Sari la conținut

Poză

Cozonac cu mac


291 răspunsuri la acest topic

#41 Otti

Otti

    Otti

  • Membri
  • 3662 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Berlin

Postat 14 April 2005 - 02:23 PM

Da Maya si eu il framant mai mult dupa ce se deslipeste de pereti(asta pt ca imi place),dar am zis pt fetele care nu vor sa framante mai mult deci el dupa 5 min se desprinde de vas,la mine cel putin asa a fost...

#42 Otti

Otti

    Otti

  • Membri
  • 3662 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Berlin

Postat 14 April 2005 - 02:35 PM

Asteptam cu nerabdare!! icon_bounce.gif Eu n-am mancat pana acum cozonac cu mere. Sa vedem ce-o sa iasa si incerc si eu!



Eu am mai facut cozonac cu mere cu reteta de aluat a lui Mama Celeste de la "Monstrul de duminica" si a iesit excelent

#43 SB

SB

    Bucataras

  • Membri
  • 117 posturi
  • Location:In afara Romaniei

Postat 14 April 2005 - 03:18 PM

Buna fetelor
MAYA cozonacul arata fantastic icon_cheers.gif
crezi ca merge sa amestec macul au albus de ou si zahar?

#44 ivi

ivi

    Captain Cook

  • Membri
  • 270 posturi
  • Location:Cluj-Napoca (Cluj)

Postat 14 April 2005 - 04:37 PM

si eu l-am notat. astazi din pacate ma pregatisem pentru baghete cu cocos si in weekend fac lebadutele de la angelique, dar saptamana viitoare il fac cu siguranta.

#45 Otti

Otti

    Otti

  • Membri
  • 3662 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Berlin

Postat 14 April 2005 - 04:39 PM

Deci revin in forta cu cozonacul inainte de cuptor.Specific ca am facut doar jumatate de portie,deci 2 cozonacei icon_lol.gif

Imagini atașate

  • 106729.jpg


#46 Otti

Otti

    Otti

  • Membri
  • 3662 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Berlin

Postat 14 April 2005 - 04:40 PM

dupa ce s-au copt

Imagini atașate

  • 106730.jpg


#47 Otti

Otti

    Otti

  • Membri
  • 3662 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Berlin

Postat 14 April 2005 - 04:44 PM

si sectiune...este delicios icon_cheers.gif .Multumesc "Bine Maya" icon_wink.gif floare.gif

Imagini atașate

  • 106731.jpg


#48 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 14 April 2005 - 08:06 PM

Buna fetelor
MAYA cozonacul arata fantastic icon_cheers.gif
crezi ca merge sa amestec macul au albus de ou si zahar?



Multumesc smile.gif
Da,poti si asa.
Asa am facut cel cu migdale.Am batut albusele(2) spuma,împreuna cu vanilie macinata fin si zahar pudra.La urma am amestecat migdalele macinate.Arata ca o crema cu consistenta mai groasa.La fel poti face cu alune,nuci,cocos..etc..

#49 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 14 April 2005 - 08:15 PM

QUOTE(Otti)
Deci revin in forta cu cozonacul inainte de cuptor.Specific ca am facut doar jumatate de portie,deci 2 cozonacei icon_lol.gif


Deja mi se face dor de cozonac cu mere.Mie îmi place mai mult ,daca merele nu sînt puse pe foc..ma refer asa crude.Eu le dau pe razatoare,le storc bine de zeama(le presez într-o sita..si daca mai e nevoie le presez si între bucati de hîrtie de bucatarie)dupa aceea le presar/întind, peste foaia de aluat.Peste mere presar scortisoara si zahar ,rolez si la cuptor cu el biggrin.gif

#50 Sasha

Sasha

    Bucataras

  • Membri
  • 170 posturi
  • Location:U.S.A.

Postat 15 April 2005 - 07:06 AM

Maya, eusa_pray.gif da-mi si mie cantitatile exacte pentru umplutura de mac ca nu stiu sa o fac. Nu se pune si zahar?
Ah, nu mai vine odata si Pastele!!! icon_lol.gif De abia astept sa il fac...arata asa de bine. Acum cind scriu, inghit in sec si nu pot sa-mi iau gindul de la el icon_cry.gif

#51 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 15 April 2005 - 12:25 PM

Sasha draga..e cam greu cu cantitatile ..eu nu am cîntarit.Am macinat macul,l-am pus într-o oala.Am pus lapte peste,asa cît sa-l cuprinda,zahar dupa gust si vanilie la fel,si l-am lasat sa fiarba la foc mic,pîna scade,devine o pasta groasa..iar la sfîrsit ,poti sa pui aroma de rom,sau chiar cîteva picaturi d erom..sau orice alta aroma îti place.
..în orice caz..asa cu aproximatie,pot spune ca produsul final,avea între 500-600 g.
Marea parte din mac,am folosit-o la cozonac..iar restul la melcisori.
Mie îmi place cozonacul cu mult mac.Daca faci prea mult ,poti congela si folosesti restul altadata.

#52 Sasha

Sasha

    Bucataras

  • Membri
  • 170 posturi
  • Location:U.S.A.

Postat 15 April 2005 - 10:08 PM

Merci mult!
Acum mi-am facut o idee icon_rolleyes.gif si sper sa nu dau gres atunci cind l-oi face.
Nu este greu de facut si am sa te anunt cum mi-a iesit...dar asta de Paste. Poate pun si o poza icon_smile.gif

#53 dascalu adriana luminita 27987

dascalu adriana luminita 27987

    micro Bucatar

  • Membri
  • 30 posturi
  • Location:Iasi (Iasi)

Postat 24 October 2005 - 11:05 PM

Mi-am cumparat un robot de bucatarie special pentru ca sa fac reteta asta de cozonac . In brosurica aparatului ( Moulinex Odacio 3 ) scria ca la aluatul de piine se mixeaza un minut ( ! ) iar la briose , cozonac 3 minute si jumatate , pina cind aluatul se face ca o bila . Mie nu mi-a venit sa cred ca e de ajuns atit de putin timp si am insistat pina cind robotul a inceput sa miroasa a ars...Cozonacul a iesit minunat dar te rog , Maya , spune-mi cit timp framinti tu cu robotul pentru ca banuiesc ca gresesc si n-as vrea sa-mi ia aparatul foc !



#54 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 27 October 2005 - 10:21 AM

Draga Adriana Luminita,

..cred ca depinde de la robot,la robot..da si tu niste date despre robotul tau,sau mai bine,exact cum se cheama/numar..etc..si mauit în net,sa vad ce gasesc despre el.

Eu framînt sigur mai mult de un minut icon_biggrin.gif

Deci..

Cam totdeauna puna faina în vasul robotului,fac o adîncitura în ea.Aici pun drojdia dizolvata în putin lapte(sau apa+ lapte..sau numai apa..depinde ce prevede reteta) si 1/2 lingurita zahar.Dupa ce drojdia a crescut,încep cu procesul de framîntare icon_biggrin.gif .Dau drumul robotului,la treapta cea mai mica(1),sa amestece putin drodia crescuta cu faina(1 min.),apoi adaug componentele pe rînd..sau cum prevede reteta..între timp maresc viteza(2) cam 2 minute,pîna aluatul se amesteca bine.Apoi maresc din nou(3),las vreo 1-2 minute,apoi la a 4-a viteza(si ultima a robotului meu-500 W) si mai lasa asa sa framînte..exact cîte minute ,nu stiu..dar în orice caz,pîna se desprinde aluatul de pe peretii vasului..Ramîne ca o bila de aluat ,agatata de cîrligul de framîntat icon_biggrin.gif

..ce capacitate are vasul robotului tau?
..ce putere are robotul(în Watt)?
..cîte trepte are(de viteza)?

#55 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 27 October 2005 - 10:23 AM

..si un bun venit ,pe Culinar icon_smile.gif floare.gif

#56 bambina

bambina

    Big Chef

  • Membri
  • 751 posturi
  • Location:Minneapolis, USA

Postat 28 October 2005 - 08:05 PM

Buna fetelor,

Eu sunt in SUA si am cateva intrebari: unde se gaseste macul, cum se numeste si exista si gata macinat?

Multumesc

Alina


#57 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 29 October 2005 - 12:10 AM

Bine ai venit,bambina icon_smile.gif

Deci..eu stiu ca la mac,îi zice Poppy si la macul de placinta, i-o zice poppy seed(s) ..sau ??..si sînt convinsa ca în USA,se gaseste mac,chiar si gata macinat...chiar si gata preparat,pentru cozonac.

Aici ,se gaseste macul,acolo unde sînt tot felul de seminte,sau la raftul unde se gasesc si nucile,alunele,migdalele..etc..macinate,taiate,sfîrîmate..etc

Tot prin rafturi cu chestii pentru prajituri,se gaseste si mac,gata preparat pentru cozonac..sau altceva..

#58 Cassia

Cassia

    Academic Chef

  • Membri
  • 1403 posturi
  • Location:Aproape de ocean

Postat 29 October 2005 - 12:16 AM

QUOTE(MAYA @ Oct 28 2005, 03:10 PM)

Bine ai venit,bambina icon_smile.gif

Deci..eu stiu ca la mac,îi zice Poppy si la macul de placinta, i-o zice poppy seed ..sau ??..si sînt convinsa ca în USA,se gaseste mac,chiar si gata macinat...chiar si gata preparat,pentru cozonac.


Exact asa se numeste: poppyseed si se gaseste la partea de bulk de la alimentara, acolo unde mai gasesti gris, fructe uscate si altele pentru gatit. Nu este gata macinat insa. Dar poti folosi cu succes metoda: masina de macinat cafea asa cum a fost mentionat deja.

#59 dascalu adriana luminita 27987

dascalu adriana luminita 27987

    micro Bucatar

  • Membri
  • 30 posturi
  • Location:Iasi (Iasi)

Postat 29 October 2005 - 01:36 PM

Multumesc , Maya . Robotul meu este Moulinex Odacio 3 de 800 watt si 3 litri capacitate . Cozonacul a iesit foarte bine , aluatul a crescut nesperat de bine . Eu sunt incepatoare , de fapt foaaarte incepatoare si intotdeauna mi s-a parut ca a face cozonac e o culme a maiestriei culinare , la care nu am cum sa ajung . Minunea s-a intimplat , multumita voua .
Am facut de doua ori si prajitura " ochi de leopard " , care este tot cu aluat dospit . In cazul ei m-am hotarit sa respect instructiunile si am tinut robotul in functiune exact trei minute si jumatate . A iesit perfect . Minunat !

#60 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 29 October 2005 - 02:13 PM

Ma bucur ca ti-a iesit cozonacul.Asta este cel mai important.
Cum lucreaza roboti de genul asta(care ai tu) ,nu stiu..eu cunosc numai roboti din astia care,au paletele/cîrlige(accesoar de framîntat) de sus,si nu de jos.





Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi