Sari la conținut

Poză

Reţeta mea de drob


45 răspunsuri la acest topic

#1 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 28 January 2005 - 02:27 PM

Reteta Drob

Ştiu că nu e momentul dar mai bine să ne facem "sanie vara şi car iarna", mai ales că anul acesta Paştele va fi devreme. De obicei aici acum după problemele care au fost cu vacile măruntaie de animale se găsesc destul de greu. C�t am stat acasă de Cr�ciun am fost la o piaţă mai mare de aici şi mi-a venit ideea să-l fac mai ales că mama �ncă mai era aici şi mă putea supraveghea, �ncepem:
Am folosit o inimă şi un plăm�n de porc care �mpreună c�ntăreau 1,2 kg şi un rinichi şi o inimă de viţel care �mpreună c�ntăreau 1,5 kg.
Le-am tăiat bucăţele şi le-am pus �n tigaie �mpreună cu o ceapă mare şi le-am fiert �năbuşit.

C�nd totul era gata am adăugat bucăţi de p�ine veche care a absorbit restul de lichid.

Am dat apoi prin maşina de tocat carne tot amestecul şi apoi am adăugat o lingură de făină, 3 ouă, sare, piper, pătrunjel şi mărar.

Am uns cu margarină şi tapetat cu făină două tăvi dreptunghiulare (30x10 cm), deci toată cantitatea asta mi-a ajuns pentru două tăvi. Am nivelat bine suprafaţa cu dosul unei linguri udată cu apă.

Am copt la 180�C, cred că vreo oră, din păcate nu am notat pentru c�t timp dar aşa cum se vede din poză p�nă ce face o coajă uscată deasupra şi scobitoarea iese curată.

şi astfel l- am servit cu muştar cum �mi place mie.

Vreau să vă spun că eu �l şi congelez şi se prestează foarte bine.
Mama c�ndva �l punea şi �n aluat de p�ine �ntins subţire de tot, sau s-ar putea şi �n aluat franţuzesc pentru o ocazie mai deosebită, mie �mi place şi aşa simplu.

#2 NINA

NINA

    Captain Cook

  • Membri
  • 225 posturi
  • Location:Cluj-Napoca

Postat 28 January 2005 - 03:15 PM

Arata super !
Mie imi place cel mai mult facut din maruntaie de pui ;iar deasupra,cand este aproape facut , adaug 3-4 oua batute bine cu putina sare.

#3 Constantinescu Gabriela 19208

Constantinescu Gabriela 19208

    micro Bucatar

  • Membri
  • 42 posturi
  • Location:In afara Romaniei

Postat 28 January 2005 - 04:10 PM

un sfat: kermit.gif la drob nu se pune piine.Se pun galbenusurile separate(cit mai multe oua) si albusele spuma.De asemenea multa verdeata:marar si patrunjel.Mararul sa predomine.Piperul sa nu lipseasca fara doar si poate.Cel mai bun iese cind "carnurile"sunt taiate maruntel.Daca-l mai pui si intr-o foaie de placinta(care sa nu se infoieze) iese mmmm....mmmmm........grozav.Incearca!

#4 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 28 January 2005 - 04:23 PM

Am scris cã asta e reþeta mea, adicã cea pe care o face mama mea. Probabil cã a început sã punã pâinea când a renunþat sã mai "înveleascã" în ceva compoziþia. Mãrar ºi pãtrunjel am pus, aºa cum am spus.
Cred cã fiecare face drobul cum îi place.
ªi multe gãlbenuºuri, cam câte?

#5 christina

christina

    Captain Cook

  • Membri
  • 394 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 28 January 2005 - 04:27 PM

De ce sa bati albusurile spuma?
icon_rolleyes.gif

#6 angelique

angelique

    fata de treaba

  • Membri
  • 1317 posturi
  • Location:milano

Postat 28 January 2005 - 04:49 PM

imi place drobul doar in poza ,asta nu inseamna ca nu il fac pt. restul familiei ,am sa probez
Un intelectual este cel care a invatat totul, a uitat totul,dar stie unde sa caute!
IPB Image

#7 aldaesme

aldaesme

    Big Chef

  • Membri
  • 775 posturi
  • Location:Belgie

Postat 28 January 2005 - 05:23 PM

un sfat: kermit.gif la drob nu se pune piine.Se pun galbenusurile separate(cit mai multe oua) si albusele spuma.De asemenea multa verdeata:marar si patrunjel.Mararul sa predomine.Piperul sa nu lipseasca fara doar si poate.Cel mai bun iese cind "carnurile"sunt taiate maruntel.Daca-l mai pui si intr-o foaie de placinta(care sa nu se infoieze) iese mmmm....mmmmm........grozav.Incearca!



Intr-adevar Adriana si-a scris reteta ei...drobul care nu e invelit fara paine devine foarte tare...chiar daca bati albusurile spuma (experienta proprie spune asta)....dealtfel si pe cel invelit painea il face mult mai pufos...si la mine in familie...asta conteaza icon_razz.gif
Mie imi place predominant....leusteanul, mararul il mananc in alte cele si mai ales singur icon_razz.gif

"Carnurile" taiate marunt e din nou o preferinta personala...mie imi plac, dar in familia mea sunt persoane care "trebuie" sa identifice bucata de "carne" prin urmare acolo drobul se face cu bucati mari si de carne si de oua si de orice icon_razz.gif

Despre invelitul dronului in foaie s-a mai povestit...anul trecut de Pasti cand unele asa l-am facut..

Sfaturile tale sunt binevenite, sa nu ma intelegi gresit...dar tonul, cel putin aici unde citesc eu (poate am "auzenii") e putin cam tare...mai ales ca se refera la ce face una din marile experte din zona smile.gif

"Cel mai bun"...din punctul tau de vedere...icon_razz.gif

OT: scuzele mele, am o capsa pusa si acu' ma descarc pe culinar...nu mi-o luati in nume de rau, nu ma refer la o anumita persoana ci la mai multe, daca nu aproape toate icon_razz.gif
Personal ma extra deranjeaza plural de genul albuse, sau galbenuse...prin urmare am facut o excursie in dictionar si nu mica si "placuta" mi-a fost surpriza sa vad ca ambele sunt corecte... Cu varianta recomandata galbenusuri, albusuri...nu conteaza oricum...ambele sunt corecte... Acu' n-am ce face si tre' sa ma obisnuiesc...
Ramane acu' sa ma exaspereze(in zile cu capsa pusa bawling.gif inconstata unora...daca sunt galbenuse...sa fie si albuse si daca sunt albusuri apoi sa fie galbenusuri icon_razz.gif Da' nu, e talmes balmes in zona icon_razz.gif

O zi buna si fara capse

Esme
______________________________________
Daca ai o lamaie fa o limonada :)
Howard Gossage

#8 Constantinescu Gabriela 19208

Constantinescu Gabriela 19208

    micro Bucatar

  • Membri
  • 42 posturi
  • Location:In afara Romaniei

Postat 28 January 2005 - 05:38 PM

icon_razz.gif sorry,n-am vrut sa iasa asa.Eu sunt o dulce de felul meu si cum am spus este un sfat.Nu iese tare cu albuse (proprie experienta cel putin asa zic eu.Incercati asa poate cine stie.Nu sunt experta dar.........lauda-ma gura..........f.buna.Spun asta fiindca musafirii imi lauda preparatele.De altfel mai gatesc si ptr.prieteni cind ma solicita.Va invit de Pasti la un DROB.Am o carte de bucate din 936 facuta de o coloneleasa grozava.Este harcea-parcea dar o citesc mereu caci invat adevaratele preparate. NU TE MAI UITA ATITA IN DICTIONAR.Eu la baza sunt profa si stiu cind e bine si cind nu..Iarta Doamne pacatele....Numai bine dragilor.

#9 MC

MC

    Membru de onoare

  • Membri de onoare
  • 4367 posturi
  • Location:In afara Romaniei
  • Interests:muzica, arta, computer, bucatarie

Postat 28 January 2005 - 06:22 PM

Foarte bine arata drobul tau Adriana! thumbsup.gif

Eu fac drobul de Paste cam asa: Oparesc maruntaiele si le fierb, le strecor si le tai marunt cu cutitul. Toc ceapa marunt si o calesc impreuna cu bucatelele de maruntaie. Pun acestea intr-un castron, adaug ceapa verde si marar tocate, 2 oua intregi si 2-3 felii de paine alba(care au fost muiate in apa si stoarse). Condimentez dupa gust cu sare si piper. Intr-o tava de cozonac pun prapurele(daca-l am, daca nu foaie de placinta, pun din compozitie pana la jumatatea tavii, de la un cap la altul al tavii pun oua fierte tari(cutatate de coaja, evident), dupa care pun si restul de compozitie si acopar cu foaia de aluat. Il dau la cuptor si dupa ce-l scot il las la rece mai intai la temperatura camerei, dupa aceea il tin la frigider si numai cand este rece il tai felii. Iese foarte bun si aspectuos in mijloc cu felia de ou.
Va pup si...weekend placut, Mirela smile.gif
"Flatter me, and I may not believe you. Criticize me, and I may not like you. Ignore me, and I may not forgive you. Encourage me, and I will not forget you."
William Arthur Ward



#10 Pape-des-Fous

Pape-des-Fous

    Captain Cook

  • Membri
  • 319 posturi
  • Location:who the hell cares anyway?

Postat 29 January 2005 - 01:58 AM

Sfaturile tale sunt binevenite, sa nu ma intelegi gresit...dar tonul, cel putin aici unde citesc eu (poate am "auzenii") e putin cam tare...mai ales ca se refera la ce face una din marile experte din zona smile.gif

"Cel mai bun"...din punctul tau de vedere...tongue.gif

OT: scuzele mele, am o capsa pusa si acu' ma descarc pe culinar...nu mi-o luati in nume de rau, nu ma refer la o anumita persoana ci la mai multe, daca nu aproape toate tongue.gif
Personal ma extra deranjeaza plural de genul albuse, sau galbenuse...prin urmare am facut o excursie in dictionar si nu mica si "placuta" mi-a fost surpriza sa vad ca ambele sunt corecte
... Cu varianta recomandata galbenusuri, albusuri...nu conteaza oricum...ambele sunt corecte... Acu' n-am ce face si tre' sa ma obisnuiesc...
Ramane acu' sa ma exaspereze(in zile cu capsa pusa bawling.gif inconstata unora...daca sunt galbenuse...sa fie si albuse si daca sunt albusuri apoi sa fie galbenusuri tongue.gif Da' nu, e talmes balmes in zona tongue.gif

O zi buna si fara capse

Esme




Eh, asa mai da. Un adevarat exemplu pentru toata lumea.
Abia acum probabil am inteles mesajele dumitale din alta parte. icon_wink.gif.
Deci trebuie sa numaram pina la zece si sa inhalam adinc inainte de a raspunde precipitat la vreun mesaj care ni se pare mai <deosebit>, bazat pe fie numai auzenii, fie pur si simplu pe o perceptie personala inradacinata, nu neaparat si gresita, dar <agresiva>. icon_wink.gif Asa ca pastrati capsele in sertare, doamnelor si domnilor.

Un sincer Bravo, aldaesme, pentru sinceritate.
hello2.gif hello2.gif hello2.gif
_________________________________________________________________

P.S.
Nicoleta, drobul arata super.
Cind se pun ingredientele la <fiert inabusit> se acopera cu apa sau apa se adauga la ochiometru?
Dupa ce se adauga painea sa absoarba restul de lichid, si inainte de a se toca marunt, se scurg bucatile (tot despre cele de paine este vorba) respective, sau se adauga in tocatura asa imbibate?
Multumesc anticipat.

#11 Monika@USA

Monika@USA

    Eye of the Storm

  • Membri
  • 837 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Pacific NorthWest USA

Postat 29 January 2005 - 09:23 AM

Eu la baza sunt profa si stiu cind e bine si cind nu..Iarta Doamne pacatele....



icon_eek.gif icon_eek.gif icon_rolleyes.gif
La baza, dar la "etaj" icon_redface.gif ?
Nihil Sine Deo
user posted image

#12 Pape-des-Fous

Pape-des-Fous

    Captain Cook

  • Membri
  • 319 posturi
  • Location:who the hell cares anyway?

Postat 29 January 2005 - 09:53 AM

ntz, ntz, ntz....... toleranta asta dupa 9/11 icon_rolleyes.gif

#13 Higeia

Higeia

    Master of disaster

  • Membri
  • 1504 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 29 January 2005 - 10:33 AM

[quote="Constantinescu Gabriela 19208"] Am o carte de bucate din 936 facuta de o coloneleasa grozava.Este harcea-parcea dar o citesc mereu caci invat adevaratele preparate
..............................
Gabrela spune-mi te rog de cine este cartea cea grozava . Nu vreau sa-ti iau secretele dar eu am o mica colectie de carti de bucate , printr alte carti...
Cu bine Higeia. icon_compress.gif i
"Lumineaza-ti zilele vietii , si nu vor mai fi ceeace sunt" Chateaubriand
Cu bine Higeia

[size="5"] http//acasalaIleana/[size="5"]

#14 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 31 January 2005 - 08:53 AM

Cind se pun ingredientele la <fiert inabusit> se acopera cu apa sau apa se adauga la ochiometru?
Dupa ce se adauga painea sa absoarba restul de lichid, si inainte de a se toca marunt, se scurg bucatile (tot despre cele de paine este vorba) respective, sau se adauga in tocatura asa imbibate?
Multumesc anticipat.


Eu folosesc mereu minunatele ºi nefaimoasele mele tigãi despre care am mai vorbit aºa cã pentru fiertul înãbuºit pe care îl folosesc cel mai des procedez în felul urmãtor: pun un fir de ulei, pun ceapa ºi acopãr cu capacul tigãii, dupã cel mult 5 minute adaug chestiile care trebuie înãbuºite (în cazul de faþã mãruntaiele dar cum mama supraveghea am pus totul împreunã aºa cum face ea) ºi acopãr din nou; în 99 % din cazuri chestiile elibereazã sucul propriu ºi nu mai e nevoie de alt lichid, în cazul în care mai e nevoie însã adaug puþin câte puþin).
Pâinea adãugatã acea rostul acesta, sã absorbe lichidul deci s-a înmuiat ºi a rãmas aºa fiind apoi incorporatã la restul compoziþiei.

#15 Constantinescu Gabriela 19208

Constantinescu Gabriela 19208

    micro Bucatar

  • Membri
  • 42 posturi
  • Location:In afara Romaniei

Postat 31 January 2005 - 11:02 AM

kermit.gif Intii ptr.Adriana.Galbenuse(usuri) deci oua in functie de cantitatea de carne .Il leaga bine si nu este nevoie de piine(parerea mea).2.Albusurile spuma pentru ca ii da o "inviorare"deosebita,il umfla si arata mult mai bine.PAREREA MEA!.Zic eu ca nici nu-l intareste ci dimpotriva.Are dreptate mama ta ta !!!
2.Leusteanul: verdeata numai pentru ciorbe sau borsuri!!!!!!
3.Cu drag...................

#16 Bolognese di Cluj

Bolognese di Cluj

    Master of disaster

  • Best romantic story teller
  • 2842 posturi
  • Gender:Female
  • Location:pe dinafara

Postat 31 January 2005 - 03:19 PM

reteta mea de drob:
(ciao adriana! smile.gif )
sincer nu prea masor,il fac dupa ochi.cumpar,aici in italia se vinde totul impreuna si costa foarte putin,plamanii,inima,ficatul,rinichii si splina de miel.de obicei arunc un plaman(la pisici)si il inlocuiesc cu o bucata aproximativ egala de ficat de ce-o fi(dar nu de pasare).
cumpar un prapure si il tin in apa rece cat timp pregatesc drobul.
cumpar doua bucati de coaste de miel,intregi,neportionate.
pun sa fiarba organele in apa rece cu sare si boabe de piper(curatirea rinichiului e mai laborioasa,dar nu imposibila).fierb 2 oua tari
cand sunt fierte le las sa se raceasca si le tai foarte marunt cu cutitul,la fel si ouale tari.toc marunt ceapa verde,2-3-fire si cam 100grame de patrunjel+marar verde.amestec bine totul,potrivesc de sare,de piper si "leg" cu oua crude,pe care le amestec fara a le bate,sau mai stiu eu cum.
scot prapurele din apa,il usuc cu un servet.tapetez o forma rotunda cu grasime.
si acum incepe asamblarea.
crestez cu cutitul intre costite,pe partea opusa sirei spinarii.apoi cele doua bucati de coaste le intorc pe dos(e greu de explicat fara poze icon_cry.gif )si le cos una de alta,in asa fel incat sa formeze un fel de coroana pe care o condimentez si o ung cu grasime.in mijlocul acestei coroane pun prapurele umplut cu drob si il ung si pe el.
coc in tava in prealabil unsa,pana cand are o crusta aramie.
cand servesc tai felia de drob cu tot cu costita crocanta lipita de el.
nu prea e clar...

#17 SIMONA.B

SIMONA.B

    Master of disaster

  • Membri
  • 3263 posturi
  • Gender:Female
  • Location:INDIANA
  • Interests:fotografie si mancare :D

Postat 03 March 2005 - 10:08 PM

MMMMMMM...MMMM ! mi-ati amintit de drob, vai ce l-as face da de unde sa iau ce-mi trebuie la el(fetelor de prin Italia sunteti fericite !!!)
Aldaesme ai dreptate cu taiatul bucatele asa il face si mama si atata se mai munceste la el!!!!! Da e bun cum zice ea sa simti gustu la fiecare separat!!! Vai ce pofta imi e!!!
Dar pana una alta o sa fac ceva asemanator dar din carne tocata in tava de cozonac si cu oua fierte pe la mijlloc macar sa-mi amintesc de drob!!!!!!!! icon_evil.gif

#18 SIMONA.B

SIMONA.B

    Master of disaster

  • Membri
  • 3263 posturi
  • Gender:Female
  • Location:INDIANA
  • Interests:fotografie si mancare :D

Postat 03 March 2005 - 10:12 PM

Si pentru Gabriela : stii ce bun e leusteanu'n salate de cruditati ? I-a incearca-l, mai ales acuma primavara(ala de abia a iesit) cu niste frunze de papadie, ceapa cruda, morcov si patrunjel dati pe razatoare, suc de lamaie, sare, un strop de ulei si ..... mai vorbim !!!!!!! icon_wink.gif

#19 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 04 March 2005 - 10:22 AM

Simona dar nu gãseºti nici un fel de inimã sau ficat de animale?
Poþi, dacã gãseºti ficat de pui, sã-l amesteci cu carne ºi îi dã un gust un pic mai apropiat de drob

#20 lucia1

lucia1

    Bucataras

  • Membri
  • 53 posturi
  • Location:Germania-Wisbaden

Postat 20 December 2005 - 07:47 PM

Adriana Nicoleta,cum adica pui totul cu o ceapa si le lasi la inabisit?mai pui si apa ceva,sau le lasi fara nimic la inabusit?Nu se ard BangHead.gif ßLamureste-ma,mai pui ceva peste inima ,rinichi...si ceapa?Vreau sa fac drobul tau de craciu.PUPICI!



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi