Sari la conținut

Poză

Prajitura turnata cu mere sau branza


375 răspunsuri la acest topic

#21 Anutza

Anutza

    Bucataras

  • Membri
  • 162 posturi
  • Gender:Female
  • Location:In afara Romaniei

Postat 07 September 2004 - 10:18 PM

QUOTE(LuluR)

Am mai facut in weekend si o prajitura cu prune, folosind o reteta de aici de pe site si toata lumea si-a lins degetele, adica a avut mare succes.


LuluR ce reteta ai urmat pentru prajitura cu prune?
Multam,

Anutza

#22 Cassia

Cassia

    Academic Chef

  • Membri
  • 1403 posturi
  • Location:Aproape de ocean

Postat 07 September 2004 - 10:36 PM

Draga Anutza,

Iata reteta:
"Prajitura cu prune

Durata: 1 h
Ingrediente:
2 linguri smintina, 300g faina, 150g unt sau margarina, 400g zahar pudra, 5 galbenusuri, 2 albusuri, 1 kg prune curatate de simburi si coaja, 1 praf de scortisoara pisata, grasime pentru forma
Mod de preparare:
Se curata prunele de simburi si pielite, se presara cu putin zahar si scortisoara pisata si se lasa sa stea. Se face un aluat din 300 gr zahar, 150 gr unt, 3 galbenusuri si 300 gr faina. Se framinta bine, se intinde o foaie de grosimea unui deget. Se pune aceasta foaie in tava unsa si se asaza peste coca prunele bine stoarse. Deasupra prunelor se toarna urmatoarea compozitie: 2 linguri smintina amestecata cu 2 galbenusuri, 100 gr zahar si spuma de la 2 albusuri. Se coace la foc potrivit Se serveste taiata in bucati patrate sau dreptunghiulare. "

Modificari facute de mine:
1. Am scos doar simburii din prune
2. Am folosit si zahar tos pentru ca nu avem destul farin
3. Am folosit si albusul de la cele 3 oua din care s-au folosit doar galbenusurile pentru aluat; deci am avut un total de 5 albuse. Si nu s-a intimplat nici o catastrofa icon_razz.gif

Prajitura a fost cu adevarat foarte gustoasa.

#23 Monika@USA

Monika@USA

    Eye of the Storm

  • Membri
  • 837 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Pacific NorthWest USA

Postat 08 September 2004 - 03:55 AM

QUOTE(Adriana Nicoleta)
Aoleu, Monica, dar eu n-am batut ouale separat!
Deci tu ai pus galbenusurile in brinza si la urma ai adaugat bezeaua cum ar veni adica albusurile cu zaharul? Si a crescut mai tare in felul acesta?


Am batut albusurile cu zaharul pentru ca in reteta scrie sa pui zaharul la urma, si am zis ca sa nu-l las "singurel", sa-l pun cu albusurile, desi reteta zice sa pui ouale intregi.Sau mai precis nu specifica sa fie ouale separate...
In plus, cum tavile mele sint mai mari decit cea in care ANAT si-a pus prajitura am facut cantitate dubla (era si tava dublu si ceva ca marime ! icon_wink.gif ) si bine am facut ca mi-au venit si niste musafiri...asa ca a papat toata lumea pe saturate si a mai si ramas.
Poti sa incerci si tu cu albusurile, ca o face mai "aerata" laugh.gif , sa vezi cum iese data viitoare.
Nihil Sine Deo
user posted image

#24 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 08 September 2004 - 09:22 AM

Ok, mersi, incerc si asa si dublez si cantitatea!

#25 Anat

Anat

    Big Chef

  • Membri
  • 737 posturi
  • Location:Canada

Postat 08 September 2004 - 02:31 PM

Ideea cu albusurile batute cu zaharul si apoi amestecate cu brânza nu e rea, cu conditia ca amestecul albusuri brânza sa se faca doar înainte de a fi pus pe aluat.

Eu prepar brânza înainte sa ma apuc de aluat si timpul pe care-l sta în asteptare permite stafidelor sa se înmoie, grisului sa traga din umiditatea brânzei si totul sa devina ceva omogen, cremos.

Zaharul nu-l pun decât înainte de a pune umplutura pe aluat ca sa nu aiba timp sa se topeasca si sa faca brânza mai lichida ceea ce ar face ca aluatul pe care se pune totul sa fie umed si sa nu se coaca cum trebuie.
Uf, ce fraza lunga, dar m-am straduit sa explic cât pot de bine.
La fel procedez ori de câte ori fac ceva umplut cu brânza.

Cu merele e mai simplu, se scad pe foc mic pâna nu mai au zeama.

#26 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 08 September 2004 - 02:53 PM

Sunt de acord cu tine si cu Monica, eu cind am facut prajitura ta am facut exact ca tine ca sa nu ma certi daca dupa acea nu iesea icon_rolleyes.gif , dar eu am folosit zahar pudra.
Vroiam numai sa spun ca de exemplu cind am facut cassata siciliana (am pus reteta acu citeva zile) sau un alt tort italian, pastiera, am lasat la frigider urda de oaie cu zahar pudra o zi intreaga si nu se topeste zaharul, nu stiu daca e chestie de urda sau de zahar.

A, si data viitoare, vazind ca prima data am fost cuminte si a iesit bine, imi iau libertatea de a fae vreo modificare. laugh.gif

#27 Anat

Anat

    Big Chef

  • Membri
  • 737 posturi
  • Location:Canada

Postat 08 September 2004 - 04:11 PM

Adriana, zaharul pudra are amidon în el si d-aia brânza nu devine apoasa, eu însa folosesc zaharul tos.

Si poti sa-ti iei ce libertati vrei, nu-i suparare, fiecare cu creativitatea ei.

Da tu sti cum se zice : tradare, tradare, da sa stim si noi laugh.gif

Asa ca, nu uita sa vi sa ne zici.

#28 Guest_mona_usa_*

Guest_mona_usa_*
  • Guests

Postat 09 September 2004 - 02:15 AM

hai ca maine ma apus si eu de facut prajitura asta.
eu m-am gindit sa fac o portie si jumatate de aluat,pt ca mi-am cuparat prea multa brinza(680 gr ricotta)
va spun poimane cum mi-a iesit. laugh.gif (in crema de brinza am sa pun bucatele de caise uscate. tongue.gif

#29 Anutza

Anutza

    Bucataras

  • Membri
  • 162 posturi
  • Gender:Female
  • Location:In afara Romaniei

Postat 09 September 2004 - 07:33 PM

LuluR, multam de reteta cu prune. O sa o incerc cat de curand.
Am facut si eu prajitura turnata cu branza ricotta si a iesit f buna. Inca mai am ca mi se pare o prajitura deasa, care tine si de foame, asa ca am manact si aseara dar si la micul dejun.
Eu am dublat cantitatea de aluat iar branza am pus la ochi, cred ca a fost vreo 600-700 g. Am pus stafide inauntru.

Toate bune,
Anutza

#30 Guest_mona_usa_*

Guest_mona_usa_*
  • Guests

Postat 10 September 2004 - 05:05 AM

Ana,am facut si eu azi prajitura.
arata foarte bine,inca nu am taiat-o,dar arata foarte frumosa,iar pina la urma am pus tot stafide in ea,pt ca am zis ca si asa nu e pt mine(ca eu sunt la dieta,dar binenteles ca voi gusta si io),ca mai mult am facut-o pt ai mei care sunt pofticiosi,mai ales cind aud de prajitura cu brinza laugh.gif icon_razz.gif

Thanks! icon_bounce.gif

#31 Anat

Anat

    Big Chef

  • Membri
  • 737 posturi
  • Location:Canada

Postat 10 September 2004 - 05:18 AM

Mona sper sa-ti placa si tie si a lor tai si cu stafide e si mai buna evident.
Valabil pentru cei carora le plac stafidele icon_lol.gif

#32 angelique

angelique

    fata de treaba

  • Membri
  • 1317 posturi
  • Location:milano

Postat 13 September 2004 - 06:37 PM

eu am gustat prajirura la Adriana si mi-a placut ,am s-o fac si eu cu branza de vaci zi cu stafide
Un intelectual este cel care a invatat totul, a uitat totul,dar stie unde sa caute!
IPB Image

#33 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 14 September 2004 - 08:58 AM

Am imbracat-o de sarbatoare pe prajitura. icon_lol.gif
Dati-mi numai timp sa pun poze si sa va povestesc tot!

#34 Anat

Anat

    Big Chef

  • Membri
  • 737 posturi
  • Location:Canada

Postat 14 September 2004 - 11:19 PM

Adriana, poti s-o congelezi si s-o scoti când se termina cornuletele laugh.gif

Serios, eu am congelat când am facut portie dubla si a fost f. buna.
Am lasat-o sa se decongeleze la frigider si pe urma i-am dat un praf de zahar pudra, era ca si cum atunci o facusem.

#35 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 15 September 2004 - 08:41 AM

Pacat ca imi spui deabia acum icon_cry.gif
Acu am tinut-o afara de simbata, trebuie sa o termin asa cum e.

#36 Anutza

Anutza

    Bucataras

  • Membri
  • 162 posturi
  • Gender:Female
  • Location:In afara Romaniei

Postat 15 September 2004 - 07:13 PM

adica sa congelezi prajitura?

#37 mephala30

mephala30

    Big Chef

  • Membri
  • 590 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iasi

Postat 16 September 2004 - 01:57 PM

Buna! Va urmaresc de ceva timp, am facut oarece prajituri de pe forum si au iesit super bune. Si aceasta cu branza a iesit delicioasa. Eu doar am gustat-o, pt. ca tin un fel de regim disociat cu Montignac. icon_cry.gif
Sunt in continuare cu ochii pe voi si deja mi se pare ca va stiu de-o vesnicie! tongue.gif
Voi incerca sa pun si niste poze.Sa nu radeti, ca n-am prea multa experienta culinara! Dar invat de la voi icon_smile.gif

Imagini atașate

  • 65259.jpg


#38 mephala30

mephala30

    Big Chef

  • Membri
  • 590 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iasi

Postat 16 September 2004 - 02:00 PM

inca o poza

Imagini atașate

  • 65260.jpg


#39 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 16 September 2004 - 02:00 PM

Arata foarte frumos.
Bravo si bine ai venit! smile.gif

#40 mephala30

mephala30

    Big Chef

  • Membri
  • 590 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iasi

Postat 16 September 2004 - 02:01 PM

Merci de urare



Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi