Sari la conținut

Poză

Risotto-urile Adrianei


170 răspunsuri la acest topic

#1 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 04 September 2004 - 05:39 PM

Risotto cu mar si brinza taleggio
Astazi la prinz am incercat un risotto mai putin obisnuit.
Cu ocazia aceasta va arat cu poze mai clare decit celelalte puse acum citva timp bun, cum se face risotto.
Adica in cazul de fata cu mere si acest fel de brinza care se numeste taleggio, am pus si poza cu el ca sa se inteleaga mai bine, e o brinza care are deci coaja destul de murdara icon_redface.gif si pasta e moale.
Reteta am luat-o dintr-o revista.

Mai intii am facut supa pentru risotto.
Am pus la fiert 2 morcovi, 4 cartofi, 1 ceapa, tulpina de patrunjel si de telina, o bucata de carne si biluta "misterioasa" in care am pus boabe de piper si cuisoare. Aceasta biluta e de fapt o chestie pentru pus ceaiul dar eu i-am dat aceasta intrebuintare pentru ca asa nu trebuie sa stau sa alerg prin supa dupa boabele de piper, scot biluta si gata! laugh.gif

A fost alegerea mea sa pun si cartofii in supa pentru ca astfel am putut face o salata cu cartofi, patrunjel si masline pe care o voi servi diseara ca garnitura pentru pieptul de pui umplut cu tapenade si ardei al lui Carmen, plus un cartof pentru muffinsurile lui Carmen. Iar cu carnea fac "vitello tonnato" reteta e in baza de date a culinarului (adica tai carnea felii cind e rece si deasupra pun o crema facuta din maioneza, ton si capere amestecate toate impreuna in robot).
Restul de supa il congelez si il folosesc cind am nevoie.

Deci am pus in apa rece tot ce am enumerat mai sus plus sarea
[attachmentid=4895]

Imagini atașate

  • 63010.jpg


#2 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 04 September 2004 - 05:43 PM

Cind a fost gata supa am scos biluta laugh.gif

Imagini atașate

  • 63011.jpg


#3 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 04 September 2004 - 05:44 PM

asta e brinza

Imagini atașate

  • 63012.jpg


#4 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 04 September 2004 - 05:45 PM

Intr-o tigaie se pun 2 linguri de ulei si o nuca de unt la topit, cind untul e topit se adauga o ceapa taiata marunt si se lasa citeva minute sa se caleasca fara sa se arda.

Imagini atașate

  • 63013.jpg


#5 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 04 September 2004 - 05:49 PM

Cind ceapa este calita se adauga orezul (reteta din revista prevedea 225 g pentru 4 persoane, eu am pus 200 de grame pentru 3 numai ca Marco a preferat pastele de ieri incalzite asa ca pina la urma l-am mincat in 2, merge numai daca nu se mai maninca altceva, altfel 200 de grame pentru 2 persoane e prea mult, eu de obicei pun un pumn de caciula plus unul pentru tigaie icon_lol.gif ) si se lasa sa se prajeasca amestecind mereu pina ce devine sticlos orezul si incepe aproape sa se prinda.

Imagini atașate

  • 63015.jpg


#6 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 04 September 2004 - 05:53 PM

Se adauga un pahar de vin alb sec, atentie pentru ca tigaia este fierbinte si vinul rece (in cazul meu) asa ca sare un pic.
Despre pasajul acesta in Italia exista mai multe pareri, cei care sustin ca nu e bine sa pui vinul rece ci fierbinte pentru ca bobul de orez suporta un soc termic, cei care spun sa nu-l pui deloc pentru ca da un gust acrisor.
Eu il pun si iese mereu bine.
Las la latitudinea voastra.

Imagini atașate

  • 63016.jpg


#7 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 04 September 2004 - 05:55 PM

Dupa ce vinul s-a evaporat incepe sa se adauge cite un polonic de supa fierbinte (aceasta trebuie sa stea pe aragaz intr-o olicioara la foc mic ca sa fie fierbinte)

Imagini atașate

  • 63017.jpg


#8 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 04 September 2004 - 06:00 PM

Din acest moment puteti face ochiul mic daca mai aveti altceva de facut si veni din cind in cind sa adaugati cite un polonic de supa, daca aveti timp sa stati linga el lasati focul mare, mestecati mereu si la fel adaugati supa cind trebuie.
Trebuie sa arate mereu asa, nici uscat nici sa fiarba in supa

Imagini atașate

  • 63018.jpg


#9 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 04 September 2004 - 06:01 PM

In cazul de fata dupa 15 minute am adaugat un mar taiat cuburele plus coaja sa taiata fisii si am mai lasat vreo 5 minute, intre timp am gustat sa vad daca e gata si cind a fost gata am adaugat brinza taiata bucatele si am amestecat repede

Imagini atașate

  • 63019.jpg


#10 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 04 September 2004 - 06:04 PM

Ultima operatie a unui risotto se numeste "mantecare", Lazarescu spune ca inseamna ingosare, sa-l credem.
Inseamna ca atunci cind e gata se stinge focul si se mai lasa sa stea 5 minute ca sa devina cremos, de obicei se pune un pic de unt, in cazul de fata operatia aceasta a facut-o brinza.

Imagini atașate

  • 63020.jpg


#11 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 04 September 2004 - 06:09 PM

In farfurie am adaugat putin piper.
Si am pus alaturi si un mar ca sa vedeti ce tip am folosit.
Gustul era bun, un pic dar foarte putin dulceag, un experiment reusit, marul a ramas un pic crocant.

As zice ca la felul al doilea ar merge de minune o rata cu mango icon_lol.gif
Eugenia nu ma bate ca pentru tine pregatesc diseara zburatoarea in vasul de lut la cuptor.

Acum ca teorie generala in locul marului s-ar fi putut pune dovlecei bucatele si devenea un risotto cu dovlecei, sau ciuperci si devenea un risotto cu ciuperci sau tot ce vrea muschiul vostru.

Imagini atașate

  • 63022.jpg


#12 Boariu Iuliana

Boariu Iuliana

    departe ff departe

  • Membri
  • 1227 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Medias -now Ireland

Postat 03 June 2005 - 12:40 AM

ce fel de orez ai folosit?sau nu conteaza?se mai poate folosi si alt tip de brinza?

#13 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 03 June 2005 - 12:44 AM

orez cu bob rotund, nu basmati
altã brânzã pe rãspunderea ta

#14 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 09 October 2005 - 10:28 PM

Iar astãzi la prânz aveam un dovlecel mic ºi pricãjit care se uita la mine, am deschis frigiderul ºi am dat peste câtiva creveþi rãmaºi de ieri ºi am decis sã fac
Risotto zucchine e gamberetti adicã dovlecel ºi creveþi
Supã aveam pentru cã am luat resturi de pui (aripi ºi carcasa piepului la 2 euro chilogramul) pe care le-am fiert cu cartofi ºi morcov ºi o cutiuþã cu mirodenii mai meseriaºã pe care mi-am cumpãrat-o între timp dacã nu mã înºealã memoria cu Bolognesa la Bologna, pe urmã am curãþat carnea ºi i-am fãcut un fel de salatã boeuf pentru pacheþel lui Stefano ºi restul de piele ºi oase le mai foloseºte soacrã-mea odatã ºi le face supã ºi la pisici icon_rolleyes.gif
Am folosit iar wokul pentru cã aveam numai 20 de minute la dispoziþie
ceapa care se cãleºte în 2 linguri de ulei, trebuie sã mã obiºnuiesc încã cu el cã lucreazã foarte repede laugh.gif[attachmentid=68428]

Miniaturi atașate

  • 150339.jpg


#15 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 09 October 2005 - 10:33 PM

Asta era instalaþia de lucru, oloiul cu supã fierbinte ºi wokul cu orezul

Imagini atașate

  • 150342.jpg


#16 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 09 October 2005 - 10:33 PM

Am pus 3 pumni de orez peste ceapã când a fost cãlitã ºi am lãsat sã se prãjeascã

Imagini atașate

  • 150344.jpg


#17 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 09 October 2005 - 10:34 PM

Am adãugat un polonic de supã

Imagini atașate

  • 150345.jpg


#18 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 09 October 2005 - 10:36 PM

ºi am lãsat sã fiarbã
când este absorbit se adaugã altul

Imagini atașate

  • 150348.jpg


#19 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 09 October 2005 - 10:37 PM

el era sãracul dovlecel

Imagini atașate

  • 150350.jpg


#20 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 09 October 2005 - 10:39 PM

l-am tãiat felii ºi l-am pus peste orez

Imagini atașate

  • 150353.jpg




Răspunde la acest topic



  


2 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi