Sari la conținut

Poză

Pasca mea


102 răspunsuri la acest topic

#1 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 03 March 2005 - 10:51 AM

PASCA

Vă povestesc acum cum am făcut pasca acum 2 ani deci �n 2003 sub supravegherea mamei.
Aluatul:
-500 de grame de făină
-3 ouă
-o jumătate de linguriţă de sare
-20 grame de drojdie de bere dizolvată cu o linguriţă de zah�r
-100 de grame de zahăr
-100 ml de unt topit rece
-100 ml lapte
-o jumătate de pahar mic de rom sau esenţă de rom.

[attachmentid=9528]

Imagini atașate

  • 94765.jpg


#2 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 03 March 2005 - 10:54 AM

Se amestecă ouăle cu zahărul.
Se face loc în cantitatea de făină şi se adaugă în mijloc mai întâi ouăle, apoi drojdia după care se începe să se lucreze aluatul adăugând laptele călduţ. Se obţine un aluat lipicios căreia i se adaugă puţin câte puţin untul topit astfel încât în cele din urmă să devină elastic, se frământă bine preţ de o jumătate de oră după care se lasă la crescut.

Imagini atașate

  • 94766.jpg


#3 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 03 March 2005 - 10:55 AM

crescut

Imagini atașate

  • 94768.jpg


#4 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 03 March 2005 - 11:01 AM

PASCA CU BRANZA

Umplutura cu br�nză
-400 de grame de br�nză proaspătă de vaci
-100 de grame de zahăr
-3 ouă
-2 linguri de făină
-un pumn de stafide muiate rom
-un pliculeţ de vanilină.
Se amestecă toate.


PASCA CU SMANTANA SI PASCA CU CIOCOLATA

Umplutura cu ciocolată
-200 ml de sm�nt�nă
-2 ouă
-2 linguri de făină
-400 de grame de ciocolată
Se amestecă ingredientele fără ciocolată pe foc mic p�nă ce se �ntăreşte crema şi apoi se ia de pe foc şi se adaugă ciocolata bucăţele.


Aluatul se �mparte �n două şi se fac două discuri care se pun �n două forme rotunde, se pune umplutura la mijloc şi se �ntorc marginile. Se unge cu ou bătut şi se se coace la cuptor la 180�C preţ cred de o oră.

Imagini atașate

  • 94769.jpg


#5 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 03 March 2005 - 11:03 AM

pasca cu ciocolata

Imagini atașate

  • 94770.jpg


#6 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 03 March 2005 - 11:04 AM

pasca cu branza

Imagini atașate

  • 94771.jpg


#7 Bolognese di Cluj

Bolognese di Cluj

    Master of disaster

  • Best romantic story teller
  • 2842 posturi
  • Gender:Female
  • Location:pe dinafara

Postat 03 March 2005 - 12:09 PM

cu ciocolata NUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU!
icon_cry.gif
nu-mi place...

#8 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 03 March 2005 - 12:33 PM

Ioi, ai fi a treia pe care o cunosc căreia nu-i place ciocolata, da nu-ţi place pasca cu ciocolată sau ciocolata?
Eu tocmai mă duc sâmbăta viitoare la Cioccolato
Vrei să-ţi fac pască cu orez?


#9 aldaesme

aldaesme

    Big Chef

  • Membri
  • 775 posturi
  • Location:Belgie

Postat 03 March 2005 - 12:51 PM

Si io, si io...nu cu ciocolata...Nu ca nu imi place ciocolata, nu imi place deloc combinatia aluat dospit cu ciocolata, prin urmare nu imi plac nici urmatoarele painea cu ciocolata, croasantele cu ciocolata, tartele cu ciocolata (aici aluatul de tarta e aluat dospit).

Si pen'ca sunt fan branza si pascutza, io pun cel putin 1kg de branza la o tzara de aluat . Altfel si io fac la fel Pasca...doar ca nu ii fac aluat special, in sensul...las doua bucatele de aluat de la cozonaci pentru doua pascutze icon_razz.gif , ca de, astea tot deodata se fac .


O zi frumoasa floare.gif,

Esme
______________________________________
Daca ai o lamaie fa o limonada :)
Howard Gossage

#10 Bolognese di Cluj

Bolognese di Cluj

    Master of disaster

  • Best romantic story teller
  • 2842 posturi
  • Gender:Female
  • Location:pe dinafara

Postat 03 March 2005 - 01:02 PM

QUOTE(aldaesme)
Si io, si io...nu cu ciocolata...Nu ca nu imi place ciocolata, nu imi place deloc combinatia aluat dospit cu ciocolata, prin urmare nu imi plac nici urmatoarele painea cu ciocolata, croasantele cu ciocolata, tartele cu ciocolata (aici aluatul de tarta e aluat dospit).  



Esme


si eu la fel.ciocolata sta bine langa altfel de aluaturi(foietaj,fraged).
eu fac pasca cu umplutura de smantana.pardon!faceam.ca aici smantana...ioc si cu iaurt grecesc n.am indraznit.dar cred ca o sa il amestec cu mascarpone si o sa probaluiesc asa.

#11 T Irina 21734

T Irina 21734

    Captain Cook

  • Membri
  • 335 posturi
  • Location:Iasi (Iasi)

Postat 03 March 2005 - 01:08 PM

Ba mie imi place ciocolata foarte mult inclusiv in pasca dar nu stiam cum se face. Sigur o execut de pasti! smile.gif
Imagine postată

#12 angelique

angelique

    fata de treaba

  • Membri
  • 1317 posturi
  • Location:milano

Postat 03 March 2005 - 02:56 PM

QUOTE(Adriana Nicoleta)
Ioi, ai fi a treia pe care o cunosc cãreia nu-i place ciocolata, da nu-þi place pasca cu ciocolatã sau ciocolata?
Eu tocmai mã duc sâmbãta viitoare la Cioccolato laugh.gif
 Vrei sã-þi fac pascã cu orez?

___________________
Unde mergi soro ,ca eu nu am preceput?(batranetea)
Un intelectual este cel care a invatat totul, a uitat totul,dar stie unde sa caute!
IPB Image

#13 Bolognese di Cluj

Bolognese di Cluj

    Master of disaster

  • Best romantic story teller
  • 2842 posturi
  • Gender:Female
  • Location:pe dinafara

Postat 03 March 2005 - 03:41 PM

QUOTE(angelique)
QUOTE(Adriana Nicoleta)
Ioi, ai fi a treia pe care o cunosc cãreia nu-i place ciocolata, da nu-þi place pasca cu ciocolatã sau ciocolata?
Eu tocmai mã duc sâmbãta viitoare la Cioccolato laugh.gif
 Vrei sã-þi fac pascã cu orez?

___________________
Unde mergi soro ,ca eu nu am preceput?(batranetea)


uite aici,soro laugh.gif http://www.cioccola-to.com/

#14 aldaesme

aldaesme

    Big Chef

  • Membri
  • 775 posturi
  • Location:Belgie

Postat 03 March 2005 - 04:09 PM

QUOTE(Bolognese di Cluj)

si eu la fel.ciocolata sta bine langa altfel de aluaturi(foietaj,fraged).
eu fac pasca cu umplutura de smantana.pardon!faceam.ca aici smantana...ioc si cu iaurt grecesc n.am indraznit.dar cred ca o sa il amestec cu mascarpone si o sa probaluiesc asa.


Bolo scumpa,
incearca sa o faci (evident daca iti place branza de vaca proaspata) pe cea cu branza a Adrianei, eu iti garantez si jur pe rosu ca iti va place foarte mult (daca mai stiu eu cum stau cu gusturile Ardelenii). Cu cat pui mai multa branza cu atat iti va place mai mult smile.gif

Si acu' eu le bawling.gif de mila dragelor mele italience, pentru lipsa acuta de smantana din tara aceea. Bah fetelor, dati o tura pana la noi, desi eu cred ca si la Elvetieni musai tre' sa fie...
Este aici o smantana supeeer buna, in Romania in comert nu e asa buna, e de-a dreptul comparabila cu cea pe care o facea bunica din lapticul de la Joiana, Stelutza si Matzuca icon_razz.gif. Daca gasiti produse Luxalait (asta e o firma din Luxemburg, apoi cautati si smantanica)

si uite pentru voi am gasit asta

QUOTE
Potatoes with Sour Cream, or Patate con la Panna Acida: Sour cream is quite rare in most of Italy -- it's not always available in Florentine grocery stores, for example -- but one does find it in Friuli Venezia Giulia, which was long under Austrian rule and has absorbed many Mitteleuropean influences.


nu e mare lucru dar daca aveti drum pe acolo...poate va alegeti si cu smantana smile.gif desi eu aici nu prea stiu despre ce vorbesc, ca habar nu am daca Panna Acida e chiar ce cautati icon_razz.gif


O zi frumoasa,


Esme
______________________________________
Daca ai o lamaie fa o limonada :)
Howard Gossage

#15 omide

omide

    Captain Cook

  • Membri
  • 303 posturi
  • Location:Estul salbatic

Postat 03 March 2005 - 04:12 PM

PASCA CU BRANZA
PASCA CU SMANTANA
PASCA CU CIOCOLATA


Adriana asteptam cu interes sa pui retetele si pozele de pasca pentru ca si eu sint din Moldova si speram in ceva asemenator cu cele de acasa.. pentru ca anul asta voi incerca si eu sa fac pt prima data. Cind am vazut pozele mi-am amintit imediat de cele de acasa, asa ca voi incerca!

La mine in familie bunica era cea care ne dota si de Pasti si de Craciun cu cozonaci si pasca, dar din pacate nu mai este printre noi de citeva luni.. Si nici nu stim exact ce reteta folosea pentru ele pt ca le facea din memorie... Acum ca bunica nu mai este mi se pare ca cel mai bun mod de a fi cu ea e sa incerc sa fac ce facea ea, si sa sper ca voi reusi pina la urma la fel de bine. Nu va suparati ca pun si o poza cu pasca si cozonacii bunicii de anul trecut (cind am fost acasa de Pasti) - de la stinga la dreapta, brinza, smintina, cacao, plus cozonaci. Sper sa reusesc sa regasesc gustul...

ps am mai marit putin poza pt ca nu se intelegea nimic; deci, pasca si cozonacii bunicii:

Imagini atașate

  • 94883.jpg


#16 Bolognese di Cluj

Bolognese di Cluj

    Master of disaster

  • Best romantic story teller
  • 2842 posturi
  • Gender:Female
  • Location:pe dinafara

Postat 03 March 2005 - 05:13 PM

QUOTE(aldaesme)
QUOTE(Bolognese di Cluj)

si eu la fel.ciocolata sta bine langa altfel de aluaturi(foietaj,fraged).
eu fac pasca cu umplutura de smantana.pardon!faceam.ca aici smantana...ioc si cu iaurt grecesc n.am indraznit.dar cred ca o sa il amestec cu mascarpone si o sa probaluiesc asa.


Bolo scumpa,
incearca sa o faci (evident daca iti place branza de vaca proaspata) pe cea cu branza a Adrianei, eu iti garantez si jur pe rosu ca iti va place foarte mult (daca mai stiu eu cum stau cu gusturile Ardelenii). Cu cat pui mai multa branza cu atat iti va place mai mult icon_smile.gif

Si acu' eu le bawling.gif de mila dragelor mele italience, pentru lipsa acuta de smantana din tara aceea. Bah fetelor, dati o tura pana la noi, desi eu cred ca si la Elvetieni musai tre' sa fie...
Este aici o smantana supeeer buna, in Romania in comert nu e asa buna, e de-a dreptul comparabila cu cea pe care o facea bunica din lapticul de la Joiana, Stelutza si Matzuca icon_razz.gif. Daca gasiti produse Luxalait (asta e o firma din Luxemburg, apoi cautati si smantanica)

si uite pentru voi am gasit asta

QUOTE
Potatoes with Sour Cream, or Patate con la Panna Acida: Sour cream is quite rare in most of Italy -- it's not always available in Florentine grocery stores, for example -- but one does find it in Friuli Venezia Giulia, which was long under Austrian rule and has absorbed many Mitteleuropean influences.


nu e mare lucru dar daca aveti drum pe acolo...poate va alegeti si cu smantana icon_smile.gif desi eu aici nu prea stiu despre ce vorbesc, ca habar nu am daca Panna Acida e chiar ce cautati icon_razz.gif


O zi frumoasa,


da' nici branza de vaci nu este...(fac eu;-)).am mancat cu branza.si si daca n-as fi mancat,in gusturile tale am foarte mare incredere.
am sa ma plang la amnesty international si la alte organe:lol:
panna acida e smantana.pacat ca nu se gaseste pe la mine pe la Bologna.
cred ca o sa ma apuc sa fac cozonaci,ca aici asa ninge de parca ar veni craciunul.

Esme


#17 aldaesme

aldaesme

    Big Chef

  • Membri
  • 775 posturi
  • Location:Belgie

Postat 03 March 2005 - 05:29 PM

Saracutzele de voi, zau asa, cum poa' sa existe o tzara atat de latina si fara branza de vaci... Pai si la francezi se vinde si in supermarket (recunosc ca aia nu e deosebita) dar si la piata.

Apoi...daca ma apuc iarasi sa laud pe nenea fermierul de la care iau eu branza...Hmmm, pana acu in fiecare saptamana luam cate o juma' de kil, si l-am obisnuit tare e tot, ne asteapta cu lapticul pregatit (i s-au facut bine vacil si este iarasi lapte nefiert, nepasteurizat, nedegresat), ouale, branzica...

Da' cand ma duc eu peste doua saptamani si zic 3kile de branza cred ca paralizeaza icon_razz.gif, cam asa a ramas prima data cand i-am cerut 4l de lapte nefiert...


Oare este posta - frigorifica?- prin care se pot trimite chestii din astea, ca v-as trimite saptamanal si branza si smantana asa mila imi e de voi cateodata icon_frown.gif

floare.gif

Esme
______________________________________
Daca ai o lamaie fa o limonada :)
Howard Gossage

#18 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 03 March 2005 - 06:13 PM

Angelico, Silvia a pus linkul da’ cre că e schimbare în program şi mergem sâmbăta viitoare.

Silvia, dacă ai ocazia să găseşti o gastronomie care să aducă produse din Piemonte exista “tomini freschi” care merg, sunt foarte puţin acri dar înlocuiesc brânza de vaci, dacă ne vedem în mai ţi-i aduc, pe Angelica o aprovizionez deja cu câte 10 odată.

Esme eu trebuie să trec tunelul în Franţa dacã vreau smântână pentru că e mai aproape dar acum o găsesc pe cea nemţească la românaşii din centru. Eşti o scumpã da mai bine vin eu sã fac cunoştinţă cu nenea ãla al tãu decât sã ne complicãm cu poştele.

Omide dacã fac şi cre’ cã o sã fac le pun tot aici, ba datoritã vouã anul acesta o sã fac şi eu un cordonaş împletit pe margini mai estetic nu aşa simple cum le-a fãcut mereu mama.

Uite aici cum aratã Silvia:

Imagini atașate

  • 94929.jpg


#19 ANCUTA

ANCUTA

    Master of disaster

  • Membri
  • 2915 posturi
  • Location:Arena

Postat 03 March 2005 - 10:59 PM

Tzine pt. noi o bucata de pasca si una de ciocolata icon_lol.gif ca venim icon_lol.gif
ANCUTA

#20 Panait Adina

Panait Adina

    Captain Cook

  • Membri
  • 206 posturi
  • Location:In afara Romaniei

Postat 03 March 2005 - 11:37 PM

Mai fetelor , cele din Italia, vazui ca va tot vaitati de smintina si ca se gaseste numai din cea lichida si fara prea mult gust. Pai dupa cite am priceput eu din ce spunea Adriana , smitina asta e caimacul crud. Smintina cum o stim noi din Ro este similarul lui creme fresh frantuzesc care se obtine din aceasta smintina , fara nici un dumnezeu cum o descrieti voi, + culturi bacteriene ca si iaurtul sau laptele acru. Daca amestecati smintina cu lapte batut- pe aicea ii zice butter milk si o lasati o zi , doua la temperatura camerei rezulta smintina asa cum o stiti din Ro. Mi se pare ca proportia este de 1 la 8 adica la 2 cani de smintina se pune o jumatate de cana de lapte batut.. Nu sint 100% sigura de proportii dar verific si revin. Laptele batut din comert trebuie lasat citeva ore la temperatura camerei pt asa cum e de pe raftul frigorific nu este chiar plin de culturi si are nevoie de ceva timp sa se mai matureze, sa se inmulteasca cultura din interion.
Daca e chiar numai sminti si fara alte porcarii adaugate chiar va invidiez ca pe aici cind citesti ce baga in smintina te crucesti.



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi