Sari la conținut

Poză

Lasagna


3 răspunsuri la acest topic

#1 blue jay

blue jay

    Big Chef

  • Membri
  • 955 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Undeva cindva

Postat 21 January 2010 - 07:46 PM

Lasagna
(in fotografii am cam dublat cantitatile )

500g carne de vita tocata (eu folosesc pui sau curcan de obicei )
750g sos pentru spaghetti
375ml apa
750g brinza proaspata( sau ricota daca aveti la indemina)
250g brinza Mozzarella sau Monterey Jack rasa (sau cascaval ceva)
1/2 cana Parmesan (numai ca eu mi-am adus aminte de el cind lasagna era in cuptor)
2 oua
1/4 cana patrunjel tocat
1/2 lingurita sare putin piper
9 lasagna (cutia mea are lasagna de 25/5,5cm ) NEFIERTE
(ale voastre poate sunt mai blonde,eu folosesc de cele cu faina integrala deci mai bronzate)

Preparare

Incalziti cuptorul la 180*
Inabusiti carnea intr-o tigaie la foc potrivit, apoi o scurgeti .

lasagna2.JPG

am uitat sa scriu mai sus, eu am adaugat de la mine putere putin condiment ptr cirnaciori la innabusit, si am dat prin robot sa fie mai marunta carnea (reminiscente cred , de pe vremea cind auzeam "da jumatatea ei/lui e mai mare " )
Adaugati sosul de spaghetti si apa si lasati sa fiarba incet inca vreo 10 min

lasagna4.JPG

Intre timp, in alt vas, amestecati brinza proaspata si jumatate de mozzarella ,Parmezanul,patrunjelul, oua(lele)le, sarea si piperul.

lasagna5.JPG

Intr-o tava puneti cam o cana de sos iar de-asupra aranjati 3 lasagna NEFIERTE(la mine o sa vedeti mai multe ca am avut tava mai mare )

lasagna7.JPG

acoperiti lasagna cu un strat (cam o cana) de sos si apoi 1/2 din amestecul de brinza . Mie insa imi e mai usor sa pun intii umplutura de brinza si apoi sosul

lasagna9.JPG
lasagna8.JPG

Se repeta 3 lasagna cealata 1/2 umplutura de brinza si sos.
Iar 3 lasagna peste care se toarna restul de sos si se presara cu jumatatea ramasa de mozzarella

lasagna10.JPG

Se acopera cu folie (rosiile fiind acide eu prefer sa pun intii o foaie de hirtie de pergament si apoi folia de aluminiu .
Se da la cuptor. Dupa 45 de min se scoate folia (si hirtia daca ati folosit ) si se mai coace inca vreo 10 minute . Se scoate si se lasa 10 min inainte de a taia .

lasagna_1.JPG

POFTA BUNA!
Cerurile si pamantul nu-L pot cuprinde pe Dumnezeu
dar inima omului Il cuprinde. De aceea, sa nu ranesti niciodata inima omului...

Nikos Kaazantzakis

#2 Adina_K

Adina_K

    The Black Princess

  • Membri
  • 1826 posturi
  • Gender:Female
  • Location:A cote de la vache qui rit :)

Postat 21 January 2010 - 08:58 PM

s-a salvat.. arata minunat!
ar fi prima data cand fac.. sper sa imi iasa! macar pe jumatate de aratoasa si gustoasa cum e a ta smile.gif



#3 Giorgiana

Giorgiana

    Vedeta culinara

  • Membri
  • 4630 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 21 January 2010 - 09:07 PM

Eu tocmai te intrebam la "Ce gatim astazi" cum ai facut lasagna si tu hop! cu reteta. Acum m-am lamurit si trebuie notat.
Multumesc frumos!

Editat de Giorgiana, 21 January 2010 - 09:08 PM.


#4 blue jay

blue jay

    Big Chef

  • Membri
  • 955 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Undeva cindva

Postat 22 January 2010 - 03:52 AM

CITAT(Adina_K @ Jan 21 2010, 08:58 PM) <{POST_SNAPBACK}>
s-a salvat.. arata minunat!
ar fi prima data cand fac.. sper sa imi iasa! macar pe jumatate de aratoasa si gustoasa cum e a ta smile.gif

Multumesc Adina.Trebuie sa-ti iasa , ca e tare usor de facut . Nici eu nu prea am timp si nici rabdare dar Lasagna iese bine.
Inca ceva, daca incercati sa folositi alt sos decit cel ptr spagetti, aveti grija sa nu fie acrisor,in care caz ii puteti adauga o lingurita -doua de zahar,altfel riscati sa va iasa lasagna cam acrisoara.

Mi-a facut placere ! Georgiana
Spor la treaba si ziceti-mi cum v-a placut !
Cerurile si pamantul nu-L pot cuprinde pe Dumnezeu
dar inima omului Il cuprinde. De aceea, sa nu ranesti niciodata inima omului...

Nikos Kaazantzakis



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi