Sari la conținut

Poză

Kariokes


4 răspunsuri la acest topic

#1 phllory

phllory

    Bucataras

  • Membri
  • 199 posturi
  • Gender:Female
  • Location:everywhere...but romania
  • Interests:exploring life's extension....

Postat 30 December 2009 - 10:55 PM

Ciao!! am sa mai postez si eu o reteta...kariokes....este de la o doamna foarte de treaba....mamicutsa Despina...sper sa va placa...am starnit curiozitatea unei culinarese si de aceea m-am decis sa postez reteta aici..

καριόκες


500 gr nuca
3 pachetele de felii de paine prajita...o sa vedeti pachetelul
1 o lingurita praf de cuisoare
scortisoara
2 linguri de cacao
putin coniac/brandy sau ce va place
4 cesti de zahar si apa pt sirop
1 kg ciocolata
2 linguri de ulei floarea soarelui
zahar pudra

Zdrobesc într-un castron feliile de paine prăjită...pe foc facem siropul si il turnam peste pesmetul din castron...adăugăm cuişoarele praf.....nuca tocată nu foarte mărunt..kakao....scorţişoară...coniac..uleiul d floarea soarelui şi zahărul praf....facem un fel de salam pe o folie de pergament...şi băgăm la frigider ca să se întărească...când sunt ok...le împachetăm pe fiecare în parte cu staniol....şi lăsăm la rece până la servire..¨

n-am poza cu prezentarea ingredientelor..o sa le descoperiti pe parcurs in poze ... smile.gif

La multi ani!!

Miniaturi atașate

  • 1.JPG
  • 2.JPG
  • 3.JPG
  • 4.JPG
  • 5.JPG
  • 6.JPG

Generally ... living life easy ;)

#2 phllory

phllory

    Bucataras

  • Membri
  • 199 posturi
  • Gender:Female
  • Location:everywhere...but romania
  • Interests:exploring life's extension....

Postat 30 December 2009 - 11:01 PM

..

Miniaturi atașate

  • 7.JPG
  • 9.JPG
  • 10.JPG
  • 11.JPG
  • 12.JPG
  • 13.JPG

Generally ... living life easy ;)

#3 phllory

phllory

    Bucataras

  • Membri
  • 199 posturi
  • Gender:Female
  • Location:everywhere...but romania
  • Interests:exploring life's extension....

Postat 30 December 2009 - 11:04 PM

...poza cu salamiorul care n-a putut fi incarcata la postul precedent si o poza de prezentare smile.gif ps: am observat ca am scris ca se face un salam pe o hartie de pergament.....scrisesem altceva dar probabil am sters din greseala...deci salamul se inveleste cu o folie de plastic..se baga la frigider pana se raceste..se scoate....se feliaza..feliile se trec prin cioco si apoi se pun pe hartia de pergament care se va introduce din nou la frigider smile.gif

Miniaturi atașate

  • c.JPG
  • 14.JPG

Editat de phllory, 30 December 2009 - 11:23 PM.

Generally ... living life easy ;)

#4 moatza

moatza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5505 posturi
  • Gender:Female

Postat 30 December 2009 - 11:30 PM

QUOTE(phllory @ Dec 30 2009, 10:55 PM) <{POST_SNAPBACK}>
καριόκες
500 gr nuca
3 pachetele de felii de paine prajita...o sa vedeti pachetelul

cate grame are pachetul? e cumva un pesmet mai dulce?

1 o lingurita praf de cuisoare
scortisoara
2 linguri de cacao
putin coniac/brandy sau ce va place
4 cesti de zahar si apa pt sirop

4 cu apa si 4 cu zahar?

1 kg ciocolata

wow!

2 linguri de ulei floarea soarelui
zahar pudra

cat?


la final e putin crocanta? n-as fi zis din sectiune ca-i vorba de pesmet. pe mine ma tenteaza tare huh.gif
cata a iesit?

Bravo!

La multi ani si tie!


#5 phllory

phllory

    Bucataras

  • Membri
  • 199 posturi
  • Gender:Female
  • Location:everywhere...but romania
  • Interests:exploring life's extension....

Postat 30 December 2009 - 11:40 PM

au iesit in jur de 15 bucati babane tongue.gif .... depinde de cat de mari vor fi bucatile inainte de a le trece prin ciocolata.....karioca este 'crocanta' din cauza ciocolatei...dar cum este vorba doar de un strat subtire nu trebuie sa va temeti ca o sa va spargeti dintii in ea.....no way .... eu am folosit un pachet care avea 40 de felii...in legatura cu siropul....cantitatea de zahar depinde si-n functie de marimea cestii/canii...iar apa nu prea multa..in nici un caz nu puneti aceeasi cantitate ca si zaharul ci doar cat sa acopere zaharul putin mai mult..siropul este esential pt inmuierea pesmetului cat sa nu ramana uscat......ciocolata este pt exterior...o sa va mai ramana dintr-un kg de cioco topita...zaharul pudra adaugat la final este optional..depinde de dorinta fiecaruia..daca se vrea mai dulce sau mai putin dulce....feliile de paine nu sunt dulci si vor cere ceva zahar pudra..cel mai indicat e sa gustati la final compozitia si vedeti daca mai cere pudra sau nu...

Editat de phllory, 30 December 2009 - 11:51 PM.

Generally ... living life easy ;)



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi