Sari la conținut

Poză

Biscuiti din branza Cheddar cu chimen


47 răspunsuri la acest topic

#1 Guvi

Guvi

    Master of disaster

  • Administratori
  • 8299 posturi
  • Gender:Female
  • Location:cu curca la raze

Postat 24 January 2010 - 07:14 PM

Este o reteta extrem de usor de facut (si de mancat tongue.gif)

Ingredientele:

DSC02349.JPG

350 gr branza Cheddar data pe razatoare (eu am cumparat-o gata rasa)
200 gr faina
113 gr unt moale
jumatate lingurita chimen (eu am pus chiar ceva mai mult, ador chimenul)
1/4 lingurita sare

Incalziti cuptorul la 425 grade Farenheit (cam 220 grade Celsius).

Intr-un castron amestecati cu mana toate ingredientele
DSC02351.JPG

pana obtineti asta
DSC02352.JPG

Eu am impartit aluatul in trei, fiecare parte am rulat-o asa
DSC02353.JPG

Ajunsa aici, in general pun aluatul la frigider vreun sfert de ora, aseara n-am mai avut rabdare si-am constatat ca nu este neaparat necesar sa fie pus la rece. Drept pentru care m-am apucat sa-l tai in felii cam de 1 cm grosime
DSC02354.JPG

Am mai subtiat putin feliile si le-am pus in tava neunsa, lasand ceva spatiu intre ele, dupa care le-am bagat la cuptor
DSC02355.JPG

Si produsul finit, dupa 10-12 minute
DSC02356.JPG

Se lasa sa se raceasca pe un gratar,nu va frigeti limba cum am facut eu! laugh.gif

Reteta zice ca din aceste cantitati va ies cam 54 biscuiti, eu nu i-am numarat. Se depoziteaza intr-un recipient bine inchis si tin 3 zile, spune cartea. La mine n-au rezistat mai mult de 2 zile niciodata, nici cand am facut reteta dubla biggrin.gif . Daca mai puneti si o bere buna alaturi... Se pot face, evident, mai grosi sau mai subtiri, in functie de cum doriti.

Guvi's


Fan n_puiu



Lord, grant me the serenity to accept the things I cannot change, the courage to change the things I can,
and the wisdom to hide the bodies of those people I had to kill because they pushed me too far

#2 kaperonis_27762

kaperonis_27762

    Master of disaster

  • Membri
  • 3616 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 24 January 2010 - 07:41 PM

nici mai grosi, nici mai subtiri, ai tai sint perfecti. o sa-i dau link-ul fiicei mele, ca e moarta dupa biscuiti sarati. sa traiesti, guvi!!!!

#3 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 24 January 2010 - 08:51 PM

Mvaaai smile.gif misto idee si pentru un bufet, ca se pot face in avans, sa nu o pierd ca e de retinut. Indexam si dam mai departe.
Ale mele


şi când plâng eu râd

#4 Bogdana

Bogdana

    Master of disaster

  • Membri
  • 8527 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 25 January 2010 - 07:06 PM

ptiu, ptiu ce gospodina avem aici!

bravo harnicuta, aduc un pic cu saleurile neaose dar sunt mai sofisticati
Asa, si?



#5 Guvi

Guvi

    Master of disaster

  • Administratori
  • 8299 posturi
  • Gender:Female
  • Location:cu curca la raze

Postat 27 January 2010 - 04:59 AM

In juma' de ora (de la inceput pana la sfarsit) ii aveti pe masa, parole d'honneur! wink.gif

Guvi's


Fan n_puiu



Lord, grant me the serenity to accept the things I cannot change, the courage to change the things I can,
and the wisdom to hide the bodies of those people I had to kill because they pushed me too far

#6 little coffee

little coffee

    Master of disaster

  • Membri
  • 8748 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 27 January 2010 - 02:23 PM

QUOTE(Guvi @ Jan 27 2010, 04:59 AM) <{POST_SNAPBACK}>
In juma' de ora (de la inceput pana la sfarsit) ii aveti pe masa, parole d'honneur! wink.gif



marfa!! imi plac, asa cum imi plac toate lucrurile sarate!
"Iubesc pisicile pentru ca ma simt bine in casa mea; si incetul cu incetul, acestea devin sufletul sau vizibil"- Jean Cocteau

#7 Aninita

Aninita

    Master of disaster

  • Membri
  • 3164 posturi

Postat 27 January 2010 - 06:42 PM

...am data cu "gugal" si zice ca e o branza care se face in Anglia...adica specifica...dar se mai face ea si prin tari nordice...
In Italia tre' s-o caut...ca n-am vazut-o...
In Franta am vazut o gramada de "branza portocalie" ca asta...si tot timpul ziceam sa iau....dar n-am luat (chiar si acum cateva zile eram pe acolo si tot n-am luat.........uofffffffffffffff)

Nu as vrea sa fac probe cu alt tip de branza...O sa ma uit totusi la Metro...cine stie?

Calumea treaba reteta asta...nu mai stai sa intinzi foaie...taie cu forma...stelutze, cerculete...unge cu ou...presara chimen...

#8 Guvi

Guvi

    Master of disaster

  • Administratori
  • 8299 posturi
  • Gender:Female
  • Location:cu curca la raze

Postat 27 January 2010 - 07:54 PM

QUOTE(Aninita @ Jan 27 2010, 07:42 PM) <{POST_SNAPBACK}>
...am data cu "gugal" si zice ca e o branza care se face in Anglia...adica specifica...dar se mai face ea si prin tari nordice...
In Italia tre' s-o caut...ca n-am vazut-o...
In Franta am vazut o gramada de "branza portocalie" ca asta...si tot timpul ziceam sa iau....dar n-am luat (chiar si acum cateva zile eram pe acolo si tot n-am luat.........uofffffffffffffff)

Nu as vrea sa fac probe cu alt tip de branza...O sa ma uit totusi la Metro...cine stie?

Calumea treaba reteta asta...nu mai stai sa intinzi foaie...taie cu forma...stelutze, cerculete...unge cu ou...presara chimen...


Aninita, vezi ca mai este si Monterey Jack care tot portocalie e, dar are alt gust si alta structura. Reteta zice ca poti inlocui cu Swiss cheese, dar sa adaugi piper cayenne rosu, fiindca nu are un gust atat de pronuntat. Ma gandesc ca ar putea merge si cu Parmigiano sau poate Pecorino, nu sunt sigura.

Succes la gasit Cheddar! biggrin.gif

Guvi's


Fan n_puiu



Lord, grant me the serenity to accept the things I cannot change, the courage to change the things I can,
and the wisdom to hide the bodies of those people I had to kill because they pushed me too far

#9 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 27 January 2010 - 08:19 PM

Guvi, banuiesc eu ca swisscheese e gruyere smile.gif
aninita , sigur iese bine cu parmezan. am vazut multe retete cu unt, faina si parmezan

http://www.buttalapa...rmigiano/12703/
Fan n_puiu for ever



#10 Aninita

Aninita

    Master of disaster

  • Membri
  • 3164 posturi

Postat 27 January 2010 - 08:29 PM

CITAT(Guvi @ Jan 27 2010, 08:54 PM) <{POST_SNAPBACK}>
merge si cu Parmigiano

Succes la gasit Cheddar! biggrin.gif



CITAT(stella @ Jan 27 2010, 09:19 PM) <{POST_SNAPBACK}>
aninita , sigur iese bine cu parmezan. am vazut multe retete cu unt, faina si parmezan



Io incerc sa gasesc Cheddar...
Parmigiano in biscuiti..."sa-l manance cainii"...Biscuitii facuti cu el au miros de "ciorapi murdari"...scuzati-ma nu era poate nici locul unde sa afirm asta...dar asta-i adevarul...(pt. cine are de gand sa strice parmigiano in astfel de retete...mai bine sa-l puna crud in altceva...paste , supa etc...dar incalzit prin coacere are un miros naspa...)

Pecorino fiind o branza mai grasa ma gandesc ca ar merge...

#11 Guvi

Guvi

    Master of disaster

  • Administratori
  • 8299 posturi
  • Gender:Female
  • Location:cu curca la raze

Postat 27 January 2010 - 08:36 PM

QUOTE(stella @ Jan 27 2010, 09:19 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Guvi, banuiesc eu ca swisscheese e gruyere smile.gif
aninita , sigur iese bine cu parmezan. am vazut multe retete cu unt, faina si parmezan

http://www.buttalapa...rmigiano/12703/


Stella, nu te contrazic, dar aici multe chestii nu sunt ce par a fi, de exemplu Swiss cheese-ul pe care l-am gasit eu e de fapt Emmenthaler-ul, iar pe Gruyere am gasit-o sub denumire proprie laugh.gif

Guvi's


Fan n_puiu



Lord, grant me the serenity to accept the things I cannot change, the courage to change the things I can,
and the wisdom to hide the bodies of those people I had to kill because they pushed me too far

#12 Roxana.

Roxana.

    Peculiar State of Mind

  • Membri
  • 6115 posturi
  • Gender:Female
  • Location:here and there

Postat 27 January 2010 - 10:28 PM

Cheddar este si de culoare alba, nu neaparat galben



#13 kismoni

kismoni

    Master of disaster

  • Membri
  • 6198 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Oradea-Brescia

Postat 27 January 2010 - 11:03 PM

QUOTE(Aninita @ Jan 27 2010, 07:29 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Io incerc sa gasesc Cheddar...
Parmigiano in biscuiti..."sa-l manance cainii"...Biscuitii facuti cu el au miros de "ciorapi murdari"...scuzati-ma nu era poate nici locul unde sa afirm asta...dar asta-i adevarul...(pt. cine are de gand sa strice parmigiano in astfel de retete...mai bine sa-l puna crud in altceva...paste , supa etc...dar incalzit prin coacere are un miros naspa...)

Pecorino fiind o branza mai grasa ma gandesc ca ar merge...

sa stii ca am vazut si chiar am luat odata ,e cel ce se foloseste si la mcdonald's la produsele cu cheese dar nu mai tin minte unde sad.gif trebuie sa fie smile.gif

#14 Laura.lala

Laura.lala

    Master of disaster

  • Membri
  • 2514 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Portugalia/Portocalia

Postat 28 January 2010 - 12:35 AM

Guvi, imi place ce-ai copt tu acolo!!! Combinatiile de branza cu chimen sunt slabiciunea mea. Si ce-mi place si mai mult e ca reteta e simpla, rapida asa ca pentru o gospodina lenesa ca mine. laugh.gif Plus ca, prin nu stiu ce minune, gasesc aici la noi si branza Cheddar gata razuita!!! icon_cheers.gif Am trecut-o pe lista!

GVIS - Dr. Galea Romeo Florin, Cluj-Napoca, 09.01.2002


#15 Guvi

Guvi

    Master of disaster

  • Administratori
  • 8299 posturi
  • Gender:Female
  • Location:cu curca la raze

Postat 28 January 2010 - 02:16 AM

QUOTE(Laura.lala @ Jan 28 2010, 01:35 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Guvi, imi place ce-ai copt tu acolo!!! Combinatiile de branza cu chimen sunt slabiciunea mea. Si ce-mi place si mai mult e ca reteta e simpla, rapida asa ca pentru o gospodina lenesa ca mine. laugh.gif Plus ca, prin nu stiu ce minune, gasesc aici la noi si branza Cheddar gata razuita!!! icon_cheers.gif Am trecut-o pe lista!


Oho, stii cum aluneca pe gat cu o bere? laugh.gif Pofta mare!

Guvi's


Fan n_puiu



Lord, grant me the serenity to accept the things I cannot change, the courage to change the things I can,
and the wisdom to hide the bodies of those people I had to kill because they pushed me too far

#16 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 29 January 2010 - 06:41 PM

Cumparat cheddar (nu original, ci facut de hochland), cum prind bucataria la liber ii dau bice. fac o portie (ca nu am cum cantari ingredientele) si sa vedem ce iese smile.gif
Ale mele


şi când plâng eu râd

#17 Cayafa

Cayafa

    Big Chef

  • Membri
  • 934 posturi

Postat 29 January 2010 - 07:04 PM

Guvi, azi am facut biscuitii, au iesit excelenti. Din pacate ii vroiam pentru maine, dar s-au terminat, asa ca maine tre' sa mai fac o tura. Asa ca iti foarte multumesc pentru bunatatea de reteta. floare.gif

Gastric Sleeve, 23 ian. 2009, Dr. Rubin Munteanu

#18 Pocahontas

Pocahontas

    in coltzul advers

  • Membri de onoare
  • 24480 posturi
  • Gender:Female
  • Location:stanga la dreapta
  • Interests:alea alea

Postat 29 January 2010 - 09:00 PM

Guvi, am copiat reteta pe o hartie si-am impuscat-o in usa de la frigider, asta inseamna ca in 3-4 zile o fac
da' inainte de asta zi si mie ce-s biscuitii astia ? aperitiv, sau ce ? vreau sa-i pun la masa pe langa alte aperitive, zi daca e bine sau ma fac de cacao biggrin.gif
Cand musti din ei cum sunt ? faramiciosi, crocanti, nisiposi ? daca-s aperitiv zi ce pot sa mai bag in ei ca sa-i fac mai aperitiv biggrin.gif , poate verdeturi, laptuci, ceva


#19 SANDI

SANDI

    ETE FLEOSHC!!

  • Membri
  • 6948 posturi
  • Location:din spatiu
  • Interests:......................

Postat 29 January 2010 - 09:09 PM

QUOTE(BD @ Jan 29 2010, 06:41 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Cumparat cheddar (nu original, ci facut de hochland), cum prind bucataria la liber ii dau bice. fac o portie (ca nu am cum cantari ingredientele) si sa vedem ce iese smile.gif



Ptiu, ptiu sa nu te deochi! biggrin.gif

#20 Guvi

Guvi

    Master of disaster

  • Administratori
  • 8299 posturi
  • Gender:Female
  • Location:cu curca la raze

Postat 29 January 2010 - 09:38 PM

QUOTE(BD @ Jan 29 2010, 07:41 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Cumparat cheddar (nu original, ci facut de hochland), cum prind bucataria la liber ii dau bice. fac o portie (ca nu am cum cantari ingredientele) si sa vedem ce iese smile.gif


Astept blob6.gif! Sa-mi zici si langa ce bere ii pui! laugh.gif

QUOTE(Cayafa @ Jan 29 2010, 08:04 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Guvi, azi am facut biscuitii, au iesit excelenti. Din pacate ii vroiam pentru maine, dar s-au terminat, asa ca maine tre' sa mai fac o tura. Asa ca iti foarte multumesc pentru bunatatea de reteta. floare.gif


Sa-ti fie de bine, ma bucur ca ti-au placut! Asa-i ca-s usor de facut?

QUOTE(Pocahontas @ Jan 29 2010, 10:00 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Guvi, am copiat reteta pe o hartie si-am impuscat-o in usa de la frigider, asta inseamna ca in 3-4 zile o fac
da' inainte de asta zi si mie ce-s biscuitii astia ? aperitiv, sau ce ? vreau sa-i pun la masa pe langa alte aperitive, zi daca e bine sau ma fac de cacao biggrin.gif
Cand musti din ei cum sunt ? faramiciosi, crocanti, nisiposi ? daca-s aperitiv zi ce pot sa mai bag in ei ca sa-i fac mai aperitiv biggrin.gif , poate verdeturi, laptuci, ceva


Fata, biscuitii astia sunt ce vrei tu, doar desert nu! Pune-i linistita langa aperitive, nu te faci de ras. Cartea din care am luat reteta este de aperitive.
Depinde daca-i faci mai subtiri sau ma grosi, daca-s mai subtiri sunt crocanti, daca-i faci mai grosi sunt mai fragezi si mai sfaramiciosi. Nu-s ce mai poti baga in ei, poate niste ardei iute laugh.gif , eu n-am incercat cu verdeata sau alte adaugiri.

QUOTE(SANDI @ Jan 29 2010, 10:09 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ptiu, ptiu sa nu te deochi! biggrin.gif


Tu mai bine presteaza in loc sa chibitzezi de pe margine laugh.gif

Guvi's


Fan n_puiu



Lord, grant me the serenity to accept the things I cannot change, the courage to change the things I can,
and the wisdom to hide the bodies of those people I had to kill because they pushed me too far



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi