Sari la conținut

Poză

Rasol


26 răspunsuri la acest topic

#21 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 24 October 2011 - 11:57 AM

Am pus pe concurs, deci in zeama aia de la rasol cu pasta de tomate si macarale iese o supa fefe misto, al meu cica zici ca e bloody mary (ofcors ca e mai mito cu rosii, rosii, dar deja nu mai sunt bune).



Ale mele


şi când plâng eu râd

#22 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 26 October 2011 - 12:45 PM

dupa o idee de la rym, vagi modificari, iaca


Asadar de data asta a fost rasolul pe care il cumparasem la pret redus. In plus morcovi, ceapa, ardei gras, albitura si …




… foaie de dafin si lamaie. Am lasat lamaia separat ca am folosit pe ea scula aia noua cica de facut miracole din legume si fructe. Nu e buna de nimic, numai aia din coada de facut gogoloaie merge (va arat mai la final). Mie nu imi trebuia sa fac gogoloaie, ma rog, o porcarie.







Oricum am pus totul la fiert la presiune si am lasat, cred, vreo patru ore, ca sa imit nitel ideea originala de fiert pana se face supa jeleu.




Privilegiul “bucatarului” (in ghilimele, ca nu am diploma).




Nu am facut nici un aranjament, va pozez la botul calului, ca finalul e cel mai misto :D



Am acoperit cu supa in care am pus sare, piper, ardei iute iar ce a ramas, cu tot cu legume am pus in oala potaii.



Din care am furat (ei ii fac zeama mai lunga, gen supa cu orez) si am balotat, cu sare si piper, sa vedeti de ce, adica va dau reteta (vad ca au mai furat si altii din oala). Am pus zeama de la rasol cu toate legumele (lamaile au disparut la fiert, s-au topit, naiba stie de ce), jumatate de litru de supa de gaina (de la congelator), orez si burghul. Mama ce misto a iesit, iara ma ia omu’ ca mananca potaia mai bine ca noi.




Deci asta a fost traiectoria rasolului de azi.
Ale mele


şi când plâng eu râd

#23 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 26 October 2011 - 01:13 PM

Hai ca si asta tot la rasol merge, chit ca e de porc. Luai oase cica pt caine, nu am fost atenta am tarat plasa pana acasa (nu io ca io nu am voie greutate) si ce sa vezi, erau de porc.



am fiert la doua kukte mult si bine, am ales o gramada de carnita si zgarciuri, ce nu am ros eu si casi am pus in trei cutii asa ca am baza pentru trei ciorbe viitoare.



Ale mele


şi când plâng eu râd

#24 rym

rym

    D.Cantemir

  • Moderatori
  • 8774 posturi
  • Gender:Female
  • Location:israel.
  • Interests:ski nautic.

Postat 26 October 2011 - 01:54 PM

deci te-ai organizat bine la capitolul supe.

si pana la urma ti-a placut rasolul sau nu prea.


#25 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 26 October 2011 - 02:13 PM

CITAT(rym @ Oct 26 2011, 02:54 PM) <{POST_SNAPBACK}>
si pana la urma ti-a placut rasolul sau nu prea.



mult, excelent, am zis ca lamaile la kukta s-au topit dar au lasat gust foarte bun. oricum cel mai bun a fost pilaful rororo cu zeama de la gaina + zeama de la rasol D.gif
Ale mele


şi când plâng eu râd

#26 rym

rym

    D.Cantemir

  • Moderatori
  • 8774 posturi
  • Gender:Female
  • Location:israel.
  • Interests:ski nautic.

Postat 26 October 2011 - 02:26 PM

QUOTE(BD @ Oct 26 2011, 02:13 PM) <{POST_SNAPBACK}>
mult, excelent, am zis ca lamaile la kukta s-au topit dar au lasat gust foarte bun. oricum cel mai bun a fost pilaful rororo cu zeama de la gaina + zeama de la rasol D.gif


bine ca ai decojit o parte din coaja -uneori-lasa amareala.chiar si samburii sunt amarui uneori.

#27 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 26 October 2011 - 03:36 PM

in genere decojesc, nu folosesc coaja lamailor ca e data cu ceara sau cu ce ma-sa o dau astia si am incercat sapte mii de variante, sa o spal cu detergenti, degresanti, ciuciu, tot asa e.
Ale mele


şi când plâng eu râd



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi