Sari la conținut

Poză

Prajitura cu branza dulce si cacao


5 răspunsuri la acest topic

#1 Ella Dee

Ella Dee

    micro Bucatar

  • Membri
  • 15 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Dream City
  • Interests:Cititul<br />Inotul<br />&quot;Prajituritul&quot; :]<br />Muzica

Postat 02 August 2009 - 07:49 PM

Buna!
De cand sunt inregistrata pe acest forum am incercat multe retete, in mod special cele de prajituri, deserturi, fursecuri etc. Unele mi-au iesit, altele nu, dar cu siguranta o sa-mi reuseasca pana la urma.
Am decis sa postez si eu o reteta de prajitura. Am tot cautat prin indexuri si am gasit diverse prajituri cu branza dulce, dar reteta mea e diferita. Desi sunt incepatoare, prajitura asta mi-a iesit din prima, asa ca o sa o postez si aici. Reteta am gasit-o intr-un caiet de-al mamei, probabil ca e luata dintr-o revista mai veche.

Prajitura cu branza dulce si cacao

Ingrediente:
Blat

* 3 oua
* 10 linguri de zahar
* 10 linguri de ulei
* un praf de sare
* 10 linguri de lapte
* un pachet de praf de copt
* 10 linguri faina
* o lingura cacao
* 2 pliculete de zahar vanilat
ingrediente_blat.JPG
Crema
* 800 grame de branza
* 3 oua
* 3 linguri rase de faina
* 2 linguri gris
* jumatate de pachet de praf de copt
* 5 linguri de zahar
* 2 pliculete de zahar vanilat
* coaja de la o lamaie
** Daca va plac, puteti adauga si stafide **
** N-a mai incaput si branza in cadru :]] **
IMG_0224.JPG

Blat: Intr-un bol, destul de incapator, ouale se freaca cu zaharul.
IMG_0208.JPG IMG_0209.JPG
Se adauga apoi cele 10 linguri de ulei si praful de sare.
IMG_0210.JPG
Dupa ce uleiul a fost incorporat, se adauga laptele rece, praful de copt, faina si cacaoa. Daca vreti ca blatul sa fie si mai inchis la culoare, puteti adauga mai multe linguri de cacao. Eu zic ca o lingura e suficienta.
IMG_0216.JPG IMG_0219.JPG
Dupa ce s-a amestecat si cacaoa, se mai adauga cele doua pliculete de zahar vanilat si se pune deoparte sa se odihneasca.
IMG_0221.JPG IMG_0222.JPG



Editat de Ella Dee, 02 August 2009 - 07:50 PM.


#2 Ella Dee

Ella Dee

    micro Bucatar

  • Membri
  • 15 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Dream City
  • Interests:Cititul<br />Inotul<br />&quot;Prajituritul&quot; :]<br />Muzica

Postat 02 August 2009 - 08:01 PM

Crema: Intr-un alt bol, tot la fel de incapator, [eu am pus totul intr-o oala mare, pentru ca eram in criza de castroane] branza se freaca cu ouale.
IMG_0226.JPG
Se amesteca bine, iar apoi se adauga faina si grisul.
IMG_0228.JPG
Se pun si cele 4 linguri de zahar, zaharul vanilat si praful de copt.
02_08_09_1233.jpg
Coaja de lamaie ramane ultima pe lista de adaugat. Gustati branza pentru a va asigura ca are gustul care va place. De exemplu, eu am fost nevoita sa mai adaug zahar pentru ca nu mi s-a parut dulce.
02_08_09_1239.jpg
Tava se acopera cu hartie de copt si se toarna jumatate din compozitia maro. O sa para foarte putina, dar o sa creasca atunci cand o bagati la cuptor.
02_08_09_1247.jpg
Peste ea, se pune toata crema de branza.
02_08_09_1252.jpg
Se toarna apoi cealalta "foaie" maro. Cu o lingura sau un cutit, intindeti blatul maro astfel incat sa acopere branza.
02_08_09_1254.jpg
Se da la cuptor la foc potrivit pentru aproximativ 40-45 de minute. Eventual dupa 40 de minute, o incercati cu scobitoarea.
Asa arata scoasa din cuptor :]
02_08_09_1405.jpg

Am pudrat-o cu putin zahar amestecat cu vanilie si am taiat-o cubulete dupa ce s-a racit putin.
02_08_09_1559.jpg
Si o sectiune, nu prea clara, dar nu ma pricep la pozat sectiuni :]]
02_08_09_1818.jpg

Sper sa o incercati, pentru ca are o aroma deosebita si e foarte usor de facut. Nu iti ia mult timp s-o prepari, dureaza mai mult timpul de coacere.


Astept pareri, sugestii, critici, poze, de toate :]]


#3 raluca elena

raluca elena

    By myself

  • Membri
  • 3513 posturi
  • Gender:Female

Postat 02 August 2009 - 08:16 PM

Bine ai venit pe Culinar si felicitari pentru prima reteta.

Ca pozele sa intre ordonat e bine sa dai cite un enter dupa fiecare atasare de poza, astfel se aliniaza una sub alta, nu una linga alta!
raluca

Trust no one!



#4 julix_2007

julix_2007

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 7643 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Suceava

Postat 03 August 2009 - 07:48 AM

Arata tare bine prajitura asta. Eu o fac, aproximativ aceleasi ingrediente si acelasi mod de preparare, pe post de pasca si se cheama Pasca nemteasca. Nu am reusit sa postez.

Felicitari si bine ai venit pe Culinar. Iti doresc sedere lunga si productiva. floare.gif

#5 Ella Dee

Ella Dee

    micro Bucatar

  • Membri
  • 15 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Dream City
  • Interests:Cititul<br />Inotul<br />&quot;Prajituritul&quot; :]<br />Muzica

Postat 03 August 2009 - 12:45 PM

raluca-elena, multumesc de sfat. O sa incerc sa ma perfectionez in ceea ce priveste aranjarea pozelor..:]]

julix, nu stiam ca se poate face si pe post de pasca. Oricum ar fi, e foarte buna si o fac destul de des...

#6 julix_2007

julix_2007

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 7643 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Suceava

Postat 04 August 2009 - 06:51 AM

Pe post de pasca poate sta orice prajitura cu branza, cu conditia sa fie in forma rotunda. Ca nu scrie nicaieri sa faci pasca din paine goala. Oricum pasca noastra nu mai e tot asa cum o faceau stramosii.



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi