Sari la conținut

Poză

walnut caramel bar cookies


16 răspunsuri la acest topic

#1 kaperonis_27762

kaperonis_27762

    Master of disaster

  • Membri
  • 3616 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 08 December 2009 - 07:54 PM


reteta originala, pecan caramel bar cookies, cere nuci pecan, dar cum in oltenioa nu prea cresc acesti pomi biggrin.gif , ne multumim si cu nucile noastre de toata ziua.

deci, avem nevoie de:


pentru aluat:
1 cana de faina
1/4 lingurita praf de copt
1/4 lingurita sare
80g unt moale
1/2 cana zahar
1 1/2 lingura ou batut usor(eu am folosit tot oul)
1/4 lingurita vanilie (eu am folosit 2 plicuri zahar vanilinat)

pentru topping:
3/4 cana zahar
1/2 cana frisca (vegetala am folosit eu)
40g unt
1/2 lingurita vanilie
1/4 lingurita sare
1 cana nuci

intr-un castron se amesteca toate ingredientele pentru aluat pina se obtine o coca foarte tare
DSCF5831.JPG



#2 kaperonis_27762

kaperonis_27762

    Master of disaster

  • Membri
  • 3616 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 08 December 2009 - 07:56 PM

desi am micsorat pozele, tot sint prea mari, asa ca nu pot pune mai mult de una pe post. imi cer scuze!

aluatul
DSCF5836.JPG


#3 kaperonis_27762

kaperonis_27762

    Master of disaster

  • Membri
  • 3616 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 08 December 2009 - 07:58 PM


intr-o tava in care am pus hirtie de copt, intindem aluatul cu degetele (eventual umezite cu putina apa) si il lasam la rece pentru circa 20 de minute. se coace apoi la 175 de grade celsius pina incepe sa se coloreze usor pe margine
DSCF5838.JPG

#4 kaperonis_27762

kaperonis_27762

    Master of disaster

  • Membri
  • 3616 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 08 December 2009 - 08:03 PM


se scoate din cuptor si se lasa in tava pina se raceste complet.

intre timp, facem toppingul
se topeste zaharul intr-o craticioara, avind grija sa nu se arda. se adauga frisca lichida si se tine pe foc pina se dizolva tot zaharul caramelizat. se ia de pe foc, se adauga untul, vanilia, sarea si nucile
DSCF5842.JPG

#5 kaperonis_27762

kaperonis_27762

    Master of disaster

  • Membri
  • 3616 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 08 December 2009 - 08:04 PM


se toarna caramelul peste blatul racit complet
DSCF5846.JPG

#6 kaperonis_27762

kaperonis_27762

    Master of disaster

  • Membri
  • 3616 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 08 December 2009 - 08:05 PM


se da din nou la cuptor pentru 10-15 minute, pina incepe sa faca bulbuci biggrin.gif pe margine
DSCF5848.JPG

#7 kaperonis_27762

kaperonis_27762

    Master of disaster

  • Membri
  • 3616 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 08 December 2009 - 08:08 PM

se lasa la racit pentru o ora. se taie in bucati dupa pofta inimii rolleyes.gif

DSCF5853.JPG

Editat de jenny_kap, 08 December 2009 - 08:14 PM.


#8 kaperonis_27762

kaperonis_27762

    Master of disaster

  • Membri
  • 3616 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 08 December 2009 - 08:09 PM


uite aici mai multe, sa ajunga la toata lumea smile.gif
DSCF5852.JPG

#9 laura_laurentiu

laura_laurentiu

    Master of disaster

  • Membri
  • 3909 posturi
  • Location:Banat

Postat 08 December 2009 - 08:26 PM

CITAT(jenny_kap @ Dec 8 2009, 07:54 PM) <{POST_SNAPBACK}>
reteta originala, pecan caramel bar cookies, cere nuci pecan, dar cum in oltenioa nu prea cresc acesti pomi biggrin.gif , ne multumim si cu nucile noastre de toata ziua.


Sa stii ca diferenta e doar la pret, cred eu, din curiozitate mi-am cumparat o punga cu nuci pecan si mi s-a parut ca au gust identic cu ale noastre.

Faini biscuitii, cred ca sunt foarte gustosi! Ce consistenta au, sunt sfaramiciosi sau tari?


#10 kaperonis_27762

kaperonis_27762

    Master of disaster

  • Membri
  • 3616 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 08 December 2009 - 08:35 PM

QUOTE(lauralaurentiu @ Dec 8 2009, 10:26 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Sa stii ca diferenta e doar la pret, cred eu, din curiozitate mi-am cumparat o punga cu nuci pecan si mi s-a parut ca au gust identic cu ale noastre.

Faini biscuitii, cred ca sunt foarte gustosi! Ce consistenta au, sunt sfaramiciosi sau tari?


asa mi s-a parut si mie cind am mincat, n-am vazut diferente semnificative intre nucile pecan si nucile noastre. nu stiu de pret, ca n-am cumparat, avea varul lui chris o punga atunci cind a venit in vizita.
biscuitul ar fi tare-sfarimicios (nu gen iasca), dar s-a impregnat caramelul in el si s-a inmuiat cumva. deci, sint 3 texturi diferite acolo: biscuitul tare-sfarimicios, caramelul cremos si nucile.

#11 kaperonis_27762

kaperonis_27762

    Master of disaster

  • Membri
  • 3616 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 09 December 2009 - 09:58 AM

QUOTE(lauralaurentiu @ Dec 8 2009, 10:26 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ce consistenta au, sunt sfaramiciosi sau tari?



laura, trebuie sa revin cu o completare: dupa citeva ore biscuitul de la prajiturele se topeste in gura, nu alta icon_bounce.gif . asa de bine s-a impregnat de caramel, ca parca nu e acelasi biscuit ca aseara. imi place!!!!

#12 dora_m

dora_m

    MINOS D'OROS

  • Membri
  • 2950 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti-Italia

Postat 09 December 2009 - 11:44 AM

Jenny draga imi plac prajiturele-biscuiteii tai...numai buni de incercat de Craciun wink.gif biggrin.gif
Pt ambele retete de tzuchez de nu te vezi!!! pupic.gif laugh.gif



#13 kaperonis_27762

kaperonis_27762

    Master of disaster

  • Membri
  • 3616 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 09 December 2009 - 05:09 PM

QUOTE(dora_m @ Dec 9 2009, 01:44 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Jenny draga imi plac prajiturele-biscuiteii tai...numai buni de incercat de Craciun wink.gif biggrin.gif
Pt ambele retete de tzuchez de nu te vezi!!! pupic.gif laugh.gif


pupicii sint slabiciunea mea icon_love.gif
iar prajituricile astea, hhhmmmmmmm, sint un vis, nu alta. dora, iubita, ti-i recomand la modul foarte serios.

#14 FOXY

FOXY

    micro Bucatar

  • Membri
  • 14 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 12 December 2009 - 09:21 PM

Eu nu inteleg ceva! Ce fel de frisca pui de fapt?La ingrediente zici ,,1/2 cana frisca '',apoi zici ,,lichida".Deci,jumatatea de cana inseamna frisca lichida ,nebatuta? icon_question.gif

Cam ce dimensiune trebuie sa aiba tava?


#15 kaperonis_27762

kaperonis_27762

    Master of disaster

  • Membri
  • 3616 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 12 December 2009 - 10:09 PM

QUOTE(FOXY @ Dec 12 2009, 11:21 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Eu nu inteleg ceva! Ce fel de frisca pui de fapt?La ingrediente zici ,,1/2 cana frisca '',apoi zici ,,lichida".Deci,jumatatea de cana inseamna frisca lichida ,nebatuta? icon_question.gif

Cam ce dimensiune trebuie sa aiba tava?


da, este frisca lichida, nebatuta. vegetala am folosit eu (hulala)

tava a fost rotunda si a avut 26cm diametru. mergea mai bine de 24, ca m-am chinuit un pic la intins aluatul.

#16 Beppo

Beppo

    Captain Cook

  • Membri
  • 435 posturi

Postat 11 March 2010 - 09:42 PM

jenny, i-am facut!!! Buni, buni! floare.gif

Dar sa nu-mi ceri poza ca nu le-am facut de ciuda (ca-s chioara!). Cand mi-am notat reteta, am notat in loc de o lingura jumate de ou batut, 1 ou si jumate. eusa_wall.gif si nu pricepeam cum ti-a iesit tie un aluat tare, ca al meu era tare lipicios. Cand m-am prins de greseala am mai bagat la faina pana a iesit ceva multumitor. Blatul meu a iesit mult mai gros ca al tau, dar a fost bun si asa. Data viitoare nu mai gresesc!

#17 kaperonis_27762

kaperonis_27762

    Master of disaster

  • Membri
  • 3616 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 12 March 2010 - 08:47 AM

QUOTE(Beppo @ Mar 11 2010, 11:42 PM) <{POST_SNAPBACK}>
jenny, i-am facut!!! Buni, buni! floare.gif

Dar sa nu-mi ceri poza ca nu le-am facut de ciuda (ca-s chioara!). Cand mi-am notat reteta, am notat in loc de o lingura jumate de ou batut, 1 ou si jumate. eusa_wall.gif si nu pricepeam cum ti-a iesit tie un aluat tare, ca al meu era tare lipicios. Cand m-am prins de greseala am mai bagat la faina pana a iesit ceva multumitor. Blatul meu a iesit mult mai gros ca al tau, dar a fost bun si asa. Data viitoare nu mai gresesc!



ma bucur ca ti-au placut eusa_clap.gif
dupa cum vezi, si eu am folosit un ou intreg, nu m-am incurcat cu lingurile si a iesit bine aluatul. probabil depinde si se faina. daca ti-a iesit bine si ai fost multumita de rezultat, asta e important. data viitoare o sa fac si eu intr-o tava mai mica, sa iasa uuuuuun piiiiiiicc mai gros blatul.
chiar, a fost o nebunie prajiturica asta.
(data viitoare fa si o poza eusa_pray.gif )



Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi