Sari la conținut

Poză

Pasta de rosii si vinete...delicioasa


73 răspunsuri la acest topic

#1 KikenHana

KikenHana

    x

  • Membri
  • 2451 posturi
  • Gender:Female
  • Location:x

Postat 19 August 2009 - 09:15 PM

Dragele mele, vreau sa impart cu voi aceasta minunata reteta de pasta de rosii si vinete, care poate fi un companion delicios pentru orice fel de paste fainoase si nu numai. Reteta e de inspiratie Jamie Oliver si la noi in casa a facut senzatie, toata lumea o iubeste.

Reteta lui Jamie prezenta de fapt un acompaniament pentru paste, insa eu m-am gandit sa omit ultimii pasi ai retetei (care implica smantana si branza) si sa pun aceasta pasta in borcane, gandindu-ma ca la iarna imi va fi de mare folos cand voi dori sa pregatesc o masa rapida si delicioasa in timp record laugh.gif ...veti vedea de ce tongue.gif


Pentru o portie aveti nevoie de:

1 vanata proaspata
1 kg rosii (daca vreti sa faceti doar un acompaniement rapid pentru paste fainoase puteti folosi si doua cutii de rosii a cate 400 gr fiecare)
1 ceapa
3-4 catei usturoi
cateva frunze de busuioc
sare
piper

Curatati vanata, taiati-o cubulete si zvarliti peste ea o mana de sare.
DSC08019.JPG
Rosiile se cresteaza in X in partea de jos si se scufunda in apa clocotita 2-3 minute (pentru a putea fi usor de curatat de coaja) Apoi se pun in apa rece, se curata de coaja, se desfac si se curata de samburi, apoi se taie cubulete.
DSC08027.JPG
.
DSC08036.JPG

Ceapa si usturoiul se toaca marunt.
DSC08021.JPG

Intr-o cratita se incinge putin ulei de masline apoi se pun cuburile de vanata, scurse de apa pe care au lasat-o, se calesc vreo 5-7 minute apoi se adauga ceapa si usturoiul si se mai catesc 3-4 minute, dupa care se adauga rosiile.
DSC08039.JPG
.
DSC08043.JPG

Se asezoneaza cu sare si piper si se lasa totul sa fiarba, la foc mic 25-30 minute. Cu 10 minute inainte de a stinge focul se adauga si busuiocul maruntit (eu am busuioc violet tongue.gif ). Se gusta si eventual se mai asezoneaza dupa plac.
DSC08048.JPG
.
DSC08053.JPG
.
DSC08064.JPG

Daca puneti pasta in borcane, la sfarsit adaugati 2 linguri zeama de lamaie si turnati pasta in borcane spalate si uscate. Inchideti borcanele si sterilizati-le in cuptorul incins la 150 grade timp de 40 minute (cel putin eu asa fac rolleyes.gif )

...o imagine din camara mea...
DSC08096.JPG

Editat de KikenHana, 19 August 2009 - 09:45 PM.


#2 KikenHana

KikenHana

    x

  • Membri
  • 2451 posturi
  • Gender:Female
  • Location:x

Postat 19 August 2009 - 09:19 PM

Si acum sa continuam cu sosul pentru paste. Din pacate nemernicul asta se calculator nu stiu ce a facut dar mi-a" mancat" cateva poze, asa ca imi lipsesc din imagini urmatorii pasi mad.gif

Se pun pastele la fiert conform instructiunilor de pe pachet. Sosul continua sa fiarba in acest timp pe cuptor (sau daca e iarna acum l-am scos din borcan si e pus la incalzit laugh.gif) Daca vreti putina carnita in sos prajiti niste costita sau ceva sunca, apoi adaugati-o la sos. Mai adaugati si 2 linguri de smantana, amestecati si lasati totul la foc mic pana sunt gata pastele. Cand pastele au fiert, se scurg si se amesteca cu sosul, se pun intr-un bol pentru servit si deasupra se presara din belsug mozarella sau cascaval si cateva frunze de busuioc.

DSC08082.JPG
.
DSC08084.JPG
Azi am avut linguine smile.gif
DSC08088.JPG

Sosul eu zic ca e fosrte versatil si-l puteti folosi in tot felul de combinatii, asta-i doar un exemplu wink.gif

Editat de KikenHana, 19 August 2009 - 09:20 PM.


#3 kaperonis_27762

kaperonis_27762

    Master of disaster

  • Membri
  • 3616 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 19 August 2009 - 09:38 PM

miine e zi de piata in sat, asa ca pe linga ardeiul pentru zacusca o sa cumpar si vinete pentru pasta ta, hana. am facut intr-o zi un sos de-asta cu vinete, dupa ureche nu dupa vreo reteta si l-am mincat cu paste si a fost super-extra-mega delicios. si eu n-am borcaneeee 022.gif 022.gif . trebuie sa merg in satul vecin. duminica este si zi de tirg wink.gif

#4 KikenHana

KikenHana

    x

  • Membri
  • 2451 posturi
  • Gender:Female
  • Location:x

Postat 19 August 2009 - 09:43 PM

QUOTE(jenny_kap @ Aug 19 2009, 09:38 PM) <{POST_SNAPBACK}>
miine e zi de piata in sat, asa ca pe linga ardeiul pentru zacusca o sa cumpar si vinete pentru pasta ta, hana. am facut intr-o zi un sos de-asta cu vinete, dupa ureche nu dupa vreo reteta si l-am mincat cu paste si a fost super-extra-mega delicios. si eu n-am borcaneeee 022.gif 022.gif . trebuie sa merg in satul vecin. duminica este si zi de tirg wink.gif


Asa sa faci jenny si sa-ti iei si borcane tongue.gif , sosul merita toti banii, e intr-adevar super-extra-mega delicios laugh.gif . Is o norocoasa ca am rosii si vinete in gradina...m-am hotarat sa imi burdusesc camara cu conserve de rosii de tot felul in toamna asta biggrin.gif, sunt mult mai bune si mai ieftine decat cele din comert.

#5 Roxana.

Roxana.

    Peculiar State of Mind

  • Membri
  • 6115 posturi
  • Gender:Female
  • Location:here and there

Postat 19 August 2009 - 09:46 PM

Pasta ta arata bine eusa_drool.gif ..... in weekend o voi incerca si eu

#6 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 19 August 2009 - 10:16 PM

CITAT(KikenHana @ Aug 19 2009, 09:15 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Inchideti borcanele si sterilizati-le in cuptorul incins la 150 grade timp de 40 minute (cel putin eu asa fac rolleyes.gif )

Asta e o informatie care imi e foarte utila, mersi.
Eu rosii am multe tare, cu vinetele stau mai prost dar le cumpar si incerc reteta ta in ambele variante pupic.gif

#7 KikenHana

KikenHana

    x

  • Membri
  • 2451 posturi
  • Gender:Female
  • Location:x

Postat 19 August 2009 - 10:23 PM

QUOTE(Adriana Nicoleta @ Aug 19 2009, 10:16 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Asta e o informatie care imi e foarte utila, mersi.
Eu rosii am multe tare, cu vinetele stau mai prost dar le cumpar si incerc reteta ta in ambele variante pupic.gif


...si pun intotdeauna niste apa fierbinte in tava in care pun borcanele la cuptor...asa, de-un deget.

#8 KikenHana

KikenHana

    x

  • Membri
  • 2451 posturi
  • Gender:Female
  • Location:x

Postat 19 August 2009 - 10:24 PM

QUOTE(Rroxana. @ Aug 19 2009, 09:46 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Pasta ta mirose bine eusa_drool.gif ..... in weekend o voi incerca si eu


tongue.gif

#9 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 19 August 2009 - 10:34 PM

CITAT(KikenHana @ Aug 19 2009, 10:23 PM) <{POST_SNAPBACK}>
...si pun intotdeauna niste apa fierbinte in tava in care pun borcanele la cuptor...asa, de-un deget.

perfect, mi se pare mai simplu decit fiertul in oloiul ala mare al meu
cu prima ocazie cind mai produc niste borcane, sa se stringa un pic de rosii iar, incerc sterilizarea asta

#10 KikenHana

KikenHana

    x

  • Membri
  • 2451 posturi
  • Gender:Female
  • Location:x

Postat 19 August 2009 - 10:39 PM

QUOTE(Adriana Nicoleta @ Aug 19 2009, 10:34 PM) <{POST_SNAPBACK}>
perfect, mi se pare mai simplu decit fiertul in oloiul ala mare al meu
cu prima ocazie cind mai produc niste borcane, sa se stringa un pic de rosii iar, incerc sterilizarea asta


...si inca ceva, 40 min la 150 grade folosesc cand borcanele sunt deja fierbinti, adica pasta o iau de pe foc, o bag rapid in borcane, infiletez si rapid la cuptor. Daca continutul borcanelor e rece atunci la 60 min.

#11 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 19 August 2009 - 10:44 PM

CITAT(KikenHana @ Aug 19 2009, 10:39 PM) <{POST_SNAPBACK}>
...si inca ceva, 40 min la 150 grade folosesc cand borcanele sunt deja fierbinti, adica pasta o iau de pe foc, o bag rapid in borcane, infiletez si rapid la cuptor. Daca continutul borcanelor e rece atunci la 60 min.

aha, ok, si eu o pun fierbinte in borcane

#12 kaperonis_27762

kaperonis_27762

    Master of disaster

  • Membri
  • 3616 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 21 August 2009 - 08:23 AM

QUOTE(KikenHana @ Aug 19 2009, 10:43 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Asa sa faci jenny si sa-ti iei si borcane tongue.gif , sosul merita toti banii, e intr-adevar super-extra-mega delicios laugh.gif . Is o norocoasa ca am rosii si vinete in gradina...m-am hotarat sa imi burdusesc camara cu conserve de rosii de tot felul in toamna asta biggrin.gif, sunt mult mai bune si mai ieftine decat cele din comert.



mi-am luat borcane, rosii (40kg=20ron), vinete (5kg=5ron), ardei gras (10kg=15ron) si astea sint doar cumparaturile de ieri. si camara mea o sa fie burdusita biggrin.gif . la cit de ieftine sint toate, ar fi si pacat...

#13 alina-lili

alina-lili

    Fluturella culinarella

  • Membri
  • 3115 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...noi

Postat 21 August 2009 - 09:05 AM

Sigur fac si eu. Imi suflec manecile de la tricou biggrin.gif si ma apuc acusica de treaba. La noi pastele-s preferatele, deci cred ca o sa fac portie dubla. Revin mai incolo cu impresii. smile.gif

Te pup pentru harnicie, fata frumoasa! pupic.gif

#14 angela.c

angela.c

    Bucataras

  • Membri
  • 59 posturi
  • Gender:Female
  • Location:suceava

Postat 21 August 2009 - 09:55 AM

Buna,
Felicitari pentru tot ceea ce faci,...am o rugaminte...sper sa nu fiu tare off topic...Se vede acolo intr-una din pozele din camaruta ta de aur,...borcane cu bunatati - de la Hana, nu "de la bunica"....rosii intregi si rosii cuburi. Te rog spune-mi/scrie-mi si mie retetele.
Multumesc.

#15 Edi

Edi

    Master of disaster

  • Membri
  • 1814 posturi
  • Gender:Female
  • Location:or.Chisinau,Republica Moldova

Postat 21 August 2009 - 10:26 AM

Mama face ceva asemanator cu acest sos doar ca mai adaoga citiva morcovi dati la razatoarea cea mai fina/marunta, si citiva ardei grasi taiati cubulete - e foarte bun.

#16 Shef de gara

Shef de gara

    Master of disaster

  • Membri
  • 2214 posturi
  • Gender:Male
  • Location:Pe un picior de Play

Postat 21 August 2009 - 10:39 AM

Daca are rosii, usturoi, busuioc si vinete, I'm in the business too!
wav.gif
Ieri tocmai am calit cubuletele de vinete in ulei pentru un pilaf spart. Te superi daca de data asta incerc cu vanata coapta pe plita, ca pentru salata de vinete? eusa_think.gif

Multumim de inspiratie floare.gif

Edit:
eternele ortografii

Editat de Shef de gara, 21 August 2009 - 01:35 PM.

"Onorată instanţă sunt un dobitoc!"
"Sa te fereasca Dumnezeu de gustul mitocanului" - Gaitele - Kiritescu

#17 KikenHana

KikenHana

    x

  • Membri
  • 2451 posturi
  • Gender:Female
  • Location:x

Postat 21 August 2009 - 01:05 PM

QUOTE(angela.c @ Aug 21 2009, 09:55 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Buna,
Felicitari pentru tot ceea ce faci,...am o rugaminte...sper sa nu fiu tare off topic...Se vede acolo intr-una din pozele din camaruta ta de aur,...borcane cu bunatati - de la Hana, nu "de la bunica"....rosii intregi si rosii cuburi. Te rog spune-mi/scrie-mi si mie retetele.
Multumesc.


Cu cea mai mare placere...e foarte simplu.

Rosiile se oparesc, se decojesc si se curata de samburi intocmai cum am aratat mai sus. Apoi ai doua optiuni, ori le lasi intregi, ori le tai cubulete. Pentru rosiile intregi, in borcane sterilizate pui o lingura de zeama de lamaie sau otet si 1/2 lingurita sare, eventual ceva plante aromate(rozmarin, salvie, busuioc, usturoi) si apoi indesi rosiile intregi cat de multe incap, pana la gura borcanului. Daca vrei, in completare poti sa pui si bulion si atunci vor fii rosii in bulion, sau le lasi asa, doar in zeama pe care o lasa. Daca raman pungi de aer prinse printre rosii sa le scoti cu coada unei linguri de lemn, rotind coada in interiorul borcanului. Inchizi borcanele si le sterilizezi in cuptorul incins la 150 gr 50-60 minute, in tavi in care ai pus si niste apa fierbinte (de un deget-doua).

Rosiile cuburi le amesteci cu sare si zeama de lamaie sau otet (la 1/2 kg rosii pui cam o lingura rasa de sare si vreo doua zeama de lamaie) si mai pui daca vrei busuioc tocat (sau altceva). Le amesteci bine, le indesi in borcane si le sterilizezi dupa cum am spus mai sus. Succes! biggrin.gif

Editat de KikenHana, 21 August 2009 - 01:10 PM.


#18 KikenHana

KikenHana

    x

  • Membri
  • 2451 posturi
  • Gender:Female
  • Location:x

Postat 21 August 2009 - 01:09 PM

QUOTE(jenny_kap @ Aug 21 2009, 08:23 AM) <{POST_SNAPBACK}>
mi-am luat borcane, rosii (40kg=20ron), vinete (5kg=5ron), ardei gras (10kg=15ron) si astea sint doar cumparaturile de ieri. si camara mea o sa fie burdusita biggrin.gif . la cit de ieftine sint toate, ar fi si pacat...


La munca cu tine! biggrin.gif

QUOTE(alina-lili @ Aug 21 2009, 09:05 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Sigur fac si eu. Imi suflec manecile de la tricou biggrin.gif si ma apuc acusica de treaba. La noi pastele-s preferatele, deci cred ca o sa fac portie dubla. Revin mai incolo cu impresii. smile.gif

Te pup pentru harnicie, fata frumoasa! pupic.gif


Te astept cu impresii. Garantez ca o sa fii foarte placut impresionata tongue.gif .

QUOTE(Edi @ Aug 21 2009, 10:26 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Mama face ceva asemanator cu acest sos doar ca mai adaoga citiva morcovi dati la razatoarea cea mai fina/marunta, si citiva ardei grasi taiati cubulete - e foarte bun.


Stii vorva englezului "sky is the limit"...combinatiile pot fii nenumarate, trebuie numai putina imaginatie biggrin.gif

QUOTE(Shef de gara @ Aug 21 2009, 10:39 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Daca are rosii, usturoi, busuioc si vinete, I'm in the business too!
wav.gif
Ieri tocmai am calit cubuletele de vinete in ulei pentru un pilaf spart. Te superi daca ide data asta incerc cu vanata coapta pe plita, ca pentru salata de vanata? eusa_think.gif

Multumim de inspiratie floare.gif


Te astept la raport sefu' laugh.gif ...hmmm...mi-ai dat de gandit cu vinetele coapte eusa_think.gif

#19 alina-lili

alina-lili

    Fluturella culinarella

  • Membri
  • 3115 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...noi

Postat 21 August 2009 - 02:56 PM

CITAT(KikenHana @ Aug 21 2009, 01:09 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Te astept cu impresii. Garantez ca o sa fii foarte placut impresionata tongue.gif .


Super buna a iesit! Deja lu' al meu i-am dat la pranz paste cu sosulet de-asta si i-au placuuutttt grav si maxim (asta-i vorba lu' Ralu, da' sper sa nu ma bata rolleyes.gif ). Deci e si probata si acceptat reteta ta, multumesc mult, Kiken. pupic.gif

A, poza la paste nu am apucat sa fac, dar sosul din oala e exact ca al tau, doar ca am facut 2 doze si jumate. mellow.gif Sa fie! laugh.gif

#20 kaperonis_27762

kaperonis_27762

    Master of disaster

  • Membri
  • 3616 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 21 August 2009 - 04:04 PM

QUOTE(angela.c @ Aug 21 2009, 10:55 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Buna,
Felicitari pentru tot ceea ce faci,...am o rugaminte...sper sa nu fiu tare off topic...Se vede acolo intr-una din pozele din camaruta ta de aur,...borcane cu bunatati - de la Hana, nu "de la bunica"....rosii intregi si rosii cuburi. Te rog spune-mi/scrie-mi si mie retetele.
Multumesc.



mamaaaaa, ce ochii ai!!!!!!!!!!!!! daca de asta ar fi depins viata mea, tot n-as fi putut spune ca sint etichete diferite, ca nu le-am observat.



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi