Sari la conținut

Poză

Prajitura turnata cu mere sau branza


375 răspunsuri la acest topic

#41 Anat

Anat

    Big Chef

  • Membri
  • 737 posturi
  • Location:Canada

Postat 16 September 2004 - 02:44 PM

Arata foarte bine prajitura ta, bravo.

#42 Victory

Victory

    micro Bucatar

  • Membri
  • 30 posturi
  • Gender:Female
  • Location:EUROPA

Postat 16 September 2004 - 06:16 PM

Ana te rog poti sa scri reteta si in retete culinare sa o pot si eu copia,am incercat asa de pe pagina unde ai scriso dar imi tipareste 10 pagini.Sau poate cineva sa ma ajute cum pot copia o reteta de pe forum va rog.
SA FIM IUBITE

#43 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 16 September 2004 - 06:41 PM

Toria, poti selectiona cu mouse-ul numai textul care te intereseaza si sa ii dai optiunea de a tipari numai partea selectionata, sau la fel poti selectiona partea doar cu reteta, faci cu "dreapta" mouse-ului copy si deschizi in file in Word in care faci paste si asa vei avea reteta.
Daca nu te descurci nici asa trimite-mi un mesaj privat si iti trimit eu fisierul cu reteta si pozele.

#44 Victory

Victory

    micro Bucatar

  • Membri
  • 30 posturi
  • Gender:Female
  • Location:EUROPA

Postat 16 September 2004 - 07:20 PM

Nicoleta multumesc pentru mesaj dar am incercat si asa si imi tipareste numai o parte adica nu pot sa vad pina in capat un rind e taiat pe la jumate nu stiu de ce,o sa mai incerc sa o micsorez cumva sa o pot tipari afara.Am mai scris eu altele si cu mana dar asa le mai pierd daca o tiparesc o si bag la dosar.
SA FIM IUBITE

#45 Monika@USA

Monika@USA

    Eye of the Storm

  • Membri
  • 837 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Pacific NorthWest USA

Postat 16 September 2004 - 07:52 PM

Toria,
daca vrei sa tiparesti doar o reteta poti sa deschizi o fereastra noua in Microsoft Word Processor si sa "highlight" ("albastresti" sau "inegresti" icon_redface.gif) textul dorit, apoi il muti cu mouse-ul clicked pe stinga, in fereastra de la word processor, si apoi apesi pe optiunea de print, si-ti va tipari doar textul dorit.
Daca nu ai Word processor, poti deschide o fereastra de "write mail", muti reteta in dreptunghiul unde scrii mesajul, si apesi pe optiunea de print .

(Eu mi-am creat un File cu retete de pe Culinar pe Word processor, si cind vreau sa tiparesc o reteta aleg doar pagina unde e reteta (la fereastra printerului ai optiunea ce pagini sa iti tipareasca, toate sau numai o selectie))

Sorry, dar ti-am explicat asa pentru ca nu ma prea pricep in ale computerului, dar poate totusi alegi ceva din explicatiile mele! icon_lol.gif
Nihil Sine Deo
user posted image

#46 Victory

Victory

    micro Bucatar

  • Membri
  • 30 posturi
  • Gender:Female
  • Location:EUROPA

Postat 16 September 2004 - 08:04 PM

icon_cheers.gif fetele multumesc in sfirsit am reusit cum a scris Monica si ma ajutat si fiicamea ca ea se pricepe mai bine,de acum stiu si eu cum sa fac si sa numi mai prind urechile.
SA FIM IUBITE

#47 Monika@USA

Monika@USA

    Eye of the Storm

  • Membri
  • 837 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Pacific NorthWest USA

Postat 16 September 2004 - 09:37 PM

icon_cheers.gif
Imi pare bine c-ai reusit!
Nihil Sine Deo
user posted image

#48 miky

miky

    micro Bucatar

  • Membri
  • 20 posturi
  • Location:In afara Romaniei

Postat 20 September 2004 - 11:36 AM

Super prajitura ta, a picat exact la timp, peste doua zile este ziua iubitului meu si chiar cautam ceva bun sa fac, o sa o incerc pe aceasta.

#49 Anutza

Anutza

    Bucataras

  • Membri
  • 162 posturi
  • Gender:Female
  • Location:In afara Romaniei

Postat 21 September 2004 - 07:40 PM

QUOTE(Anat P)
O reteta buna si usor de facut, eu o fac de multi ani si are mare succes la noi în familie si printre prieteni.

Prajitura turnata cu mere sau brânza (reteta mamei mele)

2 oua întregi
9 linguri zahar
9 linguri ulei
9 linguri lapte
12 linguri faina
1 lingura de praf de copt



Anat, cand zici lingura, te referi la TBSP?
Multumesc,

#50 Monika@USA

Monika@USA

    Eye of the Storm

  • Membri
  • 837 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Pacific NorthWest USA

Postat 21 September 2004 - 07:54 PM

Eu am masurat cu lingura de supa, dar am pus intr-un cup de masurat,(sa vad cam cit e cantitatea, pentru ca alta data sa masor cu cup-ul icon_lol.gif ) si 9 linguri de "lichide" e 1/2 de cup american, ~~cam 125 ml. !
Si sa stii ca e tare buna reteta, eu am facut-o cu brinza si am facut-o si cu mere (le-am razuit, in loc sa le doar tai feliute icon_lol.gif ) si a iesit de fiecare data de nota 10.
Nihil Sine Deo
user posted image

#51 Anat

Anat

    Big Chef

  • Membri
  • 737 posturi
  • Location:Canada

Postat 21 September 2004 - 08:15 PM

Anutza, eu masor cu lingura normala de supa.


Monika, poti sa tai merele felii si sa le calesti cu zahar. Mie mi se pare ca iau mai putin timp sa le tai decât sa le razi, si sânt la fel de bune.
Multam pentru comentariile tale.

#52 Anutza

Anutza

    Bucataras

  • Membri
  • 162 posturi
  • Gender:Female
  • Location:In afara Romaniei

Postat 21 September 2004 - 08:32 PM

Multumesc, fetelor. acuma o am in cumptor. merele le-am ras, dar o s aincerc si cu ele taiate.
Mi-a crescut foarte frumos, cel putin jumatatea care este aucm in cuptor.

Va tin la curent cu rezultatul...
Am uitat sa va zic ca am facut-o si eu cu branza, dar tot asa cum ziceau fetele nu mi-a ajuns si am facut cantitate dubla.
Pe urma m-am gandit sa te intreb daca masori cu TBSP, ca poate de aia nu iesea sufiecient.
si acum am facut cantitate dubla.

multumesc frumos pentru raspunsuri,

#53 Monika@USA

Monika@USA

    Eye of the Storm

  • Membri
  • 837 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Pacific NorthWest USA

Postat 21 September 2004 - 09:04 PM

QUOTE(Anat P)
Anutza, eu masor cu lingura normala de supa.


Monika, poti sa tai merele felii si sa le calesti cu zahar. Mie mi se pare ca iau mai putin timp sa le tai decât sa le razi, si sânt la fel de bune.
Multam pentru comentariile tale.


Eu am ras merele pentru ca am citit pasajul cu merele din reteta prea in fuga, si am realizat ca am gresit cind merele se "dunstuiau" (caleau) pe foc deja. Am avut emotii.... (ca de prima data laugh.gif ) dar rezultatul a fost tare bun. Si bineinteles ca am facut portie dubla ....
Data viitoare o sa incerc cu merele taiate feliute, sa vad care e diferenta !
Cum sint cam intotdeauna in criza de timp, dar dornica de ceva bun si rapid pentru ai mei, reteta ta e supervenita, mai ales ca e 2 in 1 .

user posted image
Nihil Sine Deo
user posted image

#54 Anutza

Anutza

    Bucataras

  • Membri
  • 162 posturi
  • Gender:Female
  • Location:In afara Romaniei

Postat 22 September 2004 - 08:53 PM

Fetele mi-a iesit super.
Nu am poza ca pana sa ma dezmeticesc a si disparut.
Multam pentru retete si idei,

#55 Kiva

Kiva

    aurora borealis

  • Membri
  • 712 posturi
  • Location:Suomi

Postat 25 September 2004 - 07:37 PM

Am facut si eu prajitura ta. Foarte buna si nu cere mult timp. Eu am tinut stafidele inainte vreo 3 ore in rom. si am pus in branza si coaja rasa de portocala. Rezultatul in continuare.
Abia scoasa din cuptor:[attachmentid=5499]

Imagini atașate

  • prajit_intreaga.jpg

Editat de Kiva, 02 November 2005 - 04:18 PM.

Kiva
-------------------------------------------------------
Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, on parempi olla hiljaa!

#56 Kiva

Kiva

    aurora borealis

  • Membri
  • 712 posturi
  • Location:Suomi

Postat 25 September 2004 - 07:45 PM

Si pentru servit:

Imagini atașate

  • deservit.jpg

Editat de Kiva, 02 November 2005 - 04:21 PM.

Kiva
-------------------------------------------------------
Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, on parempi olla hiljaa!

#57 Anat

Anat

    Big Chef

  • Membri
  • 737 posturi
  • Location:Canada

Postat 25 September 2004 - 08:39 PM

Ce frumoasa e, felicitari, arata asa de bine!

Când am timp si eu tin stafidele într-o lingura, doua de rom, le da un gust si o aroma f. buna. Si coaja de portocale sau de lamâie în brânza dau o aroma speciala acesteia.

Daca-ti plac merele încearc-o si cu mere, este f. buna si asa.

Ma bucur ca ti-a iesit asa reusita si ca ti-a placut.

#58 Anat

Anat

    Big Chef

  • Membri
  • 737 posturi
  • Location:Canada

Postat 27 September 2004 - 03:18 AM

Aveam niste mere calite. Cu o parte am facut o prajitura si cu restul am umplut cornuletele Angelicai, cele în doua culori.

Imagini atașate

  • 66904.jpg


#59 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 27 September 2004 - 07:46 AM

Waw, Anat, e minunatã, musai s-o fac ºi cu mere. smile.gif

#60 Kiva

Kiva

    aurora borealis

  • Membri
  • 712 posturi
  • Location:Suomi

Postat 27 September 2004 - 08:54 AM

Am sa o fac si cu mere, ca am prin frigider. Doar ca al meu nu e consumator de nimic ce contine mere si daca va manca va sti ca este cu pere laugh.gif . A mai facut-o o data si nu a simtit nici o diferenta la gust cand fructele sunt preparate smile.gif .
Oricum, cea cu mere arata foarte bine iar eu sunt innebunita dupa placinta cu mere. O sa o fac si postez saptamana asta sper.

O saptamana frumosa si usoara tuturor,

Claudia



Răspunde la acest topic



  


2 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi