Sari la conținut

Poză

Paste Ponza


8 răspunsuri la acest topic

#1 Ria

Ria

    Captain Cook

  • Membri
  • 344 posturi
  • Gender:Female

Postat 26 September 2009 - 03:44 PM

Acum cateva saptamani ma uitam la tv la emisiunea Giada at home si am vazut aceasta reteta de paste care mi s-a parut interesanta si simpla. Mi-am notat-o si-apoi, in zilele urmatoare, cu gandul tot la pastele astea n-am mai rezistat si a trebuit sa o incerc.
Initial nu m-am gandit sa fac poze, dar la un moment dat mi-am zis ca poate ar fi bine sa fac cateva si daca pastele ne vor placea am sa postez reteta si pentru voi … sau ma rog, procesul tehnologic, ca nu sunt cantitati exacte la aceasta mancare.

Asadar, am avut cam o farfurie plina cu rosii cherry pe care le-am taiat in jumatati si le-am asezat intr-o tava cu hartie de copt. Deasupra am aruncat vreo 2 linguri de capere, sare si piper, am stropit totul cu ulei de masline, apoi cu mainile am amestecat in asa fel incat uleiul sa vina pe fiecare bucatica.
DSC06123.jpg

Am presarat deasupra niste pesmet, apoi parmezan (parmigiano reggiano), am mai stropit un pic cu ulei de masline si am bagat tava in cuptorul preincalzit la 375 F. Le-am lasat la gratinat vreo 35 min.
DSC06124.jpg
DSC06127.jpg
DSC06129.jpg

Sparanghelul pe care eu l-am adaugat la pastele astea nu apare in reteta originala, dar pentru ca mie imi ramasesera cateva fire prin frigider, am vrut sa le folosesc asa ca le-am taiat in bucatele si le-am calit in putin ulei in tigaia in care urma sa amestec toate celelalte ingrediente.
DSC06131.jpg DSC06134.jpg


#2 Ria

Ria

    Captain Cook

  • Membri
  • 344 posturi
  • Gender:Female

Postat 26 September 2009 - 03:53 PM

Dupa ce rosiile s-au copt le-am rasturnat in tigaie peste sparanghelul calit si am adaugat pastele fierbinti. Pentru o textura mai cremoasa am sfaramat niste branza feta desarata, dar cred ca ar merge foarte bine si cu mozzarela sau alta branza mai cremoasa si nesarata (in nici un caz cascaval !).
DSC06138.jpg

DSC06139.jpg

De obicei cand fac paste, nu arunc imediat apa in care au fiert, pentru ca la nevoie pot pune cate putin din ea in asa fel incat sa emulsionez mancarea.
Cum aceste paste nu au un sos prea lichid, am adaugat cateva linguri de apa de la fiertul lor si inca un firisor de ulei de masline deasupra … si gata rolleyes.gif !
DSC06140.jpg

DSC06141.jpg


#3 adriana1980

adriana1980

    Academic Chef

  • Membri
  • 1478 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti, mutata la Bolintin acu' aproape patru ani
  • Interests:animalute, literatura, decoratiuni, flori...

Postat 26 September 2009 - 03:58 PM

Tare bine arata....cu siguranta se va incerca saptamana viitoare, dar fara sparanghel, reteta originala, deci!

#4 raluca elena

raluca elena

    By myself

  • Membri
  • 3513 posturi
  • Gender:Female

Postat 26 September 2009 - 04:51 PM

Ria, bine mai arata! Si in plus si simplu de facut! Adica pe gustul meu!


floare.gif
raluca

Trust no one!



#5 Ria

Ria

    Captain Cook

  • Membri
  • 344 posturi
  • Gender:Female

Postat 26 September 2009 - 05:05 PM

QUOTE(adriana1980 @ Sep 26 2009, 09:58 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Tare bine arata....cu siguranta se va incerca saptamana viitoare, dar fara sparanghel, reteta originala, deci!


Merci Adriana floare.gif si astept sa-mi spui daca ti-au placut!

Ce-mi place la reteta asta e ca se poate adapta foarte usor la gusturile fiecaruia.
Ma gandesc la niste spanac calit cu usturoi, sau dovlecel feliute subtiri, iar pentru iubitorii de carne, feliute de piept de pui la gratar, bacon prajit ...
Si poate imi mai dati si voi si alte idei!


#6 Ria

Ria

    Captain Cook

  • Membri
  • 344 posturi
  • Gender:Female

Postat 26 September 2009 - 05:12 PM

QUOTE(raluca elena @ Sep 26 2009, 10:51 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Ria, bine mai arata! Si in plus si simplu de facut! Adica pe gustul meu!


floare.gif


Merci Raluca! occasion14.gif
Exact asta mi-am zis si eu cand ma uitam la emisiunea tv.
Nu ti s-a intamplat sa vezi o reteta si sa n-ai pace pana n-o incerci? Asa am patit eu cu asta (si multe altele, dealtfel)! laugh.gif


#7 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 26 September 2009 - 06:10 PM

Eu la pastele facute cu rosioarele coapte asa la cuptor adaug doar un pic de telemea, singurul lucru pe care l-as mai adauga ar fi niste masline, amestecul trebuie facut abundent pentru ca in timp ce tot amesteci si astepti pastele tot gusti ca tare bun e laugh.gif
Si rosiile facute asa sunt bune si cind se racesc smile.gif

#8 Ria

Ria

    Captain Cook

  • Membri
  • 344 posturi
  • Gender:Female

Postat 27 September 2009 - 05:10 PM

[quote name='Adriana Nicoleta' date='Sep 26 2009, 12:10 PM' post='776593']

Eu la pastele facute cu rosioarele coapte asa la cuptor adaug doar un pic de telemea, singurul lucru pe care l-as mai adauga ar fi niste masline,

Merci pentru ideea cu maslinele, chiar am sa incerc data viitoare! Dar in cazul asta mai pui si capere?


amestecul trebuie facut abundent pentru ca in timp ce tot amesteci si astepti pastele tot gusti ca tare bun e laugh.gif

Oh! daaa .... inteleg ce spui Adriana! Le-am gustat si eu dupa ce le-am scos din cuptor si tare greu m-am abtinut sa mai bag lingura si sa mai "gust" tongue.gif




#9 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 28 September 2009 - 09:09 AM

CITAT(Ria @ Sep 27 2009, 05:10 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Merci pentru ideea cu maslinele, chiar am sa incerc data viitoare! Dar in cazul asta mai pui si capere?

Eu caperele nu le pun pentru ca nu prea imi plac.

CITAT(Ria @ Sep 27 2009, 05:10 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Oh! daaa .... inteleg ce spui Adriana! Le-am gustat si eu dupa ce le-am scos din cuptor si tare greu m-am abtinut sa mai bag lingura si sa mai "gust" tongue.gif


Da, de aceea spuneam ca fiind bun si rece e greu sa te abtii tongue.gif



Răspunde la acest topic



  


5 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 5 vizitatori, 0 utilizatori anonimi