Sari la conținut

Poză

Cheesecake din brânză de vaci

Cheesecake

Fără răspunsuri la acest topic

#1 DianaPogor

DianaPogor

    micro Bucatar

  • Membri
  • 5 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Moldova, Chisinau
  • Interests:Sunt pasionată de gătit

Postat 26 April 2017 - 09:51 PM

Cheesecake din brânză de vaci. Nimeni nu rezistă la așa o gustare delicioasă))) „Bomba de calorii”, pe de altă parte, care îmi bucură ochii dimineața lângă o ceașcă de ceai))

 

420g Brânză de vaci 

250g Biscuiți "Lapte topit"
200ml Smântână dulce 35%(pentru frișcă)
180g Smântână 20%
100g Unt
100g Zahăr pudră
3 linguri Zahăr tos
3 linguri Făină de grâu
2 Ouă
Vanilie
 
 
1. Din start se pregătește brânza de vaci, dacă este înghețată se dezgheață să fie la temperatura camerei.

Apoi brânza se da printr-o sită, prin care se strecoară supa.

Cheesecake-2-400x400.jpg

 

2. Între timp se pregatește stratul din biscuiți pentru cheesecake. Se pregătește o cratiță cu fundul mai gros, ca untul când se topește să nu se ardă, și se pune untul la foc încet pentru a se topi.

Cheesecake-4-1024x829.jpg

 

.Se pregătesc biscuiții pentru a fi mărunțiți. metoda o alegeți la preferință. Eu am bagat biscuiții într-o sacoșă de bucătărie care se închide și cu sucitorul i-am presat până la consistența dorită.

Biscuiții se adaugă la untul topit. Acuma se adaugă și zahărul. Dacă îl adăugați acum, granulele de zahăr nu se vor topi toate, unele se vor carameliza, asta va conferi blatului o consistență crocantă. Dacă doriți ca blatul sa fie mai moale, puneți zahărul la topit odată cu untul.

Cheesecake-6-400x400.jpg

 

4.Amestecul se răstoarnă într-o tigaie, care are fundul detașabil. Acesta trebuie să se lege atunci cînd este strâns în mâină, dacă asta nu se întâmplă, atunci mai topiți 10-20 g unt și amestecați.

Apoi cu degetele sau un pahar nivelați blatul în tigaie în așa mod încât marginile să fie puțin ridicate în sus. Compoziția se dă în rola preîncălzită la 180 grade C pe 10 minute.

Cheesecake-7-400x400.jpg

 

5.Peste brânza de vaci recent pregătită se pune smântâna și esența de vanilie și se amestec. La pasul dat se obține ceea ce înlocuiește de fapt crema de brânză.

La următorul pas se adaugă făina amestecată cu zahărul și se amestecă încet cu o spatulă sau cu telul prin mișcări circulare.

La următorul pas se adaugă smântâna dulce grasă (30-40 %) sau frișca bătută (în cazul dat smântâna dulce se bate cu zahărul pudră separat ). Eu am adăugat smântâna dulce nebătută.

Cheesecake-11-400x400.jpg

 

6.Peste compoziția obținută se adaugă pe rând câte un ou și se amestecă.

Cam așa arată amestecul înainte de a fi turnat în tava pentru a fi pus la copt. Cosistența un pic poate să varieze în funcție de cît de lichidă e smântâna, dar asta nu este esențial.

Cheesecake-14-400x400.jpg

 

7.Peste stratul deja care este în tigaie se toarnă amestecul pregătit anterior și se nivelează atent. Se bagă în cuptorul preîncălzit la 140 grade C pe aproximativ 50 minute, însă e individual pentru fiecare cuptor, deaceea verificați des. Nu deschideți cuptorul în primele 20 minute. Cheesecake-ul care a stat macar câteva minute în plus la cuptor are tendința de a crăpa. Cheesecake-ul e gata atunci când marginile sunt ușor aurii și mijlocul încă tremură. În acest moment reduceți temperatura treptat până o închideți cu totul în 10 minute și lasați ușa cuptorului întredeschisă pe 20 minute.

Așa arată cheesecake-ul când este scos din rolă. Aici încă este călduț.

Se lasă să se răcească complet în tava în care a fost copt. Apoi pe margini (atent) cu un cuțit se merge de jur împrejur. Tot în acest recipient se dă la frigider pe 4-5 ore, ideal ar fi peste noapte.

 

Cheesecake-19-400x400.jpg

 

 

8.Scoteți-l din tava atent, mai întâi marginile tăvii apoi ușor alunecați tot cheesecake-ul pe un suport din care va fi servit. Desigur că acest desert poate fi servit cu orice toping îți dă prin cap: mure în sos, coacăză în sos, cu dulcețuri (pentru cei ce iubesc taaaree dulcele), cu caramel sau altceva, dar e super bun și simplu pudrat cu ceva zahăr pudră.

Cheesecake-27-1024x630.jpg

Răspunde la acest topic  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi