Sari la conținut

Poză

Inimioare cu jeleu


6 răspunsuri la acest topic

#1 ani67

ani67

    Captain Cook

  • Membri
  • 415 posturi

Postat 13 February 2010 - 10:12 PM

Inimioare cu jeleu
Cantitati;
Un pachet aluat foitaj,100 g zahar pudra,3 linguri de pesmet alb,250 g branzica proaspata de vaci,150 g stafide,o esenta de vanilie,un compot din struguri negri(rosii),o folie potrivita de aluminiu,cateva scobitori din bambus bambus
Preparare;
Din folia de aluminiu ,rasucita bine se fac niste inimioare in care infigem scobitori, usor distantate intre ele Aluatul dezghetat la temperatura camerei,se intinde pe masa de lucru,apoi decupam din el, inimioare la marimea tiparului din folie,care vor fi baza prajiturilor si cateva fasii subtiri,care vor fi lateralul prajiturilor
Branza de vaci se amesteca bine cu zaharul pudra,esenta ,stafidele(inmuiate inainte in putina apa calda ca sa se umfle) si pesmetul alb.
Printre scobitorile infipte in imimioarele de aluminiu,se trec cu grija,fasiile subtiri de foitaj,la fel ca impletitura unui cosulet.Odata facuta aceasta operatiune,se umplu cosuletele obtinute cu amestecul de branza de vaci,presand usor cu lingurita,apoi se decoreaza cu boabele de struguri, scurse de zeama de compot si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la copt ,in cuptorul incins foarte bine,cca 15-20 de minute,la foc mai iute.Dupa ce s-au copt ,se lasa cateva minute sa se raceasca bine,apoi se scot cu grija scobitorile si mulajul din folie al inimioarelor
Un plic de jelle-tort se dizolva in zeama de compot ramasa,apoi se pune pe foc ca 1-2 minute ,amestecandu-se continuu,pana se ingroasa usor.Se toarna deasupra inmioarelor si se lasa cateva minute sa se inchege.Restul de jeleu se varsa pe o farfurie si se da la rece sa se intareasca ,apoi se decupeaza din el forme de inimioare cu care se va decora platoul pe care asezam prajiturelele.Se servesc dupa ce s-au racit bine.
Pofta buna!

Imagini atașate

  • DSCF3882.jpg
  • DSCF3923.jpg
  • DSCF3850.jpg
  • DSCF3857.jpg
  • DSCF3859.jpg
  • DSCF3865.jpg


#2 ani67

ani67

    Captain Cook

  • Membri
  • 415 posturi

Postat 13 February 2010 - 10:18 PM

continuare...

Imagini atașate

  • DSCF3871.jpg
  • DSCF3874.jpg
  • DSCF3879.jpg
  • DSCF3892.jpg
  • DSCF3906.jpg
  • DSCF3900.jpg


#3 kaperonis_27762

kaperonis_27762

    Master of disaster

  • Membri
  • 3616 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 14 February 2010 - 09:49 AM

foarte ingenioase cosuletele impletite din foietaj. imi plac. bravo!!!

mie nu mi-a sarit in ochii acest topic de la imagini, eu mergeam tot la concursuri si eram dezamagita ca nu posteaza nimeni nimic laugh.gif

#4 laura_laurentiu

laura_laurentiu

    Master of disaster

  • Membri
  • 3909 posturi
  • Location:Banat

Postat 15 February 2010 - 05:41 PM

Frumoase foc! wink.gif

#5 tzunee

tzunee

    Big Chef

  • Membri
  • 798 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Oradea

Postat 15 February 2010 - 06:18 PM

foarte frumoase si ce idee ingenioasa...

floare.gif


#6 ani67

ani67

    Captain Cook

  • Membri
  • 415 posturi

Postat 15 February 2010 - 09:33 PM

Multumesc notworthy.gif

#7 vio_dreams

vio_dreams

    micro Bucatar

  • Membri
  • 25 posturi

Postat 16 February 2010 - 01:40 PM

Geniale cosuletele din foetaj!Nu mi-as fi imaginat in veci cum au fost facute!



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi