Sari la conținut

Poză

Rolls Cinnabon


145 răspunsuri la acest topic

#1 Gabi Cara

Gabi Cara

    Master of disaster

  • Membri
  • 2538 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 20 March 2010 - 03:21 PM

Daca ai treaba prin partile de nord ale capitalei si te impinge nevoia sa-ti faci cumparaturile din locurile pompoase, cu nume pretioase si brenduri de import, cu marfa rara si cat se poate de asortata pentru un cont baban, ceva special iti poate atrage atentia. Sa vezi cu ochii tai cum se prepara niste minunatii ce le vei manca nici peste 15-20 de minute. Nu mai zic de miros, ca in apropierea acelor doua magazine cu servire la tejghea, te paleste in moalele narilor o mireasma imbietoare de scortisoara, de iti cade glicemia sub calcaie si te paste un tzunami printre dinti. Si daca esti masochist, poti sa stai cu orele sa casti gura ca melcu' la papuci cum in fata ta se perinda, afectati, indivizii de dupa tejghea si nu stau o clipa locului, cantarind, masurand cu rigla si preparand milimetric acele rulade pe care nu le vei uita niciodata. Dupa ce-ai mancat asemenea desert, plangi ca nu mai ai, plangi ca-i prea departe sa-ti iei altele, sau te uiti zgarcit in punga, ca nu-s deloc ieftine. Manaci si plangi. Si dupa ce ai terminat, ramai cu plansu'. Asta doar daca nu te impunge talentu' sa-ti faci singur minunatiile astea.

0_cinnabon.jpg

Reteta preluata de pe blogul Kyrei

INGREDIENTE ALUAT
- 2 si 1/2 lingurite de drojdie uscata
- 1 cup de lapte cald
1/2 cup zahar
- 80 g de unt moale
- 1 lingurita de sare
- 2 oua
- 4 si 1/2 cups de faina 000

INGREDIENTE UMPLUTURA
- 1 cup zahar brun
- 2 si 1/2 linguri de scortisoara Makara (eu am folosit scortisoara normala)
- 80 g de unt (margarina) moale

INGREDIENTE GLAZURA
- 90 de g unt
- 1 si 1/2 cups de zahar pudra
- 90 g de crema de branza (Philadelphia)
- sos de caramel
- nuci Pekan (eu am folosit nuci bastinase)

PREPARARE
In vasul robotului se dizolva drojdia in lapte caldut.
1_lapte_cu_drojdie.jpg

Apoi se adauga zaharul, untul moale, ouale, sarea si faina.
Se amesteca si se incepe framantatul, pana cand se obtine un alauat elastic, usor lipicios,
dar care sa nu se lipeasca de maini.
2_oua_unt.jpg

Se unge aluatul cu putin ulei si se lasa la crescut, acoperit...
4_aluat_framantat.jpg

...pana isi dubleaza valumul.
5_aluat_crescut.jpg

Pe blatul de lucru se presara putina faina, se rastoarna aluatul si cu ajutorul sucitorului
se intinde o foaie de forma unui dreptunghi, cu lungimea de 54 cm si latimea de 40 cm
si o grosime ce ar trebui sa fie putin peste jumatate de centimetru.
6_foaie_de_aluat.jpg


#2 Gabi Cara

Gabi Cara

    Master of disaster

  • Membri
  • 2538 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 20 March 2010 - 03:28 PM


Suprafata foii se unge cu unt si se presara amestecul de zahar brun si scortisoara...8_compozitie.jpg


...avand grija ca stratul sa fie cat mai uniform.9_inainte_de_rulare.jpg


Aluatul se ruleaza cu grija pe lungime...10_rulada.jpg


...iar cu ajutorul unei bucati de ata...11_taierea_cu_ata.jpg


...se taie ruloul in bucati cu lungimea de 4-5 cm.
Este de preferat aceasta metoda de taiere, pentru ca ata taie perfect, fara sa turteasca forma
si fara sa murdareasca suprafata taieturii.12_taietura.jpg


#3 Gabi Cara

Gabi Cara

    Master of disaster

  • Membri
  • 2538 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 20 March 2010 - 03:31 PM


Melcisorii obtinuti se culca distantati...13_taiata.jpg


...intr-o tava tapetata cu hartie de copt, unde se lasa la crescut pentru inca 30 de minute,
timp in care cuptorul se incinge la 200 de grade Celsius.14_asteptand_in_tava.jpg


Rulourile se coc timp de 10-12 minute.18_coapte.jpg


In timp ce rulourile sunt in cuptor, se prepara glazura, amestecand cu un mixer toate ingredientele,
pana se obtine o crema usoara si pufoasa.15_crema_de_branza.jpg


#4 Gabi Cara

Gabi Cara

    Master of disaster

  • Membri
  • 2538 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 20 March 2010 - 03:37 PM

Cand rulourile sunt coapte, fierbinti, se acopera cu glazura, din belsug.19_stropite_cu_crema.jpg


Fiind fierbiniti, temperatura ridicata faca ca glazura sa se topeasca...20_detaliu_copate.jpg


...si sa se scurga, patrunzand prin peste tot.21_detaliu_copate.jpg


Se servesc calde, acompaniate de sos caramel, care poate fi preparat in casa.
Azi am calcat in strachini si pentru doua bucati am folosit juma de sticla de sos din comert,
dar in asta am incredere. N-are litere nocive. E-uri bre.17_sirop_caramel.jpg


Si peste sos se presara multa nuca maruntita.16_nuci_tocate.jpg



#5 Gabi Cara

Gabi Cara

    Master of disaster

  • Membri
  • 2538 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 20 March 2010 - 03:41 PM

Portii dupa gabarit, nene Iancule. Pentru mine, o rulada, e drept, cea mai bengoasa...22_portie.jpg


...iar pentru onorabilu' domn' Z, care aRE gabarit depasit, doua, ca face cat doi.23_portie.jpg


Dar ce, credeti ca a putut sa infulece doua?
Eroare! A distrus trei, iar pe cea din poza, a patra, si-a inchis-o in seif. Conspiratia stie de ce!24_sectiune.jpg

POFTA BUNA !


Editat de Gabi Cara, 20 March 2010 - 03:43 PM.


#6 kismoni

kismoni

    Master of disaster

  • Membri
  • 6198 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Oradea-Brescia

Postat 20 March 2010 - 04:08 PM

QUOTE(Gabi Cara @ Mar 20 2010, 02:41 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Portii dupa gabarit, nene Iancule. Pentru mine, o rulada, e drept, cea mai bengoasa...
...iar pentru onorabilu' domn' Z, care aRE gabarit depasit, doua, ca face cat doi.
Dar ce, credeti ca a putut sa infulece doua?
Eroare! A distrus trei, iar pe cea din poza, a patra, si-a inchis-o in seif. Conspiratia stie de ce!
POFTA BUNA ![/b]



Gabi pentru descriere nota 10*, am ras in sinea mea smile.gif
dar imi pare rau pentru rolluri doar 9 .....pai sa pui tu foto fara parfumul rau da se puoate? biggrin.gif
cred ca maine pun mana, si le fac ca tare apetisante sunt wink.gif

edit : ca ramase o foto la reply

Editat de kismoni, 20 March 2010 - 04:18 PM.


#7 Druta_33025

Druta_33025

    Big Chef

  • Membri
  • 686 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Malta(inainte Cluj-Napoca)

Postat 20 March 2010 - 04:08 PM

Doamne Gabi,cat de bine pot sa arate love10.gif
Am facut si eu de multe ori rolls cinnamon,reteta annei olson,dar a ta e super,plus cu glazura asta si nuca,deja imi ploua in gura smile.gif .Am salvat reteta si o voi face-o curand.Multumesc mult Gabi pt reteta floare.gif

Editat de cristina-simona, 20 March 2010 - 04:20 PM.

cristina

#8 krys_flo

krys_flo

    Bucataras

  • Membri
  • 151 posturi
  • Gender:Female
  • Location:bucuresti

Postat 20 March 2010 - 04:16 PM

Gabi felicitari pentru Rolls Cinnabon, ti-au iesit ca de "revista". Eu chiar cautam reteta asta. floare.gif

#9 julix_2007

julix_2007

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 7643 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Suceava

Postat 20 March 2010 - 08:04 PM

Vai, cum pot sa arate bunatatile astea. Introducerea e pe masura. O sa le fac intr-o zi cu soare.... si cu doua dimineti, ca nu am timp mai deloc, dar tot o sa le fac.

#10 foxyy

foxyy

    Master of disaster

  • Membri
  • 4894 posturi
  • Gender:Female
  • Location:AP

Postat 20 March 2010 - 09:00 PM

Superba reteta, descrierea iti descreteste fruntea si-ti da dureri de falci de-atata ras, iar pozele..... ma fac sa-mi para bine ca mi-am dat laptopul mai departe, ca altfel il innecam! la.gif
Sper sa fac melcisorii curand, poate chiar cand ajung acasa - le fac alor mei o surpriza! biggrin.gif Saru'mana pentru reteta! floare.gif




In viata risipim ani, iar la batranete cersim clipe.......

#11 kaperonis_27762

kaperonis_27762

    Master of disaster

  • Membri
  • 3616 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 20 March 2010 - 09:20 PM

pot sa scot numai onomatopee? wow ohmy.gif , wooooowww ohmy.gif ohmy.gif , woooooooooooooooooowwwwwwwwww ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif

#12 Gabi Cara

Gabi Cara

    Master of disaster

  • Membri
  • 2538 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 20 March 2010 - 11:34 PM

CITAT(kismoni @ Mar 20 2010, 04:08 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Gabi pentru descriere nota 10*, am ras in sinea mea smile.gif
dar imi pare rau, pentru rolluri doar 9 ...pai sa pui tu foto fara parfumul rau, da se puoate? biggrin.gif
cred ca maine pun mana, si le fac ca tare apetisante sunt wink.gif

edit : ca ramase o foto la reply

Deci maine ai tai vor avea pe masa dintr-astea. Ce ma bucur. Sunt sigura ca vor fi foarte fericiti. Si eu un pic, pe langa ei. Pofta mare, draga mea. smile.gif

#13 Gabi Cara

Gabi Cara

    Master of disaster

  • Membri
  • 2538 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 20 March 2010 - 11:38 PM

CITAT(cristina-simona @ Mar 20 2010, 04:08 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Doamne Gabi, cat de bine pot sa arate love10.gif
Am facut si eu de multe ori rolls cinnamon, reteta Annei Olson, dar a ta e super, plus cu glazura asta si nuca, deja imi ploua in gura smile.gif Am salvat reteta si o voi face-o curand. Multumesc mult Gabi pt. reteta floare.gif

De cand le-am gustat facute de cei despre care vorbesc in descrierea topicului, am tot caut sa gasesc cum sunt facute, dar nu mi-a dat prin cap sa caut si prin retetarul Annei Olson. Multumesc de sugestie. E bine sa cunosti cat mai multe variante. floare.gif

#14 Gabi Cara

Gabi Cara

    Master of disaster

  • Membri
  • 2538 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 20 March 2010 - 11:45 PM

CITAT(krys_flo @ Mar 20 2010, 04:16 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Gabi felicitari pentru Rolls Cinnabon, ti-au iesit ca de "revista". Eu chiar cautam reteta asta. floare.gif

Multumesc, draga mea, pentru. Ma bucur ca iti plac. Fa reteta asta si nu o sa-ti para rau. tongue.gif

#15 Gabi Cara

Gabi Cara

    Master of disaster

  • Membri
  • 2538 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 20 March 2010 - 11:51 PM

CITAT(julix_2007 @ Mar 20 2010, 08:04 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Vai, cum pot sa arate bunatatile astea. Introducerea e pe masura. O sa le fac intr-o zi cu soare.... si cu doua dimineti, ca nu am timp mai deloc, dar tot o sa le fac.

Suna a inceput de poveste din copilarie. Ceva cu, "cand o face plopu' pere si rachita clatite cu caimac..." Fato, lasa treaba si fa-le, ca dupa ce gusti dintr-una, nu te mai opresti. Parol ma cher. biggrin.gif

#16 Gabi Cara

Gabi Cara

    Master of disaster

  • Membri
  • 2538 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 20 March 2010 - 11:57 PM

CITAT(foxyy @ Mar 20 2010, 09:00 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Superba reteta, descrierea iti descreteste fruntea si-ti da dureri de falci de-atata ras, iar pozele..... ma fac sa-mi para bine ca mi-am dat laptopul mai departe, ca altfel il innecam! la.gif
Sper sa fac melcisorii curand, poate chiar cand ajung acasa - le fac alor mei o surpriza! biggrin.gif Saru'mana pentru reteta! floare.gif

Reteta e usor de facut, realitatea e ca in poze, adica apetisanta, doar ca are un miros de te-nbata iar gustul e erogen, ca gemi mancand.

Ca o masura de precautie, ia-ti portia...si fugi, ca altfel ramai fara. laugh.gif

#17 Gabi Cara

Gabi Cara

    Master of disaster

  • Membri
  • 2538 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 21 March 2010 - 12:01 AM

CITAT(jenny_kap @ Mar 20 2010, 09:20 PM) <{POST_SNAPBACK}>
pot sa scot numai onomatopee? wow ohmy.gif , wooooowww ohmy.gif ohmy.gif , woooooooooooooooooowwwwwwwwww ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif

Dar cand vei manca dintr-una, o sa te specializezi in altfel de sunete. Manaca si inregistreaza-te. biggrin.gif

#18 Misha

Misha

    Master of disaster

  • Membri
  • 2221 posturi
  • Gender:Female
  • Location:tasha's world
  • Interests:foto<br />pictura<br />desen liber<br />confectionare de bijuterii<br />

Postat 21 March 2010 - 12:02 AM

waw GABI eusa_drool.gif
rulouri cu scortisoara am facut si eu...dar ale tale.....ale tale sunt mai mult ca perfecte.... mincacios.gif arata intrun mare mare fel

#19 Pocahontas

Pocahontas

    in coltzul advers

  • Membri de onoare
  • 24480 posturi
  • Gender:Female
  • Location:stanga la dreapta
  • Interests:alea alea

Postat 21 March 2010 - 01:59 AM

CITAT(Gabi Cara @ Mar 20 2010, 11:57 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Reteta e usor de facut, realitatea e ca in poze, adica apetisanta, doar ca are un miros de te-nbata iar gustul e erogen, ca gemi mancand.

Ca o masura de precautie, ia-ti portia...si fugi, ca altfel ramai fara. laugh.gif


foarte tare biggrin.gif

super reteta ! mi-au placut explicatiile pline de antren, faza cu atza in loc de cutit, mi-au placut pozele
am mancat si eu acolo , cel mai mult imi plac alea cu nuci pecan si caramel
ale tale arata mult mai misto, alea de la ei stau mai prabusite in farfurie, sunt atat de inecate in sos si atat de moi, ca de multe ori le suspectez ca n-ar fi tocmai coapte
multumesc de reteta, nu e de trecut cu vederea, asa ca ma mobilizez sa o fac cat mai curand



#20 Pocahontas

Pocahontas

    in coltzul advers

  • Membri de onoare
  • 24480 posturi
  • Gender:Female
  • Location:stanga la dreapta
  • Interests:alea alea

Postat 21 March 2010 - 02:01 AM

apropo, ati vazut pe undeva nuci pecan, la vreun hipermarket, ceva ?



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi