Pasca mea
Postat 03 March 2005 - 10:51 AM
Vă povestesc acum cum am făcut pasca acum 2 ani deci �n 2003 sub supravegherea mamei.
Aluatul:
-500 de grame de făină
-3 ouă
-o jumătate de linguriţă de sare
-20 grame de drojdie de bere dizolvată cu o linguriţă de zah�r
-100 de grame de zahăr
-100 ml de unt topit rece
-100 ml lapte
-o jumătate de pahar mic de rom sau esenţă de rom.
[attachmentid=9528]
Postat 03 March 2005 - 10:54 AM
Se face loc în cantitatea de făină şi se adaugă în mijloc mai întâi ouăle, apoi drojdia după care se începe să se lucreze aluatul adăugând laptele călduţ. Se obţine un aluat lipicios căreia i se adaugă puţin câte puţin untul topit astfel încât în cele din urmă să devină elastic, se frământă bine preţ de o jumătate de oră după care se lasă la crescut.
Postat 03 March 2005 - 11:01 AM
Umplutura cu br�nză
-400 de grame de br�nză proaspătă de vaci
-100 de grame de zahăr
-3 ouă
-2 linguri de făină
-un pumn de stafide muiate rom
-un pliculeţ de vanilină.
Se amestecă toate.
PASCA CU SMANTANA SI PASCA CU CIOCOLATA
Umplutura cu ciocolată
-200 ml de sm�nt�nă
-2 ouă
-2 linguri de făină
-400 de grame de ciocolată
Se amestecă ingredientele fără ciocolată pe foc mic p�nă ce se �ntăreşte crema şi apoi se ia de pe foc şi se adaugă ciocolata bucăţele.
Aluatul se �mparte �n două şi se fac două discuri care se pun �n două forme rotunde, se pune umplutura la mijloc şi se �ntorc marginile. Se unge cu ou bătut şi se se coace la cuptor la 180�C preţ cred de o oră.
Postat 03 March 2005 - 12:09 PM

nu-mi place...
Postat 03 March 2005 - 12:51 PM
Si pen'ca sunt fan branza si pascutza, io pun cel putin 1kg de branza la o tzara de aluat . Altfel si io fac la fel Pasca...doar ca nu ii fac aluat special, in sensul...las doua bucatele de aluat de la cozonaci pentru doua pascutze

O zi frumoasa

Esme
Daca ai o lamaie fa o limonada :)
Howard Gossage
Postat 03 March 2005 - 01:02 PM
Esme
si eu la fel.ciocolata sta bine langa altfel de aluaturi(foietaj,fraged).
eu fac pasca cu umplutura de smantana.pardon!faceam.ca aici smantana...ioc si cu iaurt grecesc n.am indraznit.dar cred ca o sa il amestec cu mascarpone si o sa probaluiesc asa.
Postat 03 March 2005 - 02:56 PM
Eu tocmai mã duc sâmbãta viitoare la Cioccolato

Vrei sã-þi fac pascã cu orez?

Postat 03 March 2005 - 03:41 PM
Eu tocmai mã duc sâmbãta viitoare la Cioccolato

Vrei sã-þi fac pascã cu orez?

Postat 03 March 2005 - 04:09 PM
eu fac pasca cu umplutura de smantana.pardon!faceam.ca aici smantana...ioc si cu iaurt grecesc n.am indraznit.dar cred ca o sa il amestec cu mascarpone si o sa probaluiesc asa.
Bolo scumpa,
incearca sa o faci (evident daca iti place branza de vaca proaspata) pe cea cu branza a Adrianei, eu iti garantez si jur pe rosu ca iti va place foarte mult (daca mai stiu eu cum stau cu gusturile Ardelenii). Cu cat pui mai multa branza cu atat iti va place mai mult

Si acu' eu le

Este aici o smantana supeeer buna, in Romania in comert nu e asa buna, e de-a dreptul comparabila cu cea pe care o facea bunica din lapticul de la Joiana, Stelutza si Matzuca

si uite pentru voi am gasit asta
nu e mare lucru dar daca aveti drum pe acolo...poate va alegeti si cu smantana

O zi frumoasa,
Esme
Howard Gossage
Postat 03 March 2005 - 04:12 PM
PASCA CU SMANTANA
PASCA CU CIOCOLATA
Adriana asteptam cu interes sa pui retetele si pozele de pasca pentru ca si eu sint din Moldova si speram in ceva asemenator cu cele de acasa.. pentru ca anul asta voi incerca si eu sa fac pt prima data. Cind am vazut pozele mi-am amintit imediat de cele de acasa, asa ca voi incerca!
La mine in familie bunica era cea care ne dota si de Pasti si de Craciun cu cozonaci si pasca, dar din pacate nu mai este printre noi de citeva luni.. Si nici nu stim exact ce reteta folosea pentru ele pt ca le facea din memorie... Acum ca bunica nu mai este mi se pare ca cel mai bun mod de a fi cu ea e sa incerc sa fac ce facea ea, si sa sper ca voi reusi pina la urma la fel de bine. Nu va suparati ca pun si o poza cu pasca si cozonacii bunicii de anul trecut (cind am fost acasa de Pasti) - de la stinga la dreapta, brinza, smintina, cacao, plus cozonaci. Sper sa reusesc sa regasesc gustul...
ps am mai marit putin poza pt ca nu se intelegea nimic; deci, pasca si cozonacii bunicii:
Postat 03 March 2005 - 05:13 PM
Bolo scumpa,
incearca sa o faci (evident daca iti place branza de vaca proaspata) pe cea cu branza a Adrianei, eu iti garantez si jur pe rosu ca iti va place foarte mult (daca mai stiu eu cum stau cu gusturile Ardelenii). Cu cat pui mai multa branza cu atat iti va place mai mult

Si acu' eu le

Este aici o smantana supeeer buna, in Romania in comert nu e asa buna, e de-a dreptul comparabila cu cea pe care o facea bunica din lapticul de la Joiana, Stelutza si Matzuca

si uite pentru voi am gasit asta
nu e mare lucru dar daca aveti drum pe acolo...poate va alegeti si cu smantana

O zi frumoasa,
da' nici branza de vaci nu este...(fac eu;-)).am mancat cu branza.si si daca n-as fi mancat,in gusturile tale am foarte mare incredere.
am sa ma plang la amnesty international si la alte organe:lol:
panna acida e smantana.pacat ca nu se gaseste pe la mine pe la Bologna.
cred ca o sa ma apuc sa fac cozonaci,ca aici asa ninge de parca ar veni craciunul.
Esme
Postat 03 March 2005 - 05:29 PM
Apoi...daca ma apuc iarasi sa laud pe nenea fermierul de la care iau eu branza...Hmmm, pana acu in fiecare saptamana luam cate o juma' de kil, si l-am obisnuit tare e tot, ne asteapta cu lapticul pregatit (i s-au facut bine vacil si este iarasi lapte nefiert, nepasteurizat, nedegresat), ouale, branzica...
Da' cand ma duc eu peste doua saptamani si zic 3kile de branza cred ca paralizeaza

Oare este posta - frigorifica?- prin care se pot trimite chestii din astea, ca v-as trimite saptamanal si branza si smantana asa mila imi e de voi cateodata

Esme
Howard Gossage
Postat 03 March 2005 - 06:13 PM
Silvia, dacă ai ocazia să găseşti o gastronomie care să aducă produse din Piemonte exista “tomini freschi” care merg, sunt foarte puţin acri dar înlocuiesc brânza de vaci, dacă ne vedem în mai ţi-i aduc, pe Angelica o aprovizionez deja cu câte 10 odată.
Esme eu trebuie să trec tunelul în Franţa dacã vreau smântână pentru că e mai aproape dar acum o găsesc pe cea nemţească la românaşii din centru. Eşti o scumpã da mai bine vin eu sã fac cunoştinţă cu nenea ãla al tãu decât sã ne complicãm cu poştele.
Omide dacã fac şi cre’ cã o sã fac le pun tot aici, ba datoritã vouã anul acesta o sã fac şi eu un cordonaş împletit pe margini mai estetic nu aşa simple cum le-a fãcut mereu mama.
Uite aici cum aratã Silvia:
Postat 03 March 2005 - 11:37 PM
Daca e chiar numai sminti si fara alte porcarii adaugate chiar va invidiez ca pe aici cind citesti ce baga in smintina te crucesti.
Răspunde la acest topic

1 utilizatori citesc acest topic
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi