Sari la conținut

Poză

Rulada din piept de pui


12 răspunsuri la acest topic

#1 julix_2007

julix_2007

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 7643 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Suceava

Postat 05 January 2010 - 07:35 PM

Postez din nou, la cererea publicului larg, reteta mea de Rulada din piept de pui umpluta cu omleta cu cabanos si muraturi. Sedinta foto din 2010 pentru concursul de Craciun 2009. biggrin.gif

Ingrediente pentru 1 portie (eu am facut 2 portii):
- 1 piept de pui cu piele si os
- 2 oua
- 1 fir cabanos
- gogosari si castraveti in otet.
- 100 ml ulei (pentru omleta si tava in care se coace rulada).

IMG_1033.jpg

Pieptul de pui se dezoseaza cu grija si se bate cu ciocanul de snitele, doar pe o parte, cea interioara. Partea exterioara nu se bate, caci pielea trebuie sa fie intreaga pentru a inveli rulada.

IMG_1034.jpg

IMG_1036.jpg

#2 julix_2007

julix_2007

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 7643 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Suceava

Postat 05 January 2010 - 07:41 PM

Omleta am facut dintr-un albus si 2 galbenusuri, pentru ca un albus l-am folosit la ungerea pieptului tabacit de pui.

IMG_1037.jpg

Se taie felii un fir de cabanos si se rastoarna peste ouale batute bine (ma rog, relativ bine).

IMG_1038.jpg

IMG_1040.jpg

Dupa care se rastoarna in tigaia incinsa bine in care am pus putin ulei. Se coace pe ambele parti. Cand o intoarcem incercam sa nu o flendurim prea mult. (peste etapa asta am sarit in sedinta foto). Rasturnam omleta pe o farfurie si o lasam putin sa se raceasca.

IMG_1041.jpg

#3 julix_2007

julix_2007

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 7643 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Suceava

Postat 05 January 2010 - 07:46 PM

Albusul lasat deoparte l-am batut si l-am rasturnat peste pieptul de pui,am intins bine albusul peste pieptul de pui (pentru a face priza cu omleta), dupa care am pus omleta, felii de castraveti si gogosari in otet (In ordinea asta. tongue.gif )

IMG_1042.jpg

IMG_1043.jpg

IMG_1044.jpg

IMG_1045.jpg

IMG_1046.jpg


#4 julix_2007

julix_2007

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 7643 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Suceava

Postat 05 January 2010 - 07:58 PM

Pieptul de pui umplut se ruleaza strans. Am incercat sa acopar carnea cu pielea din dotare, cat mi-a permis ... pielea. Apoi am legat bine rulada cu ata (am avut ata de cizmarie , mai groasa, dar merge si ata de macrame) dupa care am asezat-o intr-o tava in care am pus cam 50 ml ulei. Am introdus tava in cuptorul incins bine. NU stiu dat a stat la cuptor, ca am uitat sa cronometrez. Cand este rumenit (mai tare sau mai putin , dupa gust) se incearca cu un bat de chibrit (nu cu scobitoarea, ca aia intra si in carne cruda) , mai ales in zona unde este pielea.

IMG_1048.jpg

IMG_1049.jpg

IMG_1050.jpg

IMG_1052.jpg



#5 julix_2007

julix_2007

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 7643 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Suceava

Postat 05 January 2010 - 08:01 PM

Si rulada e gata. E fel de mancare langa care se poate pune orice fel de garnitura. Eu am pus doar salata de ghebe, ca nu prea fac alaturari gen carne cu cartofi/orez/paste.

Si aici detaliul:

IMG_1053.jpg

Si cu biletul de rigoare:

IMG_1054.jpg

#6 julix_2007

julix_2007

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 7643 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Suceava

Postat 05 January 2010 - 08:04 PM

http://www.culinar.r...-de-pui-umplut/
Aici am venit cu dovada ca am mai postat si anul trecut acesta reteta, asta pentru a nu fi acuzata de plagiat. Nu am chef de vorbe la proces. A creat confuzie si aici am primit indemnul de a ma mobiliza. Si m-am mobilizaaaat.............

#7 zoazorel

zoazorel

    Fregmentez hevelenderu' !

  • Membri
  • 5791 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Braila
  • Interests:Culinarit, dulciurit, imprietenit...

Postat 07 January 2010 - 10:26 PM

pupic.gif
Vezi ca poti? io stiam deja asta!
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!
FAN n_puiu de la GLAVACIOC incoace, inspre zilele noastre si forever!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#8 zoazorel

zoazorel

    Fregmentez hevelenderu' !

  • Membri
  • 5791 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Braila
  • Interests:Culinarit, dulciurit, imprietenit...

Postat 07 January 2010 - 10:27 PM

Deci, avem Rulada! headbang.gif Yessss! Am reusit! headbang.gif
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!
FAN n_puiu de la GLAVACIOC incoace, inspre zilele noastre si forever!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#9 cris31

cris31

    Master of disaster

  • Membri
  • 3620 posturi
  • Gender:Female
  • Location:BACAU

Postat 08 January 2010 - 05:51 PM

Mie imi place rulada asta, si eu tot timpul sant in cautare de idei de aperitive de pus in frigider in loc de salamuri si alte euri. asa ca eu sigur o s-o incerc. Da acu urmeaza o intrebare, daca folosesc in casa numai piept dezosat si dezpielitat, eu de unde fac fost de pielitoi? Ha?

#10 Adina_K

Adina_K

    The Black Princess

  • Membri
  • 1826 posturi
  • Gender:Female
  • Location:A cote de la vache qui rit :)

Postat 08 January 2010 - 07:52 PM

fac si eu, cu diverse umpluturi. acum am niste orez fiert de la pranz, il amestec si pe ala, o iesi ceva biggrin.gif
dar intotdeauna scot pielea de pe piept.. o sa vad cum e si cu, n-am incercat pana acum.
arata misto sectiunea!



#11 julix_2007

julix_2007

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 7643 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Suceava

Postat 08 January 2010 - 07:56 PM

CITAT(cris31 @ Jan 8 2010, 05:51 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Mie imi place rulada asta, si eu tot timpul sant in cautare de idei de aperitive de pus in frigider in loc de salamuri si alte euri. asa ca eu sigur o s-o incerc. Da acu urmeaza o intrebare, daca folosesc in casa numai piept dezosat si dezpielitat, eu de unde fac fost de pielitoi? Ha?



Nu cred ca e asa o mare jale ca nu ai pielitoi. Eu folosesc din asta cu os si piele ca de obicei cam din asta gasesc loco. Cand ma aprovizionez cu piept de pui dezosat il pastrez pentru gratare la tigaia de teflon. Ideea e ca nu trebuie batut preatare ca sa nu iasa maruntaiele prin camasa de piept de pui. Vii cu dovada, da?

#12 julix_2007

julix_2007

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 7643 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Suceava

Postat 08 January 2010 - 07:57 PM

CITAT(zoazorel @ Jan 7 2010, 10:27 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Deci, avem Rulada! headbang.gif Yessss! Am reusit! headbang.gif



Da si acum nu-ti mai incapi in piele, nu? Ia treci si fa si tu minunata rulada. Ca-i tare buna.

#13 julix_2007

julix_2007

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 7643 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Suceava

Postat 22 May 2010 - 05:39 PM

Fac rulada asta din an in Paste, dar o mai fac si o si mananc , ca e tare buna si usoara.

Picture_001.jpg



Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi