Sari la conținut

Poză

Zacusca de dovlecei


14 răspunsuri la acest topic

#1 Misha

Misha

    Master of disaster

  • Membri
  • 2221 posturi
  • Gender:Female
  • Location:tasha's world
  • Interests:foto<br />pictura<br />desen liber<br />confectionare de bijuterii<br />

Postat 13 August 2009 - 12:03 AM

intrun final am gasit si eu putin timp sa pun reteta asta
e fff buna si rapida fata de alte chestii de gen pe care tre sa fierbi pana te saturi

gata cu vorba, ca vorba ceea: vorba multa ,saracia omului biggrin.gif

ingrediente:
3800 gr dovlecel curatat de coaja si de samburi (in cazul meu 4 zuchini si 2 dovlecei albi)
400 gr ardei gras (la mine ardei si gogosar verzi din gradina soacrei tongue.gif )
600 gr ceapa gata curatata
1500 gr rosii curatate de coaja
100 ml ulei
sare,piper,zahar dupa gust
frunze de patrunjel si de telina,dupa gust

Miniaturi atașate

  • DSC_0365.jpg
  • DSC_0366.jpg
  • DSC_0369.jpg
  • DSC_0370.jpg
  • DSC_0371.jpg
  • DSC_0372.jpg
  • DSC_0373.jpg
  • DSC_0375.jpg


#2 Misha

Misha

    Master of disaster

  • Membri
  • 2221 posturi
  • Gender:Female
  • Location:tasha's world
  • Interests:foto<br />pictura<br />desen liber<br />confectionare de bijuterii<br />

Postat 13 August 2009 - 12:10 AM

2 dintre zuchini iam taiat cubulete si iam pus cu sare pana ce pe ceilalti impreuna cu dovleceii iam ras pe razatoarea mare apoi iam amestecat si iam lasat cu sare pana ce am pregatit restul ingredientelor (curatat tocat si alte cele ,ca sa aiba timp sa lase apa)

am pus la calit ceapa apoi dupa 5 min am pus si ardeii
dupa 15 min am turnat rosiile care eu fost zdrobite cu mana pur si simplu din comoditate deoarece sa ajuns la acelasi rezultat ca si cand leas fi tocat marunt,doar ca timpul a fost mai scurt smile.gif
dupa alte 15 min de fiert am pus dovleceii cu tot cu apa pe care au lasato

Miniaturi atașate

  • DSC_0377.jpg
  • DSC_0379.jpg
  • DSC_0380.jpg
  • DSC_0381.jpg
  • DSC_0382.jpg
  • DSC_0383.jpg
  • DSC_0384.jpg


#3 Misha

Misha

    Master of disaster

  • Membri
  • 2221 posturi
  • Gender:Female
  • Location:tasha's world
  • Interests:foto<br />pictura<br />desen liber<br />confectionare de bijuterii<br />

Postat 13 August 2009 - 12:18 AM

de cand a inceput sa fiarba am lasato le foc mic 50 min
dupa acele 40 min am pus frunzaraiele zaharul si piperul si am mai lasat 10 min pe foc apoi am stins focul
am maruntit 5 aspirine pe care leam pus intro cana si leam amestecat cu putina zeama din zacusca pt a se dizolva si apoi am amestecat cu restul compozitiei
am pus in borcane,am pus capacele si leam bagat in cuptor care era rece
am pornit cuptorul la foc mic si leam tinut 20 de min,timp in care au inceput sa fiarba in cuptor.
am stins focul si am lasat sa se raceasca in cuptor iar a doua zi leam trimis la culcus in camara pe raft

o portie si pt voi

sper sa va placa si sa o incercati pt ca e fff bina si usoara si mai ales nu e fff uleioasa (asta in caz ca nu vreti voi sa fie mai uleioasa)
pofta buna

Miniaturi atașate

  • DSC_0385.jpg
  • DSC_0387.jpg
  • DSC_0389.jpg
  • DSC_0390.jpg
  • DSC_0392.jpg
  • DSC_0393.jpg


#4 Misha

Misha

    Master of disaster

  • Membri
  • 2221 posturi
  • Gender:Female
  • Location:tasha's world
  • Interests:foto<br />pictura<br />desen liber<br />confectionare de bijuterii<br />

Postat 13 August 2009 - 12:19 AM

am uitat sa precizez: din aceste cantotati miau iesit 17 borcane de 400 gr plus aproape jumatate care a fost pt degustatori smile.gif

#5 a_06

a_06

    micro Bucatar

  • Membri
  • 13 posturi

Postat 14 August 2009 - 12:06 PM

excelenta idee misha. ca tot mi-era ciuda ca trece sezonul dovleceilor si nu apuc sa mananc cat as vrea.
se executa sigur
anca

#6 nico-vya

nico-vya

    Academic Chef

  • Membri
  • 1292 posturi
  • Gender:Female
  • Location:piatra-neamt-uk

Postat 14 August 2009 - 10:36 PM

as manca si eu pana la extrem...arata tare bine..., ai mai tinut zacusca asta ? cum se comporta e ok....si dupa mai mult timp...? mi-nu-nat!
floare.gif :

#7 kaperonis_27762

kaperonis_27762

    Master of disaster

  • Membri
  • 3616 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 14 August 2009 - 10:48 PM

QUOTE(nico-vya @ Aug 14 2009, 11:36 PM) <{POST_SNAPBACK}>
as manca si eu pana la extrem...arata tare bine..., ai mai tinut zacusca asta ? cum se comporta e ok....si dupa mai mult timp...? mi-nu-nat!
floare.gif :



nico, am facut si eu acum citiva ani o zacusca de dovlecei, este excelenta, nu stiu daca este aceeasi reteta, nu-mi amintesc cum am facut-o, dar de tinut tine foarte bine peste iarna. poti s-o faci fara frica.
reteta mea era dintr-o carticica practica, vara si toamna in camara ta parca se chema. sper sa mi-o trimita fiica-mea miine.

Editat de jenny_kap, 14 August 2009 - 10:49 PM.


#8 Misha

Misha

    Master of disaster

  • Membri
  • 2221 posturi
  • Gender:Female
  • Location:tasha's world
  • Interests:foto<br />pictura<br />desen liber<br />confectionare de bijuterii<br />

Postat 16 August 2009 - 01:00 PM

CITAT(a_06 @ Aug 14 2009, 12:06 PM) <{POST_SNAPBACK}>
excelenta idee misha. ca tot mi-era ciuda ca trece sezonul dovleceilor si nu apuc sa mananc cat as vrea.
se executa sigur
anca

A_06 spor la treaba
sa faci poze

#9 Misha

Misha

    Master of disaster

  • Membri
  • 2221 posturi
  • Gender:Female
  • Location:tasha's world
  • Interests:foto<br />pictura<br />desen liber<br />confectionare de bijuterii<br />

Postat 16 August 2009 - 01:02 PM

CITAT(nico-vya @ Aug 14 2009, 10:36 PM) <{POST_SNAPBACK}>
as manca si eu pana la extrem...arata tare bine..., ai mai tinut zacusca asta ? cum se comporta e ok....si dupa mai mult timp...? mi-nu-nat!
floare.gif :

NICO nu am mai facuto pana acum dar din ce am citit pe net zice ca tine bine
nu am facut dupa o reteta anume
miam facut propria reteta dupa gustul meu
poti sa o faci linistita ca nu arata doar bine ci e si fff buna

#10 Misha

Misha

    Master of disaster

  • Membri
  • 2221 posturi
  • Gender:Female
  • Location:tasha's world
  • Interests:foto<br />pictura<br />desen liber<br />confectionare de bijuterii<br />

Postat 16 August 2009 - 01:04 PM

CITAT(jenny_kap @ Aug 14 2009, 10:48 PM) <{POST_SNAPBACK}>
nico, am facut si eu acum citiva ani o zacusca de dovlecei, este excelenta, nu stiu daca este aceeasi reteta, nu-mi amintesc cum am facut-o, dar de tinut tine foarte bine peste iarna. poti s-o faci fara frica.
reteta mea era dintr-o carticica practica, vara si toamna in camara ta parca se chema. sper sa mi-o trimita fiica-mea miine.

JENNY prin asta miai raspuns si mie pt ca ma intrebam si eu oare cat o tine?!?
dupa cum am zis,am citit pe net si scria ca tine bine dar acuma ca am auzit si de aici am mai mare incredere

#11 Misha

Misha

    Master of disaster

  • Membri
  • 2221 posturi
  • Gender:Female
  • Location:tasha's world
  • Interests:foto<br />pictura<br />desen liber<br />confectionare de bijuterii<br />

Postat 16 August 2009 - 01:10 PM

inainte sa fac zacusca am facut vreo 100 de grame de test pe care am impartito in 2
in jumatate am pus marar si in jumatate amestecul de patrunjel si telina

cred ca voi mai face o portie cu marar pt ca e fff bun si asa
ma gandeam sa scriu pt ca stiu ca sunt persoane care nu mananca anumite frunzaraie si poate le place dovleacul si ar face zacusca dar se lovesc de patrunjel sau de telina frunze
daca e asa va zic fff sincer ca e fff buna si cu marar

pese: tot zic ca e fff buna pt ca eu sunt mare fan dovleac ,nu pt ca am facuto eu

pepese: na!!! asa un pic si pt ca am facuto eu biggrin.gif

#12 kaperonis_27762

kaperonis_27762

    Master of disaster

  • Membri
  • 3616 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 16 August 2009 - 04:29 PM

QUOTE(Misha. @ Aug 16 2009, 02:04 PM) <{POST_SNAPBACK}>
JENNY prin asta miai raspuns si mie pt ca ma intrebam si eu oare cat o tine?!?
dupa cum am zis,am citit pe net si scria ca tine bine dar acuma ca am auzit si de aici am mai mare incredere


fiica-mea mi-a trimis orice, numai carticica nu mad.gif . oricum, miine trebuie sa-mi puna pachet la posta ca a uitat lucruri mult mai importante de trimis si sper sa intru in posesia carticelei. atunci o sa confruntam retetele. daca e aceeasi, inseamna ca e testata de mine si am fost multumita de ea. daca este alta, imbogatim colectia. sper ca nu te superi, misha pupic.gif

#13 Misha

Misha

    Master of disaster

  • Membri
  • 2221 posturi
  • Gender:Female
  • Location:tasha's world
  • Interests:foto<br />pictura<br />desen liber<br />confectionare de bijuterii<br />

Postat 16 August 2009 - 05:03 PM

CITAT(jenny_kap @ Aug 16 2009, 04:29 PM) <{POST_SNAPBACK}>
daca este alta, imbogatim colectia. sper ca nu te superi, misha pupic.gif

nu ma supar deloc
chiar ma voi bucura ca atunci ar mai fi o varianta

#14 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Gender:Male
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 20 August 2009 - 09:30 PM

Misha, iti multumesc din suflet pentru aceatsa reteta. suntem si faini dovlecei si nu am nici mult timp. pana acum nu apucam sa pun zacusca. dar acum am pus o portie mica, de proba (4 borcane) si precis mai fac smile.gif n-am apucat sa fac poze, borcanele au ajuns deja in pivnita smile.gif iar ce am pastrat de proba a fost deja consumat. o singura diferenta am fata de reteta ta. in loc de patrunjel (care nu imi place) am pus marar.

#15 Misha

Misha

    Master of disaster

  • Membri
  • 2221 posturi
  • Gender:Female
  • Location:tasha's world
  • Interests:foto<br />pictura<br />desen liber<br />confectionare de bijuterii<br />

Postat 20 August 2009 - 10:51 PM

CITAT(boni @ Aug 20 2009, 09:30 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Misha, iti multumesc din suflet pentru aceatsa reteta. suntem si faini dovlecei si nu am nici mult timp. pana acum nu apucam sa pun zacusca. dar acum am pus o portie mica, de proba (4 borcane) si precis mai fac smile.gif n-am apucat sa fac poze, borcanele au ajuns deja in pivnita smile.gif iar ce am pastrat de proba a fost deja consumat. o singura diferenta am fata de reteta ta. in loc de patrunjel (care nu imi place) am pus marar.

BONI cu mare placere
ma bucur ca iti place




Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi