Sari la conținut

Poză

Prajitura turnata cu mere sau branza


375 răspunsuri la acest topic

#1 Anat

Anat

    Big Chef

  • Membri
  • 737 posturi
  • Location:Canada

Postat 06 September 2004 - 04:59 AM

O reteta buna si usor de facut, eu o fac de multi ani si are mare succes la noi în familie si printre prieteni.

Prajitura turnata cu mere sau brânza (reteta mamei mele)

2 oua întregi
9 linguri zahar
9 linguri ulei
9 linguri lapte
12 linguri faina
1 lingura de praf de copt

Se freaca ouale cu zaharul, se adauga uleiul si se freaca pâna se încorporeaza. Se amesteca faina cu praful de copt si se pune peste amestecul precedant alternând cu laptele.
Aluatul trebuie sa curga când e luat cu lingura dar sa fie mai gros decât cel de clatite.

Se unge tava cu unt si se presara cu faina. Se toarna jumatate din aluat si se baga pentru 10-12 minute la 350F (180C) în cuptor preîncalzit. Se scoate si se pune brânza sau merele, se toarna restul de aluat si se pune la copt pentru +/- 40minute. Când este gata se pudreaza cu zahar pudra, se taie când este racita complet.

Daca se umple cu brânza :

500 g brânza de vaci (eu folosesc Ricotta) se amesteca cu 4 oua, un praf de sare, 5 linguri de gris si o mâna buna de stafide; se lasa deoparte si se adauga 5-6 linguri de zahar (sau mai mult, dupa gust) si un plic de zahar vanilat numai înainte de a o pune peste aluat (deci când prima jumatate din portia de aluat a fost coapta 10-12 minute).

Daca se umple cu mere :

1 kg de mere (aprox. 6 mere) se curata, se taie si se calesc cu zahar (cantitate dupa gust) pâna scade sucul pe care-l lasa. Când sânt calite se adauga un pic de scortisoara si se pun peste aluat.

Si pentru ca am poze facute ultima data cand am facut-o vi le pun.

Jumatate din aluat turnat si pus la copt pentru 10-12 minute

Imagini atașate

  • 63347.jpg


#2 Anat

Anat

    Big Chef

  • Membri
  • 737 posturi
  • Location:Canada

Postat 06 September 2004 - 05:01 AM

Dupa 10 minute[attachmentid=4954]

Imagini atașate

  • 63348.jpg

Il n'existe que deux choses infinies, l'univers et la bêtise humaine... mais pour l'univers, je n'ai pas de certitude absolue. Albert Einstein

#3 Anat

Anat

    Big Chef

  • Membri
  • 737 posturi
  • Location:Canada

Postat 06 September 2004 - 05:02 AM

Amestecul de brânza, oua, gris, stafide si zahar.

Imagini atașate

  • 63349.jpg


#4 Anat

Anat

    Big Chef

  • Membri
  • 737 posturi
  • Location:Canada

Postat 06 September 2004 - 05:03 AM

Cu brânza pe el.
Poza nu se încarca.

Vad ca e o problema. restul de poze nu pot sa le mai pun pt. ca nu vrea sa le mai ia, o sa încerc din nou mâine.

#5 Elena Brasov

Elena Brasov

    Captain Cook

  • Membri
  • 447 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Brasov

Postat 06 September 2004 - 05:46 AM

Am s-o fac si eu in mod sigur, astept pozele s-o vad gata smile.gif. Bine ca ai pus o poza din care se vede consistenta aluatului, nu prea stiu eu ce inseamna
&frac12 dar banuiesc ca ai vrut sa spui jumatate din aluat.
Elena

#6 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 06 September 2004 - 07:58 AM

Buna de tot, mai ales cu ricotta pentru micul dejun e excelenta, astept continuarea si intre timp ma duc sa cumpar ricotta! icon_smile.gif

#7 Buburuza

Buburuza

    Big Chef

  • Membri
  • 583 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 06 September 2004 - 07:59 AM

Mai incearca cu poza de la final, te roooog! Ca merita incercata...Pupici!

#8 Monika@USA

Monika@USA

    Eye of the Storm

  • Membri
  • 837 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Pacific NorthWest USA

Postat 06 September 2004 - 08:09 AM

Anat,
cit de mare e tava in care coci prajitura ?
Nihil Sine Deo
user posted image

#9 Anat

Anat

    Big Chef

  • Membri
  • 737 posturi
  • Location:Canada

Postat 06 September 2004 - 01:03 PM

Am încercat din nou, dar tot nu încarca pozele. Pâna se regleaza problema o sa le pun pe un site si vin si va dau adresa, le puteti vedea acolo.

Elena ai dreptate, asta voiam sa spun, jumatate din aluat. N-am vazut ce-a iesit, bine ca mi-ai zis.

Monika tava are 25/17 cm si adânca cam de 5 cm (prajitura creste, deci nu se poate face într-o tava de biscuiti).

Anat

#10 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 06 September 2004 - 01:08 PM

Sunt prea mari pozele de aceea nu se incarca, incearca sa le micsorezi

#11 Anat

Anat

    Big Chef

  • Membri
  • 737 posturi
  • Location:Canada

Postat 06 September 2004 - 01:31 PM

Adriana, am micsorat pozele înainte sa le pun, n-are nici una mai mult de 100 ko.

Le-am pus aici :
http://fr.pg.photos....album?.dir=53fc

Daca apasati pe Diaporama le vedeti una dupa alta fara sa aveti nevoie sa apasati pe fiecare poza în parte.

O sa încerc din nou mai târziu sa le pun si aici unde e reteta.

#12 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 06 September 2004 - 01:39 PM

Sunt mai frumoase acolo! smile.gif
neaparat trebuie s-o fac ca prea arata bine

#13 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 06 September 2004 - 10:05 PM

Am facut prajitura ta si este foarte buna.
Binenteles ca n-am avut rabdare sa astept sa se raceasca ca daca nu asteptam pina miine dimineata si am si taiat-o si gustat-o.
Excelenta!
Singura mea problema a fost ca pentru tava pe care am folosit-o eu care cred ca e in jur de 20x30 cm, deasupra nu mi-a mai ramas mare lucru de pus sau am pus mai mult de jumatate dedesubt. Data viitoare dublez cantitatea de aluat. Si folosesc si numai ricotta de oaie pentru ca cea de vaca pe care am cumparat-o (am folosit 250 de game de urda de vaca si 250 de oaie) era foarte rea si amara.
Va deveni una din prajiturile noastre preferate pentru micul dejun, multumesc fumos!

Imagini atașate

  • 63542.jpg


#14 Guest_mona_usa_*

Guest_mona_usa_*
  • Guests

Postat 06 September 2004 - 10:12 PM

Ana,ce zici daca o sa pun caise taiate bucatele mici in creama de brinza?
noua cu stafide nu ne place icon_cry.gif

arata super prajiturile laugh.gif

#15 Anat

Anat

    Big Chef

  • Membri
  • 737 posturi
  • Location:Canada

Postat 06 September 2004 - 11:49 PM

Adriana e f. frumoasa prajitura ta! Ma bucur ca ti-a placut.

Nu stiu daca e bine sa dublezi cantitatea de aluat daca nu o dublezi si pe cea de brânza, sa nu te trezesti ca e prea multa coca si ca alergi sa gasesti si un pic de brânza.
Probabil ca ai pus mai mult în prima foaie si nu ti-a mai ramas cine stie ce si pentru deasupra. Data viitoare ai sa aproximezi mai bine, ai sa vezi.

------------------

Mona, dar nici cu cranberries (cred ca sânt macese în româna, dar nu sânt sigura) uscate nu va place, sau cu alta fructa uscata?
Caise proaspete daca pui s-ar putea sa lase zeama si sa înmoie brânza si nu stiu ce-ar iesi.

#16 Monika@USA

Monika@USA

    Eye of the Storm

  • Membri
  • 837 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Pacific NorthWest USA

Postat 07 September 2004 - 01:48 AM

Am facut reteta ta Anat (suna a Egiptean numele acesta icon_smile.gif ) si a iesit SUPER ! :cam de 4 degete de groasa, (am crezut ca o ia la sanatoasa din tava... icon_lol.gif icon_lol.gif ) pufoasa, ce mai .... bunaaaaaaaaaa.
Ca de obicei nu am avut rabdare sa o las sa se raceasca complet.... asa ca am taiat-o calda... mi-au venit si niste musafiri pe cind sa o scot din cuptor, am tinut-o o idee mai mult in cuptor si a iesit mai "brunetica" (nu s-a ars, (thank God).
Am pus in ea si coaja de lamiie rasa iar albusurile le-am batut spuma tare cu zaharul si le-am incorporat in brinza chiar inainte de a o intinde pe foaia semi-coapta.
Verdictul a fost "Good, very good !"
Multumesc mult de tot !
user posted image
Nihil Sine Deo
user posted image

#17 Anat

Anat

    Big Chef

  • Membri
  • 737 posturi
  • Location:Canada

Postat 07 September 2004 - 03:42 AM

Monika, îmi pare tare bine ca v-a placut.
Bine ca n-a plecat la plimbare din tava, ca ce-ar fi fost sa alergi dupa ea prin bucatarie icon_lol.gif

Pâna la urma ai pus ceva în brânza?

#18 Monika@USA

Monika@USA

    Eye of the Storm

  • Membri
  • 837 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Pacific NorthWest USA

Postat 07 September 2004 - 07:40 AM

QUOTE(Anat P)
Monika, îmi pare tare bine ca v-a placut.  
Bine ca n-a plecat la plimbare din tava, ca ce-ar fi fost sa alergi dupa ea prin bucatarie icon_lol.gif  

Pâna la urma ai pus ceva în brânza?


Am pus in brinza numai ouale, grisul, zahar, coaja de lamiie si stafidele. Dupa cum am mai zis, ouale le-am batut separat....

Mi-era dor de o prajitura "fool-proof" cu brinza, unde mai pui ca aveam si Ricotta de la Costco... eram si in criza de timp, reteta a venit tocmai la momentul potrivit !

Multam ! icon_cheers.gif
Nihil Sine Deo
user posted image

#19 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 07 September 2004 - 07:56 AM

Aoleu, Monica, dar eu n-am batut ouale separat!
Deci tu ai pus galbenusurile in brinza si la urma ai adaugat bezeaua cum ar veni adica albusurile cu zaharul? Si a crescut mai tare in felul acesta?

#20 Cassia

Cassia

    Academic Chef

  • Membri
  • 1403 posturi
  • Location:Aproape de ocean

Postat 07 September 2004 - 07:09 PM

Am facut si eu prajitura, varianta cu mere pentru ca am primit niste mere acre tare de la doamna care are day care in care merge Tudor.
A iesit foarte buna, doar ca am avut aceeasi problema ca si Adriana: nu a iesit destul de inalta, de parca nu am avut destula compozitie.
Acelasi lucru m-am gindit si eu: sa dublez data viitoare cantitatile icon_razz.gif

Am mai facut in weekend si o prajitura cu prune, folosind o reteta de aici de pe site si toata lumea si-a lins degetele, adica a avut mare succes.



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi