Sari la conținut

Poză

Portofele din piept de pui, pentru concursul "Luna dragostei 2010"


8 răspunsuri la acest topic

#1 ani67

ani67

    Captain Cook

  • Membri
  • 415 posturi

Postat 17 February 2010 - 04:53 PM

Portofele din piept de pui
Cantitati;3 bucati de piept de pui dezosat(numai partea mai groasa,dinspre cap,se foloseste,cam doua portofele la un piept),doua linguri de mustar usor picant,sare,3 ardei kapia rosu,10 ciuperci,1-2 cepe potrivite,4-5 catei de usturoi,un morcov potrivit,o legatura de patrunjel verde,50 g masline feliate,amestec de condimente uscate(cimbrisor,busuioc,maghiran,oregano,coriandru)piper cu aroma de lamaie,cca 200g pesmet auriu granulat,ulei pentru prajit,12 scobitori de bambus
Preparare;
Se portioneaza pieptul de pui(parte mai groasa,cam 6 buc,la 3 piepti de pui mari),apoi se intind usor cu ciocanul de snitele,acoperite cu un celofan ,pentru a nu rupe carnea.Bucatile obtinute se sectioneaza pe lung, fara a ajunge in margine,cu varful unui cutit ascutit,formand niste portofele in bucatile de piept.Ardeiul kapie se prajeste intreg in ulei,apoi se curata de pielita,fiecare ardei curatat se taie pe lung in doua bucati,indepartandu-se cotoarele si semintele.
In putin ulei de masline se caleste foarte putin ceapa taiata marunt cu morcovul dat prin razatoarea mica si usturoiul felit subtire,apoi se adauga si ciupercile curatate si feliate.Se amesteca usor pana se inmoaie bine apoi se adauga si maslinele feliate,se potriveste de sare si piper,se opreste focul si se amesteca cu patrunjelul tocat marunt.
In fiecare portofel se introduce cate o jumatate de ardei prajit apoi se indeasa umplutura de ciuperci si se prinde cu grija cu cate doua scobitori fiecare gura de portofel,astfel incat sa nu curga.Portofelele incarcate si sigilate se condimenteaza pe ambele parti cu amestec de condimente uscate ,se sareaza si se pipereaza cu un praf de piper cu gust de lamaie,apoi se ung pe fiecare parte cu mustar usor picant si se lasa cateva minute sa se condimenteze(cca 30 min).Fiecare portofel astfel condimentat se tavaleste bune prin pesmet auriu granulat si apoi se prajeste in ulei incins,la foc potrivit.Se scot pe servetele absorbante pentru a scapa de surplusul de ulei,apoi se servesc cu salata de sezon
Pofta buna!
Cateva sfaturi;
-Bucatile de carne mai subtiri care ne-au ramas de la piepturi,se intind bine cu ciocanul de snitele si cu ele ,,carpim"gaurelele facute din greseala la portofele
-Dupa ce s-au tavalit portofelele prin pesmet,eu le mai las cca 5 -10 minute,pentru a se inmuia putin pesmetul granulat si apoi le prajesc,astfel pesmetul nu pocneste si nu se arde


Imagini atașate

  • DSCF4590.jpg
  • DSCF4594.jpg
  • DSCF4597.jpg
  • DSCF4520.jpg
  • DSCF4524.jpg


#2 ani67

ani67

    Captain Cook

  • Membri
  • 415 posturi

Postat 17 February 2010 - 05:00 PM

continuare...

Imagini atașate

  • DSCF4527.jpg
  • DSCF4528.jpg
  • DSCF4526.jpg
  • DSCF4534.jpg
  • DSCF4538.jpg


#3 ani67

ani67

    Captain Cook

  • Membri
  • 415 posturi

Postat 17 February 2010 - 05:13 PM

continuare..

Imagini atașate

  • DSCF4540.jpg
  • DSCF4545.jpg
  • DSCF4554.jpg
  • DSCF4558.jpg
  • DSCF4578.jpg


#4 kaperonis_27762

kaperonis_27762

    Master of disaster

  • Membri
  • 3616 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 17 February 2010 - 09:00 PM

wow, ce bine arata sectiunea, ani!!! cind pun mina pe niste piept, fac si eu, ca restul ingredientelor le am mereu in casa.

#5 foxyy

foxyy

    Master of disaster

  • Membri
  • 4894 posturi
  • Gender:Female
  • Location:AP

Postat 17 February 2010 - 09:28 PM

CITAT(ani67 @ Feb 17 2010, 04:13 PM) <{POST_SNAPBACK}>
continuare..



Ce idee buna! Felicitari pentru reusita! hello2.gif Poate saptamana viitoare incerc si eu sa le fac, sa vedem daca ma si descurc! confused2.gif




In viata risipim ani, iar la batranete cersim clipe.......

#6 lisa_magic

lisa_magic

    Big Chef

  • Membri
  • 510 posturi

Postat 18 February 2010 - 05:57 AM

deci salivezi de numa'....
Mama de blondina ciufulita si strumf neastamparat

#7 ani67

ani67

    Captain Cook

  • Membri
  • 415 posturi

Postat 18 February 2010 - 11:05 AM

Multumesc fetelor pupic.gif eusa_wall.gif

#8 korres

korres

    Bucataras

  • Membri
  • 57 posturi

Postat 18 February 2010 - 01:22 PM

Un fel de portofelase am incercat si eu...cu alta umplutura (a ta mi se pare mai buna).
Cele cu pui au iesit bune.
Dar am facut greseala sa incerc si cu porc, si cred ca am avut focul cam mare, pt ca s-au facut doar la suprafata icon_porc.gif
Ale tale arata forte bine. Cand voi incerca, o sa postez.

#9 ani67

ani67

    Captain Cook

  • Membri
  • 415 posturi

Postat 18 February 2010 - 05:31 PM

Sunt foarte bune,astept poze wave.gif



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi