Sari la conținut

Poză

Gogosi - reteta americana


40 răspunsuri la acest topic

#1 SEXY

SEXY

    micro Bucatar

  • Membri
  • 47 posturi
  • Location:xxx

Postat 04 January 2005 - 02:05 AM

icon_razz.gif
Ingrediente

3 cani faina(750 grame), 1 cana zahar(250 grame), 3/4 cana lapte acru, 2 oua, 2 linguri grasime(unt sau margarina), 3 linguri rase cu praf de copt, 1 lingura bicarbonat(tot rasa), 1 lingura(rsa de)- sare, 1/2 lingurita scortisoara, ulei vegetal pentru prajit, zahar pudra pentru pudrat
Mod de preparare

Cu 2 1/2 ore inainte de servire, intr-un castron mare, se masoara jumatate din cantitatea de faina si se adauga celelalte ingrediente mai putin uleiul si zaharul pudra. Se amesteca cu mixerul la viteza mica pana se omogenizeaza, apoi se adauga resul de faina, se mareste viteza mixerului si se amesteca cca.1 min. Se mai adauga faina si se framinta usor cu mina pina devine o coca cu o consistenta potrivita si usor de manevrat. Se acopera castronul si se pune la frigider cca 15 min. Coca se intinde pe o planseta si se taie in forme rotunde cu gaura pe mijloc ca un inel. Se prajesc in ulei incins, pe o parte si pe alta. Apoi se pudreaza cu zahar si scortisoara. Dintr-o portie ies cam 24-30 de gogosi.[attachmentid=7863]

Imagini atașate

  • 82100.gif


#2 CARINA 19990

CARINA 19990

    micro Bucatar

  • Membri
  • 7 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 05 January 2005 - 01:02 AM

Nu inteleg ce proportii sunt astea - la 3 cani faina sa se puna 3 linguri praf de copt, 1 lingura bicarbonat, 1 lingura sare - e imposibil, cred ca e o gresala!!!!. Mai ales ca e vorba de gogosi, nu de saratele!!!

#3 aldaesme

aldaesme

    Big Chef

  • Membri
  • 775 posturi
  • Location:Belgie

Postat 12 January 2005 - 07:05 PM

Eu cred ca americanii de felul lor sunt putin mai ciudati decat altii...si e foarte posibil sa fie reteta conform cerintelor americane...da' chiar asa ...o lingura de sare???...poate ca reteta e tradusa si trebuia scris o lingurita (ts nu Ts) si asa pentru mine ar fi enorm...dar cand ma gandesc la 3 LINGURI praf de copt, si daca asta nu ar fi fost deajuns inca O LINGURA bicarbonat, la doar trei cani de faina....ma retrag si citesc repede reteta de infuriate si o fac pe aia icon_smile.gif

O seara frumoasa

Esme
______________________________________
Daca ai o lamaie fa o limonada :)
Howard Gossage

#4 MC

MC

    Membru de onoare

  • Membri de onoare
  • 4367 posturi
  • Location:In afara Romaniei
  • Interests:muzica, arta, computer, bucatarie

Postat 12 January 2005 - 07:29 PM

Chiar asa....STOP cei care vor sa faca reteta asta. SEXY, te rog nu te supara, dar ai gresit reteta. Pt a te convinge, incearc-o tu prima. Proportia nu poate fi mai mare de aproximativ o lingurita de sare la kilul de faina, iar bicarbonatul tot cam asa.
O zi buna, MC smile.gif
"Flatter me, and I may not believe you. Criticize me, and I may not like you. Ignore me, and I may not forgive you. Encourage me, and I will not forget you."
William Arthur Ward



#5 Monika@USA

Monika@USA

    Eye of the Storm

  • Membri
  • 837 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Pacific NorthWest USA

Postat 12 January 2005 - 08:00 PM

Exported from MasterCook *

Doughnuts
Recipe By :
Serving Size : 1 Preparation Time :0:00
Categories : Donuts

Amount Measure Ingredient -- Preparation Method
-------- ------------ --------------------------------
4 egg yolks, or 2 whole eggs
1 c. sugar
2 tbsp. soft shortening
3/4 c. sour milk
3 1/2 c. flour
2 tsp. baking powder
1 tsp. salt
1/4 tsp. nutmeg
1/4 tsp. cinnamon

Turn onto floured board. Roll dough to about 1/3 inch thick.
Let rise 20 minutes. Cut with doughnut cutter. Heat deep fryer
to 380 degrees. Oil will cool as foods are dropped in.
Keep oil at 370 degrees at all times. If grease is too hot or too cold,
food will not turn out. Drop doughnuts in oil (asmany as can
easily be turned). Turn as they rise to surface and show color.
Fry about 2 or 3 minutes completely brown on both sides.
Lift with fork and place on absorbent paper.
Cool and sprinkle with sugar.

- - - - - - - - - - - - - - - - - -

nota mea : 1 c = 1 cup american, aprox. 250ml
1 Tbsp= 1 Lingura
1 tsp = 1 lingurita

Reteta seamana cu cea data de "SEXY", doar ca e in engleza
Nihil Sine Deo
user posted image

#6 MC

MC

    Membru de onoare

  • Membri de onoare
  • 4367 posturi
  • Location:In afara Romaniei
  • Interests:muzica, arta, computer, bucatarie

Postat 13 January 2005 - 01:28 AM

DOUGHNUTS
...Si reteta ar suna cam asa:
    4 galbenuse sau 2 oua intregi
  • 230 g zahar
  • 2 linguri grasime
  • 170 ml lapte batut
  • 800 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 lingurita sare
  • 1/4 lingurita nutmeg
  • 1/4 lingurita scortisoara

      Parca asa mai merge, Monika, multumim! smile.gif
      P.S. Eu chiar cautam reteta de doughnuts de mult, multumim SEXY, numai ca masuratorile nu au fost bune in reteta ta. smile.gif
      O zi buna, MC
"Flatter me, and I may not believe you. Criticize me, and I may not like you. Ignore me, and I may not forgive you. Encourage me, and I will not forget you."
William Arthur Ward



#7 Monika@USA

Monika@USA

    Eye of the Storm

  • Membri
  • 837 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Pacific NorthWest USA

Postat 13 January 2005 - 04:43 AM

Mirela, te rog sa nu te superi, dar 1/4 tsp (un sfert de lingurita) de scortisoara si nucsoara nu prea cred ca e 55 de grame.... icon_rolleyes.gif

S-ar putea sa ma insel, ca nu le-am cintarit icon_redface.gif ... dar totusi mi se pare cam multisor....
Nihil Sine Deo
user posted image

#8 MC

MC

    Membru de onoare

  • Membri de onoare
  • 4367 posturi
  • Location:In afara Romaniei
  • Interests:muzica, arta, computer, bucatarie

Postat 13 January 2005 - 05:42 AM

Cred ca am calculat1/4 dintr-o cupa, acum am modificat ai reteta, merci! ...Viteza laugh.gif laugh.gif
"Flatter me, and I may not believe you. Criticize me, and I may not like you. Ignore me, and I may not forgive you. Encourage me, and I will not forget you."
William Arthur Ward



#9 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 13 January 2005 - 09:21 AM

ªi toatã bãtaia asta de cap s-ar evita numai dacã CINE scrie reþetele ar avea bunul simþ de a citi regulamentul mai întâi ºi de a preciza mai apoi de unde A COPIAT respectiva reþetã. ªi dacã ar mai spune cã a încercat-o sau nu, ar fi prea mult, nu? icon_rolleyes.gif

#10 roxana anca

roxana anca

    Academic Chef

  • Membri
  • 1234 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 13 January 2005 - 09:41 AM

Corect Adriana, asa ar trebui.

Roxana Anca

#11 Monika@USA

Monika@USA

    Eye of the Storm

  • Membri
  • 837 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Pacific NorthWest USA

Postat 13 January 2005 - 10:00 AM

Fetele, nu dati cu "doughnuts" dupa mine (mai ales daca i-ati lasat la uscat... laugh.gif ) ca eu am "scris" sus de unde am "pus" reteta pe site.....
Am vrut doar sa dau o "mina de ajutor" la prepararea gogoaselor...

(Intre noi fie vorba... icon_razz.gif icon_wink.gif nici macar nu imi plac "doughnuts-urile americane.... mi se par prea "indesate" si toate parca au acelasi gust...indefinit de ceva aroma misterioasa , am facut o data intr-un acces de "entuziasm culinar".... si am renuntat... Cumpar din cind in cind "Krispy Kreme" doughnuts -originals, care seamana cu cele din Romania, sau fac gogosi ca la Romania, cu drojdie... smile.gif )
Nihil Sine Deo
user posted image

#12 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 13 January 2005 - 10:48 AM

Stai liniºtitã Monika cã nu la tine mã refeream eu.
Am fãcut ceva asemãnãtor donutsurilor alea, eram convinsã cã am pus ºi aci pozele dar nu le gãsesc.

#13 SEXY

SEXY

    micro Bucatar

  • Membri
  • 47 posturi
  • Location:xxx

Postat 13 January 2005 - 11:30 AM

QUOTE(CARINA 19990)
Nu inteleg ce proportii sunt astea - la 3 cani faina sa se puna 3 linguri praf de copt, 1 lingura bicarbonat, 1 lingura sare - e imposibil, cred ca e o gresala!!!!. Mai ales ca e vorba de gogosi, nu de saratele!!!


reteta e originala(750 gr faina,3 linguri rase de praf copt,1 lingura rasa de bicarbonat+i lingura rasa de sare)
am lucrat 2 ani de zile la DUNKIN DONUTS si mi-a ramas reteta in minte icon_smile.gif .

#14 MC

MC

    Membru de onoare

  • Membri de onoare
  • 4367 posturi
  • Location:In afara Romaniei
  • Interests:muzica, arta, computer, bucatarie

Postat 13 January 2005 - 08:16 PM

SEXY mama, hai ca m-ai convins...cand termin lucrul ma duc intinsa la bucatarie, imi suflec manecile si...am sa-i fac(pe doughnuts).
P.S.Daca coca e proasta rau la gust icon_eek.gif , nici nu voi mai continua operatia de prajire
O zi mumoasa, MC smile.gif
"Flatter me, and I may not believe you. Criticize me, and I may not like you. Ignore me, and I may not forgive you. Encourage me, and I will not forget you."
William Arthur Ward



#15 MC

MC

    Membru de onoare

  • Membri de onoare
  • 4367 posturi
  • Location:In afara Romaniei
  • Interests:muzica, arta, computer, bucatarie

Postat 13 January 2005 - 10:09 PM

Iata ca am trecut la fapte...

DOUGHNATS- RETETA ORIGINALA(DATA DE SEXY)


Ingrediente

    3 cani faina(750 grame)
  • 1 cana zahar(250 grame)
  • 3/4 cana lapte acru,
  • 2 oua,
  • 2 linguri grasime(unt sau margarina)
  • 3 linguri rase cu praf de copt
  • 1 lingura bicarbonat(tot rasa),
  • 1 lingura(rasa de)- sare,
  • 1/2 lingurita scortisoara,
  • ulei vegetal pentru prajit(lipseste din imagine)
  • zahar pudra pentru pudrat

      P.S. Am pus 3 oua ca erau prea mici

      Imagini atașate

      • 84429.jpg

"Flatter me, and I may not believe you. Criticize me, and I may not like you. Ignore me, and I may not forgive you. Encourage me, and I will not forget you."
William Arthur Ward



#16 MC

MC

    Membru de onoare

  • Membri de onoare
  • 4367 posturi
  • Location:In afara Romaniei
  • Interests:muzica, arta, computer, bucatarie

Postat 13 January 2005 - 10:15 PM

Asa cum spune reteta, am pus jumatate din cantitatea de faina si restul ingredientelor

Imagini atașate

  • 84433.jpg

"Flatter me, and I may not believe you. Criticize me, and I may not like you. Ignore me, and I may not forgive you. Encourage me, and I will not forget you."
William Arthur Ward



#17 MC

MC

    Membru de onoare

  • Membri de onoare
  • 4367 posturi
  • Location:In afara Romaniei
  • Interests:muzica, arta, computer, bucatarie

Postat 13 January 2005 - 10:16 PM

Am amestecat bine pana totul s-a omogenizat

Imagini atașate

  • 84434.jpg

"Flatter me, and I may not believe you. Criticize me, and I may not like you. Ignore me, and I may not forgive you. Encourage me, and I will not forget you."
William Arthur Ward



#18 MC

MC

    Membru de onoare

  • Membri de onoare
  • 4367 posturi
  • Location:In afara Romaniei
  • Interests:muzica, arta, computer, bucatarie

Postat 13 January 2005 - 10:18 PM

Am adaugat restul de faina....

Imagini atașate

  • 84435.jpg

"Flatter me, and I may not believe you. Criticize me, and I may not like you. Ignore me, and I may not forgive you. Encourage me, and I will not forget you."
William Arthur Ward



#19 MC

MC

    Membru de onoare

  • Membri de onoare
  • 4367 posturi
  • Location:In afara Romaniei
  • Interests:muzica, arta, computer, bucatarie

Postat 13 January 2005 - 10:22 PM

Am transferat compozitia in alt vas si am mai amestecat putin, dupa care am acoperit vasul si l-am bagat in frigider. Nu va vine sa credeti: este bun la gust, acum sa vedem ce-o iesi...Va urma tongue.gif

Imagini atașate

  • 84436.jpg

"Flatter me, and I may not believe you. Criticize me, and I may not like you. Ignore me, and I may not forgive you. Encourage me, and I will not forget you."
William Arthur Ward



#20 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 13 January 2005 - 11:23 PM

Mirelaaaa,scoate gogoasha!!!
Asteptam..tik..tak..tik ..tak ...



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi