
Prajitura turnata cu mere sau branza
Deschis de
Anat
, Sep 06 2004 04:59 AM
375 răspunsuri la acest topic
#1
Postat 06 September 2004 - 04:59 AM
O reteta buna si usor de facut, eu o fac de multi ani si are mare succes la noi în familie si printre prieteni.
Prajitura turnata cu mere sau brânza (reteta mamei mele)
2 oua întregi
9 linguri zahar
9 linguri ulei
9 linguri lapte
12 linguri faina
1 lingura de praf de copt
Se freaca ouale cu zaharul, se adauga uleiul si se freaca pâna se încorporeaza. Se amesteca faina cu praful de copt si se pune peste amestecul precedant alternând cu laptele.
Aluatul trebuie sa curga când e luat cu lingura dar sa fie mai gros decât cel de clatite.
Se unge tava cu unt si se presara cu faina. Se toarna jumatate din aluat si se baga pentru 10-12 minute la 350F (180C) în cuptor preîncalzit. Se scoate si se pune brânza sau merele, se toarna restul de aluat si se pune la copt pentru +/- 40minute. Când este gata se pudreaza cu zahar pudra, se taie când este racita complet.
Daca se umple cu brânza :
500 g brânza de vaci (eu folosesc Ricotta) se amesteca cu 4 oua, un praf de sare, 5 linguri de gris si o mâna buna de stafide; se lasa deoparte si se adauga 5-6 linguri de zahar (sau mai mult, dupa gust) si un plic de zahar vanilat numai înainte de a o pune peste aluat (deci când prima jumatate din portia de aluat a fost coapta 10-12 minute).
Daca se umple cu mere :
1 kg de mere (aprox. 6 mere) se curata, se taie si se calesc cu zahar (cantitate dupa gust) pâna scade sucul pe care-l lasa. Când sânt calite se adauga un pic de scortisoara si se pun peste aluat.
Si pentru ca am poze facute ultima data cand am facut-o vi le pun.
Jumatate din aluat turnat si pus la copt pentru 10-12 minute
Prajitura turnata cu mere sau brânza (reteta mamei mele)
2 oua întregi
9 linguri zahar
9 linguri ulei
9 linguri lapte
12 linguri faina
1 lingura de praf de copt
Se freaca ouale cu zaharul, se adauga uleiul si se freaca pâna se încorporeaza. Se amesteca faina cu praful de copt si se pune peste amestecul precedant alternând cu laptele.
Aluatul trebuie sa curga când e luat cu lingura dar sa fie mai gros decât cel de clatite.
Se unge tava cu unt si se presara cu faina. Se toarna jumatate din aluat si se baga pentru 10-12 minute la 350F (180C) în cuptor preîncalzit. Se scoate si se pune brânza sau merele, se toarna restul de aluat si se pune la copt pentru +/- 40minute. Când este gata se pudreaza cu zahar pudra, se taie când este racita complet.
Daca se umple cu brânza :
500 g brânza de vaci (eu folosesc Ricotta) se amesteca cu 4 oua, un praf de sare, 5 linguri de gris si o mâna buna de stafide; se lasa deoparte si se adauga 5-6 linguri de zahar (sau mai mult, dupa gust) si un plic de zahar vanilat numai înainte de a o pune peste aluat (deci când prima jumatate din portia de aluat a fost coapta 10-12 minute).
Daca se umple cu mere :
1 kg de mere (aprox. 6 mere) se curata, se taie si se calesc cu zahar (cantitate dupa gust) pâna scade sucul pe care-l lasa. Când sânt calite se adauga un pic de scortisoara si se pun peste aluat.
Si pentru ca am poze facute ultima data cand am facut-o vi le pun.
Jumatate din aluat turnat si pus la copt pentru 10-12 minute
#9
Postat 06 September 2004 - 01:03 PM
Am încercat din nou, dar tot nu încarca pozele. Pâna se regleaza problema o sa le pun pe un site si vin si va dau adresa, le puteti vedea acolo.
Elena ai dreptate, asta voiam sa spun, jumatate din aluat. N-am vazut ce-a iesit, bine ca mi-ai zis.
Monika tava are 25/17 cm si adânca cam de 5 cm (prajitura creste, deci nu se poate face într-o tava de biscuiti).
Anat
Elena ai dreptate, asta voiam sa spun, jumatate din aluat. N-am vazut ce-a iesit, bine ca mi-ai zis.
Monika tava are 25/17 cm si adânca cam de 5 cm (prajitura creste, deci nu se poate face într-o tava de biscuiti).
Anat
#11
Postat 06 September 2004 - 01:31 PM
Adriana, am micsorat pozele înainte sa le pun, n-are nici una mai mult de 100 ko.
Le-am pus aici :
http://fr.pg.photos....album?.dir=53fc
Daca apasati pe Diaporama le vedeti una dupa alta fara sa aveti nevoie sa apasati pe fiecare poza în parte.
O sa încerc din nou mai târziu sa le pun si aici unde e reteta.
Le-am pus aici :
http://fr.pg.photos....album?.dir=53fc
Daca apasati pe Diaporama le vedeti una dupa alta fara sa aveti nevoie sa apasati pe fiecare poza în parte.
O sa încerc din nou mai târziu sa le pun si aici unde e reteta.
#13
Postat 06 September 2004 - 10:05 PM
Am facut prajitura ta si este foarte buna.
Binenteles ca n-am avut rabdare sa astept sa se raceasca ca daca nu asteptam pina miine dimineata si am si taiat-o si gustat-o.
Excelenta!
Singura mea problema a fost ca pentru tava pe care am folosit-o eu care cred ca e in jur de 20x30 cm, deasupra nu mi-a mai ramas mare lucru de pus sau am pus mai mult de jumatate dedesubt. Data viitoare dublez cantitatea de aluat. Si folosesc si numai ricotta de oaie pentru ca cea de vaca pe care am cumparat-o (am folosit 250 de game de urda de vaca si 250 de oaie) era foarte rea si amara.
Va deveni una din prajiturile noastre preferate pentru micul dejun, multumesc fumos!
Binenteles ca n-am avut rabdare sa astept sa se raceasca ca daca nu asteptam pina miine dimineata si am si taiat-o si gustat-o.
Excelenta!
Singura mea problema a fost ca pentru tava pe care am folosit-o eu care cred ca e in jur de 20x30 cm, deasupra nu mi-a mai ramas mare lucru de pus sau am pus mai mult de jumatate dedesubt. Data viitoare dublez cantitatea de aluat. Si folosesc si numai ricotta de oaie pentru ca cea de vaca pe care am cumparat-o (am folosit 250 de game de urda de vaca si 250 de oaie) era foarte rea si amara.
Va deveni una din prajiturile noastre preferate pentru micul dejun, multumesc fumos!
#15
Postat 06 September 2004 - 11:49 PM
Adriana e f. frumoasa prajitura ta! Ma bucur ca ti-a placut.
Nu stiu daca e bine sa dublezi cantitatea de aluat daca nu o dublezi si pe cea de brânza, sa nu te trezesti ca e prea multa coca si ca alergi sa gasesti si un pic de brânza.
Probabil ca ai pus mai mult în prima foaie si nu ti-a mai ramas cine stie ce si pentru deasupra. Data viitoare ai sa aproximezi mai bine, ai sa vezi.
------------------
Mona, dar nici cu cranberries (cred ca sânt macese în româna, dar nu sânt sigura) uscate nu va place, sau cu alta fructa uscata?
Caise proaspete daca pui s-ar putea sa lase zeama si sa înmoie brânza si nu stiu ce-ar iesi.
Nu stiu daca e bine sa dublezi cantitatea de aluat daca nu o dublezi si pe cea de brânza, sa nu te trezesti ca e prea multa coca si ca alergi sa gasesti si un pic de brânza.
Probabil ca ai pus mai mult în prima foaie si nu ti-a mai ramas cine stie ce si pentru deasupra. Data viitoare ai sa aproximezi mai bine, ai sa vezi.
------------------
Mona, dar nici cu cranberries (cred ca sânt macese în româna, dar nu sânt sigura) uscate nu va place, sau cu alta fructa uscata?
Caise proaspete daca pui s-ar putea sa lase zeama si sa înmoie brânza si nu stiu ce-ar iesi.
#16
Postat 07 September 2004 - 01:48 AM
Am facut reteta ta Anat (suna a Egiptean numele acesta
) si a iesit SUPER ! :cam de 4 degete de groasa, (am crezut ca o ia la sanatoasa din tava...
) pufoasa, ce mai .... bunaaaaaaaaaa.
Ca de obicei nu am avut rabdare sa o las sa se raceasca complet.... asa ca am taiat-o calda... mi-au venit si niste musafiri pe cind sa o scot din cuptor, am tinut-o o idee mai mult in cuptor si a iesit mai "brunetica" (nu s-a ars, (thank God).
Am pus in ea si coaja de lamiie rasa iar albusurile le-am batut spuma tare cu zaharul si le-am incorporat in brinza chiar inainte de a o intinde pe foaia semi-coapta.
Verdictul a fost "Good, very good !"
Multumesc mult de tot !



Ca de obicei nu am avut rabdare sa o las sa se raceasca complet.... asa ca am taiat-o calda... mi-au venit si niste musafiri pe cind sa o scot din cuptor, am tinut-o o idee mai mult in cuptor si a iesit mai "brunetica" (nu s-a ars, (thank God).
Am pus in ea si coaja de lamiie rasa iar albusurile le-am batut spuma tare cu zaharul si le-am incorporat in brinza chiar inainte de a o intinde pe foaia semi-coapta.
Verdictul a fost "Good, very good !"
Multumesc mult de tot !

Nihil Sine Deo

#18
Postat 07 September 2004 - 07:40 AM
QUOTE(Anat P)
Monika, îmi pare tare bine ca v-a placut.
Bine ca n-a plecat la plimbare din tava, ca ce-ar fi fost sa alergi dupa ea prin bucatarie
Pâna la urma ai pus ceva în brânza?
Bine ca n-a plecat la plimbare din tava, ca ce-ar fi fost sa alergi dupa ea prin bucatarie

Pâna la urma ai pus ceva în brânza?
Am pus in brinza numai ouale, grisul, zahar, coaja de lamiie si stafidele. Dupa cum am mai zis, ouale le-am batut separat....
Mi-era dor de o prajitura "fool-proof" cu brinza, unde mai pui ca aveam si Ricotta de la Costco... eram si in criza de timp, reteta a venit tocmai la momentul potrivit !
Multam !

Nihil Sine Deo

#20
Postat 07 September 2004 - 07:09 PM
Am facut si eu prajitura, varianta cu mere pentru ca am primit niste mere acre tare de la doamna care are day care in care merge Tudor.
A iesit foarte buna, doar ca am avut aceeasi problema ca si Adriana: nu a iesit destul de inalta, de parca nu am avut destula compozitie.
Acelasi lucru m-am gindit si eu: sa dublez data viitoare cantitatile
Am mai facut in weekend si o prajitura cu prune, folosind o reteta de aici de pe site si toata lumea si-a lins degetele, adica a avut mare succes.
A iesit foarte buna, doar ca am avut aceeasi problema ca si Adriana: nu a iesit destul de inalta, de parca nu am avut destula compozitie.
Acelasi lucru m-am gindit si eu: sa dublez data viitoare cantitatile

Am mai facut in weekend si o prajitura cu prune, folosind o reteta de aici de pe site si toata lumea si-a lins degetele, adica a avut mare succes.
Răspunde la acest topic

1 utilizatori citesc acest topic
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi