Tarta de capsuni si aluat fraged cu cacao
Deschis de
Adriana Nicoleta
, Apr 03 2005 11:38 PM
26 răspunsuri la acest topic
Postat 03 April 2005 - 11:38 PM
Aluatul fraged cu cacao
-200 grame de de faina
-140 grame de unt
-100 grame de zahar
-30 grame de cacao
-4 galbenusuri
-un strop de sare.
Am pus faina in bolul de la robot si in mijloc untul taiat bucatele si tinut 2 ore la temperatura camerei, am amestecat putin ca sa devina nisipos. In aluatul nisipos am pus in mijloc sarea si zaharul si apoi cacao-a si ……ouale intregi, in loc sa pun numai galbenusurile, asa ca a trebuit sa mai adaug faina ca sa restabilesc echilibrul pe care l-am stricat punind din neatentie ouale intregi si l-am pus in frigider o zi.
Am intins foaia ajutindu-ma cu faina si am taiat-o.
-200 grame de de faina
-140 grame de unt
-100 grame de zahar
-30 grame de cacao
-4 galbenusuri
-un strop de sare.
Am pus faina in bolul de la robot si in mijloc untul taiat bucatele si tinut 2 ore la temperatura camerei, am amestecat putin ca sa devina nisipos. In aluatul nisipos am pus in mijloc sarea si zaharul si apoi cacao-a si ……ouale intregi, in loc sa pun numai galbenusurile, asa ca a trebuit sa mai adaug faina ca sa restabilesc echilibrul pe care l-am stricat punind din neatentie ouale intregi si l-am pus in frigider o zi.
Am intins foaia ajutindu-ma cu faina si am taiat-o.
Postat 04 April 2005 - 02:12 AM
Vai draga da ce capsuni frumoase si coapte.
Eu n-am mai mancat asa ceva de ani de zile, astea de aici daca nu vin jumatate necoapte si crocante de-ti spargi dintii in ele, atunci sint semi-coapte si vestede sau pe jumatate putrezite.
Singurele capsuni mai decente in zona mea sint cele salbatice, sint mici ca marime dar cel putin sint coapte, zemoase si parfumate.
Eu n-am mai mancat asa ceva de ani de zile, astea de aici daca nu vin jumatate necoapte si crocante de-ti spargi dintii in ele, atunci sint semi-coapte si vestede sau pe jumatate putrezite.
Singurele capsuni mai decente in zona mea sint cele salbatice, sint mici ca marime dar cel putin sint coapte, zemoase si parfumate.
Postat 04 April 2005 - 08:45 AM
Postat 04 April 2005 - 09:27 AM
Pãi pe revista de unde m-am inspirat aºa era scris aºa cã am fãcut ºi eu pentru prima datã astfel. Adicã am pus un pahar de vin alb într-o cutie ºi le-am frecat pe fiecare în parte în vinul acesta. Nu ºtiu dacã e o chestie psihologicã sau adevãratã dar mie mi s-au pãrut mai parfumate ºi mai lucioase.
Postat 05 July 2005 - 10:00 PM
Astazi m-am decis si eu sa fac tarta Adrianei. Am respectat intocmai indicatiile din reteta si am fost foarte multumita de rezultat. Cred ca o singura chestie am facut in plus...am pus glazura pe fructe.
Hmmm, nu merg pozele...
Hmmm, nu merg pozele...
"Flatter me, and I may not believe you. Criticize me, and I may not like you. Ignore me, and I may not forgive you. Encourage me, and I will not forget you."
William Arthur Ward
William Arthur Ward
Postat 05 July 2005 - 10:22 PM
Asa arata scoasa din cuptor
Am facut crema...
Am pus crema in crusta...
Si....rezultatul final (dupa ce am pus fructele si glazura)
Multumesc mult Adriana

Am facut crema...

Am pus crema in crusta...

Si....rezultatul final (dupa ce am pus fructele si glazura)

Multumesc mult Adriana

"Flatter me, and I may not believe you. Criticize me, and I may not like you. Ignore me, and I may not forgive you. Encourage me, and I will not forget you."
William Arthur Ward
William Arthur Ward
Postat 05 July 2005 - 10:54 PM
Excelente ,tartele voastre!!
Super ideea cu vinul !
MC,dar a ta pare mult mai închisa la culoare.Ai pus mai mult cacao?Sau ..sa provina diferenta de culoare ,din cauza blitzului,de la aparatul foto??
Si eu pun pe tarte glazura ..mi se pare ca tine mai bine fructele .
Super ideea cu vinul !
MC,dar a ta pare mult mai închisa la culoare.Ai pus mai mult cacao?Sau ..sa provina diferenta de culoare ,din cauza blitzului,de la aparatul foto??
Si eu pun pe tarte glazura ..mi se pare ca tine mai bine fructele .
Răspunde la acest topic

1 utilizatori citesc acest topic
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi