Sari la conținut

Poză

DOBOS in STIL ITALIAN


68 răspunsuri la acest topic

#1 dora_m

dora_m

    MINOS D'OROS

  • Membri
  • 2950 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti-Italia

Postat 08 January 2010 - 11:36 PM

Mi-a cazut cu tronc reteta asta inca de asta-vara...si tot de atunci zic c-o fac si-o fac wink.gif ...
Si toata vara ziceam: o fac, o fac...sau ma rog...fac io, fac io wink.gif laugh.gif ...trecu si toamna
si eu ii tot trageam cu o fac domne' o fac!!!!...uite ca a sosit si iarna...
si eu tot in gand cu reteta asta...

A trebuit sa vina Anul Nou....sa si treaca wink.gif biggrin.gif ...
si pana la urma am facut-o domne' ca nu se mai putea!!!


Inainte de toate trebuie sa va marturisesc un lucru: "Sunt indragostita!" wub.gif tongue.gif ...
de blatul Amico ...ma rog de la Tortul Amico...dar m-am exprimat gresit...
am FOST indragostita de blatul Amico...acum e detronat saracutul!!!...de cine?...
de blatul acestei retete...blatul caffè biggrin.gif

Acest blat mi-a depasit asteptarile...are o textura superba, un gust divin si e asa de ...absorbant!!!...Sugativa nu alta!!!...Absoarbe asa de bine siropul de insiropat intr-o clipita!

In fine reteta e...mirobolanta, superba, magnifica, minunata, excelenta, divina...sa mai continui?...hai sariti cu adjective ca nu-mi mai vin in minte!!! laugh.gif

Veti spune: "Bine dar care reteta de-a ta n-a fost ...mirobolanta, superba, magnifica,
minunata, excelenta, divina???"..Stiu, stiu asa le-am laudat pe toate laugh.gif ...
dar imbinarea astora doua (blatul de cafea si panna cotta) e...e....wonderfull, beautifull, gorgeous...uite ca nu mai am adjective in romana si apelez la cele ...straineze laugh.gif ...
sau fiindca reteta este italiana sa zicem...buonissimo, squisito,
prelibato, meraviglioso, stupendo!!!!! laugh.gif

Acum dupa ce i-am facut publicitate cool.gif ...sa va povestesc si reteta cool.gif

Ingrediente blat de cafea

300g unt
250g zahar
1 pliculet zahar vanilat
2 linguri cafea solubila
6 oua
300g faina
2 lingurite praf de copt
3 linguri rom sau brandy
un praf de sare

Ingrediente panna cotta

750ml frisca lichida
1 baton vanilie
50g zahar
coaja rasa a 1/2 de lamaie
9 foi de gelatina (12g de agar-agar)




PREPARARE BLAT DE CAFEA



Untul se taie bucatele si se mixeaza pana la o consistenta spumoasa...

DOBOS_IN_STIL_ITALIAN_1.jpg

Moment in care se adauga zaharul si zaharul vanilat...

DOBOS_IN_STIL_ITALIAN_2.jpg

Apoi cafeaua solubila...

DOBOS_IN_STIL_ITALIAN_3.jpg

Se adauga pe rand ouale...dupa fiecare ou se bate aproximativ 1/2minuit...

DOBOS_IN_STIL_ITALIAN_4.jpg

Se adauga faina si praful de copt...

DOBOS_IN_STIL_ITALIAN_5.jpg


Si apoi brandy...

DOBOS_IN_STIL_ITALIAN_6.jpg

Compozitia rezultata se imparte in 5 parti egale si se coace in forma tapetata cu
hartie de copt in cuptorul incins la 160°C timp de 12-15minute (in functie de cuptor)
Eu am copt in tava dreptunghiulara si apoi am decupat blaturile rotunde...

DOBOS_IN_STIL_ITALIAN_7.jpg


#2 dora_m

dora_m

    MINOS D'OROS

  • Membri
  • 2950 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti-Italia

Postat 08 January 2010 - 11:48 PM

Blatul nu trebuie sa aiba mai mult de 0.5-1cm inaltime...

DOBOS_IN_STIL_ITALIAN_11.jpg

Aici fac o precizare...eu am mai facut jumatate de compozitie pt ca voiam sa fie
tortul mai inalt si-mi trebuia si "material" pentru capitonarea peretilor
formei de tort cool.gif



PREPARARE PANNA COTTA

Intr-o craticioara puneti frisca lichida si batonul despicat pe lung...

DOBOS_IN_STIL_ITALIAN_8.jpg

Adaugati coaja de lamaie si zaharul(daca folositi frisca indulcita nu
mai adaugati zaharul...va iesi prea dulce)...

DOBOS_IN_STIL_ITALIAN_9.jpg

Puneti frisca pe foc si fierbeti 12-15minute dupa care dati-o deoparte si
strecurati-o...cat este inca fierbinte adaugati-i gelatina inmuiata in prealabil
apa rece...eu am folosit agar-agar

DOBOS_IN_STIL_ITALIAN_10.jpg

Apoi dati la frigider sa se inchege

ASAMBLAREA TORTULUI

Faceti un caffè coretto (adica cafea indulcita..mai tare sau mai...moale...
depinde cum va place wink.gif
la care adaugati o lingurita-doua de brandy)
Acesta va fi siropul cu care veti insiropa blaturile...

Puneti in forma(18cm) de tort pregatita cu folie transparenta primul blat...

DOBOS_IN_STIL_ITALIAN_12.jpg

Imbracati si peretii formei si insiropati din belsug...

DOBOS_IN_STIL_ITALIAN_13.jpg

Puneti deasupra blatului doua-trei linguri de panna cotta...

DOBOS_IN_STIL_ITALIAN_14.jpg

Procedati in acest fel blat-panna cotta, blat-panna cotta pana sus...

DOBOS_IN_STIL_ITALIAN_15.jpg

Mie nu mi-a ajuns panna cotta (era normal pt ca l-am vrut mai inalt) si-am adaugat
ca ultim strat un mousse de cioco ce-mi ramasese la congelator...

Deci daca doriti un tort in forma de 18cm mai inaltut atunci e musai sa faceti
panna cotta mai multa...mariti cantitatea la 1 l...

Introduceti tortul la frigider peste noapte



#3 dora_m

dora_m

    MINOS D'OROS

  • Membri
  • 2950 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti-Italia

Postat 08 January 2010 - 11:58 PM

Iata-l scos din frigider si din forma...

DOBOS_IN_STIL_ITALIAN_16.jpg

Uns cu unt...

DOBOS_IN_STIL_ITALIAN_17.jpg

Invelit in pdz....

DOBOS_IN_STIL_ITALIAN_18.jpg

Si decorat...
DOBOS_IN_STIL_ITALIAN_A.jpg

DOBOS_IN_STIL_ITALIAN_B.jpg

DOBOS_IN_STIL_ITALIAN_C.jpg

DOBOS_IN_STIL_ITALIAN_D.jpg

DOBOS_IN_STIL_ITALIAN_E.jpg



#4 dora_m

dora_m

    MINOS D'OROS

  • Membri
  • 2950 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti-Italia

Postat 09 January 2010 - 12:01 AM

DOBOS_IN_STIL_ITALIAN_F.jpg

DOBOS_IN_STIL_ITALIAN_G.jpg

Impresii?...Eu zic ca face
concurenta cu succes Dobosului autentic!!!

Ramane sa-l incercati si sa va convingeti...

Dar sa veniti sa-mi spuneti si mie, ok? wink.gif laugh.gif


#5 lisa_magic

lisa_magic

    Big Chef

  • Membri
  • 510 posturi

Postat 09 January 2010 - 12:03 AM

io astept sexiunea...
mama da ce talent ai ohmy.gif

felicitari!
Mama de blondina ciufulita si strumf neastamparat

#6 dora_m

dora_m

    MINOS D'OROS

  • Membri
  • 2950 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti-Italia

Postat 09 January 2010 - 12:08 AM

QUOTE(lisa_magic @ Jan 9 2010, 02:03 AM) <{POST_SNAPBACK}>
io astept sexiunea...
mama da ce talent ai ohmy.gif

felicitari!


Ai dreptate...stiam eu c-am uitat ceva....vin imediat si cu sexiunea wink.gif biggrin.gif
multumesc lisa smile.gif


#7 dora_m

dora_m

    MINOS D'OROS

  • Membri
  • 2950 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti-Italia

Postat 09 January 2010 - 01:02 AM

Iata si sexiunea wink.gif biggrin.gif

DOBOS_IN_STIL_ITALIAN_sectiune.jpg


#8 anne16

anne16

    pe aici

  • Membri
  • 3423 posturi
  • Gender:Female
  • Location:AG-RO

Postat 09 January 2010 - 01:08 AM

CITAT(dora_m @ Jan 9 2010, 01:02 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Iata si sexiunea wink.gif biggrin.gif



daca 'dobos autentic' nu am facut, pe acesta sigur am sa-l prestez si am sa vin si cu dovada smile.gif
fan: n_puiu si NM-tzu
" Nu cunosc alt semn al superioritatii decat bunatatea "
- Ludwig van Beethoven

#9 vasil_39544

vasil_39544

    Master of disaster

  • Membri
  • 4439 posturi
  • Gender:Female
  • Location:undeva prin Nord-Vest..

Postat 09 January 2010 - 01:21 AM

QUOTE(dora_m @ Jan 9 2010, 01:02 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Iata si sexiunea wink.gif biggrin.gif

DOBOS_IN_STIL_ITALIAN_sectiune.jpg




ohmy.gif notworthy.gif
Mami de



si


#10 Daneza13

Daneza13

    Master of disaster

  • Membri
  • 2213 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Montreal

Postat 09 January 2010 - 02:03 AM

Mi-am adus aminte pe seara ca-mi ziceai ca-l postezi, si-am intrat sa-l vad...OMG !!!
Superbissim !!!! Felicitari si jos palaria ! Esti mai profesionista decat profesionistele wink.gif

A life spent making mistakes is not only more honourable but more useful than a life spent doing nothing. - George Bernard Shaw

Aventuri Culinare

#11 claudia-andi

claudia-andi

    Captain Cook

  • Membri
  • 440 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Pitesti

Postat 09 January 2010 - 09:33 AM

Fantastic!!!
Pana si o sectiune de tort facut de Dora, te da pe spate!
Tre' sa-l incerc si eu! Nu pare foarte complicat!(dar nu se stie!)



FELICITARI DORA! eusa_clap.gif eusa_clap.gif eusa_clap.gif
floare.gif

#12 cris31

cris31

    Master of disaster

  • Membri
  • 3611 posturi
  • Gender:Female
  • Location:BACAU

Postat 09 January 2010 - 09:51 AM

Dumnezeule mare, maiculita mea! Nu pot sa-mi inchipui talent si daruire mai mare ca ale tale! Fabulos! Tu din orice faci o opera de arta. Si nici macar nu pot sa spun ca e pacat ca se poate manca, caci si gustul e divin.
Multumim ca existi, numai faptul ca ne putem uita la asa ceva si ca ne putem inchipui ca si noi am fi in stare de asa creatii de poveste, cu siguranta ca ne infrumuseteaza existenta!

PLECACIUNE!!!!

#13 hoya

hoya

    Academic Chef

  • Membri
  • 1418 posturi
  • Gender:Female
  • Location:de pe la tarmul marii negre...

Postat 09 January 2010 - 10:35 AM

Eu n-am voie nici sa ma uit la asemenea minunatii...nu mai zic sa le gust...dar nu m-am putut abtine... Dora... jos palaria!!! Cred ca ar trebui infiintata o rubrica cu opere de arta ... culinara... Torturile tale s-ar incadra cu brio acolo...
Felicitari din toata inima... Cred ca zicala cu maini de aur e prea putin in cazul de fata... Eu am ramas muta de admiratie la ce poate iesi din mainile tale... wink.gif floare.gif






#14 kismoni

kismoni

    Master of disaster

  • Membri
  • 6198 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Oradea-Brescia

Postat 09 January 2010 - 03:44 PM

Dora aseara am stat ,m-am uitat apoi asteptam sectiunea dar nu mai avusem rabdare sa vii odata cu ea smile.gif)))) arata foarte bine tortul tau ca de obicei deja ma plictisesc sa te tot laud laugh.gif , tu nu ? sa tot citesti laude , hai mai fa si tu o gafa sa simtim ca esti umana si nu un miracol de torturi smile.gif) gata cu gluma smile.gif

o intrebare , ce praf de copt ai folosit ? eu asa am drojdia uscata .

ma bucur sa te vad din nou pe aici wink.gif

#15 diamond

diamond

    abcd...urs!

  • Membri
  • 4041 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...pana la...

Postat 09 January 2010 - 04:35 PM

duamni, ce tort! nici nu mai am cuvinte! suberb! bravo, Dora! biggrin.gif

#16 IULIA13

IULIA13

    Master of disaster

  • Membri
  • 2092 posturi
  • Gender:Female
  • Location:pe malul marii...

Postat 10 January 2010 - 02:13 AM

ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif !
N-am cuvinte! Si ce as mai putea adauga la tot ce au spus fetele mai sus?
Nu trebuia sa ma uit la ora asta, ca doar vazusem ca e postat de tine, o sa trebuiasca sa ma invat minte! laugh.gif
Iar o sa visez dulce!

#17 dora_m

dora_m

    MINOS D'OROS

  • Membri
  • 2950 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti-Italia

Postat 10 January 2010 - 07:13 PM

QUOTE(anne16 @ Jan 9 2010, 03:08 AM) <{POST_SNAPBACK}>
daca 'dobos autentic' nu am facut, pe acesta sigur am sa-l prestez si am sa vin si cu dovada smile.gif


Oki...vezi c-ai promis...te-a auzit o ...tara intreaga wink.gif laugh.gif

QUOTE(gloxinia @ Jan 9 2010, 03:21 AM) <{POST_SNAPBACK}>
ohmy.gif notworthy.gif


Oti draga mea pupic.gif vezi ca trebuie sa spui si ceva...conform regulamentului wink.gif laugh.gif

Editat de dora_m, 10 January 2010 - 07:15 PM.


#18 dora_m

dora_m

    MINOS D'OROS

  • Membri
  • 2950 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti-Italia

Postat 10 January 2010 - 07:19 PM

QUOTE(Daneza13 @ Jan 9 2010, 04:03 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Mi-am adus aminte pe seara ca-mi ziceai ca-l postezi, si-am intrat sa-l vad...OMG !!!
Superbissim !!!! Felicitari si jos palaria ! Esti mai profesionista decat profesionistele wink.gif


Daca zici tu wink.gif laugh.gif ...mersic danutza pupic.gif

QUOTE(claudia-andi @ Jan 9 2010, 11:33 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Fantastic!!!
Pana si o sectiune de tort facut de Dora, te da pe spate!
Tre' sa-l incerc si eu! Nu pare foarte complicat!(dar nu se stie!)
FELICITARI DORA! eusa_clap.gif eusa_clap.gif eusa_clap.gif
floare.gif


Chiar nu e draga Claudia smile.gif ...multumesc pt felicitari pupic.gif

QUOTE(cris31 @ Jan 9 2010, 11:51 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Dumnezeule mare, maiculita mea! Nu pot sa-mi inchipui talent si daruire mai mare ca ale tale! Fabulos! Tu din orice faci o opera de arta. Si nici macar nu pot sa spun ca e pacat ca se poate manca, caci si gustul e divin.
Multumim ca existi, numai faptul ca ne putem uita la asa ceva si ca ne putem inchipui ca si noi am fi in stare de asa creatii de poveste, cu siguranta ca ne infrumuseteaza existenta!
PLECACIUNE!!!!


Esti tu prea draguta draga Cris pupic.gif ...iti multumesc frumos pt aprecieri smile.gif


#19 Gabriella_Bv

Gabriella_Bv

    Bucataras

  • Membri
  • 93 posturi
  • Location:Brasoveanca aterizata intre Reggio Emilia si Parma

Postat 10 January 2010 - 08:33 PM

Dora eu urmaresc din umbra creatiile tale si raman fara cuvinte, toate sunt superbe si presupun ca sunt si foarte gustoase.
Dobosul asta italienizat mi-a starnit interes si parca l-as face si eu dar am o intrebare: pot face foile de pe o zi pe alta?

#20 anielarobu

anielarobu

    Bucataras

  • Membri
  • 170 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 11 January 2010 - 12:20 PM

Absolut superb!!!
Il voi incerca sigur cu prima ocazie pentru ca pana acum am fost impresionata de tot ce am incercat postat de tine. Pacat ca din mainile mele nu pot iesi asemenea opere dse arta, dar de gust tot ne putem bucura.



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi