Sari la conținut

Poză

Dulciurile Adrianei pentru micul dejun


189 răspunsuri la acest topic

#1 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 18 March 2004 - 12:03 PM

Ce mincam noi la micul dejun saptamina aceasta si ce ia marco la scoala pentru gustarea de la ora zece.

colac cu cacao de adriana
ingrediente:
-350 de grame de faina
-280 de grame de oua (circa 4)
-200 de grame de zahar
-100 de grame de unt
-35 de grame de cacao
-50 de grame de lapte (cam 2 degete de lapte intr-un pahar obisnuit)
-1 plic de praf de copt
-2 prafuri de sare
preparare:
se topeste untul timp de citeva minute in mo sau pe foc mic si se lasa sa se raceasca. se bat spuma cu mixerul ouale cu zaharul, apoi se adauga putin cite putin faina amestecata cu cacao si praful de copt, si din cind in cind alternind untul topit si laptele. se unge o forma cu unt si se tapeteaza cu faina (eu am folosit forma de colac din silicon) si se varsa compozitia in ea. se da la cuptor la 180°c pentru vreo 40 de minute, oricum eu va sfatuiesc dupa o jumatate de ora sa incercati cu scobitoarea si apoi din 10 in 10 minute sa verificati din nou pentru ca nu toate cuptoarele sunt la fel, deci timpul e destul de relativ.

plum cake cu ricotta de adriana

ingrediente:
-300 de grame de ceea ce aici se numeste ricotta, fie ea de vaca sau de oaie, gustul trebuie sa fie delicat, poate ca ati putea folosi brinza de vaci, in orice caz as exclude brinzele acelea cremose de la cutii dar si urda aceea amara pe care mi-o amintesc eu din romania
-250 de grame de zahar
-3 oua
-300 de grame de faina
-1 plic de praf de copt
-un pumn de picaturi de ciocolata (eu asta am pus si gustul e minunat dupa parerea mea dar daca vreti cred ca se pot inlocui bine cu stafide sau pentru cine are si cu bucatele micute de rahat).
preparare:
se bat spuma ouale cu zaharul, separat se sbate cu mixerul si ricotta si apoi se amesteca, dupa care se adauga faina si praful de copt si sarea. pentru ca picaturile de ciocolata sau stafidele sa nu cada pe fundul compozitiei trebuiesc puse intr-o punga sau o cutie impreuna cu 1 pumn de faina si trebuie agitat bine pina ce s-au infainat (?) bine, dupa aceea se adauga la compozitie si se amesteca usor si putin, atit cit trebuie ca sa se amalgameze uniform.
se da la cuptor la 180°c pentru circa 40 de minute, cind e gata se scoate din forma si se pune pe un gratar sa se raceasca.

Imagini atașate

  • 39745.jpg


#2 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 18 March 2004 - 12:04 PM

si imaginea sectiunii
[attachmentid=1004]

Imagini atașate

  • 39746.jpg


#3 Otti

Otti

    Otti

  • Membri
  • 3662 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Berlin

Postat 04 April 2004 - 06:07 PM

adriana,esti o dulce.reteta cu ricotta e nemaipomenita.de cand ai publicat-o fac mereu si nu ma mai satur.eu mai pun si cubulete de mar,o minunatie.te pup
��Arriba! �Arriba! ��ndale! ��ndale!�
Viata-i grea zilele-s putine, daca poti traieste bine

#4 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 03 May 2004 - 08:53 AM

uite danieluta
sa vreau si nu reuseam
vezi, din colaborarea dintre mine si otti e iesit ce vrei tu
multumita?

[addsig]

#5 Danieluta

Danieluta

    Captain Cook

  • Membri
  • 426 posturi

Postat 05 May 2004 - 10:10 PM

sint f.f. multumita
inca ceva pus pe lista "menu" pentru italia....
[addsig]

#6 angelique

angelique

    fata de treaba

  • Membri
  • 1317 posturi
  • Location:milano

Postat 08 May 2004 - 05:38 PM

am facut colacul cu cacao si abia au gustat deja mi-au cerut cand mai fac?deci e bun,multumim adriana
[addsig]
Un intelectual este cel care a invatat totul, a uitat totul,dar stie unde sa caute!
IPB Image

#7 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 21 March 2005 - 11:39 AM

Am fãcut ieri pentru micul dejun prãjiturica aceasta cu urdã pe care o fãcusem în formã de chec ºi de muffin la începutul acestui mesaj.
Se trece prin sitã sau prin aparatul ãsta urda (vreo 250 de grame):
user posted image
ºi apoi se freacã niþel cu mixerul ºi cu 200 de grame de zahãr
user posted image
apoi se bat ouãle cu cei 50 de grame de zahãr rãmaºi, eu aºa am avut chef sã fac dar nimeni nu vã opreºte sã manevraþi altfel cantitatea de zahãr,
ºi se adaugã urda
user posted image
apoi am adãugat fãina încetiºor
user posted image
ºi cum mie îmi plac stafidele am pus câteva
user posted image
în tava de silicon înainte de cuptor
user posted image
ºi dupã
user posted image
a ieºit bunuþã de tot, nu e uscatã ºi la o adicã dacã mã gândesc cã nu este unt sau ulei o fi ºi dieteticã
user posted image

#8 Otti

Otti

    Otti

  • Membri
  • 3662 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Berlin

Postat 21 March 2005 - 02:12 PM

Adriana dar fara praf de copt? Fac pe maine asta si panna cotta ca am musafiri.Eu am innebunit berlinezii cu praji asta si reteta s-a cam "imprastiat" la ei ca de cum gustau ramaneau paf icon_lol.gif (sper ca nu e cu suparare tongue.gif ).Si mai ales ca nu e seaca (aici cade super sotului,atunci cand da de o "secatura" zici ca-i o gaina stransa de gat si nu mai are aer icon_eek.gif ).
Vreau si eu s-o fac in forma de trandafir dar intr-o zi am facut o negresa acolo si mi s-au ars "petalele".Trebuie sa fie temperatura cuptorului mai mica la "silicoanele" astea sau ce mama focului,ca am dat-o in bara atunci si cu rulada pe foaie de silicon coapta icon_rolleyes.gif .Adevarul e ca nu le am cu siliconul tongue.gif ,acu ma "dau" si eu cu el.
Inca o intrebare si gata(sper icon_lol.gif ).Pt ricotta asta acum eu tre`sa "pedalez" jumate de Berlin(asa imi trebuie daca m-am mutat in zona fara magazine icon_smile.gif ),oare nu pot lua mai multa si sa o congelez? pupic.gif

#9 Theodora

Theodora

    Doctoră în dezvoltarea infantilă şi în relaţii

  • Membri
  • 1376 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Atena

Postat 21 March 2005 - 08:48 PM

QUOTE(Adriana Nicoleta)
 
colac cu cacao de adriana
ingrediente:
350 de grame de faina  
200  de grame de zahar
100 de grame de unt
35 de grame de cacao
50 de grame de lapte (cam 2 degete de lapte intr-un pahar obisnuit)
1 plic de praf de copt
2 prafuri de sare
preparare:
se topeste untul timp de citeva minute in mo sau pe foc mic si se lasa sa se raceasca. se bat spuma cu mixerul ouale cu zaharul, apoi se adauga putin cite putin faina amestecata cu cacao si praful de copt, si din cind in cind alternind untul topit si laptele. se unge o forma cu unt si se tapeteaza cu faina (eu am folosit forma de colac din silicon) si se varsa compozitia in ea. se da la cuptor la 180°c pentru vreo 40 de minute, oricum eu va sfatuiesc dupa o jumatate de ora sa incercati cu scobitoarea si apoi din 10 in 10 minute sa verificati din nou pentru ca nu toate cuptoarele sunt la fel, deci timpul e destul de relativ.

Adriana tocmai am facut aceasta reteta.E foarte buna,rapida si usoara!
Nu aveam oua si pt ca era greu sa ma car cu gemenii sa cumpar,m-am dus la o vecina si mi-a dat oua de tara!
Am folosit si o faina super,pentru cozonaci,donats,paini dulci si croasan.Rezultatul e super...
Am facut colacul in forma de chec si l-am pudrat cu zahar pudra!
Poza abia pudrat...

Imagini atașate

  • 99868.jpg



#10 Theodora

Theodora

    Doctoră în dezvoltarea infantilă şi în relaţii

  • Membri
  • 1376 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Atena

Postat 21 March 2005 - 08:51 PM

...asta e pentru vecina!!!

Imagini atașate

  • 99869.jpg



#11 Theodora

Theodora

    Doctoră în dezvoltarea infantilă şi în relaţii

  • Membri
  • 1376 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Atena

Postat 21 March 2005 - 08:54 PM

...si dupa 5 minute deja injumatatit!
GRATIE!

Imagini atașate

  • 99870.jpg



#12 Theodora

Theodora

    Doctoră în dezvoltarea infantilă şi în relaţii

  • Membri
  • 1376 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Atena

Postat 21 March 2005 - 08:57 PM

O sa ma duc maine sa cumpar si ricotta!
Am o tava cu 12 locuri pt muffins,pot pune acolo,e suficienta compozitia sau e multa?
Ce crezi!
Tu cite muffins faci din compozitie?


#13 Dana_P

Dana_P

    Big Chef

  • Membri
  • 864 posturi
  • Location:Canada

Postat 22 March 2005 - 02:22 AM

Voi folositi faina care creste "singura" ? (adica are ceva agent de crescut deja in ea)

#14 Theodora

Theodora

    Doctoră în dezvoltarea infantilă şi în relaţii

  • Membri
  • 1376 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Atena

Postat 22 March 2005 - 07:20 AM

De multe ori eu o folosesc,dar Adriana,NICIODATA!!!
Nu am vrut sa ma certe si aici nu am folosit!!! Am pus faina+praf de copt!


#15 Otti

Otti

    Otti

  • Membri
  • 3662 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Berlin

Postat 22 March 2005 - 09:09 AM

Am facut reteta cu ricotta insa tava a fost prea mare si nu a iesit inalta si....am glazurat-o insa este mai buna fara glazura

#16 Otti

Otti

    Otti

  • Membri
  • 3662 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Berlin

Postat 22 March 2005 - 09:25 AM

Poza nu a intrat incercam acum.....e un deliciu aceasta praji pe mine m-a "fermecat" icon_rolleyes.gif.A ....si eu raman fidela marutului,ilpatratesc si il pun in compozitie icon_razz.gif

Imagini atașate

  • 99938.jpg


#17 Theodora

Theodora

    Doctoră în dezvoltarea infantilă şi în relaţii

  • Membri
  • 1376 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Atena

Postat 22 March 2005 - 10:37 AM

Am luat si eu ricotta si picaturi de ciocolata,cum termin colacul,fac si prajitura cu ricotta.M-am bucurat cind am gasit-o,nu stiu daca mai fabrica si alte tari,dar mi-a placut ca e de la mama ei!!!

Imagini atașate

  • 99953.jpg



#18 Theodora

Theodora

    Doctoră în dezvoltarea infantilă şi în relaţii

  • Membri
  • 1376 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Atena

Postat 22 March 2005 - 10:39 AM

Si sa nu uit,Alexandros aseara,degustatorul meu principal!!!
Se pare ca ia placut colacul... smile.gif

Imagini atașate

  • 99954.jpg



#19 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 22 March 2005 - 12:22 PM

Otti, nu e seacã, chiar asta îmi place la ea, cã e moale. Praful de copt este amestecat cu fãina, am reluat mesajul vechi unde erau toate ingredientele, de aceea n-am specificat tot în poze.
Ricotta scongelatã cred cã merge, totul e sã o scurgi bine adicã sã nu fie apoasã!
Forma aceea de silicon cu petale e destul de grea de folosit, mie acum mi s-a lipit ºi panna cotta de ea, mai încerc, eu cred cã am lãsat-o prea puþin la copt ºi tu prea mult, cred cã împreunã am gãsi o cale de mijloc laugh.gif
Temperatura la silicon nu trebuie sã fie micã, trebuie în unele cazuri sã laºi prãjitura sã se rãceascã în formã ºi apoi sã o scoþi.

Teodora nu ºtiu ce sã-þi zic pentru cã mufinsurile le-am fãcut de mult, fãcusem din compoziþia aceasta checul acela micuþ care are cred cã numai 20 de cm lungime ºi muffinsurile din ce-mi ramasse.
Ricotta e de la mama ei.
pupic.gif pentru Alexandros

#20 Otti

Otti

    Otti

  • Membri
  • 3662 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Berlin

Postat 22 March 2005 - 09:59 PM

Inca ceva ricotta eu o gasesc la 250gr asa ca am pus si faina tot 250gr.

Imagini atașate

  • 100126.jpg




Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi