Sari la conținut

Poză

Piept de pui cu sos de tarhon


20 răspunsuri la acest topic

#1 Guvi

Guvi

    Master of disaster

  • Administratori
  • 8299 posturi
  • Gender:Female
  • Location:cu curca la raze

Postat 19 January 2011 - 04:04 AM

Pentru doua persoane:
- 2 lingurite ulei infuzat cu usturoi
- 2 cepe verzi mai groase sau 4 mai subtiri, taiate marunt
- 1/2 lingurita de tarhon uscat
- 2 fileuri de piept de pui, dezosate si dezpielitate
- 1/4 lingurita sare
- 100 ml frisca lichida
- piper alb
- 2 lingurite tarhon proaspat tocat, plus inca putin ( se poate inlocui cu patrunjel proaspat)
- 70-80 ml vermut (sau vin alb)



N-am avut ulei infuzat cu usturoi, asa ca am improvizat, am adaugat un catel de usturoi ras in uleiul de masline pus la incins intr-o tigaie cu capac, in care pieptii de pui sa intre la fix



Am adaugat ceapa verde, am amestecat, apoi am adaugat tarhonul uscat, am amestecat din nou si le-am lasat un minut, amestecand inca de cateva ori



Am pus fileurile de pui in tigaie si am lasat la prajit 5 minute, cu grija ca sa nu se arda ceapa (daca da semne ca incepe sa se arda, puneti-o peste pieptii de pui)



Am intors pieptul pe partea cealalta si am adaugat vermutul (se poate inlocui cu vin alb). L-am lasat sa fiarba putin, apoi am adaugat sarea. Am acoperit si lasat sa fiarba la foc mic cam 13-15 minute, pana a fost gata puiul.







Am pus pieptul de pui pe farfurii incalzite, am adus restul de lichid la punctul de fierbere, apoi am adaugat frisca lichida si am amestecat bine



Am mai adaugat niste tarhon si piper alb, am mai lasat 2 minute



Am servit cu orez basmati in care am pus o lingura de unt si niste piper alb, am turnat sosul peste pui si am mai presarat tarhon (se poate inlocui cu patrunjel proaspat tocat)



Pofta mare!

Guvi's


Fan n_puiu



Lord, grant me the serenity to accept the things I cannot change, the courage to change the things I can,
and the wisdom to hide the bodies of those people I had to kill because they pushed me too far

#2 little coffee

little coffee

    Master of disaster

  • Membri
  • 8748 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 19 January 2011 - 10:09 AM

Miss polis woman, patrunjelul poate fi ok, dar nu poate inlocui tarhonul, parerea mea! Da asta sunt io in love cu tarhonul de la o varsta frageda!

ce fructe ai bagat sub orez??
"Iubesc pisicile pentru ca ma simt bine in casa mea; si incetul cu incetul, acestea devin sufletul sau vizibil"- Jean Cocteau

#3 kismoni

kismoni

    Master of disaster

  • Membri
  • 6198 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Oradea-Brescia

Postat 19 January 2011 - 10:48 AM

pe mine ceapa aia verde frageda m-a convins, cu tarhonul suntem dusmani dupa prima incercare :))
eu as face cu patrunjel si lamaie

sub orez ai rosii nu?

#4 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 19 January 2011 - 11:13 AM

Ma uitasem sa iti scriu un comentariu in inglish dar nu e reteta :)


E la moda tarhonul deci? Bineee.
Ale mele


şi când plâng eu râd

#5 simona

simona

    Master of disaster

  • Membri
  • 4968 posturi
  • Location:DE-Hessen

Postat 19 January 2011 - 11:28 AM

Guvi , am tot ce-mi trebuie acasa , ba chiar o multzime de bilutze de tarhon la congi precum si un borcan mare de tarhon uscat !

S-a facut!!!


Träume nicht dein Leben - sondern lebe deinen Traum.

#6 little coffee

little coffee

    Master of disaster

  • Membri
  • 8748 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 19 January 2011 - 12:09 PM

QUOTE(kismoni @ Jan 19 2011, 10:48 AM) <{POST_SNAPBACK}>
pe mine ceapa aia verde frageda m-a convins, cu tarhonul suntem dusmani dupa prima incercare :))
eu as face cu patrunjel si lamaie

sub orez ai rosii nu?


rosiile, tehnic vb sunt fructe doar ca nu le identificasem eu!
"Iubesc pisicile pentru ca ma simt bine in casa mea; si incetul cu incetul, acestea devin sufletul sau vizibil"- Jean Cocteau

#7 vali

vali

    Bucataras

  • Membri
  • 196 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 19 January 2011 - 12:28 PM

Arata super bine! Eu urasc tarhonul, asa ca se va face cu patrunjel!

#8 IriA

IriA

    Big Chef

  • Culinareasa lunii
  • 539 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Brasov

Postat 19 January 2011 - 12:46 PM

Una din cele mai bune fripturici cu sos incercate de mine prin deplasari a fost cu sos de tarhon. Dar, cum ai mei nici macar nu au pomenit de aceasta iarba, si am aflat de existenta ei dupa ce m-am maritat, nu m-am incumetat sa o folosesc niciodata. Poate totusi acum sa ii vina randul rolleyes.gif ?
Mersi pentru idee... ultima poza imi face o pofta teribila!
Zambiti! Viata se vede mai frumos din spatele unui zambet!

IriA.ro

#9 little coffee

little coffee

    Master of disaster

  • Membri
  • 8748 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 19 January 2011 - 12:52 PM

Eu zic sa incerci, este usor aromata si putin acrisoara, nu e genul de aroma care sa te intimideze! iar cu pestele sau puiul are o poveste de dragoste!

Bine, nu e cea mai mare a tarhonului, ca devenim off topic! D.gif
"Iubesc pisicile pentru ca ma simt bine in casa mea; si incetul cu incetul, acestea devin sufletul sau vizibil"- Jean Cocteau

#10 simona

simona

    Master of disaster

  • Membri
  • 4968 posturi
  • Location:DE-Hessen

Postat 19 January 2011 - 03:18 PM

Guvi , sunt io chioara sau nu ai scris cat vermut trebuie? Ca io-s pe punctul de a imbata puiul :)


Träume nicht dein Leben - sondern lebe deinen Traum.

#11 little coffee

little coffee

    Master of disaster

  • Membri
  • 8748 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 19 January 2011 - 03:26 PM

pana in 150 ml e ok!
"Iubesc pisicile pentru ca ma simt bine in casa mea; si incetul cu incetul, acestea devin sufletul sau vizibil"- Jean Cocteau

#12 Bus_39096

Bus_39096

    în_sorită

  • Moderatori
  • 3979 posturi
  • Gender:Female
  • Location:cit mai la vest
  • Interests:comedia umana

Postat 19 January 2011 - 03:28 PM

N-am mincat tarhon decit in ciorbe, dar sint gata sa incerc. Ma inviti? tongue.gif

arata a bine si cred ca e si bun daca l-ai facut pentru cine stiu eu D.gif
Toata lumea iti vrea binele... nu lasa pe nimeni sa ti-l ia!


#13 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 19 January 2011 - 03:32 PM

stormy, e bun si in sosuri si chiar si la peste. insa ala uscat are aroma destul de vaga, proaspat nu gasesc tot timpul anului ... in sosuri cu smantana e demential.


ce ma amuza pe mine, separat de reteta si fara nici o legatura cu prestatia duamnei guvi e ca marii bucatari redescopera roata (smantana + tarhon, papara, nu numai nigella, multi), asta a fost offtopic, imi dau ban singura D.gif
Ale mele


şi când plâng eu râd

#14 Bus_39096

Bus_39096

    în_sorită

  • Moderatori
  • 3979 posturi
  • Gender:Female
  • Location:cit mai la vest
  • Interests:comedia umana

Postat 19 January 2011 - 03:37 PM

am tarhon verde smile.gif aproape tot timpul (din gradina...)
si mai nou am si rozmarin, dafin, busuioc - la ordinea zilei

ai dreptate, daca-s uscate, parca nici n-ar fi...
(oregano mi-a murit, fie iertat)

Guvi, nu ne bate, ne-am luat cu vorba...
Toata lumea iti vrea binele... nu lasa pe nimeni sa ti-l ia!


#15 Guvi

Guvi

    Master of disaster

  • Administratori
  • 8299 posturi
  • Gender:Female
  • Location:cu curca la raze

Postat 19 January 2011 - 04:49 PM

QUOTE(simonaro29 @ Jan 19 2011, 03:18 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Guvi , sunt io chioara sau nu ai scris cat vermut trebuie? Ca io-s pe punctul de a imbata puiul :)


Simo, ai dreptate, n-am scris, scuze, cam 70-80 ml ar trebui sa fie suficient rade.gif. Corectez acuma

Guvi's


Fan n_puiu



Lord, grant me the serenity to accept the things I cannot change, the courage to change the things I can,
and the wisdom to hide the bodies of those people I had to kill because they pushed me too far

#16 Guvi

Guvi

    Master of disaster

  • Administratori
  • 8299 posturi
  • Gender:Female
  • Location:cu curca la raze

Postat 19 January 2011 - 04:55 PM

QUOTE(little coffee @ Jan 19 2011, 10:09 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Miss polis woman, patrunjelul poate fi ok, dar nu poate inlocui tarhonul, parerea mea! Da asta sunt io in love cu tarhonul de la o varsta frageda!

ce fructe ai bagat sub orez??


Doamna Cofi, n-am zis ca poate fi substituit, dar pentru cai carora nu le place tarhonul, patrunjelul e si el o varianta D.gif

Rosii, sa traiti! rade.gif

QUOTE(kismoni @ Jan 19 2011, 10:48 AM) <{POST_SNAPBACK}>
pe mine ceapa aia verde frageda m-a convins, cu tarhonul suntem dusmani dupa prima incercare :))
eu as face cu patrunjel si lamaie

sub orez ai rosii nu?


Fa-l cum iti place, Moni, si spune-ne si noua cum a iesit D.gif. Da, rosii sunt alea.

QUOTE(BD @ Jan 19 2011, 11:13 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Ma uitasem sa iti scriu un comentariu in inglish dar nu e reteta :)
E la moda tarhonul deci? Bineee.


Ba reteta e, doar ca oleaca mai in spate, n-ati vazut dvs bine D.gif. Da, e la moda tarhonul, hai sa te vaz rade.gif

QUOTE(IriA @ Jan 19 2011, 12:46 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Mersi pentru idee... ultima poza imi face o pofta teribila!


Cu multa placere, astept sa vad ce frumusete scoti din ideea asta D.gif

QUOTE(stormy @ Jan 19 2011, 03:28 PM) <{POST_SNAPBACK}>
N-am mincat tarhon decit in ciorbe, dar sint gata sa incerc. Ma inviti? tongue.gif

arata a bine si cred ca e si bun daca l-ai facut pentru cine stiu eu D.gif


Normal, tu esti invitata din oficiu! em_new_24.gif E foarte bun si poate da dependenta!

In rest, n-am de ce sa va bat, nu sunteti off topic deloc tongue.gif

Guvi's


Fan n_puiu



Lord, grant me the serenity to accept the things I cannot change, the courage to change the things I can,
and the wisdom to hide the bodies of those people I had to kill because they pushed me too far

#17 simona

simona

    Master of disaster

  • Membri
  • 4968 posturi
  • Location:DE-Hessen

Postat 19 January 2011 - 05:02 PM

L-am facut vedeta inca din fasa :) .

CIMG6460.JPG

Guvi , spun mai tarziu cum a fost , dar daca e tarhon , sigur a fost bun :)


Apropos de tarhon , eu la peste fac des un sos din iaurt, sare , piper , o leaca de lamaie si tarhon verde.


Träume nicht dein Leben - sondern lebe deinen Traum.

#18 Guvi

Guvi

    Master of disaster

  • Administratori
  • 8299 posturi
  • Gender:Female
  • Location:cu curca la raze

Postat 19 January 2011 - 05:05 PM

QUOTE(simonaro29 @ Jan 19 2011, 05:02 PM) <{POST_SNAPBACK}>
L-am facut vedeta inca din fasa :) .

Guvi , spun mai tarziu cum a fost , dar daca e tarhon , sigur a fost bun :)
Apropos de tarhon , eu la peste fac des un sos din iaurt, sare , piper , o leaca de lamaie si tarhon verde.


De mic e aratos rade.gif

Sarumana de pont cu pestele!

Guvi's


Fan n_puiu



Lord, grant me the serenity to accept the things I cannot change, the courage to change the things I can,
and the wisdom to hide the bodies of those people I had to kill because they pushed me too far

#19 simona

simona

    Master of disaster

  • Membri
  • 4968 posturi
  • Location:DE-Hessen

Postat 19 January 2011 - 05:14 PM

QUOTE(Guvi @ Jan 19 2011, 05:05 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Sarumana de pont cu pestele!



Cu placere!

Merci si io de retzeta ! ( chiar nu stiam ce sa fac de papa pt azi )


Träume nicht dein Leben - sondern lebe deinen Traum.

#20 blue jay

blue jay

    Big Chef

  • Membri
  • 955 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Undeva cindva

Postat 19 January 2011 - 05:16 PM

Arata tare ispititor! Si avind in vedere ca am reusit sa-mi obisnuiesc neamul sa mince si alte buruieni decit punea soacra la mincare,cred ca si tarhonul va avea succes(speranta moare ultima) tongue.gif . Tx de reteta!
Cerurile si pamantul nu-L pot cuprinde pe Dumnezeu
dar inima omului Il cuprinde. De aceea, sa nu ranesti niciodata inima omului...

Nikos Kaazantzakis



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi