clap.gif

#4 amalia aa

amalia aa

    Master of disaster

  • Membri
  • 1603 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Cluj-Napoca

Postat 22 July 2009 - 03:39 PM

Va multumesc mult... initial am vrut sa-l decorez numai cu mure dar nu am avut atatea smile.gif asa ca am combinat cu necatarine rolleyes.gif .


#5 dora_m

dora_m

    MINOS D'OROS

  • Membri
  • 2950 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti-Italia

Postat 22 July 2009 - 03:54 PM

Superb amalia draga...o imbinare de arome ce ma duce in extaz wub.gif eusa_drool.gif
Mii de pupic.gif si floare.gif pentru regina consacrata a torturilor cu fructe...




#6 vdaiana

vdaiana

    Big Chef

  • Membri
  • 513 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Timisoara

Postat 22 July 2009 - 06:39 PM

supeeeeeer

#7 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 22 July 2009 - 07:21 PM

CITAT(amalia aa @ Jul 22 2009, 03:05 PM) <{POST_SNAPBACK}>
va invit sa-l degustati (macar virtual).

Cu cea mai mare placere si iti multumesc frumos, e foarte bun pupic.gif
Daca-mi permiti eu as mai minca o felie tongue.gif

#8 kismoni

kismoni

    Master of disaster

  • Membri
  • 6198 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Oradea-Brescia

Postat 22 July 2009 - 07:22 PM

Amalia relax placut in fotoliu ,meriti dupa asa un tort ! smile.gif

#9 atia

atia

    Master of disaster

  • Membri
  • 1699 posturi
  • Gender:Female
  • Location:italia
  • Interests:dulciurile...

Postat 22 July 2009 - 10:31 PM

e intr-adevar foarte imbietor tortul asta! imediat il trec la caiet! felicitari amalia! e superb

#10 amalia aa

amalia aa

    Master of disaster

  • Membri
  • 1603 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Cluj-Napoca

Postat 23 July 2009 - 08:09 AM

pupic.gif pe toate si multumesc pentru aprecieri smile.gif

#11 Crs_tina

Crs_tina

    Master of disaster

  • Membri
  • 1517 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Putin pe pamant , putin in cer.. restul s-a pierdut cu timpul

Postat 23 July 2009 - 08:55 AM

mama amalia cum arata mincacios.gif .... cred ca e mortal de bestial ce e icon_biggrin.gif
Nu iti faci mila si de noi?
..Criss..
...mai negru nu se poate...






#12 Hazel

Hazel

    It hurts in my fourteen. (Ma doare-n paishpe).

  • Membri
  • 1030 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iasi

Postat 23 July 2009 - 09:04 AM

CITAT(Crs_tina @ Jul 23 2009, 09:55 AM) <{POST_SNAPBACK}>
mama amalia cum arata mincacios.gif .... cred ca e mortal de bestial ce e icon_biggrin.gif
Nu iti faci mila si de noi?


Cristina, bag sama ca profiti ca esti in cluj si te autoinviti biggrin.gif . Da' noi astia de departe ce putem face decat sa balim la monitor si sa ne apucam sa-l facem, ca prea bine arata, amalia floare.gif




#13 Diana

Diana

    Captain Cook

  • Membri
  • 240 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Abulafia

Postat 23 July 2009 - 11:12 AM

Da, fain de tot tortul tau. Ma incanta crema foarte tare (fara ciocolata, ca nu-s fan ciocolata)... Treaba e ca eu cu gelatina parca am fi dusmani... nu-sh de ce nu imi iese...

Si cred ca e racoros. Intrebare: oare o idee insiropat ar merge?




#14 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 23 July 2009 - 11:22 AM

CITAT(Diana @ Jul 23 2009, 11:12 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Da, fain de tot tortul tau. Ma incanta crema foarte tare (fara ciocolata, ca nu-s fan ciocolata)... Treaba e ca eu cu gelatina parca am fi dusmani... nu-sh de ce nu imi iese...

Si cred ca e racoros. Intrebare: oare o idee insiropat ar merge?

Ce probleme ai cu gelatina? Daca vrei sa vorbim este un subiect la Am o nelamurire, putem sa ne sfatuim acolo smile.gif
Eu nu l-as insiropa pentru ca vad ca e foarte pufos si isi trage umiditate de la crema smile.gif

#15 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 23 July 2009 - 11:23 AM

Amalia ce fel de brinza de vaci ai folosit ca o vad tare moale si cremoasa si tre sa ma orientez cu ce gasesc aici.

#16 Crs_tina

Crs_tina

    Master of disaster

  • Membri
  • 1517 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Putin pe pamant , putin in cer.. restul s-a pierdut cu timpul

Postat 23 July 2009 - 12:03 PM

CITAT(Hazel @ Jul 23 2009, 10:04 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Cristina, bag sama ca profiti ca esti in cluj si te autoinviti biggrin.gif . Da' noi astia de departe ce putem face decat sa balim la monitor si sa ne apucam sa-l facem, ca prea bine arata, amalia floare.gif



acuma si tu .. ma dai de gol... trebuia sa para invitatie de la sine nu cersita laugh.gif
Amalia glumesc biggrin.gif

Diana .. referitor la gelatina.. cand am facut o crema care presupunea gelatina.. 2 le-am facut incalzite/ fierte.. 2 in apa rece simplu.. ca acu din 4 2 sigur ies... si a iesit.. tongue.gif
..Criss..
...mai negru nu se poate...






#17 amalia aa

amalia aa

    Master of disaster

  • Membri
  • 1603 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Cluj-Napoca

Postat 23 July 2009 - 01:13 PM

Cristina esti invitata mea dar repejor ca e batalie pe ultima felie biggrin.gif .
Hazel multumesc, eu nu am avut liniste pana nu l-am incercat ... in revista era cu zmeura rolleyes.gif
Diana poate reusesti de data asta cu gelatina, uite te ajuta si Adriana ...trebuie sa citesti cu atentie cum se foloseste smile.gif
Adriana am cumparat branza de vaci la kilogram, cred ca nu era foarte grasa ( 7% parca)... pare cremoasa deoarece am pus peste ea sucul de ananas incalzit ( in care am adaugat gelatina) si am mixat ... practic s-a "dizolvat" in suc.

#18 amalia aa

amalia aa

    Master of disaster

  • Membri
  • 1603 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Cluj-Napoca

Postat 23 July 2009 - 01:15 PM

QUOTE(Diana @ Jul 23 2009, 12:12 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Da, fain de tot tortul tau. Ma incanta crema foarte tare (fara ciocolata, ca nu-s fan ciocolata)... Treaba e ca eu cu gelatina parca am fi dusmani... nu-sh de ce nu imi iese...

Si cred ca e racoros. Intrebare: oare o idee insiropat ar merge?


Am uitat ... sa nu-l insiropezi e suficienta crema smile.gif


#19 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 23 July 2009 - 01:19 PM

CITAT(amalia aa @ Jul 23 2009, 01:13 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Adriana am cumparat branza de vaci la kilogram, cred ca nu era foarte grasa ( 7% parca)... pare cremoasa deoarece am pus peste ea sucul de ananas incalzit ( in care am adaugat gelatina) si am mixat ... practic s-a "dizolvat" in suc.

Perfect, acu am inteles, mersi smile.gif


#20 Camarasan_39686

Camarasan_39686

    Big Chef

  • Membri
  • 890 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Ardeal

Postat 24 July 2009 - 11:00 AM

am folosit blatul la un tort, e foarte bun, iese foarte bine, e reusita reteta, dupa aspect toti au crezut ca e cu nuca!
mersi de reteta!
dana




Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi