Sari la conținut

Poză

Lasagne a la Maya


134 răspunsuri la acest topic

#1 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 12 November 2004 - 05:41 PM

Am facut un sos de rosii-

am prajit o ceapa,2-3 catei de ustroi,tocate marunt,în putin ulei de masline.Am turnat rosii cu sos(doza),am condimentat cu sare piper,basilikum proaspat si oregano.. si am lasat sa fiarba.
Într-o alta tigaie am prajit carnea macinata,cu vreo 2 linguri ulei de masline.
Cind a fost prajita am adaugat-o la sosul de rosii si am lasat mai departe sa fiarba la foc mic.[attachmentid=6521]

Imagini atașate

  • 74346.jpg


#2 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 12 November 2004 - 05:43 PM

Am facut un sos bechamel din 1 lingura ulei de masline încins,am adaugat 1 lingura de faina si am lasat putin la prajit.

Imagini atașate

  • 74347.jpg


#3 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 12 November 2004 - 05:43 PM

am stins cu lapte,si am lasat sa fiarba la foc mic pîna s-a îngrosat

Imagini atașate

  • 74348.jpg


#4 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 12 November 2004 - 05:48 PM

Am facut aluatul pt pasta,din 500 g faina,5 oua,2 linguri de ulei de masline,1 lingurita de sare si 3-4linguri de apa.
Nu am folosit tot aluatul pt lasagne-am facut mai mult ca mi-a mai trebuit pentru altceva..
pt lasagne ar ajunge 400 faina,4 oua,1-2 ulei masline,sare mai putina si vreo 2 linguri de apa

Imagini atașate

  • 74352.jpg


#5 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 12 November 2004 - 05:51 PM

Am lasat aluatul,sa se odihneasca vreo 10 minute.
Am format 5 bilute egale ,din aluat-am folosit doar 4.

Imagini atașate

  • 74354.jpg


#6 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 12 November 2004 - 05:52 PM

Bilutele le-am întins cu sucitorul pe planseta cu faina-am facut 4 foi si le-am pus 1-2 minute la fiert.
Am pierdut pozele!! icon_frown.gif
Într-o forma de jena,am pus un strat de sos bechamel

Imagini atașate

  • 74355.jpg


#7 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 12 November 2004 - 05:53 PM

peste am pus o foaie de pasta si peste ea primul starat de sosul de rosii cu carne macinata.

Imagini atașate

  • 74357.jpg


#8 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 12 November 2004 - 05:55 PM

am acoperit cu o alta foaie -2-,peste am pus iar sos de rosii cu carne,din nou o foaie-3- si iar sos de rosii/carne

Imagini atașate

  • 74359.jpg


#9 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 12 November 2004 - 05:56 PM

am acoperit iar cu ultima foaie de pasta-4- ,peste care am pus sos bechamel

Imagini atașate

  • 74360.jpg


#10 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 12 November 2004 - 05:57 PM

Desupra am ras o bucata de ementaler/emental.. si am bagat în cuptorul încins la 170°-180°C

Imagini atașate

  • 74363.jpg


#11 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 12 November 2004 - 05:58 PM

am Bagat Lasagne la cuptor,încins în prealabil la 170°-180°C ,pîna s-a rumenit

Imagini atașate

  • 74365.jpg


#12 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 12 November 2004 - 05:59 PM

A fost excelenta icon_smile.gif

Imagini atașate

  • 74366.jpg


#13 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 12 November 2004 - 11:31 PM

Bravissima. 041.gif

#14 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 13 November 2004 - 01:55 AM

Multumesc ,ma gîndeam ca vii si ma certi..ca poate nu am facut cum trebuie icon_redface.gif ..Ai vazut ce gospodina m-am facut ?...am ,pîna si aluatul de paste l-am framîntat(na ja..nu chiar eu,personal tongue.gif ) ..în orice caz e mult mai buna asa, decît foile gata cumparate.

#15 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 13 November 2004 - 04:24 PM

E totul fãcut foarte bine, n-am de ce sã te cert.
Singura diferenþã e cã eu ung tava cu margarinã de fricã sã nu se lipeascã ºi cã tu ai folosit deasupra materia primã nemþeascã adicã ementhalul în loc de parmigiano, dar repet, restul e de nota 10 cu felicitãri.

#16 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 13 November 2004 - 04:33 PM

Fica-mea nu prea e prietena cu parmigiano..si d'aia smile.gif

#17 Mari-Ana

Mari-Ana

    Academic Chef

  • Membri
  • 1044 posturi
  • Location:Canada

Postat 13 November 2004 - 04:59 PM

Respectele mele Maya smile.gif , sa faci tu si aluatul asta da. Eu ma folosesc de scuza ca n-am si eu un "ken" sau un "kitchen aid".
Mari

#18 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 17 November 2004 - 03:54 AM

Respectele mele Maya smile.gif , sa faci tu si aluatul asta da. Eu ma folosesc de scuza ca n-am si eu un "ken" sau un "kitchen aid".



Multumesc smile.gif
..sa stii ca e mult mai buna Lasagne, cu aluatul de paste facut de casa,decît cu cel cumparat.

#19 Higeia

Higeia

    Master of disaster

  • Membri
  • 1504 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 24 January 2005 - 08:10 AM

Acum m-am lamurit . Problema mea era:

1)cat de groase sunt foile? Din cate mi-a specificat Adriana trebuiesc facute cu nr. 1sau2 la masina de taitzei, vad ca le-ai facut cu sucitorul...
2) foile se oparesc putzin chiar daca sunt proaspete. Cu ele crude probabil ca raman asrfel
3) Inainte de a pune compozitzia pe foi ,acestea se ung cu ceva grasime: ulei sau margarina? Adriana spunea ca unge forma,dar foile??

Vreau sa incerc .Sper sa reusesc? icon_compress.gif
Va voi spune ce a iesit. Cu bine Higeia
"Lumineaza-ti zilele vietii , si nu vor mai fi ceeace sunt" Chateaubriand
Cu bine Higeia

[size="5"] http//acasalaIleana/[size="5"]

#20 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 24 January 2005 - 09:02 AM

Higieia binenþeles cã se pot face ºi cu mânuþa dacã ai dexteritate ºi putere în mâini.
1) foaia trebuie sã fie nici prea subþire nici prea groasã, cu cât e mai subþire cu atât se va coace mai repede, apoi depinde fiecãruia cum îi place, dacã tu eºti obiºnuitã sã faci tãiþei foaia va trebui sã fie ceva mai subþire ca cea de tãiþei.
2) dacã vrei cu tot dinadinsul sã le opãreºti eu nu te opresc, dar dupã mine n-are rost sã munceºti inutil, eu nu le opãresc ºi se coc foarte bine, repet salsa bechamel trebuie sã fie puþin lichidã adicã nu foarte groasã
3) foile nu trebuie unse cu nimic



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi