Sari la conținut

Poză

Rulada de cascaval cu sunca


350 răspunsuri la acest topic

#1 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 10 July 2002 - 08:54 PM

1 bucata de cascaval 300 g(Ementaler 45% grasime)

Pentru umplutura:
200-250 g sunca presata
3 oua fierte(tari)
1 ceapa mica
2-3 catei de ustroi
125 g unt
150 brînza topita
patrunjel verde tocat foarte marunt,
sare si piper dupa gust.

Mod de pregatire:

Sunca presata,ceapa,ustroiul,ouale fierte si patrunjelul,toate tocate marunt,
se pun într-un vas mai mare.Se adauga untul si brînza topita(la temperatura camerei,taiat cubulete) si se amesteca bine toate componentele.

Puneti apa la fiert într-o oala,cînd aceasta clocoteste,introduceti bucata de cascaval în apa.Luati oala de pe foc,acoperiti cu un capac si lasati sa se topeasca cascavalul ,aproximativ 20 de minute(asta depinde de felul cascavalului si grasimea lui).De aceea ,este indicat sa faceti o proba cu furculita,dupa 10-15 minute.Daca furculita ,patrunde bine bucata de cascaval si simtiti ca este moale-este gata!
Cînd cascavalul este moale,se scurge apa din oala,iar acesta se întinde o foaie(40x50 aprox.) cît este cald ,cu sucitorul,pe masa de lucru,care trebuie sa fie neteda.Eu ,folosesc folie transparenta ,pentru acest procedeu (se vede în poze)

Aceasta foaie ,se unge cu pasta de mai sus .Se roleaza cu ajutorul foliei(si asta se vede în poza)
Se da la rece,timp de 2-3 ore.Se taie feliute de 5-7 milimetri grosime.
Se serveste ca aperitiv,acompaniat de legume proaspete.Merge bine cu ardei rosu,cu rosii,castraveti....etc. În lipsa se poate servi si cu muraturi.

P.S.-nu alegeti o bucata de cascaval cu gauri multe ...daca se poate fara.

Pozele,la aceasta reteta se gasesc pe pagina 4,sau CLICK AICI

#2 ANCUTA

ANCUTA

    Master of disaster

  • Membri
  • 2915 posturi
  • Location:Arena

Postat 10 July 2002 - 09:01 PM

buna Maya, bine ai venit. cred ca voi incerca reteta, ca suna bine pt. un aperitiv. niciodata nu mi-a fost clar cum se faceau ruladele de cascaval de la restaurant. MERSI
[addsig]
ANCUTA

#3 ANNITA

ANNITA

    Big Chef

  • Membri
  • 881 posturi
  • Location:In afara Romaniei

Postat 10 July 2002 - 09:40 PM

maya si de la mine un calduros bun venit. reteta este intradevar super. totul insa depinde de cascaval. eu nu stiu ce fel de cascal sa cumpar da-mi tu o idee. multumesc
[addsig]

#4 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 10 July 2002 - 10:44 PM

ANCUTA,multumesc pentru urarea de bun venit!!!icon_smile.gif


#5 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 10 July 2002 - 10:49 PM

ANNITA,multumesc pentru primirea calduroasa.
Cascavalul in româneste nu-l mai cunosc sub o alta denumire,decît cascaval.
In Germania sînt mai multe feluri...pentru rulada eu folosesc Ementaler sau Edamer(Primul îmî place mie mai mult).

#6 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 10 July 2002 - 11:08 PM

Am si eu o intrebare...am auzit ca din granule de soia se pot face chiar si chiftele,ANNITA sau ANCUTA stiti voi ceva? Vreo idee ?


#7 rodica

rodica

    Master of disaster

  • Membri
  • 1648 posturi
  • Location:usa

Postat 10 July 2002 - 11:48 PM

Bine-ai venit Maya! Ce nume frumos ai
Suna grozava reteta de rulada. Despre granule de soia am auzit si eu ca s-ar putea folosi la mai de toate, inclusiv chiftele. Eu cumpar niste (sa le zicem) chiftelute vegetariene si in compozitie prima pe lista e chiar soia cu pricina.
[addsig]
Pentru un purice nu dai foc la plapuma, dar nici nu te mai invelesti cu ea.

#8 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 11 July 2002 - 07:38 AM

Bine ai venit si din parte mea, am sa incerc reteta ta folosind ementhal. Aici la Auchan ma cumparat uneori rulada asta dar brinza din afara mi se parea brinza topita. Cred ca e foarte prezentabil ca aperitiv.
Multumesc de reteta.
[addsig]

#9 elena alina

elena alina

    Captain Cook

  • Membri
  • 466 posturi

Postat 11 July 2002 - 07:49 AM

ok, interesanta reteta ta de rulada, merita incercata.
despre granulele de soia numai de bine, se pot face intr-adevar multe preparate, adika tot ce faci traditional din carne tocata.
fierbi granulele de soia la foc mic, cam o ora cu condimente, cimbtu piper, dafin, ce-ti mai place tie......... pentru piftele scurgi foarte bine intr-o sita granulele dupa ce le-ai fiert .....chiar storci granulele foarte bine (apa ramasa in soia are un gust amarui, de aia se stoarce bine bine)...........dupa ce se raceste soia o folosesti exact ca pt piftelele de carne.....adika pui ce pui tu de obicei la piftele.....
o precizare: mancarurile pe baza de soia se condimenteaza mai mult decat mancarea normala deoarece soia are un gust dulce, de exemplu aceste piftele sunt delicioase daca folosesti mai mult usturoi.....
alinaelena

#10 Mihaela

Mihaela

    mihuta

  • Membri
  • 1338 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Buzau (Buzau)

Postat 11 July 2002 - 08:27 AM

Bine ai venit Maya ! Ca tot evni vorba de soia eu am acasa si soia care substituie carnea tocata si soia care substituie canea cubulete. Am incercat acum cativa ani sa fac ceva din cubulete si arata foarte bun dar avea gust de burete cu toate condimetele cu tot.
Dar de curand am luat din nou si ma tot gandesc ce sa fac cu ele. O sugestie ?
[addsig]
Mihaela MVL

#11 stu

stu

    Big Chef

  • Membri
  • 978 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 11 July 2002 - 09:07 AM

bine ai venit, maya! ai intrat in fortza cu o retzeta super delicioasa.
despre soia va pot spune ceea ce spunea si elena, mihaela, condimenteaza bine amestecurile pe care le faci si fierbe soia cu condimentele, eu o folosesc exact ca si pe carne numai ca o condimentez din belshug. fara condimente este buretoasa.

_________________
"urasc tot ce e zbucium tulburator de linii, si nu rad niciodata, si nu plang niciodata" (Ch. cool.gif

[ Acest mesaj a fost modificat de : stu de 2002-07-11 10:11 ]
"urasc tot ce e zbucium tulburator de linii, si nu rad niciodata, si nu plang niciodata" (Ch. B)

#12 Mihaela

Mihaela

    mihuta

  • Membri
  • 1338 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Buzau (Buzau)

Postat 11 July 2002 - 10:43 AM

Asa am sa fac, multumesc de sfaturi. O intrebare, totusi chiar are gust asemanator carnii ? Ca mie numai textura mi s-a parut ca seamana...
[addsig]
Mihaela MVL

#13 stu

stu

    Big Chef

  • Membri
  • 978 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 11 July 2002 - 10:45 AM

din punctul meu de vedere e ceva intre carnea de vaca si buretzi si imi place sa fac shnitzele shi chiftele din ele am facut si mancare insa ma impac mai bine cu ele prajite.
[addsig]
"urasc tot ce e zbucium tulburator de linii, si nu rad niciodata, si nu plang niciodata" (Ch. B)

#14 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 11 July 2002 - 01:56 PM

Wow....nici nu am 24 de ore de cînd v-am gasit(din întîmplare)...ma bucur foarte mult de primirea facuta si sînt fericita ca v-am gasit!!!
..................................................................
Am gasit foarte multe retete minunate pe care le-am trecut deja in cartea mea de bucate...în ultimul timp si asa îmi pierise muza ne mai stiind ce sa gatesc...acum nu mai pot spune asta !!!

#15 stu

stu

    Big Chef

  • Membri
  • 978 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 11 July 2002 - 02:21 PM

ne bucuram maya, nici eu nu am aterizat de mult pe forum deshi site-ul il vizitam des. si sunt la fel de bucuroasa ca shi tine ca am avut norocul sa gasesc asemenea OAMENI aici.
pupici
[addsig]
"urasc tot ce e zbucium tulburator de linii, si nu rad niciodata, si nu plang niciodata" (Ch. B)

#16 ANCUTA

ANCUTA

    Master of disaster

  • Membri
  • 2915 posturi
  • Location:Arena

Postat 11 July 2002 - 02:36 PM

pe rind: Maya, precum vezi full de retete de soia, eu salt acest capitol, ca nu imi place, am senzatia ca maninc burete. Si tot caut inca sos de soia sa fac reteta de la Mihaela cu pui adobo, si nu stiu unde sa il gasesc. poate ai tu habar ?
STU, de cind am intrat pe culinar pot spune ca ma simt bine si in Germaia, adica mi-am gasit prietene indiferent de distanta.
[addsig]
ANCUTA

#17 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 11 July 2002 - 02:38 PM

ANCUTA-în ce oras locuiesti ??
Poate sîntem aproape una de alta....

#18 stu

stu

    Big Chef

  • Membri
  • 978 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 11 July 2002 - 02:43 PM

ancutza, am cunoscut la un moment dat un cuplu extraordinar, doi romani de o veselie debordanta, cu un umor si cu un bun simt rar intalnite. erau de 14 ani in germania si mi-au povestit ca primii zece ani le-a fost cumplit de greu, doar de patru ani se simteau bine acolo. nu stiu cum iti este tzie sau de cata vreme esti acolo insa inteleg ca este destul de diferita lumea de acolo. eu am cunoscut o gramada de nemtzi venitzi aici si radeam de stilul lor insa nu stiu cum ar fi daca ash trai printre ei.
reteta de sos de soia nu am gasit nici eu, insa am cumparat din comertz din ala cu e-uri
[addsig]
"urasc tot ce e zbucium tulburator de linii, si nu rad niciodata, si nu plang niciodata" (Ch. B)

#19 LOREDANA26US

LOREDANA26US

    Big Chef

  • Membri
  • 733 posturi
  • Location:Constanta (Constanta)

Postat 11 July 2002 - 02:47 PM

Bine ai venit Maya!
Eu am facut cu soia (fara carne) doar sarmale si au iesit grozav.

Imagine postată

#20 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 11 July 2002 - 02:48 PM

Pacat ca nu este si un chat aici ...



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi